Sada je: uto maj 06, 2025 6:01 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Čudna dešavanja
PostPostano: pon apr 18, 2011 11:10 am 
Član foruma

Artemida je napisao/la:
Izluđujete me s tim zujanjem! ](*,)
Mom dragom zuji - no već 4 godine i pretpostavlja se da je tinitus, možda je kod vas? (s tim da se pitam da li je uopće i kod njega tinitus ili nešto :? )
Drugo mi pada na pamet ovo: Gradnja i kopanje podzemnih baza.

Jako me zbunjuje to vaše zujanje. I moje nezujanje.

Ovo što ću reći je moje iskustvo, nije mi cilj nametati se, nego eventualno razbistriti ova čudesna dešavanja koja spominjete u zadnje vrijeme.

Od malena mi je zujalo u glavi. Kao mali, imao sam svojevrsnih problema sa sluhom i upalama uha. Do negdje oko desete godine života medicina mi je pomogla, tako da više nisam imao problema sa sluhom i upalama uha. No, zujanje je ostalo. Prihvaćao sam ga kao nešto normalno, kao sastavni element misaonog toka. Ponekad je to izazivalo određenu vrstu frustracije (iritacije) jer nisam znao koji je uzrok tomu. Samo ponekad, nisam previše obazirao pažnju na to. Život je izmeđuostaloga i lijep i svašta nešto.

S vremenom, kako sam proučavao sve i svašta, izmeđuostalog i prirodoslovne znanosti, uz korištenje logike, jednostavno sam došao do zaključka, prije par godina, da je uzrok tom zujanju u glavi ustvari trenje što ga stvaraju životne tekućine i informacije prolazeći kroz pripadajuće žile. Nakon što sam to tako shvatio, s vremenom, ubrzo, više nisam čuo to zujanje.

S druge strane, nedavno, prije mjesec-dva, dobio sam upalu uha, prvi put nakon petnaestak godina. Bol je prestala nakon dva-tri dana, a onda mi se uho začepilo, jedva sam čuo zvukove iz okoline, a u glavi zujanje teže vrste, odnosno kolanje tekućine koja je liječila upalu, tj regenerirala tkivo kako bi to tkivo ozdravilo. Sve skupa je trajalo oko dva-tri tjedna, ozdravio sam. Sada, opet više nema tog zujanja.

Što se tiče zvuka, za koji pretpostavljaš da dolazi od iskopavanja tunela.

Gle, zvukovi koji čovjek čuje mogu imati više različitih izvora i različitih načina prijenosa zvučnog vala, ovisno o agregatnom stanju i materijalu kroz koji zvukovi prolaze. Neću duljiti o fizici zvuka, trajalo bi dugo.

Uglavnom, da bi čovjek čuo zvukove koji dolaze iz dubine zemlje, mora prisloniti uho na zemlju, oko njega mora biti što apsolutnija tišina i jako mora načuliti uši da bi čuo zvuk koji se prenosi iz dubine zemlje kroz zemlju na površinu pa u uho.

S druge strane, ako npr. dok si bos, staneš na madrac svog kreveta i dalje čuješ zujanje u glavi, a pri tome rukama poklopiš uši i zvuk zujanja postane još glasniji, onda je taj zvuk koji čuješ u glavi definitvno zvuk iz glave.

:hello2:

Vrh

PostPostano: pon apr 18, 2011 11:35 am 
Član foruma

Fairy je napisao/la:
Meni se desava u poslednje vreme jos jedna cudnovata stvar:
Dok meditiram osetim kako mi se valjda cakre vrte u pravcu kazaljke na satu, jednostavno osetim jaku energiju koja pocinje da me pomera, pa dok sedim samo pocne da mi se vrti gornji deo tela :shock:
To mi se desava i dok ponekad samo sedim, bez da meditiram, samo pocnem da se vrtim :?
DA li jos neko ima takve dozivljaje :mrgreen:

Imao sam slične doživljaje, prije par godina u par navrata, uglavnom u nogama.

Osjećaš li neku vrstu topline kada ti se to događa?

Vrh

PostPostano: pon apr 18, 2011 11:47 am 
Član foruma

Pa ne bas dok mi se vrti :D
Osetim iznenadnu toplinu u predelu stomaka ili negde vec u telu, ali ne dok imam te cudne senzacije :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pon apr 18, 2011 11:50 am 
Član foruma

Artemida je napisao/la:
Inače imam malo :oops: pitanjce koje i je :offtopic: a i nije....
Pitanje je sexa - kako stojite s time? Ja ne znam da li je pitanje hormona, godina, djece, politike ili razvoja svjesti ili čega no izgubila sam želju TOTALNO, ali zaista TOTALNO.
Kako je vama? Tema bi čak i išla u čudna dešavanja jer mi je to gotovo nepoznanica - takvo stanje :oops:

Sve je povezano sa uzročno-posljedičnom vezom.

Kada smo došli na ovaj planet, u ovom ljudskom tijelu i prvi put udahnuli atmosferu postali smo slobodna ljudska bića, nakon što je pupčana veza prekinuta.

Nakon toga smo od države dobili prvi dokument i to je prva stvar koju nam je država dala, a nije hrana, iako se može upotrijebiti za hranu. 8) Kako god, to što smo dobili je potvrda o državljanstvu. Državljanstvo ima svoj uzrok i svoju posljedicu, a također nam daje određena prava i odgovornosti. Državljanstvo je nešto što nam, izmeđuostaloga, daje legitimitet i suverenitet, a na temelju kojih možemo djelovati kao ljudska društvena bića u državi.

Naravno, postoji samo jedna ljudska rasa, Božja rasa, odnosno rasa Ljubavi.

A čija si ti? :)

(Nemam namjeru ulaziti u privatnost i zato sam pitao za državljanstvo, a nikako za narodnost i ostalo. Naravno, ti si slobodno ljudsko biće i imaš pravo odgovoriti kako želiš.)

S druge strane, pitala si nešto, a nazad si dobila pitanje. Nemam loše namjere niti želim biti grub, nego jednostavno, sve gledam kroz-uzročno posljedičnu vezu i tako dolazim do odgovora i rješenja.

:read:

:love3:

Vrh

PostPostano: pon apr 18, 2011 11:51 am 
Član foruma

Fairy je napisao/la:
Pa ne bas dok mi se vrti :D
Osetim iznenadnu toplinu u predelu stomaka ili negde vec u telu, ali ne dok imam te cudne senzacije :mrgreen:

Samo se prepusti tomu dok završi.

:)

Vrh

PostPostano: pon apr 18, 2011 11:53 am 
Član foruma

Artemida je napisao/la:
Inače imam malo :oops: pitanjce koje i je :offtopic: a i nije....
Pitanje je sexa - kako stojite s time? Ja ne znam da li je pitanje hormona, godina, djece, politike ili razvoja svjesti ili čega no izgubila sam želju TOTALNO, ali zaista TOTALNO.
Kako je vama? Tema bi čak i išla u čudna dešavanja jer mi je to gotovo nepoznanica - takvo stanje :oops:

Evo da te utjesim, jer i ja imam isti "problem". Ja smatram da je to prirodno, jer mi se nista nije desilo (kao bolest isl) pa da me izbaci iz nekog prirodnog ritma. Jednostavno se samo od sebe poslo "gasiti" dok nisam dogurala do totalne nezainteresiranosti. Problem je jedino sto to muz ne shvaca, pa me je vec pitao da nemam ljubavnika :rotfl: Uostalom, ljudi su uvijek takvi, da dok sami nesto ne iskuse, ne vjeruju drugima, ma da je ne znam o cemu rijec. Za sada se ovo svodi pod "nenormalno stanje" opcenito izmedju ostalih nepisanih normi. Kada bi otisla doktoru, imali bi sta lijeciti, a vjerujem i lijekove za prepisati. Gledano iz drugog kuta, mi zelimo da sacuvamo svoje energije i tijelo prirodno zatvara ventile da ta energija ne iscuri. Ja tako mislim, ali ne znaci da sam u pravu. Ako ovdje ima onih koji znaju vise u vezi ovoga, bilo bi mi drago cuti, a vjerujem da ih ima jos, koje ovo tisti i na to gledaju kao na problem. Molim, javite se i ostali.
:love9:

Vrh

PostPostano: pon apr 18, 2011 12:13 pm 
Administrator

Možda ste dostigle desetu stepenicu Puta i postajete ono što se u gnostici naziva - "čovjek 7"!?

Citat:
Na desetoj, poslednjoj stepenici Puta, čovjek 6 postaje čovjek 7. To se karakteriše posvećenjem postignutih rezultata (“baptizacija Vatrom i Duhom”). To posvećenje se postiže sublimacijom seksa. Tako se ciklus zatvara. Svaka životna manifestacija počinje seksualnim aktom; na kraju ciklusa, aktivnost seksualnog centra se manifestuje još jednom, ali na jednom višem nivou, na nivou - viših centara, što je ujedno i nivo kojem taj centar prirodno pripada.

http://www.galaksija.com/gnostika7.htm

...

Vrh

PostPostano: pon apr 18, 2011 12:24 pm 
Član foruma

Kod mene je cure tako već sigurno dvije godine. Svašta sam prošla pokušavajući samu sebe upoznati, propitkujući se ima li to veze s onim za što smatram da su abdukcije, pa do pitanja ljubim li svog partnera još uvijek....Nisam danas pametnija, a niti je moj partner sretniji, ali tokom vremena i kroz sva objašnjavanja shvatio je da se definitivno nešto događa samnom. Na neki je način nakon poprilične bure u odnosu to moje "stanje" prihvaćeno i postaje polako razumljivije.
Kod mene su se uz potpun nedostatak želje za seksom promijenilo i to što sam prestala konzumirati alkohol. Ma kao da sam sva u nekom čišćenju. Kad se sad osvrnem, ono se događa stalno i to u raznim segmentima, ali u posljednje vrijeme shvatila sam da se općenito moje poimanje "ljubavi" značajno promijenilo. I unutar nje ne postoji seks kao nešto što je dio nje, barem ne seks kao praksa koju mi poznajemo i tako je nazivamo.
Išla sam ja i korak dalje, pa se u jednom trenu uvukla u promišljanja kako nisam jedina (pričajući s ženama oko sebe) pa sam shvatila da se sve mlađe nalazimo i u menopauzi, kao i da je sve više žena neplodno ili imaju ozbiljnih problema s začećem. Nekako nisam sigurna da sve to nije dio iste priče, tako da sve ovo mogu promatrati na više načina i objasniti kroz razne mogućnosti.
No, tu sam gdje sam, plivam kako znam unutar toga, ionako sam majka dvoje djece pa se time ne zamaram previše u smislu reprodukcije, samo držim oči i srce otvorenim ne želeći radi svega što mi se događa povrijediti nekog pored sebe. Što znači da održavam ravnotežu onoliko koliko mogu, vjerojatno premalo ako bi se mog partnera pitalo. Ono što je pak poraslo kao "apetit" je potreba za nježnošću, dodirom - ali to nema veze s seksom. Ili ima i više nego što mislimo. No, možda bi zahtijevalo neku novu definicju seksa. Možda se pred nama upravo otkriva nešto novo što ćemo ugledati!
Nikada se ne zna, svakako vrlo sam optimistična i ne smatram sve ovo što mi se ili nam događa, kao problem. Problem može postati samo ako se zbog toga zablokiramo u komunikaciji s partnerom. Dok god pričamo i dijelimo mišljenje - na dobrom smo putu ne samo da shvatimo što se događa, nego unutar toga možda i svi zajedno na određeni način unaprijedimo međuodnos. Naravno na način da svako ostaje prvo sam, da bi mogao biti kvalitetan par.

Alf :blob:

Vrh

PostPostano: pon apr 18, 2011 1:19 pm 
Član foruma

Pa baš i ne bih rekla da sam blizu te 10 stepenice - želju dakako imam i na putu sigurno jesam.
Definitivno je povezano rekla bih sa tim putem... no čitajući http://www.galaksija.com/gnostika7.htm
zaključujem da na broju 10 nisam. Moguće da se ta sublimacija sexa javlja i prije te 10 stepenice.

ðRam@ - oprosti ali ja uopće nisam shvatila ni pitanje ni poruku, ne svrstavam se ni pod jednu narodnost ni nacionalnost, da se mene pita - ukinule bi se granice i sve države svijeta. No opet - kakve to veze ima sa sexom?

Vrh

PostPostano: pon apr 18, 2011 1:42 pm 
Član foruma

Artemida je napisao/la:
Pa baš i ne bih rekla da sam blizu te 10 stepenice - želju dakako imam i na putu sigurno jesam.
Definitivno je povezano rekla bih sa tim putem... no čitajući http://www.galaksija.com/gnostika7.htm
zaključujem da na broju 10 nisam. Moguće da se ta sublimacija sexa javlja i prije te 10 stepenice.

ðRam@ - oprosti ali ja uopće nisam shvatila ni pitanje ni poruku, ne svrstavam se ni pod jednu narodnost ni nacionalnost, da se mene pita - ukinule bi se granice i sve države svijeta. No opet - kakve to veze ima sa sexom?

Ma... Uglavnom, da izbjegnemo čatanje... Samo kratko ću ti reći.

Pogledaj ovdje.

viewtopic.php?f=10&t=2445&start=160

Vrh

PostPostano: pon apr 18, 2011 9:37 pm 
Član foruma

Sto se tice suma.. on dolazi iznutra .. i ja sam si zamisljao da je to posljedica rada tijela,neznam :dontknow:

Isto dok sam jednom meditirao skuzio sam da mi se glava polako vrti u jednu stranu bez da sam svjesno namjeravao uniciniti tako, jos jednom :dontknow: :)

I dame moje da vas razveselim, ni ja nemam pojma sta mi se dogadja. Sexualni apetiti su pali jako nisko :P a tek mi je 25 i nemam malu celjad :mrgreen: s naglaskom da me suprotni spol i dalje jako privlaci ali na nekakav drugaciji nacin nego prije.
E sad zasto. Jedan razlog je sto smo mozda donekle svjesni bombardiranja podsvijesti sa svim tim naputcima o sexu pa taj program na nas vise ne djeluje kao na vecinu, ili jos bolje da sam sada lucky number 7. :toothy2:
Skuzio sam da se mi ljudi u biti ponasamo gore od bilo koje zivotinje koja je krocila kuglom zemaljskom :oops: stoga mi je onakav nacin upraznjavanja sexa postao neprihvatljiv.
Smiruje me i ta cinjenica da ne rasipam energiju uludo da bi zadovoljio svoj ego.

Eto sta drugo da kazem nego: Manje sexa vise ljubavi... uz pjemu http://www.youtube.com/watch?v=WHc4Ktl26zY

Vrh

PostPostano: sri apr 20, 2011 10:39 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Meni se čini da su te stvari što se vide i čuju zapravo trenutci odvajanja djelova astralnog tijela od fizičkog. To se sve meni vazda događalo i više ne obraćam pažnju. Ako mi san ne dolazi na oči, što je vrlo rijetko, onda pustim tiho duhovnu muziku. Mdeni se najviše sviđaju pjesme iz jermenskih i grčkih crkava. A i ovakva muzika je izvanredna http://www.youtube.com/watch?v=IoSDcWVI0O8

Prilikom odvajanja astralnog tijela od fizičkog čuje se "pucanj", a to bih ipak razdvojila od ovog "brujanja" koje ljudi prijavljuju. Naime, vrlo često čujem ovaj "prasak", kad se astralno tijelo ne uspije odvojiti od fizičkog i onda se obično probudim. Brujanje mi zvuči sasvim drugačije i mislim da se radi o različitim stvarima.

Vrh

PostPostano: čet apr 21, 2011 10:54 pm 
Član foruma

Fairy je napisao/la:
Dok meditiram osetim kako mi se valjda cakre vrte u pravcu kazaljke na satu, jednostavno osetim jaku energiju koja pocinje da me pomera, pa dok sedim samo pocne da mi se vrti gornji deo tela :shock:
To mi se desava i dok ponekad samo sedim, bez da meditiram, samo pocnem da se vrtim :?

Opisala si moje iskustvo. Sa jednom razlikom doduse, moje se vrte u suprotnom smeru. Ali to je stvar individualnosti, tako da nije bitno. Pokusaj da izdvojis cakre, jednu po jednu. Da se ne vrte sve odjednom uvek. Sledeci korak je da osetis energiju koju svaka od njih moze da ti ponudi. Mislim na osecaj. Nakon toga pokusaj da posaljes iz te carke energiju ispred sebe. Kao da izleti taj snop energije iz cakre.

Kada je Don Huan opisivao Kastanedi sta je volja kod ratnika ja sam tu napravio ogroman pomak, skoro istovremeno sam je poslao kako sam procitao da volja(energija) izlazi iz predela pupka. Najverovatnije tu je najaci "naboj" energije u coveka.

To ti je moje iskustvo :)

Mozda ti pomogne,
Pozdrav

Today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration — that we are all one consciousness experiencing itself subjectively. There is no such thing as death, life is only a dream, and we are the imagination of ourselves... Here's Tom with the weather - Bill Hicks

Vrh

PostPostano: čet apr 21, 2011 10:58 pm 
Član foruma

lyra je napisao/la:
FORMICA je napisao/la:
Meni se čini da su te stvari što se vide i čuju zapravo trenutci odvajanja djelova astralnog tijela od fizičkog. To se sve meni vazda događalo i više ne obraćam pažnju. Ako mi san ne dolazi na oči, što je vrlo rijetko, onda pustim tiho duhovnu muziku. Mdeni se najviše sviđaju pjesme iz jermenskih i grčkih crkava. A i ovakva muzika je izvanredna http://www.youtube.com/watch?v=IoSDcWVI0O8

Prilikom odvajanja astralnog tijela od fizičkog čuje se "pucanj", a to bih ipak razdvojila od ovog "brujanja" koje ljudi prijavljuju. Naime, vrlo često čujem ovaj "prasak", kad se astralno tijelo ne uspije odvojiti od fizičkog i onda se obično probudim. Brujanje mi zvuči sasvim drugačije i mislim da se radi o različitim stvarima.

Mislim da si mi razjasnila ovo sa pucnjem, to sam hteo da cujem. hvala :)

Uspesna astalna projekcija se zavrsava sa onom treskom i osecajem kao da vas je voz lupio po celu. To je bese povlacenje uzeta. To sam bas procitao ovde negde na galaksiji cini mi.

Pucanj moze biti nespelo odvajanje, konacno mi ima smisla.

Today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration — that we are all one consciousness experiencing itself subjectively. There is no such thing as death, life is only a dream, and we are the imagination of ourselves... Here's Tom with the weather - Bill Hicks

Vrh

PostPostano: pet apr 22, 2011 12:24 am 
Član foruma

Pucanj i jeste neuspjelo odvajanje. Kad uspije, sve klizi kao po puteru... :wink:

Vrh

PostPostano: sub apr 23, 2011 9:24 pm 
Član foruma

lyra je napisao/la:

Ponekad pucanje najčešće krckanje ili kao kad se cijepa tkanina. Brujanje i zujanje sam slušao pred izlazak a moguće i nešto sasvim drugo.

I što veli Dampli kad se vraćam u tijelo u početku sam imao osjećaj kao da padam na beton pa sam čak imao osjećaj krvi u ustima i miris krvi u nosu iako krvi niđe nije bilo. Dosta je prošlo dok sam naučio kako se vraćati bezbolno.

Vrh

PostPostano: ned apr 24, 2011 7:41 am 
Član foruma

Vrh

PostPostano: ned apr 24, 2011 4:28 pm 
Član foruma

Dampli je napisao/la:
Fairy je napisao/la:

Opisala si moje iskustvo. Sa jednom razlikom doduse, moje se vrte u suprotnom smeru. Ali to je stvar individualnosti, tako da nije bitno. Pokusaj da izdvojis cakre, jednu po jednu. Da se ne vrte sve odjednom uvek. Sledeci korak je da osetis energiju koju svaka od njih moze da ti ponudi. Mislim na osecaj. Nakon toga pokusaj da posaljes iz te carke energiju ispred sebe. Kao da izleti taj snop energije iz cakre.

Kada je Don Huan opisivao Kastanedi sta je volja kod ratnika ja sam tu napravio ogroman pomak, skoro istovremeno sam je poslao kako sam procitao da volja(energija) izlazi iz predela pupka. Najverovatnije tu je najaci "naboj" energije u coveka.

To ti je moje iskustvo :)

Mozda ti pomogne,
Pozdrav

Fairy svaka cast na postignucu!! :thumbup: rekao bih da mozes da osetis ``chi`` zivotnu energiju i to je zaista lepo...
Zamolio bih te jos da mi ispricas sta podrazumevas pod meditacijom?

@Dampli

To sto si rekao je moguce istina evo bas citam ovih dana jednu lepu knjigu zove se unutrasnja struktura tai chia i oni vele da je mesto ispod pupka(donji tan-tien)
izvor chia

Vrh

PostPostano: ned apr 24, 2011 4:48 pm 
Član foruma

Pa iskreno ne meditiram uvek, nego kad nadjem vremena i malo mi je neprijatno kad mi nesto cestitate, jer nisam se bas nesto specijalno trudila da to postignem, samo je doslo.

Praktikujem najobicniju meditacija, usresredim se na disanje iz nosa i to je to...nisam mnogo proucavala metode meditacije, pre 10 god. me je zainteresovala budisticka meditacija, delovala mi je najjednostavnije i posle se vise nisam trudila da o tome dalje istrazujem vec sam je primenjivala kad sam mogla. To nije bilo cesto .Ovo vrtenje :mrgreen: sam pocela da osecam iznenada.

Odgledala sam dokumentarac Stewarta Swedlowa - Jezik hipersvamira, i sad mi je malo jasnije sta treba da radim. On nepreporucuje rotiranje svake cakre ponaosob, vec sve zajedno, i da se nikad nekrece od crvene vec se krece od braon boje koja predstavlja uzemljenje jer se bez nje stvara otvor koji je pogodan za manipulaciju. :D
Puno pozdrava!

Vrh

PostPostano: ned apr 24, 2011 5:08 pm 
Član foruma

pogledajte ovo :shock:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.