langolijer je napisao/la:
Tragom_ptice_dodo je napisao/la:
Evo ja sam se tek vratila. To je tacno ima volontera iz citavog svijeta a iz Bosne sam bila samo ja i jos jedna cura.
Ako nekog zanima nesto nek pita...
Pozdravljam ptičicu,
Mene zanima prije svega, kakav je tvoj utisak o svemu što si doživjela tamo.
Kako izgleda, jesi li osjetila neku vibru, itd...
Koliko si bila, jesi se naradila?
Je li istina da se pojavljuju orbovi, priča li se o njima?
Unaprijed hvala, očekujem tvoj cvrkut u vidu posta vrlo brzo...

Bila sam 7 dana i radila sam svakog dana po 5 sati ali sa pauzama to ispadne 2,5 sata aktivnog rada. Trebala sam biti 10 dana kako je i predvidjeno po grupama ali sam kasnila 3 dana zbog mojih privatnih obaveza, a inace da sam bila 10 dana onda bi imala day off.
O orbovima se prica, ali to cak i sami domoroci ne uzimaju zdravo za gotovo vec se pomalo ismijavaju svemu tome. Ne znam sta da ti kazem vise o tome...
Sto se tice mog licnog utiska i vibre koju sam osjetila moram priznat da jeste bila neka vibra...
Radila sam na lokalitetu tunela “Ravne” koje se nalazi nekih 5-7 km od piramide Sunca. Smatra se da je taj tunel ulaz u piramidu. Arheolog je nama curama objasnio sta cemo da radimo i mi smo trazile i prale zanimljivo kamenje. Muskarci su kopali tunel i odatle u kolicima izvlačili zemlju u kojem se nalazilo kamenje. U tunel sam ulazila kad god sam imala priliku,kad se pravi pauza recimo. Smatra se da tunel ima energiju koja utice na ljude na taj nacin da ih “cisti” pa se to ciscenje javlja u raznim oblicima, neke boli glava, nekima je opet super. Ja licno nisam nista osjecala, ali sam se jako smijala tih dana. U tunelu ima kamen “K2” koji je veličine 2x2 i koji jako zraci i on u jednom svom dijelu(sto je ustanovljeno skenerom) ima nesto u sebi ali ne znaju sta, pa ce to probusit brusilicom tankom ko igla a na vrh ce stavit kameru da vide sta je to. Ja sam 2x dolazila do kamena i boravila po pola sata. Prvi put je energija pocela strujat u desnu ruku i to je islo takvom brzinom (nakon mozda 10-15minuta drzanja ruku na kamenu)ali je stalo samo od sebe. Drugi put sam očekivala da ce opet bit isto, medjutim drugi put je strujanje počelu u desnoj nozi isto ko u ruci, identičan osjecaj!
Takdojer i na piramidi Sunca ima energija. Isla sam 1 dan da cupam gore travu. I onda sam u jednom trenutnku namjerno legla na kamenje svom duzinom da osjetim imal ikakve energije, medjutim nista. Kasnije kad sam dosla u hotel za vecerom vidim da mi ruke cudno drhte, kao kod ljudi koji nisu dobrii s zivcima. I to ruke su dobro drhtale. Naime kad su kopali sonde na toj piramidi u jednom trenutku pocela je (to nisam vidjela nego su mi pricali) izlazit magla i to je trajalo dobrih 5 minuta. Ta magla je dakle izasla iz piramide, pa je pretpostavka da u samom srcu piramide ima vodopad koji stvara paru…a da vidis ujutro kad ustanes oko piramide se uvijek digne ona cudna magla i tako svaki dan.
Sto se tice drugih nalazišta osim zanimljivog kamenja, nasli su jedan kamen sa pismom runa i nasli su jednu ogromnu veliku nogu veliku kao dvije muske noge i stalno nalazimo kamenje od pecene gline koje im je sluzilo za pod. Sve u svemu imam utisak da su tu zivjeli divovi, ogromni ljudi….
U mojoj grupi bilo je ljudi iz raznih krajeva svijeta: Kanade, Italije, Holandije, Madjarske, Srbije. Hrvatske....a najmanje ih je iz Bosne.
Eto ako ima jos neko pitanje tu sam u narednih sat-dva poslije idem na put.
Pozdrav.
Ja sam trebala ići, ali nažalost morala sam odgoditi svoj put u Bosnu zbog neočekivanih problema koji su iskrsli. Tako mi je žao što nisam mogla volontirati i boraviti tamo. Vjerujem da je iskustvo predivno. Obožavam arheologiju pa ovo što govoriš stvarno zvuči zanimljivo. Možeš li dati ikakve podatke i to malo podrobnije o tim stvarima koje ste pronašli? Ta noga nekakva? Kako izgledaju te rune ispisane na kamenju? Ima li itko fotke svoje od tamo?