Citat:
Hm.... Arja, nešto mi je palo na pamet, možda zvuči glupo, no u zadnje se vrijeme puno piše o amer. zvijezdama i trudnoćama gdje svako malo pa netko od njih čeka blizance a zna se koliku moć ima filmska, zabavna industrija u SAD-u . Pa je sve to skupa kao samo još jedan klik? Ako se to tako može nazvati.
Trudnoća traje 9 - mjeseci, II - blizanci.
9-II
Osim toga, Matrix je djelo dvoje (II) ljudi koji su u krvnom srodstvu - braća. Premalo znam o načinu na koji je rađen (stvaranje-rađanje filma), trajanju snimanja i sl. no sigurna sam da bi se i tamo pronašla jako bitna devetka.
Hej, nimalo nije loše. Bravo!
Kako kaže Narby u
„Kosmičkoj zmiji“ (preporuka za čitanje): Posmatraj oblike! Kao blizanačka zmija u mitovima u postanku sveta i naša DNK. DNK- lanac, dvostruka spirala = 11 + 9 meseci = rođenje (uspostavljanje DNK-veze između tela i duše/ kreiranje oblika).
Meni je pao na pamet onaj simbol za bi-ped-oblik (dvonožac), 11, koji se tako često sreće u ezoterijskoj simbolici, najčešće u obliku dva stuba.
Kakve to veze ima, još ne znam, ali mi se čini da će se priča upotpuniti.
Izgleda da su same brojke interesantne. Matrix je u ovom slučaju verovatmo bio samo jedan od mnogih medija/nosača za prenošenje.
No, na manje racionalnom nivou, moram da priznam da sam se jutros iz nekog razloga bukvalno naježila, smrzla, što bi se reklo - a da ne znam tačno zbog čega.
Ima u nama nešto što sve to mnogo bolje zna.
Citat:
Mislim da je poruka filma vaznija od samog filma, a poruka matriks trilogije i nije toliko losa. Bas kao sto je i poruka Grada tame, oslobodice se onaj ko hoce da razmislja.
Pa na sta bi tek licilo da se analizira onaj klasicni "Carobnjak iz Oz-a"?
Za mene, „Čarobnjak iz Oza“ predstavlja čiste B-uticaje i zajedno sa „Beskrajnom pričom“ obavezno štivo za čitanje deci pred spavanje. A Matrix holivudski ... ajd’ biću pristojna
, film sa borilačkim veštinama
.
Lična impresija – ne volim ovu vrstu holivudske produkcije – ne mora da važi za sve. Ako smo otvorenog uma i emocionalno nezakačeni,
sve, na ovaj ili onaj način, možemo da preobrazimo u izvor znanja.
Tako ću i ja sada da
preobrazim svoj avatar, da ne ispadne da se samo nat ovde stalno presvlači.
„Grad tame“ nisam gledala, pogledaću ga.