segrt je napisao/la:
Kibermikan je "obezbedio" ovaj video
http://www.youtube.com/watch?v=LUUa7cm4 ... r_embeddedubacio svoju reklamu gde se pominje epifiza i u opisu dodao:
"Sangejzingom odn. gledanjem u Sunce vam se luče sama ova hemijska jedinjenja pa je poznato da su sangejzeri BOGOVI koji vladaju raznim moćima od neuzimanja hrane do telepatije, izlečenja svih postojećih bolesti i sticanja potpunog imuniteta na neke nove, bioenergije do astralnih putovanja, lucidnih snova, levitacije itd"
Pozdato je i to da on sam nema ništa od ovih moći, ali važno je da ima tvrdu veru.
Što se samog dokumentarca tiče, droge ne menjaju čoveka. Suštinske promene čovek dostiže samo radom na sebi, a taj rad su detaljno još davno opisali Patanjđali i Buddha.
Tim radom na sebi čovek sam postaje to više stanje svesti. Nisu viša stanja svesti sama po sebi cilj, nego sam rad na sebi donosi onu zrelost koja stoji iza tog "višeg stanja" svesti.
Droge samo daju vantelesna iskustva i kratak boravak u astralu ili hiperspejsu (kao DMT) i nakon toga ostaneš u lažnom uverenju da si postigao cilj bez truda. Jesi nešto video, ali kao turista, ne kao domaćin u tom višem stanju svesti.
Na početku se i govori da DMT donosi iskustva koja su "ista kao ona koja se postižu u izmenjenim stanjima svesti kroz meditaciju i askezu." Zašto ih onda ne postignu na taj način, zašto koriste hemiju kao prečicu? Zato da bi se izbegao rad na sebi i preskočila etika koja je uslov za pravu meditaciju, jer upravo taj rad je ono što istinski menja čoveka iz nesvesnog u trajno svesno i duhovno biće, a ne samo psihodelično iskustvo.
U tome i jeste cela obmana: predstavlja se da je "više stanje svesti" cilj sam po sebi, pa je svejedno kako se postiže. Nameće se zaključak da je i bolje ako je to lako pomoću droge, nego teško pomoću tradicionalnih duhovnih metoda, joge i meditacije.
Sve psihodelične droge popularišu oni koji rade na očuvanju ljudi u iluzijama (otuda toliko Jevreja u ovom filmu, kako da oni popularišu DMT). Za razliku od crkve i naučnika koji na grube načine onemogućavaju ljudima uvid u Stvarnost, lažiranjem Stvarnosti ili sprečavanjem pravog znanja, ovi to čine tako što daju privid lakog uvida u Stvarnost prostim gutanjem psihodelične supstance.
Isti cilj, samo nova i savremenija taktika. Ili da kažem: postmoderna taktika.
Važno je samo preskočiti stare učitelje i pravi rad koji transformiše čoveka da bude Stvarnost koju traži spolja, i dati ljudima novu pilulu.
Uvek plavu, naravno, koja izgleda kao crvena.