lola je napisao/la:
iz osobnog iskustva mogu reći da terapije po zd kod mene nisu dale nikakvog učinka. prošla sam kroz ruke 5,6 ili više zdenkovih učrenika i to 3-4 puta po 4 tretmana i ništa. svi oni su ,navodno, samo provodnici božanske energije. to je sve ok,ali svi dođu sa tom pričom,to može svako naučiti i to, ali zaista je malo onoh koji pomažu. ja sam bolje rezultate osjetila kod nekih drugih metoda energetskog liječenja. i ta priča,ako ti ne pomogne, ne moraš platiti,isto ne stoji,jer svi čekaju kad ćeš dati kuvertu. u sloveniji nisam bila, niti ću. i ako je to energetsko liječenje, zašto svi traže dijagnozu? po mom mišljenju,sami bi trebali ocijeniti na kojem organu je pad energije i shodno tome tretirati ga,a ne već unaprijed znati šta treba tretirati. to je kao medicina,simptomatsko liječenje.
nisam zagovornik ove metode
Sami ste spomenuli neke druge metode energetskog liječenja koje su kod Vas pokazale bolje rezultate nego metoda ZD, što samo pokazuje da ništa nije apsolutno. Kao što ne postoji najbolji auto u apsolutnom smislu (to je pojam koji nam je svima blizak) tako ne postoji ni apsolutno najbolja energetska metoda. Jedino je apsolutno sigurno da zvanična medicina gotovo ništa ne liječi. Studirajući medicinu, liječnici nauče svašta samo ne ono osnovno: KAKO DA LIJEČE. Nadam se da ćete se složiti samnom da se ublažavanje posljedica ne može nazvati liječenje, već je često potpuna suprotnost liječenju - blokada informacija organizmu čime se spriječava samoizlječenje.
Ali da se vratimo energetskim terapijama. U suštini, trebalo bi biti svejedno koja se od energetskih terapija radi, važno je da ima rezultata. I ja sam imao dobrih rezultata sa primjenom Zdenkove metode ali bilo je i slučejeva gdje nije bilo rezultata. Zato sam završio i obuku za Theta praktičara ne bih li tom terapijom mogao pomoći onima kojima nisam uspjeo Zdenkovom metodom. Inače ne živim od ovoga već od trgovine i servisa.
E sad, zašto svi traže (tražimo) dijagnozu. Postoji više razloga a prvi je zakonski. Pojmovi lijek, liječenje i dijagnostika su zakonom rezervirani samo za zvaničnu medicinu i alternativne metode odobrene od zvaničnih organa. Zato smo mi terapeuti ili iscelitelji i zato ne vršimo dijagnostiku.
Postoji i drugi razlog - energetski. Iako ne postoje bioenergetičari već terapeuti provodnici bio energije, ipak nisu svi ljudi jednako dobri provodnici, odnosno, nemaju jednak BIOENERGETSKI POTENCIJAL, kako je to uobičajeno reći. (Zdenkov je oko 90 procenata i ima ljudi jačih i od njega). Kod dijagnostike, uvijek postoji opasnost da je pacijent, bez obzira na bolest, energetski jači od terapeuta i energija bolesti pređe sa pacijenta na terapeuta. Zato se i na Zdenkovim kursevima stalno naglašava da se NE radi dijagnostika. Naravno, postoji i onaj treči, ljudski faktor - skidanje odgovornosti: "radio sam ti što si mi prijavio", a što ti je glavni problem na drugom mjestu, nije moja greška".
Sve one kojima ovo nije prihvatljivo, odnosno ne vjeruju u energetske metode, molio bih da pređu na neki drugi podforum jer ovo nije za njih. Ovo je mjesto za one koji žele iznijeti svoja iskustva (svejedno da li dobra ili loša) i za one koji žele nešto saznati.