neupucena je napisao/la:
Volela bih da mi neko da neko objasnjenje.
Mozda skoro 10 godina imam neke cudne snove. Kao laik rekla bih da postajem svesna u snu. Razgovarala sam, jos na pocetku, sa jednom osobom i rekla mi je za foru sa rukama. Naime, ako u snu postanem svesna, da pogledam svoje sake kao dokaz za to. Naravno da sam se vec sledeci put kad sam imala takav san setila tog saveta i pogledala sam ruke.
Snovi izgledaju ovako. Spavam i onda otvorim oci i u svom sam krevetu. Pocnem nesto da motam po glavi i kad hocu da promenim polozaj tela ne moze, uspanicim se i shvatim da ja zapravo jos uvek spavam. Uhvati me panican strah i pokusavam da se probudim. To sam uspevala tako sto sam se trudila da pomerim neki deo svog tela i kad uspem stvarno fizicki da ga pomerim budim se. Tako je bilo na pocetku. Sledeca faza je bila da mogu da pomeram svoje telo u snu i to tako da to izgleda kao da klizim po krevetu ili podu. Osoba kojoj sam pricala (sa pocetka teksta) kaze da to nudi razne mogucnosti i da u snu mogu da radim sta hocu, rekla mi je jos da postoje ljudi koji se trude da ovladaju ovom tehnikom, da rade kao neke vezbe. Nikada se nisam nikako trudila da dodjem u to stanje, to se desi kad se desi. Pokusavala sam u snu da prodjem kroz prozor i gledala kako idem kroz staklo. Jednom mi se desilo da cujem neku deciju graju u dvoristu pa me je to dodatno uplasilo, jer uvek je prisutan strah.
Kako je vreme prolazilo sve mi je bilo teze da se probudim. Ponavljam, uvek je prisutan strah i nije mi padalo na pamet da nesto eksperimentisem jer su snovi nerealni, svasta moze da se desi, prikaze a ja ne umem da ih kontolisem.
Posto vise nisam uspevala da se budim tako sto pokusavam da se pomerim, jer se stvarno pomeram, onda sam pokusavala sa glasom, da nesto kazem ili da pokusam da se derem i da se tako probudim. Dugo vremena mi je to polazilo za rukom, a onda to sto bih rekla ostaje receno u snu i ne budim se. Sada u ovoj trenutnoj fazi pokusavam da se maksimalno skoncentrisem i na taj nacin se probudim. Kad se probudim, ako ostanem u istom polozaju i nastavim da spavam, san se nastavlja. Kad promenim polozaj onda mirno spavam.
Preksinoc za redom mi se desavalo 5 puta i to sa promenom polozaja. Pocinjalo bi tako sto pocnem da osecam nenormalno veliki strah i onda shvatim da spavam i trudim se da se probudim. Uvek kad se to desi vidim sebe u svojoj sobi, u svom krevetu, u polozaju u kakvom i jesam.
Nadam se da moje izlaganje nije previse konfuzno i da ce neko shvatiti o cemu pricam i dati mi savet kako da takvi snovi prestanu ili kako da se sto lakse budim.
Hvala unapred
Jel si citala knjigu umece sanjanja?
Po tvom prikazu,rekao bih da si ti na trecoj kapiji sanjanja.
Ako vidis sebe kako spavas u svojoj sobi to je onda to, ako se dobro secam..
Ali cini mi se da se tu nesto pominje i da utvrdis da li je to obican san ili sanjanje mada nisam siguran.
Jedino se pitam sto bi pokusavala da se budis...
Ti su snovi tu da bi se istrazili to je kao kad bi pokusavala da spavas onda kad ti se ne spava ni malo