pogledao sam i imam skinutu tu knjigu u pdf-u od nekuda, ali daleko mi je milije papirnato za čitanje -- a upravo u knjižnici imaju i tu knjigu, međuostalima od steinera

i definitivno bacam oko i na nju skoro
danke na skretanju pažnje na tu knjigu!
MonteChristo je napisao/la:
nemoj se kačit na suhoparne definicije. sve zavisi o konteksta.
imaš i jedno predavanje ovdje par stranica ispred, gdje je čak naveo točke kontakta tih tijela sa fizičkim:
ego ima točku kontakta sa solarnim pleksusom, astralno tijelo s kičmenim sustavom, a eteričko s cerebralnim sustavom.
naravno, sve je fleksibilno i relativno u nekom smislu... no fear comrade

samo me zanimalo dali ima neke veze između ta tri pojma i četiri tijela, neki odnosi ali i više-manje šta on podrazumjeva pod ta tri pojma... a što se tiče toga podebljanoga tu nema nekih problema jer sam i ovako i onako izgubljen po tim pojmovima usljed raznoraznih utjecaja u svakakvom smislu, pa više neznam ni šta je tijelo a ni šta je miki maus -- kapija je otvorena, u čaši se samo ogleda dno hehehe...
da, čitao sam to predavanje, iznimno zanimljivo kako je pozicionirao točke na fizičkom tijelu za više tijela... a i zanimljivo je kako je preko alfabeta u ovom novom predavanju opisao sva tijela... sve mi je to jako zanimljivo
kod narednog dijela bi moglo doći do nesporazuma; kada kažem da je "sve" više-manje pogrešno u svojim temeljima, pri tome mislim na sve strukture koje su djelo ruku ljudskih i svega što proizlazi iz istih... a ne na "sve" u smislu svega što jeste...
a i ovo s matemtikom je isto iznimno zanimljivo, ko da ispada da je matematika u temeljima "pogrešna" u neku ruku (pa i sama današnja abeceda, tj. alfabet)... ustvari, rekao bih da to vjerovatno i nije toliko daleko od istine u nekom smislu... više-manje je "sve", da se tako izrazim, "pogrešno" u svojim temeljima u neku ruku... to je po mom nekom osjećaju... ali to mi čak i ne dođe toliko "čudno"... mislim, dovoljno je pogledati okolo sebe i neke stvari su, takoreći, aksiomatske prirode na prvi pogled

... jasno je da nešto "ne štima" i da je nešto "trulo", pa stoga bih rekao da je truljenje kao rudiment prožeto kroz sve postoječe strukture "svega" u valjda nekom cilju... cilj može biti a i nemora biti planiran, zavisi... nekako stvari ukazuju na određenu pravilnost i smjer neke vrste... dali je u pitanju "zlo" ili "dobro", hehehe

, ko zna, ali čini se ko da se naočigled "gura" na dno dna praktički cijelu planetu, s nekim naglaskom na ljude -- tko, s kakim ciljem i iz kakvih razloga, neznam
ako bacimo oko na izvode koje sam okačio na BiH temu, onda se čini da ipak to sve što je tako kako je ipak jeste u svrhu nekog "dobra", no to se samo tako čini...

dali se radi o možda još nečemu neznam,... u svakom slučaju ima jedna strana priče, nasuprot nje druga i nešto ko između... pa hoće da bira, neka probire šta mu paše

ko neće neka napravi četvrtu stranu priču, e upravo to!

a čak i zvuči kao četvrti put kada kažeš četvrta strana priče hehehe
uzdravlje pioniri i proleteri, malen i veliki,

i

,

i

... živjeli!