Sada je: pon maj 12, 2025 11:59 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4399 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 220  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Alternativne Vijesti
PostPostano: sri jan 12, 2011 10:53 pm 
Član foruma

Goran je napisao/la:
da ne bih isao off topic posto su ovde novosti

ali mislim da nisi bas u pravu na netu sam od neke 1999 godine i nagledao sam se mnogih promena i pokusaja uvodjenja svega i svacega sticajem okolnosti i posao mi je IT

bilo je pokusaja svega i svacega i ono sto nasi ljudi zovu uvek ima te spijunaze ali jos uvek je nemoguce sve totalno kontrolisati iz mnogo razloga da ne nabrajam redom

ali kako je krenulo korak po korak doci ce i do toga moja licna procena bar za nekih 5 godina

Ako dodje do toga ide infomaticka ilegala , a mojim kolegama iz "branse" je jasno da za kontrolu treba mnogo resursa a za ilegalu skoro pa jedan pc , kao nekad za vrijeme bbs-ova . Informacije su se razmjenjivale i bilo im je skoro nemoguce uci u trag . Dakle opcije uvjek postoje a volje i ljudi ima .

Vrh

PostPostano: čet jan 13, 2011 12:44 am 
Član foruma

http://zelenapolitika.wordpress.com/201 ... em-racunu/

Vrh

PostPostano: čet jan 13, 2011 3:04 pm 
Član foruma

Ne znam koliko se morski svet uklapa u ovo, ali deluje kao jedno od logickih objasnjenja za pomor ptica:

http://www.naturalnews.com/030996_bird_ ... shift.html

Vrh

PostPostano: čet jan 13, 2011 6:01 pm 
Član foruma

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/poplave-i-odroni-uzeli-14-zivota-u-brazilu.html

Vrh

PostPostano: čet jan 13, 2011 7:44 pm 
Član foruma

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/229046/Proradio-vulkan-Etna

no comment sami donesite zakljucak

Vrh

PostPostano: čet jan 13, 2011 8:00 pm 
Član foruma

Ako je moguće stvoriti kišu kontrolisano, što će reći namerno, zašto nije moguće i te poplave, zemljotrese (za zemljotrese znam pouzdano), oluje...
S druge strane, čak i da se ne želi namerno učiniti katastrofa, ostaje pitanje koje bi svaki inteligentni čovek sebi postavio: "Da li, ukoliko se igram s klimom na jednom mestu, to ostaje na lokalu, ili, možda, izaziva posledice na globalu - izaziva globalnu neravnotežu???"

No, ko je pa danas inteligentan... pare pare pare... cilj je dobra ideja koja se dobro može unovčiti, mamu im imperijalističku, i kapitalističku :rofl

Eto degenerika:
http://www.net.hr/zdravlje/page/2011/01/13/0018006.html

http://danas.net.hr/znanost/page/2010/1 ... 20006.html

I ostale zanimljivosti:
http://danas.net.hr/znanost/page/2010/1 ... 30006.html
:wink:

Zadnja izmjena: baki; čet jan 13, 2011 10:12 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: čet jan 13, 2011 8:01 pm 
Član foruma

A vidi tek ovo:
http://danas.net.hr/znanost/page/2010/1 ... 60006.html

Ali nije to zavera jer evo i rešenja:
http://danas.net.hr/znanost/page/2010/0 ... 62006.html

:rofl

Vrh

PostPostano: pet jan 14, 2011 6:38 am 
Član foruma

kako ovo objasniti ?

http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/vi ... vnike.html

Vrh

PostPostano: pet jan 14, 2011 11:15 am 
Član foruma

au brale :angel4:

Vrh

PostPostano: pet jan 14, 2011 11:21 pm 
Član foruma

Citat:
kako ovo objasniti ?

http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/vi ... vnike.html

Pa prema Wikipedii to i nije rijetka pojava:

From Wikipedia, the free encyclopedia

A sun dog or sundog (scientific name parhelion, plural parhelia, from Greek parēlion, (παρήλιον), παρά(beside) + ήλιος(sun), "beside the sun"; also called a mock sun or a phantom sun) is an atmospheric phenomenon that creates bright spots of light in the sky, often on a luminous ring or halo on either side of the sun.[1]
Sundogs may appear as a colored patch of light to the left or right of the sun, 22° distant and at the same distance above the horizon as the sun, and in ice halos. They can be seen anywhere in the world during any season, but they are not always obvious or bright. Sundogs are best seen and are most conspicuous when the sun is low.

Sundogs are formed by plate-shaped hexagonal ice crystals in high and cold cirrus clouds or, during very cold weather, by ice crystals called diamond dust drifting in the air at low levels. These crystals act as prisms, bending the light rays passing through them with a minimum deflection of 22°. If the crystals are randomly oriented, a complete ring around the sun is seen — a halo. But often, as the crystals sink through the air they become vertically aligned, so sunlight is refracted horizontally — in this case, sundogs are seen.
As the sun rises higher, the rays passing through the crystals are increasingly skewed from the horizontal plane. Their angle of deviation increases and the sundogs move further from the sun.[2] However, they always stay at the same elevation as the sun.
Sundogs are red-colored at the side nearest the sun. Farther out the colors grade through oranges to blue. However, the colors overlap considerably and so are muted, never pure or saturated. The colors of the sundog finally merge into the white of the parhelic circle (if the latter is visible).
It is theoretically possible to predict the forms of sundogs as would be seen on other planets and moons. Mars might have sundogs formed by both water-ice and CO2-ice. On the giant gas planets — Jupiter, Saturn, Uranus and Neptune — other crystals form the clouds of ammonia, methane, and other substances that can produce halos with four or more sundogs.

Vrh

PostPostano: sub jan 15, 2011 8:44 am 
Član foruma

Potpuno ste se udaljili od teme sto su ti ljudi jbt al sto ces jbg nisu oni krivi #-o

Zadnja izmjena: glibonja; ned jan 16, 2011 8:30 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sub jan 15, 2011 9:34 am 
Član foruma

Znamo kako je nastala crna gora i koji tip ljudi zivi u njoj... dovoljno je reci zbjegna drzava... coece

Vrh

PostPostano: sub jan 15, 2011 10:39 am 
Početnik

villy je napisao/la:
Znamo kako je nastala crna gora i koji tip ljudi zivi u njoj... dovoljno je reci zbjegna drzava... coece

Vrijedjanje citavog naroda i drzave.Moje skromno misljenje da je izazvano kompleksom nize vrijednosti.Ako administrator adekvatno ne reaguje na ove bljuvotine bicu primoran da detaljnije opisem cin ,,prava prve noci,, kojim su bili izlozeni preci ovih sto mrze sve sto je crnogorsko.

Vrh

PostPostano: sub jan 15, 2011 10:49 am 
Član foruma

zasto mislis da mrzim? ili vrijedjam. to su povjesne cinjenice.

Sta ima crna gora da suruje s jezutima (usa)? sto niste samo sebi dovoljni? Ako ne mozes sa susjedom nemozes ni s njima.

"Ne jede se svoje meso"

citiram
Smilja Amravov

Ko zaboravlja na svoju proslost gase mu se svetla budicnosti

Vrh

PostPostano: sub jan 15, 2011 1:43 pm 
Član foruma

villy je napisao/la:

Villy, mislim da si ovim tvojim postom presao svaku granicu pristojnosti i uvidjajnosti, koje se trudimo da odrzimo na ovom forumu. Vec duze vreme svojim postupcima pokazujes da uopste ne obracas paznju na ono sto mi ovde pisemo, narocito kada su u pitanju nacionalizam i religijska manipulacija. Mislim da je bilo dosta, moraces sebi da potrazis neki drugi forum koji ce biti vise u skladu sa tvojim stavovima.

Vrh

PostPostano: sub jan 15, 2011 10:50 pm 
Član foruma

Vrh

PostPostano: ned jan 16, 2011 8:31 am 
Član foruma

ali BukvalNo :roll:

Vrh

PostPostano: ned jan 16, 2011 1:07 pm 
Početnik

Sunce nad Grenlandom se pojavilo dva dana ranije
Prema Daily Mail Reporter
Posljednji put ažurirao u 4:29 na 14 januar 2011

Sunce nad Grenlandom trebalo se pojaviti 13. januara, ali prvi put u istoriji sunčevi su se zraci pojavili dva dana ranije.
Sunce nad Grenlandom izašlo je dva dana ranije nego inače što je iznenadilo i zabrinulo naučnike da će se arktički led topiti još brže.
Naučnici su saopštili kako se Sunce iznad najzapadnijeg mesta Ilulissat trebalo pojaviti 13. januara i time prekinuti polarnu noć, koja traje mesec i po dana. Međutim, prvi put u istoriji sunčevi su se zraci na horizontu pojavili već 11. januara oko 13 sati.
Nedavno objavljen izveštaj Svetske organizacije za meteorologiju pokazalo je da su temeperature na Grenlandu porasle za tri sepeni u proteklih godinu dana. Osim toga, decembar 2010. godine bio je topliji nego obično uz velike količine kiše umesto snega.

:read:

Vrh

PostPostano: pon jan 17, 2011 10:54 pm 
Početnik

U Zagrebu se trenutačno vidi ogromna korona tj kružnica svjetlosti oko mjeseca jako zanimljivo izgleda, zna li netko kakav je to fenomen?

Primijetio sam da se mjesec u zadnje vrijeme nesto cudno ponasa, izgleda kao da je bliži, a i kao da je vrlo često uštap, tj da puno jače svijetli. Možda mi se samo čini, vrag će ga znat.

Vrh

PostPostano: uto jan 18, 2011 12:09 am 
Član foruma

Taj fenomen kruznice oko Mjeseca, viđao sam isto 2008. i 2009. godine i to skoro pa u ovo godisnje doba, tj. početkom veljače. :-k :?:

https://www.box.com/s/e941cscq87f91t2694lu

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4399 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 220  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.