Tazika je napisao/la:
Da vam kažem kako sam prošla na cijepljenju za upis u 1. razred osn.šk.:
Dr i sestra školske medicine su došle u našu školu cijepiti one koji ljetos na pregledu za upis nisu cijepljeni.
Došla sam sa hrpom medicinske dokumentacije svoga djeteta, pokazujući kako je bio bolestan prvih 5 godina života, i kako je prestao biti bolestan kada je prestao biti cijepljen, pokazujući uzročno posljedične vezu. Nemam nikakvog dokaza da je bio bolestan ZBOG cjepiva, samo pretpostavku. Nakon pola sata razgovora, moram priznati otvorenog i dobronamjernog s obje strane, dr je iznijela svoju stranu problema. A ona se tiče svih nas!!!
Uglavnom, ako dr sada propusti cijepiti moga sina, a vidi da imam pravo kad kažem da izgleda da previše reagira na cjepiva iako to ne piše, onda NJU Zakon može lupiti po prstima: ako se, recimo moj sin kao mladić razboli od neke od ovih bolesti (MoPaRu) i ako recimo od te bolesti ostane neplodan, onda će se automatski tražiti koja je to dr propustila da ga cijepi i na temelju čega, i doći će se ravno do nje.
Iako, ako sam ja njoj potpisala da ga, kao roditelj, nedam cijepiti jer smatram da je imao nedokazane alrgijske reakcije na cjepiva koje su prošle zahvaljujući kućnoj njezi, i da sve preuzimam na sebe, zašto nju kažnjavati? No, idem dalje: hodajući kući i prevrćući sve po glavi, najednom mi se složilo, kristalno jasno: ako zbog cjepiva mali dobije upalu mozga, autizam, alergije svih vrsta pa i smrt, njoj neće biti ništa, JER TO PIŠE POD "MOGUĆE NUSPOJAVE" I OČEKUJE SE DA ODREĐENI POSTOTAK DJECE TO DOBIJE.
Dr je dovoljno dobronamjerna da će pokušati na temelju indicija na alergiju izbjeći da nas prijavi sanitarnoj inspekciji, ali nije sigurna da će joj uspjeti.
Tek toliko da vam kažem kako stvari stoje.
Čudi me da je nekidan sin moga prijatelja, zaboravih pitat dal onaj od 13 ili onaj od 18 godina, donio doma papir da neka tata potpiše da DOZVOLJAVA da mu sina cijepe protiv Hepatitisa B?!
Priprijetio je sinu da nipošto ne dozvoli da mu se približe s injekcijom, jer da to tata NE DOZVOLJAVA.
Ali bio je zapanjen kada sam mu rekla da je naš sin cijepljen protiv toga još u rodilištu, bez našega znanja i privole, i da je to GMO cjepivo. On je siguran (bio do sad) da njegova djeca nisu. Da li su se stvari toliko zakuhale ovih zadnjih malo godina?
Tazika samo o doktorici ovisi hoće li te prijaviti! Mene moja nije. Doduše sad mi je kćer krenula u Zagreb u srednju i promijenila dr. školske medicine - cijeli je karton otišao na drugo mjesto! I sad čekam........da bar Godoa!

Alf