Sada je: uto maj 06, 2025 4:28 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 60  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Umetnost Sanjanja
PostPostano: pon dec 27, 2010 1:13 am 
Moderator

Evo jednog meni dragog pogleda na temu AP i kako i zašto je to dobro ili loše, ili može i neutralno.
Isto tako je to i nekakvo pojašnjenje zašto AP ne smatram pravim castanedijanskim Sanjanjem.

http://www.forumohalu.org/index.php?top ... 5#msg64125

Citat:
Evo na osnovu nekih upita sam inspiriran da objasnim barem jednu stvar, koja se ne smije gledati iz ugla da je TAKO, već samo sagledavati iz individualnog spektra.

Astral nije mjesto gdje odlazimo, već realnost koju stvaramo i u kojoj živimo na jednoj od denzitetsko-dimenzionalnih osi.

Ponekad ljudi u svojim lucidnim snovima pokušavaju osvjestiti svoj ego u svjetovima koje ne mogu kontrolirati, a čini im se da ih ispunjavaju njihovi najveći strahovi.

AP ne znači projekciju suptilnoga tijela u druge levele, već produkciju samih tih svemira i umnih svjetova, kao pokretne trake koja nas čini živima.

Astralna projekcija znači stvoriti svijet oko sebe u kojem smo letački percipatori, gdje nam svijest leti po realnostima, a ne projekcija naše svijesti u tu dimenziju.

Bit Astralne projekcije je stvaranje sasvim nove realnosti u kojoj Mi možemo biti glavna uloga, u svim oblicima, onim boljim ili gorim.

Ako sagledamo sebe kroz tu sliku, tada dolazimo u situaciju da vidimo sebe unutar svim mogućih solucija, i zapravo realiziramo svoj ego i odbacimo ga, jer je on moguć u svim oblicima.

Svijet u kojem živimo, vidimo, ili sanjamo je samo postojan, a naša koncentracija na opcije je presudna.

Moć Trenutka!!!!!

Vrh

PostPostano: pon dec 27, 2010 3:03 am 
Član foruma

dakle promatraču ovo što si postao je prezapetljano za moj mozak i poznavanje tehnika i AP terminologije, ali to uopće nije problem, jer sam htio pitati nešto sasvim jednostavnije.

u jednom snu u kojem nisam bio budan ali ga se detaljno sjećam sam pomogao jednoj kornjači (kalifornijska, ona iz pet shopa za 50kn), tj zaglavila se između kamenja naopačke i bila je sva siva, mislio sam da je mrtva. pomogao sam joj žlicom za cipele, jer takav je bio neki čudan akvarij, dubok i uzak, pa još i pun kamenja.
nakon što sam korniju kornjači pomogao, on se je najeo sušenih larvi na dnu akvarija, a ja sam se probudio i nisam tome pridao neku važnost jer i inače pomažem sve u 16,u snovima i na javi, ljudima, životinjama, biljkama, ponekad čak i striptizetama.

međutim, počelo mi se dešavati da se u snu "osvestim" baš kad vidim tu kornjaču (EJ JEBEMTI PA TO JE ONA KORNJAČA!").
sljedeće što napravim, svaki put bez izuzetka kao neki robot, je da pokušam krenuti za njom, ali ona onda izvede warp ubrzanje. doslovno tako, kao enterprajz malo zavibrira i pretvarajući se u crtu svjetlosti lansira se predaleko.
pokušao sam provjereni trik koji zovem "žvaka", to je nešto kao da zaljepim svijest za objekt, on krene, i nakon nekog vremena povuče me za sobom, uz gumi-gumi ubrzanje.

istina, to mi ne uspijeva sa životinjama, jer me napadne neki čudan lagan ali ozbiljan strah, pa se manim ćorava posla. međutim, sa ovom kornjačom me to nije strah, ali ne radi, prebrza je, a opet, jedino što mi pada na pamet kada ju vidim je da idem za njom.
opcija je i da ju ignoriram, ali to mi ne uspijeva, tj osjećam da to nema smisla, gledat ćemo se tako dok ja opet ne pokušam krenuti za njom. palo mi je na pamet da smislim neku zamku, ali dalje od toga mi ništa korisno nije palo na pamet.
ok možda mi samo fali energije, ali uopće ne mogu zamisliti gdje da nabavim toliko kerozina.

dakle, situacija je frustrirajuća, ne mogu uhvatiti niti kornjaču u vlastitom snu! #-o

ne mislim da se radi o nekom izvidniku ili što ja znam kakvom drugom mutikaši, vrlo sam zbrčkan što se tiče sanjanja, tj smatram se početnikom, a nemam niti nekih formuliranih ciljeva, više mi je to sve skupa zabava.
veseli me kad znam da sam spavo a negdi sam bio :)

šta bi to moglo bit i što da radim, dragi lastane, pomozi! :help:

Vrh

PostPostano: pon dec 27, 2010 3:21 am 
Moderator

Enciklopedijski gledano ima simbolike pa ako ti paše pokupi.

Googlaj "kornjačina čakra", "timus čakra", to je koliko kužim negdje oko vrha prsne kosti, što je proglašeno za neki centar za sanjanje, pa još i izvor namjere.
Vrlo vjerovatno je to sljedeći centar koji te mami da ga osvjestiš pa onda kornjača tebi možda i jest neki vodić.
Ne možeš za njom jer se vjerovatno moraš prešaltati u drugačiju modulaciju sa svojom percepcijom da bi je pratio.
Pogledaj i Shakti na wiki, to ima mnogo veze sa tom koncepcijom kornjače.

Citat:
Ispod grlene i iznad srčane nalazi se sporedna čakra blistavog energetskog obrasca nalik na kornjaču, ili kurma na sansktu. Meditacija na to energetsko središte donosi smirenost koja se katkad uspoređuje s mirom hibernacije.

Kornjača je univerzalan simbol stabilnosti i čvrste odlučnosti. Kad odluči uvući glavu i noge, ništa je ne može potaknuti da se predomisli. U indijskoj mitologiji univerzum stoji na kornjači. Četiri noge, glava i rep kornjače mogu se usporediti s pet osjetila i umom. Kornjačina sposobnost da uvuče ekstremitete i ostane mirna u sebi, simbolizira joga praksu pratjahare. Premda se najčešće prevodi kao ˝isključivanje osjetila˝, tu je prkasu najbolje opisati kao uskraćivanje mentalne energije osjetilima.

Osjetila su poput električnih uređaja koji funkcioniraju samo dok su priključeni na izvor energije. Primjerice, ako ste zaokupljeni čitanjem, možda nećete čuti zvonjavu telefona: s vašim je ušima sve u redu, ali je vaša mentalna energija usmjerena na vaše oči. U pratjahari svjesno ˝isključujete˝ sva osjetila iz njihova izvora energije. Kad sjednete meditirati, pokušajte isključiti osjetila. Ne dopustite da energija vašega uma krene prema očima, nosu, ušima, koži ili ustima, ali ni šakama ili stopalima (sanskrtski izraz za osjetila obuhvaća i organe djelovanja). To znači da ne vidite, ne njušite, ne osjećate dodire ni okuse, ne govorite, ne krećete se i ne radite. Kad mentalna energija prestane bježati, prakticirajte pratjaharu i poprimate značajke stabilne, smirene kornjače.

Vrh

PostPostano: pon dec 27, 2010 3:30 am 
Član foruma

hvala, ovo je bio stvarno expresan odgovor u gluvo doba noći, čini mi se kao odličan hint.

kad si već spomenuo prsnu kost, povezalo mi se da otprilike od kad je počelo to sa kornijem, (nevezano(?) uz to, pokušavam opet početi redovito raditi vježbe za centar za odluke, ali, čikpogodi šta, baš uvijek moram nešto drugo pa nemam vremena, ili se ne osjećam baš "pogodno", tj ljeni sam šupak.

u svakom slučaju, još jednom hvala, pravi si drug i indijanac! :notworthy:

Vrh

PostPostano: pon dec 27, 2010 3:35 am 
Moderator

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nema na cemu!
I nemoj da te zavede riječ namjera i izraz "centar za odluke" ko da je to neki rad, to se upoznaje preko nerada a hm. ne znam dalje reći osim da dalje ima još više nerada.

Vrh

PostPostano: pon dec 27, 2010 8:29 pm 
Moderator

Preselio sam nekoliko stranica postova (Navigator vs Sjenko) kojima ovdje nije mjesto na:
viewtopic.php?p=99446#p99446
i donekle cjelovit dio rasprave o djeda mrazu i viđenju na generalnu raspravu:
viewtopic.php?p=100636#p100636

Postovi imaju svoju vrijednost pa eto da netko ne bi pomislio da su postovi obrisani.... premješteni su.
Ima toga još za seliti, ali kad se rasprava zapetlja, onda je kasno za seljenje.

Vrh

PostPostano: sri dec 29, 2010 2:53 am 
Moderator

Karadjordje sanjao sam da si me zvao na mobitel, prvo mi ništa nije bilo jasno što pričaš i hoćeš, ali onda si mi objasnio da si čuo da je netko pošarao fasadu tvoje zgrade tu odma do mene i tražio da idem pogledati da li je velika šteta.
Ima neke simbolike? Desilo se nešto?

Ostatak spavanja sam se igrao nekim svojim novootkrivenim moćima, imao sam moć da vidim neku naprednu tehniku koja se sama slaže ko da je živa i plaši i manipulira djecu i ljude.
Krije se u običnim stvarima u kuči, lego kockicama, komadićima...najviše je oku nevidljiva, ima svoju životnu silu po kojoj se može sastaviti i djelovati.
Otkrio sam da jednostavno namjerom mogu poništiti tu silu koja drži dijelove na okupu i sastavlja obličja, jednostavno se sve raspe u komadiće.

Vrh

PostPostano: sri dec 29, 2010 1:04 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Karadjordje sanjao sam da si me zvao na mobitel, prvo mi ništa nije bilo jasno što pričaš i hoćeš, ali onda si mi objasnio da si čuo da je netko pošarao fasadu tvoje zgrade tu odma do mene i tražio da idem pogledati da li je velika šteta.
Ima neke simbolike? Desilo se nešto?

Ostatak spavanja sam se igrao nekim svojim novootkrivenim moćima, imao sam moć da vidim neku naprednu tehniku koja se sama slaže ko da je živa i plaši i manipulira djecu i ljude.
Krije se u običnim stvarima u kuči, lego kockicama, komadićima...najviše je oku nevidljiva, ima svoju životnu silu po kojoj se može sastaviti i djelovati.
Otkrio sam da jednostavno namjerom mogu poništiti tu silu koja drži dijelove na okupu i sastavlja obličja, jednostavno se sve raspe u komadiće.

:-k interesantno.kao ratnik valjda znas kako da vidis pravu prirodu stvari koju sanjas.
:angel4: par puta sam i ja sam sebe sanjao,vidoh to u silnoj rekapitulaciji.
zadnji put kad sam sanjao sam sebe imao sam prilike da vidim mog dublera izbliza.
nisam se uplasio nego sam ga napao...i jebi ga probudio sam se.neznam sta je bilo na kraju.
e jesam juce razmisljao o tome da otvorim nov topic o povezanosti kineskih borilackih
vestina i magije pokreta.mozda je tu simbolika,mada kao sto znas sve treba proveriti?
vise puta ,najmanje...ja sam nocas zaboravio da treba malo da spavam.i kad spavam,
spavam partizanski...mora tako,takva su vremena...tehnoloska.

Vrh

PostPostano: sri dec 29, 2010 6:50 pm 
Član foruma

nego nesto mi taj mobitel sumnjiv...koliko sam ja upoznat s time to nije
ovozemaljski proizvod...

Vrh

PostPostano: sri dec 29, 2010 7:49 pm 
Moderator

Nema nečeg kao što je sanjarica u Castanedinim knjigama, ali vjerujem da indijanci imaju nešto takvo.
Mobitel nisu imali pa onda teško da bi našao nešto oko toga.

Obična sanjarica kaže:

Cell Phone
To see or use a cell phone in your dream, indicates that you are being receptive to new information. It also represents your mobility. Alternatively, the dream signifies lack of understanding. Perhaps you are having difficulties getting through to someone.

Vrh

PostPostano: sri dec 29, 2010 8:01 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Obična sanjarica kaže:

Cell Phone
To see or use a cell phone in your dream, indicates that you are being receptive to new information. It also represents your mobility. Alternatively, the dream signifies lack of understanding. Perhaps you are having difficulties getting through to someone.

:-k Ta sanjarica mi djeluje kao bukvalno prevođenje.

Vrh

PostPostano: sri dec 29, 2010 8:40 pm 
Moderator

A kad nema bolje.... uglavnom zanimljivo je, to mi je prvi put da me netko zove na mobitel u snu, a posebno je i po tome da znam što smo pričali, makar sam triput zbunjeno tražio da ponovovi tko je i što hoće.

Što se tiće spoja tensa i borilačkih vještina, znam ljude koji to rade kombinirano, spojeno, ali osobno ne znam ništa, karadjordje najbolje da načneš temu na pokretima pa ako bude interesa otvorimo temu samo za to.
Nemam ništa protiv ni da odmah otvoriš zasebnu temu, radi kako te volja.

Vrh

PostPostano: čet dec 30, 2010 9:08 pm 
Član foruma

salcin je napisao/la:
U svim ovim izlaganjima koje citam po ovim postovima,niko nije opisao ni slicno iskustvo,ako to neko ima neka mi se slobodno javi.

Znao sam biti na vrhovima ogromnih meni nepoznatih planina, litica, u polusnu. Kristalno cisto i jasno. Nepoznata predjela ali jako ljepa priroda. Uvjek me tako nesto veseli.

:-)

Vrh

PostPostano: pon jan 03, 2011 1:51 am 
Član foruma

zelenozubi je napisao/la:
bila je sva siva, mislio sam da je mrtva.

Vrlo znakovito. Napredniji sanjači, recimo dreamways često opisuju anorganku energiju kao mrtvu, odnosno odgovara našem pojasu rezerviranom za neživa bića. Leševe.

međutim, počelo mi se dešavati da se u snu "osvestim" baš kad vidim tu kornjaču (EJ JEBEMTI PA TO JE ONA KORNJAČA!").
sljedeće što napravim, svaki put bez izuzetka kao neki robot, je da pokušam krenuti za njom,

I kad ju uhvatiš šta misliš sa njom točno? Stavit joj soli na rep? Jesi uopće čitao umijeće sanjanja? Pokušaj u nju uprijeti malim prstom (lijeve ruke) drugi put kad je vidiš i zapamti u što se pretvori, poglavito boju. DH spominje izvidnike u obliku predmeta, drugi ljudi najčešće spominju ljude (i ja ih tako vidim) a ti si kako vidim nabasao na jednu životinju. Nisam baš siguran no po meni mogao bi to biti dobar znak za sanjača. Bolje na životinju nego na čovjeka u svakom slučaju.

Inače postoji postupak za praćenje izvidnika, kojeg kako vidim ne znaš a nisam siguran da bi ti ga bilo pametno spominjat jer nije rečeno da je praćenje navedenog izvidnika mudra stvar. Ako baš želiš probat, izrazi želju i pitaj.

ne mislim da se radi o nekom izvidniku ili što ja znam kakvom drugom mutikaši, vrlo sam zbrčkan što se tiče sanjanja, tj smatram se početnikom, a nemam niti nekih formuliranih ciljeva, više mi je to sve skupa zabava.
veseli me kad znam da sam spavo a negdi sam bio :)

Okani se "mišljenja" sa tvojom razinom iskusta (ali i inače lol). I da - Sanjanje ni bilo što drugo vezano uz put znanja ne treba shvaćat olako. Budeš li se i dalje s tim zajebavao i išao dalje moguće je da to naučiš na teži način. Sanjajuće tijelo je lakomo (barem kod mene) a opasnosti tamo preko su sasvim stvarne, mada se tako ne čine.

Vrh

PostPostano: pon jan 03, 2011 1:37 pm 
Član foruma

brdi, hvala ti na trudu i korisnim informacijama. kao sto si mogao procitati, nisam uzimao u obzir da bi ta kornjaca mogla biti izvidnik, pa se nisam prema njoj tako ni odnosio. umijece sanjanja sam procitao,iskreno, samo 2x, i tu i tamo bacim pogled kad mi se ucini nesto poznato. ne smatram je sanjackom biblijom, iako to ne znaci da mozda u buducnosti necu promjeniti misljenje. sjecam se one karlitove lule, ili stapa, ili nekog cudnog predmeta, ali sebe vidim na samom pocetku, pa mi je bilo pomalo bahato pomisliti da je to to.

ja se u snovima ponekad probudim, pa se izgubim, a vise ovo drugo. koncentracija mi nije jos na nekom zavidnom nivou, a mozda nikada ni nece biti. put ratnistva takodjer nije nesto cemu sam se predao, ne tezim zaobilazenju orla, sagorjevanju, tj bas me briga, nece propast svemir zbog mene. ja sam se na ovu planetu dosao zabaviti, i imam srecu da mi je u zabavi duhovna komponenta vazna stvar. nista vise od toga.

recimo da sam tip koji ide "grlom u jagode" ili "bos u kupine", ali zahvaljujuci nekim drugim iskustvima kroz zivot, tamo se sasvim dobro snalazim, cak i uzivam u takvim situacijama. nije me strah da cu upropastiti ovaj dar, tj zivot, jer upravo se funkcionirajuci na taj nacin najbolje osjecam i imam najvise energije. ti si organiziran i studiozan, za moj pojam dosta ozbiljan, i ide ti dobro.

ja se zajebavam, skrenem, vidim sta jos ima, onda dodje period kad se ne desava nista, ali kad tad pocne mi luna park :)
tad mi nije lako, ali u tim trenucima se ludo zabavljam. da bih objasnio zasto to mogu, morao bi pisati o nekim dogadjajima iz najranijeg djetinjstva, i jos stosta, a tome ovdje nije mjesto, niti to za sada zelim djeliti na forumu.

ovo sto sam napisao takodjer nema puno veze sa temom, ali pisem zato sto sam od tebe skupio dosta vrijednih informacija, dok istovremeno ti od mene nisi dobio bas puno. ako je i bilo stogod, uvijek si to protumacio kao "i corava koka nabode zrno". postujem te kao jednog sposobnog "istrazivaca" ali mislim da kada iskreno dozvolis da postoje drugaciji ljudi sa drugacijim konceptima, a kojima je moguce saznati isto sto i tebi, da ces doci do jos jedne nakupine energije kojom ces tada moci slobodno baratati. mislim da je FORMICA sjajan primjer takvog covjeka.

evo necu vise, da ne ispadne da sad nesto grintam. jako rado procitam sto ti MISLIS :) i zao mi je sto si se zadnje vrijeme malo povukao, tvoja izlaganja uvijek pokrenu, ako ne konstruktivnu, a onda bar zanimljivu i cesto zabavnu raspravu. i sjenko sigurno misli isto kao ja :D

ako mi imas jos sto za savjetovati, molim te da ne oklijevas, ali uzmi u obzir da sam ja lik iz crtanog filma. uopce ne marim za udarce tavom, cvoruge i dinamit u guzici. jednostavno znam da cu u sljedecoj sceni opet biti citav. :D

hvala jos jednom i sve najbolje tebi i tvojoj obitelji u novoj godini & beyond! :thumbup:

Vrh

PostPostano: pon jan 03, 2011 8:42 pm 
Član foruma

lone_bird je napisao/la:
Inače postoji postupak za praćenje izvidnika, kojeg kako vidim ne znaš a nisam siguran da bi ti ga bilo pametno spominjat jer nije rečeno da je praćenje navedenog izvidnika mudra stvar. Ako baš želiš probat, izrazi želju i pitaj.

Pitaću ja. Koji je to postupak za praćenje izvidnika?
Hvala, unapred.

Vrh

PostPostano: čet jan 06, 2011 10:29 pm 
Član foruma

zahir je napisao/la:
Pitaću ja. Koji je to postupak za praćenje izvidnika?
Hvala, unapred.

http://www.inet.hr/~amodrusa/Tensegrity/sanja.html

Vrh

PostPostano: pet jan 07, 2011 4:45 am 
Član foruma

=D>

Vrh

PostPostano: sri jan 26, 2011 10:17 pm 
Član foruma

upravo sam, vodjen djecjom znatizeljom, narucio ovo

http://www.herbalfire.com/dream_herb.htm

jel ima netko iskustava iz prve, ili druge ruke? iz trece sam nasao i sam.

Vrh

PostPostano: sri jan 26, 2011 11:04 pm 
Moderator

Javi što kaže carina na to, mene su zajebavali i za kamenje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 60  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.