Ne poznajem te Citiuse, no sad počinjem da te upoznajem i taj proces će trajati, nadam se na obostrano zadovoljsvo. Citiuse, vidjeo sam nešto u tebi, a to nešto nas spaja. Bunt. U prošlom postu si pokazao taj mladalački bunt (nebitne su godine). Bunt postoji a to što smatram da griješiš nije razlog da te ne pokušam razumjeti. Razumijem za sada samo tvoj bunt a to je jedna dodirana tačka.Poslije će možda doći i druga. Bunt pokreće. Bunt govori o nečijem potencijalu. Na tebi je kako ćeš da ga ispoljiš i iskoristiš. Naravno nadam se da sam ispravno prepoznao taj bunt.S druge strane biram da ti ne otežavam razvoj....zato:
Izvini Citiuse, pretjerao sam u prošlom postu.
Smatram da sam nekorektno postupio ka tebi a i ka sebi takođe. Jedan post je dvosmjeran. Riječ je dvosmjerna. Misao o nekom je dvosmjerna. Ide ka tebi ali i ka meni. Utiče na obojicu. Zato mi postaje bitno
kako se izražavam.
Moguće je da se ne slažeš sa mojim stavovim. Ja se ne slažem sa onim što iznosiš no to ne sme da ima veze sa odnosom ka tebi kao biću, čovjeku.Postoji način kako se ophodi ka drugome a to je putem razumne komunikacije, pitanja i sl. a ne preko zajebavanja ili sprdanja.Nije
ISPRAVNO da te zajebavam ili da se sprdam. Htio sam ti na uvrnut način reći da se opustiš, no ponijelo me je na jednu drugu stranu. Jebiga, dešava se da nisam baš budan uvijek.Tako je bilo tad, nisam bio budan i ovo nije izgovor ovo je činjenica.Trenutno sam u procesu upoznavanja sebe.U ovom trenutku, znači sada, biram drugačije ophođenje.Sve je stvar izbora i svijesti o mogućnosti izbora. Potrebno je vrijeme da se drugi upoznaju te da se upozna njihov stil ophođenja...Zato, možda griješim ali ću reći što mislim a ti me ispravi, možeš i putem PM-a ili na nekoj drugoj temi.
Meni se čini kao da si u nekoj ljutini ili srdžbi, pa iz tebe izbijaju takve emocije, odnosno meni se čini da su takve.Uz njih te nosi i bunt.Ovo sam zaključio iz tvog posta, tvoje reakcije. Panta ti je baš legao u tom trenutku i to je, kako kontam sada, OK reakcija za tebe. Za Panteliju nije, pa ti je adekvatno odgovorio. Ja na primjer Panteliju posmatram kroz zen budizam. Meni je to dovoljno da ga shvatim kao čovjeka (bilo moje shvatanje ispravno ili ne, te griješio Pantelija ili ne sa moje tačke gledišta). Vjerujem da će te već riješiti problem među vama.Vjerujem da će mo riješiti, nas dvojica, problem između nas, ako ga ima. Isto kontam da važi i za sporove ostalih, tu i tamo, kako sadašnje tako i buduće.
Bad.ass mislim da sam te ispravno razumjeo kad si rekao:
bad.ass je napisao/la:
sto pobogu onda radis na owom metafizickom forumu?!
''Radiš'' kao proces učenja, truda da se shvati ili proučava, istražuje, doprinese, komunicira...o temama vezanim za metafiziku gdje je potrebana otvorenost. No iz tvoje rečenice može ispasti da ti smatraš da Citius ne bi trebao biti ovdje. Ukoliko tako misliš (a kontam da to
nije slučaj 
) ne slažem se sa tobom.Da obrazložim...
Bilo kom članu foruma itekako pripada da bude na ovom forumu, da sebe izražava i ispoljava, uči i komunicira, sve dok ne ugrozi opštu slobodu ostalih članova.Bilo kom članu je ovdje mjesto jer on to hoće, njemu to treba.To je njegova volja. E sad, ako sloboda tog člana bude smetnja slobodi nekog drugog člana kontam da će međusobno to riješiti. Ako se desi da član krene da provocira te (ne)namjerno proizvodi ''buku'' ostali članovi reaguju komentarima, sugestijama, opomenama i sl. te tako pokušavaju da umanje ''buku'' ili koriguju ponašanje člana. Mehanizam odbrane ide do trenutka kad moderatoror opominje, a ukoliko se ometanje nastavi isključuje takvog člana. Kontam da ovakavo pravilo važi za sve nas.Tu se nameću mnoga pitanja i tek sad shvatam koliko je teško biti u poziciji moderatora.Mislim...ko istinski poznaje drugoga? Iz posta južnog izvlačim...Kako pomoći ako se ne pita kroz konverzaciju a ima se potreba reagovanja? Moja potreba reagovanja je vezana za ovo...ponekad se kroz napadanje drugog traži sagovornik, pažnja, pomoć, te razumijevanje. Zato je ponekad ego ''borba'' sa drugim potrebna, prije svega da bi bili primjećeni jer nam to treba (meni je bilo potrebno (ili jeste potrebno) ali sam koristio drugačiju (ne)svjesnu taktiku ) da se ego oporavi, ojača. Bez zdravog ega nema ni napretka u duhovnosti. Takođe, kroz ''borbu'' se uspostavlja neka vrsta komunikacije i tako se izražavamo, na onaj način za koji trenutno imamo potencijal. Potreba je da se izrazimo, pa je ta ego ''borba'' ponekad ispravna...možda da se ''vidi'' ego? Tako ta ''borba'' ima svrhu a cilj je vlastiti razvoj jer se uoči ego. Ovo je kako ja kontam stvari. Možda griješim?
Citius je donekle u pravu.Pantelija je donekle u pravu.Južni je donekle u pravu.Bad.ass je donekle u pravu.Java je donekle u pravu.Kokoloko je donekle u pravu.Aamon je donekle u pravu. Svak' sa svoje tačke gledišata i za sebe, do trenutka kad se budemo stvarno mogli razumjeti, a do tad raja...

Da, oprostite za

...ne znam kud bi s postom