Literatura i Linkovi, ja bih dodao i filmovi.
Znamo svi koliko je filmska produkcija uspjesna.
Prije par dana gledao sam fim koji se u mnogocemu podudara sa mnogim tekstovima koje sam do sada citao o zlu koje vlada danasnjicom.
Film: "HELLBOY", sam gledao tako reci sa zgrazavanjm, jer znam koliko su sami AMERI ZALUDJENI FILMOVIMA, a ni ostali nisu za pohvalit.
Sama radnja je vrlo jednostavna: Djavola odhranjuje covjek i on na kraju spasava svijet od zlih sila, priklanjajuci se covjeku.
Fazon je u tom da ako covjek jednostavno gleda ovaj film i ne misli negativno film izgleda veoma upecatljivo.
Ja mislim da ce mnogi progutati ovaj film kao nesto "lijepo", i vec mozda u glavama imaju sliku kako ih od Apokalipse spasava sam DJAVO
Veoma je interesantno da u tom filmu nije prikazan ni jedan jedini, ma ni najmanji dio erotske scene, ili pak obnazenog tijela.
Jao kako nam je Djavo dobar, jos malo pa ce se poceti i njemu moliti, trazeci spas. Mozda zvuci bez-veze ali ja mislim da ovo nece biti samo ovaj film, (i nije naravno) koji ce sve vise da zle sile mraka koje su nam nametnute odozgo, jednostavno stavi na stranu dobra.
Igra koja je veoma jednostavna, ali za onog tko tone u sve dublji san i koji prihvata sve sto mu se potura ovaj film je ideala.
Sve vise reklama je sa likom Djavola (ZLA) koji jednostavno zasmijava.
U sustini vrlo simpaticno, ali mislim da ovo ima mngo mnogo mracniju pozadinu.
Znam da ce mnogi reci, ma daj film kao film, nista posebno, gledaj to sasvim jednostavno, uz pivu i cigar, par ljutih vec i ne se sikirat, zasmiji se na par scena i to je to.
Jednostavno nisam mogao da gledam tako ovaj film.
A tko stoji iza svega,... Holivudska zido-masonska produkcija, koja zeli na sve moguce nacine da zaslijepi sve moguce na planeti.
Naravno, lik je klasicni crveni djavo iz Biblije koji sebi u ovom filmu otkida rogove da lici na ostale

Jao sta nam sve poturaju pod nos a to se tako lahko prihvata, sledeci su filmovi ja mislim reptoidi koji su olicenje svega dobrog na ovom svijetu.
Mnogo, mnogo je Istrahov napisao toga u knjizi "Udarac Ruskih Bogova", sto se podudara sa danasnjicom, kako ju je on nazvao : "Sada mi živimo u periodu kosmičke Ere Riba – epohe totalne laži i totalnih obmana".