u princimpu sve je tako jednostavno..samo nam treba zemlja u vlasništvu i to je sve...Ja na veliku žalost nemam zemlju,nemam ni svoj stan koji bi odma prodao za komad zemlje,što dalje od civilizacije naravno.Zaluđujem sve oko sebe sa ovim snom...a sve je tako jednostavno....svi me bljedo gledaju po starom.
Sanjam o tome kako se nalazim na posjedu na kojem vlada ljubav,mir,priroda,zajedništvo.Negdje gdje prestaje vrijeme gdje čovjek nije vrjedniji od jedne travke,jednog debla,jedne muhe na kuhinjskom stolu...
Ne mogu si to prijuštit nažalost,ali hej!!a sam sretan u mašti jel znam da je to ok!osječam da je to ispravno,istinito.
Zamišljam zajednicu ljudi,koji su stvarno zadovoljni životom kojeg žive..nemaju pravila koje ih dave,nemaju kontrolu,jedu zdravu hranu uzgojenu načinom na koji se voli i slavi priroda,ne robuju navikama koje ih truju,zamagljuju,izbacuju iz ravnoteže,spavaju onoliko koliko im treba...smiju se nebu,grle sunce,plove onako kao treba ploviti,..........plove a srce im u jedra puše...........zamislite ljudi,ako netko,dobrotvor,ima negdje udaljenu parcelu,na kojoj raste trava i ima neba,sunca i životinja,a nezna kud s njom...ima duša koje bi rado tamo dočekala radost!
Vjerujem da i vi djelite mišljenje.
Oni ne žive tamo cijele godine,samo jedan mjesec ako sam dobro shvatio.
Idealno mjesto za imat "komunu":
Da je tvoja zemlja....ako ti je država poklonila zemlju ili grad ili njeko tamo jel,sigurno neče dopustiti "takav način" življenja.
Da ima vode.....naravno bilo kakve,jezero,potok,rijeka...sve je pitko!
To su jedini stvarni uvjeti koje moraš ispoštovati,da bi naravno na jedan period a to je ZAUVJEK,živio na jedan takav način.
Hrana je najmanji problem,vjerujem da ste svesni toga.Hrana je besplatna,kao i svetlo od sunca,voda isto tako...
Ako bi se uzelo u obzir da bi jeddan takav projekt morao pripremiti,ograditi i ostalo što ide uz pokretanje,u punoj funkciji u smislu da bi ljudi mogli bezbrižno živjeti,da imaju svu potrebnu hranu,bez štednje...od 3 do 5 godina.Naravno to je jedino što se tiče hrane.Jel toliko po prilici treba da se dobije neiscrpno hrane,naravno permaculturom.
Naravno nemojte mi uzet za zlo što nemam iskustva i pravih saznanja o poljoprivredi i ostalom,ali svejedno čvrsto mislim da bi bar malo probuđeni ljudi mogli zamisliti i ostvariti ovkvu ideju...istinu...
Ljudi kad se spomene "selo",jel svi odmah pomisle na selo kao bed,jel svi imaju u glavi sliku sela...kokške,zmazano,selaki ovo ono.....Mislim svaka čast ljudima koji žive na selu.
Ta komuna ima izgled raja,ima izgled života,radosti,smjeha,blagostanja,ljubavi...to nije selo kakvog i ja i vi znate,zar se slažemo?
Ako idemo u tom pravcu da tamo samo malo izbrijemo ljeto,živimo koji mjesec tamo do zime pa doma...onda ok...ali mislim da za to imamo obližnju rijeku,planinu,polje,park i sl.
To bi bilo na zauvjek ljudi,ok,onda prestaju sve granice koje nas sputavaju...pa tu i dolazi pitanje njihovog obrazovanja i ostalih stvari,napuštaju se svi okvi svjeta koji nas okružuju....
Zamislite na trenutak.
A jesam se raspričooooooo!
Idemo ljudi,ostavimo sve,zahvalimo se na suradnji/robovanju i ajmo,pustiti da cvjeta iskra koja nas grije.