alf je napisao/la:
Ipak se radi o deci koja još nisu potpuno razvijena i svaka povreda može imati ozbiljne posledice. Iako se ne radi o MMA (mixed martial arts) meču, nego o BJJ (brazilian jujitsu) koliko vidim (nema udaraca), poluge mogu biti veoma opasne po zglobove i ligamente dece.
Mada treba pomenuti da deca ovog uzrasta uveliko praktikuju na primer rvanje, koje je verovatno dosta agresivnije od ovoga što vidimo na snimku. O tome niko ne priča, jer to odavno postoji. MMA je trenutno na lošem glasu, iako su teške telesne povrede dosta ređe nego u boksu.
alf je napisao/la:
Don Frye i Takayama su prekaljeni veterani i profesionalni borci MMA, drugačije je to nego sa decom. Opet, ma kako to izgledalo divljački nekome ko ne prati boks ili MMA, u ovom meču ni jedan ni drugi nisu zadobili teže telesne povrede, nego masnice i posekotine. Većina udaraca je nekontrolisana iz klinča i nema snagu iza sebe. Bokseri mnogo jače i preciznije udaraju i nanose dosta teže povrede.
alf je napisao/la:
Mirka Filipovića cenim kao sportistu, uvek je bio fer i korektan prema protivnicima i ima veoma bogatu karijeru. Ne znam za druge borce sa prostora bivše Juge koji su postigli sličan uspeh. Krivo mi je kad vidim kako ga sad bije ko stigne, a ranije je bio strah i trepet. Trebao je on još pre neku godinu da završi karijeru.
To što neko drugi pokušava da se okiti tudjim perjem i stekne političke poene i skrene fokus javnosti sa bitnih životnih pitanja na sportske pobede je druga stvar i to ne rade sami sportisti. Sada se tako nešto radi sa Đokovićem u Srbiji i svi paradiraju oko njega.
Ne opravdavam "uzdizanje u nacionalnog heroja", ali je bitno pomenuti da je Mirko kao čovek u sasvim drugoj kategoriji u odnosu na razne "uzore i heroje" omladine: "biznismene", starlete i zvezdice estrade itd. Pogledajte malo po internetu, ja nisam čuo ništa loše o njemu.