Na koji način konkretno odj... sustav? Moj prijedlog je bio prije koji mjesec, otići u prirodu/na selo živjeti (radim i dalje na tome), što više toga sam proizvoditi i što manje o ikomu i ičemu ovisiti, ILI PAK SE UDRUŽITI S ISTOMIŠLJENICIMA, i zajedno pokušati stvoriti kvalitetniji život i zajedništvo...
Na koji način konkretno odj... sustav? Moj prijedlog je bio prije koji mjesec, otići u prirodu/na selo živjeti (radim i dalje na tome), što više toga sam proizvoditi i što manje o ikomu i ičemu ovisiti, ILI PAK SE UDRUŽITI S ISTOMIŠLJENICIMA, i zajedno pokušati stvoriti kvalitetniji život i zajedništvo...
Mi smo istomišljenici i želimo se udružiti. Upravo razbijamo glavu kako početi. Odakle si? Nas je dvoje, koliko je vas?
Zgodan prirucnik za sve istomisljenike koji zele da pobegnu iz civilizacije ili za one koji ocekuju njen prirodni kolaps: Matthew Stein - WHEN TECHNOLOGY FAILS
I sela i gradovi na istoj su meti! Ono što čine gradu (trovanje na bilo koje načine) čine i selu. Čovjek ne može pobjeći, a mislim da ne treba niti bježati. Zato je valjda najbitnije pronaći način kako unutar svega toga ostati svoj! Nije važno ono što je izvan....
I ja sam mislila kako je na selu bolje, ali kako zaštiti povrće ili sebe? Životinje koje uzgajaš? Nije to baš samo tako...
Tu smo gdje smo - a izgleda da je vrijeme da svi aktiviramo ono nešto unutar sebe. Nemoguće mi zvuči da ovakvi kakvi jesmo nemamo raspoloživu obranu utkanu unutar nas......
To je trag kojim bismo trebali ići....
Jer sve će više biti izljevanja otrova, poplava, pandemija i epidemija, potresa i svega onoga što bi nam trebalo zamagliti viđenje.....
ovisi koje selo ako odabereš Liku ili zagoru Dalmacije, područja bez poljoprivrede, tada je odabir relativno čist ali odabrati selo okruženo poljoprivredom. ... gore, debelo gore nego drag zrak je prezasičen pesticidima, hebricidima, fungicidima, polenom GMO kukuruza , tlo otrovano , podzemne vode uništene ....
_________________ so long, and thanks for the fish!
To je istina da sve truju (na ovaj ili onaj način), imam iskustva i sa životom u gradu i sa životom na selu. Glavni razlog zbog kojeg me selo/priroda privlači za razliku od gusto naseljenih velikih gradova je za mene osobno daleko lakše dohvatljiv unutarnji mir, opuštenost... i znatno manje stresa u odnosu na život kojim trenutno živim. Nije isto kada živiš u kući na kraju sela, priroda lijepa oko tebe,( iako materijalno gledano imam znatno manje, ali zato psihički puno više) nego kada živiš u košnici. Susjedi i nedjeljama buše, otvoriš prozor čoješ buku auta, aviona, prolaznika... ne možeš ni vlastite misli čuti...
Idealno nije nigdje! Ali treba odlučiti svatko za sebe što ga ispunjava više. Svatko od nas je specifičan na svoj način i svatkom od nas odgovara specifičan sklop uvjeta koji ga ispunjavaju i daju mu snagu , uslijed kojih raste i jača,a ne slabi i vene.
Mene lično izluđuje buka, zagađenost vazduha (ovde u Bg-u nam ne trebaju kemtrejlsi, mi se sami trujemo ), voda je još i dobra, ali hrana je shit. Ne sećam se da sam kupio neko povrće a da je ukusno kao pre 10ak godina. Najviše bih voleo da živim negde gde se može za sat, sat ipo doći do Beograda, a da je opet zabačeno. Videćemo za godinu, 2, nadam se...
Smatramo da nije rješenje bijeg ili povratak u srednji vijek, nego npr nešto kao Venus projekt - ekonomija bazirana na resursima umjesto profita - napredna tehnologija i globalno jedinstvo ljudi. Zašto svi zajedno ne odaberemo Venus projekt, da prestanemo filizofirati, jer je sigurno bolji od ovog sranja od sustava. Milijarde nepotrebno pate u korist užasnih planova nekolicine, mi šutimo, obruč se steže. I naravno, istovremeno podići vlastitu svijest, spojiti se sa srcem i prestati se poistovjećivati s nekontroliranim glasom u glavi. Mi smo beskrajna svijest zarobljena u vlastitom snu. Iluminati - reptili i njihovi planovi više ne bi postojali u našoj stvarnosti kad bi mi podigli našu svijest i preuzeli kontrolu nad svojim umom. Oni bi ostali u svom vibracijskom zatvoru, mi bi bili podešeni na drugu frekvenciju. Dakle, unutarnji sklad, buđenje svijesti i shvaćanje kako sami stvaramo svoju stvarnost, totalno preuzimanje odgovornosti za svoj život i za sve šta se u svijetu događa, hrabro raskrinkavanje manipulatora i Venus projekt istovremeno. Šta čekamo?
Pridružen/a: uto nov 01, 2005 1:17 am Postovi: 1377 Lokacija: Justinijana Prima
pokret otpora je napisao/la:
Smatramo da nije rješenje bijeg ili povratak u srednji vijek, nego npr nešto kao Venus projekt - ekonomija bazirana na resursima umjesto profita - napredna tehnologija i globalno jedinstvo ljudi. Zašto svi zajedno ne odaberemo Venus projekt, da prestanemo filizofirati, jer je sigurno bolji od ovog sranja od sustava. Milijarde nepotrebno pate u korist užasnih planova nekolicine, mi šutimo, obruč se steže. I naravno, istovremeno podići vlastitu svijest, spojiti se sa srcem i prestati se poistovjećivati s nekontroliranim glasom u glavi. Mi smo beskrajna svijest zarobljena u vlastitom snu. Iluminati - reptili i njihovi planovi više ne bi postojali u našoj stvarnosti kad bi mi podigli našu svijest i preuzeli kontrolu nad svojim umom. Oni bi ostali u svom vibracijskom zatvoru, mi bi bili podešeni na drugu frekvenciju. Dakle, unutarnji sklad, buđenje svijesti i shvaćanje kako sami stvaramo svoju stvarnost, totalno preuzimanje odgovornosti za svoj život i za sve šta se u svijetu događa, hrabro raskrinkavanje manipulatora i Venus projekt istovremeno. Šta čekamo?
chekamo da se ochovechish,da poljudish i tako prestanesh kao automat preko indiga da shtancash jedan te isti post bez razlike dal' je tema -"Spushtanje na Mesec","Vadjenje zuba","Praznjenje septichke jame" ili "Chachkanje mechke u p....u" ..... itd...
pokret otpora je napisao/la:
Počinješ s riječi: smatramo! Tko to smatra? Pokret otpora? Koliko vas je? Svaki dan piše netko drugi ili tjedno ili kako? Ima i ona fora s šizofrenijom, pa opsjednutošću, ma ima puno mogućnosti zašto pišeš u množini! Možemo i grejse ubaciti u priču ipak je riječ o alternativnim Vijestima!
Globalno jedinstvo ljudi! Ajme.....Prije grupiranja zaista preuzmite stvar u ruke nad svojim umom! Sve po tvojim savjetima!
Gle, ja nemam nekontrolirani glas u glavi koji spominješ, tako da te ne mogu razumijeti, ali mogu ti preporučiti da ovaj forum detaljno pročitaš, ti i svi koji su u tebi!
Možda Nat i Alf imaju živine plombe u zubima pa su tako nervozni? Bruce Lee je rekao: "Ne gledaj prst koji pokazuje Mjesec!". Ne ubij glasnika. Neki bijeli gost - svi ga žele bost. A mjesec, to je tek priča. Moon matrix - David Icke. To spada pod alternativne vijesti? Ili... Kortizol je iznimno važan za velik broj funkcija... njegov nedostatak povezan je s razdražljivošću i nasilnošću - Elaine Hollingsworth. Još malo kopiranja: Milijarde pate. Mi filozofiramo. Obruč se steže. Venus projekt traži nas glas. Šta čekamo?
kada pomislim na neko odmetanje iz ruku sistema...a rado bih, uvijek se sjetim tarabicevih prorocanstava kada je rekao da ce vojske biti "zacarane". zbilja. meni je to prva asocijacija na antene za mobitele uz pomoc kojih se mogu kontrolirati podrucja onako kako im odgovara. jedino da se ukopamo u zemlju, po mogucnosti sto dublje....toliko duboko da nam te frekvencije ne mogu utjecati na ponasanje...e vjerujem da bi tada bilo sanse da se odmetnemo. mozda bismo bili onda toliko duboko da bismo stigli i do shambale:).
mene jako smetaju te antene ...ovdje su gusto "posadjene" ...tako da ne vidim nekog nacina kako da se krene u neku akciju. ima jos jedna caka, pa da je pomenem. ovdje nije tako cesta stvar da pojedinac posjeduje dulume zemlje, pa da fino okupis drustvo istomisljenika i nastanis se na jednom takvom poligonu. to je rijetkost. medjutim, pustinje ima jako mnogo. no...svaka nastamba u pustinji bi se nazvala bespravnom gradnjom...taman da dignes sator. da vas podsjetim, ja sam u izraelu.
beduini su znali zivjeti u skladu sa prirodom u pustinji,nikada za sobom nisu ostavljali otpad jer se sve iskoristavalo, imali su i hranu i vodu (kisnica koja se hvata), nisu trebali struju. medjutim drzava im je podala par gradova s pravom na gradnju i tako su rascistili beduine iz pustinje, zaposlili ih, potjerali ih u skole, fakultete i pretvorili od "primitivnih" ljudi u napredne gradjane koji su sada takodjer dio ovog modernog , naprednog vremena (citaj - potrosackog sistema).
onaj koji je kovao plan, imao je sve u vidu.
mi se mozemo samo koprcati...u fizickom smislu. jedino polje na kojem mozemo poraditi je duhovno polje...nekako mi se to namece kao jedina mogucnost u ovakvoj situaciji.
da je covjek bio budan u pocetnim stadijima, pa reagirao, sve ovo ne bi izgledalo ovako kako sada je. obzirom kako "svi putevi vode ka rimu" , tako cemo i mi stici ka tom osvjestenju....
eto, "slucajno" citam Eckharta Tullea - Nova zemlja... evo sta on pise: "Čovječanstvu je suđeno da preraste patnju, ali ne onako kako to misli ego. Jedna od mnogih pogrešnih pretpostavki ega, jedna od mnogih njegovih zabluda glasi: »Ne bih smio patiti«. Ponekad se ta misao prenosi na vama blisku osobu: »Moje dijete ne smije patiti«. Sama ta pomisao skriva se u korijenu patnje. Svrha patnje je plemenita: evolucija svijesti i sagorijevanje ega. Muškarac na križu arhetipska je slika. Simbolizira svakog muškarca i svaku ženu. Sve dok se opirete patnji, proces je spor zbog toga što otpor jača ego. No, kad prihvatite patnju, proces se ubrzava zbog činjenice da patite svjesno. Patnju možete prihvatiti za sebe, a možete je prihvatiti i za drugoga, kao što su vaše dijete i l i roditelj. U samoj svjesnoj patnji već dolazi do preobrazbe. Oganj patnje postaje svjetlost svijesti." valjda je to taj rad na sebi...
levia je napisao/la:
... jedino da se ukopamo u zemlju, po mogucnosti sto dublje....toliko duboko da nam te frekvencije ne mogu utjecati na ponasanje...e vjerujem da bi tada bilo sanse da se odmetnemo. mozda bismo bili onda toliko duboko da bismo stigli i do shambale:).
levia, zasto da se u strahu ukopavamo jos vise, zar nas nisu dovoljno ukopali?
kako bi bilo da se izdignemo iznad svega ovoga podignuvsi svoju frekvenciju na visi nivo, na frekvenciju ljubavi koja vodi do shambale? ja bih radije tim putem...
similia minimus je napisao/la:
levia je napisao/la:
... jedino da se ukopamo u zemlju, po mogucnosti sto dublje....toliko duboko da nam te frekvencije ne mogu utjecati na ponasanje...e vjerujem da bi tada bilo sanse da se odmetnemo. mozda bismo bili onda toliko duboko da bismo stigli i do shambale:).
levia, zasto da se u strahu ukopavamo jos vise, zar nas nisu dovoljno ukopali?
kako bi bilo da se izdignemo iznad svega ovoga podignuvsi svoju frekvenciju na visi nivo, na frekvenciju ljubavi koja vodi do shambale? ja bih radije tim putem...
pozdrav
mi nismo svi isti, niti na istom stadiju razvoja, niti u istim zivotnim uslovima...itd ljudi traze izlaz iz ove situacije, svako na svoj nacin...ja to duboko razumijem. moje pismo je samo ono kako ja vidim ovu situaciju u kojoj smo se mi ljudi nasli. mene je zivot "provozao" posvuda i bas da zavrsim ovdje gdje sam sad...ni sanjala nisam. sada vidim da je to tako trebalo biti, zbog necega...i vise se ne opirem. ne kazem da sam savladala strah koji se vjerovatno jos uvijek skriva u porama traume kroz koje sam prosla. (sve je zbog rata). ne vidim spas u skrivanju, ali jesam pomenula zbog cega je nemoguce sakriti se , jer kako rekoh neko je dobro sve zamislio, tako da nemas gdje na ovoj planeti da se smiris. neki ljudi bi se borili hrabro, drugi bi da se organiziraju i da prezive negdje na periferiji, treci mozda i nece docekati sami kraj..., a neki se opet nicega nece plasiti i primice sve kroz sta budu morali proci...itd cini mi se da upravo ovakva, naizgled bezizlazna situacija ,ce biti ono sto ce vecini ljudi pruzrociti osvjestenje . svako dobro svima
na jednoj izraelskoj web stranici objavili su NASA-inu sliku, za koju tvrde da je NASA obradila u fotoshopu, da bi sakrila postojanje svemirskog, vanzemaljskog broda. izvor: http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=751252
Situacija samo izgleda bezizlazna, ali moć elite - gmazova postoji samo dok im mi tu moć svaki dan predajemo. Nitko nas ne tjera da gledamo njihovu televiziju, filmove, reklame, sapunice, sport... Nitko nas ne tjera da glasamo na izborima, čitamo tabloide i jadikujemo nad sobom. Elaine Hollingsworth nam nudi izlaz, ne jednostavan, iz zatrovanja hranom, vodom, lijekovima, mobitelima... David Icke nam nudi doživljaj stvaranja vlastite stvarnosti i do kraja raskrinkava manipulatore. Echart Tolle nam nudi dubinu sadašnjeg trenutka. Venus projekt sve to objedinjuje i nudi nam konkretnu alternativu - novi sustav baziran na resursima i zaslugama umjesto na profitu i obećanjima. Prvi korak je jednostavan - dati svoj glas za Venus projekt. Vrijeme je da prestanemo čekati i filozofirati i samo 'raditi na sebi' jer svake sekunde negdje dijete nepotrebno umre od gladi ili izliječive bolesti dok mi pametujemo, do u beskraj važemo alternative i 'radimo na sebi'. Prestanimo podržavati ovaj sustav koliko god možemo, raskrinkajmo manipulatore i u sebi i u svijetu, širimo prave informacije, prepoznajmo svoj ego - glas u glavi za koji mislimo da je naš! Povežimo se s našim srcem, izvucimo se iz uma prepunog programiranih percepcija i budimo živi dokaz beskrajne ljubavi! Smijeh u lice Matrixu! Buđenje svijesti i Venus projekt, istovremeno, to je naš prodor u slobodu.
levia je napisao/la:
mi nismo svi isti, niti na istom stadiju razvoja, niti u istim zivotnim uslovima...itd ljudi traze izlaz iz ove situacije, svako na svoj nacin...ja to duboko razumijem. moje pismo je samo ono kako ja vidim ovu situaciju u kojoj smo se mi ljudi nasli. mene je zivot "provozao" posvuda i bas da zavrsim ovdje gdje sam sad...ni sanjala nisam. sada vidim da je to tako trebalo biti, zbog necega...i vise se ne opirem. ne kazem da sam savladala strah koji se vjerovatno jos uvijek skriva u porama traume kroz koje sam prosla. (sve je zbog rata). ne vidim spas u skrivanju, ali jesam pomenula zbog cega je nemoguce sakriti se , jer kako rekoh neko je dobro sve zamislio, tako da nemas gdje na ovoj planeti da se smiris. neki ljudi bi se borili hrabro, drugi bi da se organiziraju i da prezive negdje na periferiji, treci mozda i nece docekati sami kraj..., a neki se opet nicega nece plasiti i primice sve kroz sta budu morali proci...itd
apsolutno se slazem sa tobom. izvini ako sam zvucala grubo, to ni najmanje nije bila namera. zelela sam da kazem da svaka prekretnica ima bar dva puta, put ljubavi i put straha i da ja iz sve snage navijam za put ljubavi. pre nekoliko godina i ja sam bila u tom svetu trazenja resenja u izolaciji - od trovanja, zracenja, ispiranja mozga... dok nisam sazrela za sledeci korak i shvatila da ovom svetu nista ne znaci moj zivot, ili cak nekoliko stotina hiljada spasenih zivota na taj nacin. moj jedan mali egoisticni zivot ce mozda biti lepsi, ali se nasa buducnost zbog toga nece promeniti. iz svake tamnice je ponekom 'osudjeniku' uspevalo da pobegne, neki su postali i cuvari u tom istom zatvoru da bi sebe postedeli najgorih posledica, ali prava sloboda ce nastati tek kada se tamnica bude sama od sebe urusila jer vise nema temelja, nema osnova za njeno postojanje.
levia je napisao/la:
cini mi se da upravo ovakva, naizgled bezizlazna situacija ,ce biti ono sto ce vecini ljudi pruzrociti osvjestenje.
ovo je jedna lepa ilustracija tvoje recenice, bar se meni tako cini:
srecno nam svima bilo, koji god put izabrali
ps. propratni tekst autora:
Istorija čovečanstva može da se podeli u tri osnovna razdoblja na vrlo sličan način kao što se razvoj ljudskog embriona sastoji od tri trimestra. Tokom cele naše prošlosti, mi smo se širili, osvajali, gradili, uništavali i obnavljali ponovo nastavljajući da se razvijamo. Čovečanstvo je nastavilo da se rasprostire širom sveta, dok konačno nismo osvojili sve. Ljudski fetus dostigne ovo stanje u 38. nedelji njegovog razvoja. Za dete, telo majke je najudobnije mesto na kojem može da bude, a ipak, ovaj stepen razvoja je samo srednji stadijum. Cilj je rođenje, zbog toga je nemoguće da ostane u utrobi majke. Tokom porođaja, telo majke proizvodi ogromne količine adrenalina kako bi pomoglo detetu da se rodi, jer je proces rađanja prilično težak i bolan za dete. Slično tome, mi kao čovečanstvo dostigli smo vrhunac u fazi našeg razvoja i ne možemo da ga nastavimo u skladu s načelima koje smo ranije dizajnirali. Iako nemamo pojma kako da nastavimo dalje, to ne znači da ne postoji opšti plan za naš razvoj. Priroda deluje svojim programom koji utiče na nas, prisiljavajući nas da se rodimo kroz krize, nesreće, epidemije i ratove. Nakon ovakvog rođenja, dete i dalje nastavlja da se razvija dosegnuvši potpuno drugačiji svet izvan materice. Mi, takođe, treba konačno da postignemo cilj našeg stvaranja. Kako ćemo to da učinimo? Molim te, pogledaj ostale stranice ovog sajta - http://www.illuzia.net