Sada je: sri maj 07, 2025 11:35 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4399 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 220  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Alternativne Vijesti
PostPostano: pon aug 23, 2010 12:00 am 
Član foruma

Evo neki odgovori:

http://poruke.weebly.com/novo.html

npr ovo predobro: http://poruke.weebly.com/ekskluzivno-15-jun-2010.html

Vrh

PostPostano: pon aug 23, 2010 10:26 am 
Član foruma

Po pitanju Wikileaks, podizanja i povlačenja optužnice protiv osnivača stranice vrijedi razmisliti i o ovome:

http://www.sott.net/articles/show/21406 ... ael-Shamir
...
Yesterday, for a while, Assange was accused of 'rape and molestation' by the Swedish public prosecutor. Assange was in Sweden last week. Within a few hours the charges were dropped however. Interestingly, Wikileaks is in the process of moving its operations to Sweden. Would you believe me if I suggested that the rape allegation was possibly a case of 'reverse psychology'? That someone, somewhere, with considerable influence, flirted with the idea of accusing Assange in order to lend credence to the idea that 'they' are out to get him and thereby set in stone his and Wikileaks' image as true champions of the people? Or do you demand that our world be more prosaic, and that the wayward son a Saudi royal really was the mastermind behind the incredibly complex 9/11 attacks?

I am not, however, totally convinced that we are dealing with some grand conspiracy involving Reporters Without Borders, the CIA, the White House, the Pentagon and the Guardian, etc. mainly because a conspiracy is not necessary. If we simply take the US National Security State apparatus, the US military command structure, the illegal invasion and occupation of a sovereign S.E. Asian state, throw in some for-profit newspapers and a well-meaning, somewhat naive and impressionable 29-year old hacker, and a public starving for something real but who must be kept on a diet of half-truths and hollow hopes, we have all the ingredients we need for a controversial issue. The result can look like a conspiracy, when in fact it is just another day's news in the mixtus orbis that is 2010 planet earth - that is to say, the unfiltered Truth is seldom seen, and increasingly, in these increasingly desperate times, when it does chance to poke its head above the parapet, it very often treads on the toes of those emotionally invested in the idea that there can be any real positive change in our world without the conscious, active participation of all, or at least a majority.
...

Vrh

PostPostano: pon aug 23, 2010 1:31 pm 
Član foruma

I meni se to čini (što se prethodnog teksta tiče). :thumbup:

Vrh

PostPostano: pon aug 23, 2010 1:39 pm 
Član foruma

Ako im je to odgovor, onda se zna čemu zapravo služi taj sajt, i da nikada nešto mnogo vruće neće izbiti na videlo preko njega.

Vrh

PostPostano: pon aug 23, 2010 8:16 pm 
Član foruma

Wikileaks;
zapravo samo 2 mogućnosti autentični ili paravan
1.ako su autentični onda su se zamjerili mnogima i sljedi; osporavanje, debunking, prijetnje, podmetanja, sudske tužbe, JFK poučak i slično
2.ako su paravan kao Al-Qaeda/Bin Laden, onda sljedi dug i uspješan život pa makar bio i mrtav uz sve ono iz stava 1..
u konačnici dođe mu na isto
Što bi mogao biti cilj ako je paravan; skretanje pažnje, unošenje nesigurnosti u izvore informacija na netu te širenje dezinformacije nakon što se uspostavi kredibilitet davanjem istinitih informacija.
Isto tako ukoliko je paravan podrazumijeva se predumišljaj manipulacije i sustavno programiranje događanja u nedeterminiranom svijetu .

Moramo se prisjetit malo bivše ExYU diktature proleterijata ili možda bolje Čaušešku Rumunjske i Nazi Njemačke gdje je partija/država imala apsolutnu kontrolu i nije se bavila iluzornom predstavom već jednostavno oporbe nije bilo i amen. Zašto bi država s apolutnom vlašću trošila svoje resurse na RPG i pokazivanje kako nekog ubija, zlostavlja i nanosila sebi štetu pa makar i kontroliranu ako jednostavno može učinit da nekog nema. I USA može učinit da nekog nema (ili da ga ima ako je mrtav) to je jednostavno pitanje ekonomike resursa ali ima mnoštvo stvari koje USA ne može učinti recimo pobijediti u Vijetnamskom ratu, napasti Sjevernu Koreju ili naći Ratka Mladića...
Zapravo USA nije toliko močna ali PR odjel joj radi i prekovremeno i odlično a za dezinformacije su valjda najbolji u meni poznatom svemiru a na temeljima stoljetne praksu onih na vlasti da si pripisuju više nego što jesu tipa faraona koji su na ruševinama piramida stare civilizacije izdizali sebe kao božanstva i dr.

Glavno sredstvo USA dezinformacije je ponuditi toliko mnošto realnih mogučnosti istine za neki događaj da je jednostavno nemoguće procesuirati sve i spoznati pravu istinu u danom vremenu i tko je zapravo vjerodostojni izvor informacije jer se kao i u matematici u konačnici radi o jednađbi s više nepoznanica gdje je krajnji rezultat uvijek nepoznanica i onda to SVE ljudski mozak jednostavno odbaci... i samim time dezinformacija je uspjela.

Uglavnom, za Wikileaks će svakako ostati u podsvjesti i informacije; CIA-in paravan, seksualni prijestupnik - što se u stručnim krugovima zove "Character assassination"
Zato nek se svatko dobro osloni na vlastitu intuiciju a bilo bi dobro imati pri ruci i Occamovu britvu.

Vrh

PostPostano: uto aug 24, 2010 10:36 pm 
Član foruma

http://poruke.weebly.com/august-2010.html

I vrlo potentan period koji mi vidimo na horizontu je mjesec august (2010). Postoji dosta vjerovatnoce da ce doci do socijalniih promijena u augustu. Doci ce do poklapanja u putanjama mnogih od vasih nebeskih tijela i to ce kreirati mogucnost, vjerovatnocu da ce doci do mnogih promijena. Mi nismo posve sigurni kako ce se ovo odigarati. Postoji mogucnost da ce doci do mnogio nereda, ali svi vi kako prolazite kroz svoje vlastite promijene i kako "cistite" svoje energetsko polje imate moc da odlucite da vam nije potreban dramatican dogadjaj na nivou masovne svijesti kako bi ste napravili pomak (u masovnoj svijesti). Kako pravite pomak na licnom nivou ne morate ga napraviti na nivou masovne svijesti (ako je vec dovoljno vas na individualnom nivou napravilo pomak). Kada dovoljno vas, 144 000 ima "vise/plemenitije" misli i kada drzite tu visu frekvenciju i kad je odrzavate (stalno drzite vise/plemenitije misli: ljubavi, oprosta, razumijevanja, zelje da pomognete druge odnosno da ne drzite emocije straha, mrznje, osude) vi ste u stanju da napravite novi energetski sablon (na nivou masovne svijesti). Mozete to zamisliti kao staru telefonsku centralu sa operatorima gdje se pojedinci mogu ukljuciti ili isljuciti iz sistema vjerovanja. Kada dovoljno vas drzi vise misli vi kreirate novu uticnicu, vi kreirate novu mrezu i novi sablon u koji se drugi mogu ukljuciti. I tako nije potrebno da imate ogromne promijene, ne morate kreirate dramaticne dogadjaje kao sto su politicki nemiri ili bilo sto slicno.

Vrh

PostPostano: sri aug 25, 2010 1:16 am 
Član foruma

Ako se borite protiv necega, vi cete dobiti vise tog "necega". Ako ste za "nesto" ucinite sve da to radite zato sto vam to cini zadovljstvo a ne zato sto vas je strah (od suprotne mogucnosti) (na primjer: ako ste za mir, protestirajte zato sto volite mir a ne zato sto vas je strah od rata). Zato sto ako emitirate osijecanja straha, budite sigurni da cete stvoriti (ili privuci) vise straha. Zapamtite vase misli kreiraju forme, te tako vase emocije ce "izvibrirati" (stvoriti na tom vibracionom energetskom nivou) bica. Na kraju dana ovo je najveci poklon koji vam mozemo dati. Mi zelimo da vi razumijete i prihvatite "Zakon Atrakcije" zato sto ne postoji nista sto vi ne mozete stvoriti, ucite i dozivite ga jednom kad postanete strucnjaci u tome. Vi mozete promijeniti sebe i svoj svijet dok trepnete okom. Nemojte zanemariti snagu jedne osobe. Potreban je samo jedan domino da bi se pomjerile pozicije svih ostalih.

http://poruke.weebly.com/globalna-promjena.html

Zadnja izmjena: dodo; sri aug 25, 2010 1:22 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: sri aug 25, 2010 1:20 am 
Član foruma

"Nemojte zanemariti snagu jedne osobe. Potreban je samo jedan domino da bi se pomjerile pozicije svih ostalih."

Vrh

PostPostano: sri aug 25, 2010 12:03 pm 
Član foruma

dodo je napisao/la:
"Nemojte zanemariti snagu jedne osobe. Potreban je samo jedan domino da bi se pomjerile pozicije svih ostalih."

sve same vesti,i to alternativne :mrgreen:

dodo je napisao/la:

...
. Kada dovoljno vas, 144 000 ima "vise/plemenitije" misli i kada drzite tu visu frekvenciju i kad je odrzavate (stalno drzite vise/plemenitije misli: ljubavi, oprosta, razumijevanja, zelje da pomognete druge odnosno da ne drzite emocije straha, mrznje, osude) vi ste u stanju da napravite novi energetski sablon (na nivou masovne svijesti).
...

ovu prichu o 144.000 izabranih nju ejdz valja vec predugo da bi to bila bilo kakva vest
mogla bi biti vest kada bi nju ejdzeri objavili spisak tih 144.000 ljubichastih
onako bash,ime,prezime,adresa,broj tekuceg rachuna itd. :angel4:

kad smo vec kod vesti,pitam se dal' ima negde mesto,tema,forum,votdfakevr,... gde bi ona krucijalna objava iz Jevandjelja iza Hipotalamusa :

Voda je mokra
bila vest,
i to pazi,alternativno du'ovna :angel4:

P.S.malecki :ontopic:
izgleda da se sa kaskadnih preshlo na sveobuhvatnije aktivacije koje bi krajem leta postale masovne,bice da se neko vece sranje sprema za pochetak jeseni pa je u toku finalni kasting za podelu uloga 'glumcima'
nije loshe setiti se shta je preporuchljivo u takvim periodima,ali to vec nije vest i vec je prichano o tome u ranijim slichnim okolnostima na drugim temama :read:

:love3:

Vrh

PostPostano: sri aug 25, 2010 2:18 pm 
Član foruma

Ružnih vijesti smo se ovdje mogli načitati do mile volje i to je u redu i to je jedna strana priče. Isto tako ze nekog su i ovo dole što sam iskopirala npr. vijesti i svakako druga strana priče, po meni gledana iz šire perspektive.

Tebi su draže vijesti pisane u jednom obliku ( ja bi rekla tipičnom za današnje medije npr.), meni , a vjerujem i mnogim drugima u ovom drugom obliku koji po meni puno bolje pomaže da se vidi šira slika, naša vlastita odgovornost i moć u cijeloj situaciji.

Način na koji ti Nat ( i ja i svi mi ovdje) toleriraš i gledaš na različite aspekte jedne te iste stvari govori ni o čem drugom doli o tvojoj/našoj informiranosti.

Što se boja tiče, ja ih obožavam , trenutno baš tu pink i žutu. Na kraju krajeva čemu tu stoje, ako ne za korištenje. A vidim da se i tebi sviđaju... haha.

Dok čekamo da neko posta kakvu vijest po tvojoj volji, ja evo dobila inspiraciju da malo okrenem ploču...pa kome bilo drago neka čita, kome ne- "klik" i neka traži neke bolje vijesti.

Živio/-la

"Jednom kad shavatite da je Zemlja jednostavno odraz vaseg unutrasnjeg emocionalnog stanja kao grupe, kao masovne svijesti vi mozete promijeniti otrovnost koja postoji na Zemlji jednostavno mijenjajuci otrovnost (emocionalno stanje) koja postoji u vasim tijelima"

Vrh

PostPostano: sri aug 25, 2010 2:42 pm 
Moderator

nat je napisao/la:
P.S.malecki :ontopic:
izgleda da se sa kaskadnih preshlo na sveobuhvatnije aktivacije koje bi krajem leta postale masovne,bice da se neko vece sranje sprema za pochetak jeseni pa je u toku finalni kasting za podelu uloga 'glumcima'
nije loshe setiti se shta je preporuchljivo u takvim periodima,ali to vec nije vest i vec je prichano o tome u ranijim slichnim okolnostima na drugim temama :read:

'Ja. Jeste, tako je.

Vrh

PostPostano: sri aug 25, 2010 3:18 pm 
Član foruma

Zto pod milim bogom pišete tako?

Vrh

PostPostano: sri aug 25, 2010 9:02 pm 
Marduk je napisao/la:
Zto pod milim bogom pišete tako?

Ništa nije slučajno, moguće nesvjesni poriv da kada nemaš što sam za reći pa "copy&pejstaš" tuđe informacije da onda barem koloriranje tih informacija daje osjećaj da je tako to na neki način tvoje. Moguće da je samo od vručine ... :love3:

Vrh

PostPostano: čet aug 26, 2010 12:51 am 
Član foruma

...ovdje su gotovo sve informacije tuđe... pa i one koje nam ti Java donosiš...mi ih ovdje samo prenosimo dalje i povremeno komentiramo...čemu ta zloća i osuđivanje?

Pa zar vi svoje postove nikad ne čitate?

Tobože ste željni pravih/novih/originalnih informacija... i umjesto da ih konačno sami i potražite i ovdje proslijedite, vama je draže osuđivanje tuđih...

Pa copy-paste sistem čini osnovu ovdje 90% svih tekstova...o čemu pričamo...tu smo da dobivene/nađene informacije proslijeđujemo dalje po mogućnosti da ih sami što manje iskrivljujemo, znači damo originalnu formu iliti izvor iste, a onda tko ima volje komentira.

Sve to što sam postala u datom trenutku me je istinski nadahnulo i oduševilo, vjerojatno zato toliko boja (psiholozi moji). I ne nisam ih htjela parafrazirati niti posebno tekstom komentirati- moji komentari/mišljenje daju se u bojama iščitati. I to je način, ništa manje vrijedan od vašeg, samo malo drukčiji. Boje odražavaju moje emocionalno stanje i oduševljenje pročitanim, ŽAO MI JE ŠTO GA NE DIJELIMO, ali na kraju krajeva zašto i bi!

Vrh

PostPostano: čet aug 26, 2010 1:18 am 
Moderator

Molio bih da budeš preciznija jer ne razumijem kome se obraćaš. Ako mi što imaš reći (ili nekom drugom) ima jedna lijepa tema pod Sve ostalo...Pusotop iliti Međusobno chatanje članova. Kad su ovakve stvari u pitanju tamo je odlično da se raščivija "đe je ba zapelo".
:hello2:

Vrh

PostPostano: čet aug 26, 2010 6:55 am 
Član foruma

Prilično neuredno i nečitko izgleda tekst sa gomilom obaja. Keep it simple stupid što bi se reklo.

Vrh

PostPostano: čet aug 26, 2010 8:41 am 
Član foruma

http://www.treceoko.novosti.rs/code/nav ... icleId=326

Vrh

PostPostano: čet aug 26, 2010 3:55 pm 
Član foruma

HAL je napisao/la:
Prilično neuredno i nečitko izgleda tekst sa gomilom obaja. Keep it simple stupid što bi se reklo.

A gle, dodo je žensko, sve odmah postaje jasnije. :D :D

PS, bilo bi fora kada bi u skriptu foruma uveli Thanks funkciju... I prasimix bi dobio jedan :lol:

Vrh

PostPostano: čet aug 26, 2010 10:09 pm 
Član foruma

Sastavljen u CERN-u
Detektor antimaterije spreman za lansiranje u svemir

http://www.sarajevo-x.com/scitech/nauka ... /100826007

Vrh

PostPostano: pet aug 27, 2010 1:09 am 
Član foruma

WikiLeaks Release: CIA Red Cell Special Memorandum – What If Foreigners See the United States as an ‘Exporter of Terrorism’

Wikileaks Latest Leak: CIA “Red Team” Memo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4399 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 220  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.