Sada je: uto maj 06, 2025 10:37 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 4399 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 220  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Alternativne Vijesti
PostPostano: sri maj 26, 2010 8:23 pm 
Član foruma

vjetar je napisao/la:
Pisces je napisao/la:
Na ''jedinom hrvatskom portalu koji je spreman progovarati o istini...'' ...

A portal kaže:
Citat:
(...)Sve to skupa i ne bi bilo toliko strašno i pogubno, kada ne bi postojao Bog i kada se ne bismo zvali Kršćanima. Tada bi cijela ova priča predstavljala za nas nešto pozitivno, pa bi se sa milijunima drugih ljudi uskoro radosno poklonili novoj Jutarnjoj zvijezdi. Naime, u poglavlju XIV starozavjetne knjige proroka Izaije, stoji doslovno slijedeće:
"Kako pade s nebesa, O Lucifere, sine jutra!"(...)

:-k

Teško je ne naći zamjerku kada se na papir predočava osobno mišljenje, pogotovo kod takvih tema. Zato nam drugo ne preostaje nego da upotrijebimo našeg starog prijatelja koji se zove filter. :love5:

Vrh

PostPostano: čet maj 27, 2010 5:37 pm 
Član foruma

Citat:
Mnogi alternativni portali već godinama pišu o tajnim pokušajima američke vlade da se od Jupitera stvori planet nalik Suncu.

jel ovo samo meni zvuči besmisleno (i nemoguće)?

Vrh

PostPostano: čet maj 27, 2010 5:55 pm 
Član foruma

extranoize je napisao/la:

Nisi jedini! :thumbup:

LP

Vrh

PostPostano: čet maj 27, 2010 6:13 pm 
Moderator

extranoize je napisao/la:
Citat:
Mnogi alternativni portali već godinama pišu o tajnim pokušajima američke vlade da se od Jupitera stvori planet nalik Suncu.

Padoše mi tri rečenice na um...poslih na trenutak evo kiše :mrgreen:

.........
Sve je moguće osim onog šporeta, ali to je već viđena teza :evil3:
........
Čokolino i mašta mogu svašta :glasses7:
........
Čitali su Artura Klarka pa se zanijeli. :read:
........

Vrh

PostPostano: pet maj 28, 2010 8:15 am 
Član foruma

Eruptirao vulkan kraj Gvatemale, stanovništvo evakuirano

GVATEMALSKI vulkan Pacaya, koji se nalazi oko 25 kilometara od glavnog grada Gvatemale, eruptirao je jučer oko 19 sati.

Gvatemala je potpuno prekrivena pepelom, a 1800 ljudi iz četiri sela koja okružuju vulkan su evakuirani. Zračna luka La Aurora, treća najveća u centralnoj Americi, odmah nakon erupcije je zatvorena.

Predsjednik Alvaro Colom proglasio je izvanredno stanje u području oko vulkana, 40 kilometara oko glavnog grada čije su ulice prekrivene pepelom i kamenjem iz vulkana.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/erup ... 93645.aspx

:twisted:

Vrh

PostPostano: pet maj 28, 2010 1:25 pm 
Član foruma

I to nije sve!

Koliko zapravo vulkana širom svijeta riga vatru u ovome trenu, može se slikovito vidjeti ovdje:

http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php

:love3:

Vrh

PostPostano: pet maj 28, 2010 1:39 pm 
Član foruma

aamon je napisao/la:
I to nije sve!

Koliko zapravo vulkana širom svijeta riga vatru u ovome trenu, može se slikovito vidjeti ovdje:

http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php

Hvala za info aamon.

Poslednja informacija koju sam dobio od prijatelja iz US je jako zabrinjavajuća. Tiče se supervulkana u Jeloustonu. Naime od skora je primjećena promjena nivoa lave, i brzina protoka lave se povećala takođe. Nakon nekoliko dana konstantnog praćenja situacije prestalo se sa objavljivanjem naučnih izvještaja o tome koliko se lava približila površini. Zašto?

Ukoliko dođe do erupcije supervulkana u Jeloustonu slijedi ledeno doba zbog oblaka pepela. Poređenja radi Supervulkan u Jeloustonu bi imao efekat 6 Krakataua, a jedan je dovoljan za novo ledeno doba. Toliko za sada javiću ako bude što novo.

Vrh

PostPostano: pet maj 28, 2010 5:33 pm 
Član foruma

SUPER!

A šta da onda kažemo na ovo?

http://modernsurvivalblog.com/natural-disasters/uh-oh-katla-volcano-just-rumbled/

Vrh

PostPostano: pet maj 28, 2010 5:44 pm 
Član foruma

P.S. Ajmo se mi razumit!

PRVO! ja nisam prognostičar armagedon- teorija!

DRUGO! vjerujem da sami stvaramo svoju budućnost!

TREĆE! vjerujem da na Svijetu ima dovoljno sretnih ljudi koji će zajedno s nama stvorit
"Bolji Svijet"

ČETVRTO! e, nema toga! To su samo Naši Snovi!!!

:thumbup:

Vrh

PostPostano: pet maj 28, 2010 5:53 pm 
Član foruma

LightCaster je napisao/la:

Poslednja informacija koju sam dobio od prijatelja iz US je jako zabrinjavajuća. Tiče se supervulkana u Jeloustonu. Naime od skora je primjećena promjena nivoa lave, i brzina protoka lave se povećala takođe. Nakon nekoliko dana konstantnog praćenja situacije prestalo se sa objavljivanjem naučnih izvještaja o tome koliko se lava približila površini. Zašto?

Ukoliko dođe do erupcije supervulkana u Jeloustonu slijedi ledeno doba zbog oblaka pepela. Poređenja radi Supervulkan u Jeloustonu bi imao efekat 6 Krakataua, a jedan je dovoljan za novo ledeno doba. Toliko za sada javiću ako bude što novo.

i ja sam cuo za ovu teoriju, ali mi nije bas najjasnija.
mozes li malo poblize objasniti ovo boldovano.
sta je to efekat krakatau i kako bi to usljed oblaka pepela nastalo ledeno doba?

Vrh

PostPostano: pet maj 28, 2010 8:09 pm 
Član foruma

aamon je napisao/la:
P.S. Ajmo se mi razumit!

PRVO! ja nisam prognostičar armagedon- teorija!

DRUGO! vjerujem da sami stvaramo svoju budućnost!

TREĆE! vjerujem da na Svijetu ima dovoljno sretnih ljudi koji će zajedno s nama stvorit
"Bolji Svijet"

ČETVRTO! e, nema toga! To su samo Naši Snovi!!!

:thumbup:

Nisam ni ja katastrofičar, daleko od toga. Mislim da NWO upravo i radi na taj način plasirajući određene informacije i sejući strah da bi se nametnuli kao oni koji jedino imaju rešenje a naše je da im samo predamo slobodu donešenja odluka u naše ime i pomirimo se da smo stado koje mora imati gospodare.

Ovdje se radi o tome da su promjene na zemljinoj kori očigledne i samim time nemože ih se sakriti. Što je uzrok tih promjena mislim da svi ovdje dobro znamo, i da su te promjene primjetne svuda oko nas i na svim nivoima postojanja. Materijalnom, mentalnom, emotivnom i duhovnom.

Citat:
i ja sam cuo za ovu teoriju, ali mi nije bas najjasnija.
mozes li malo poblize objasniti ovo boldovano.
sta je to efekat krakatau i kako bi to usljed oblaka pepela nastalo ledeno doba?

cocco,

Ovdje imaš neke bazične informacije o Krakatau.

Poenta je ipak u sledećem. Kod erupcije supervulkana, zbog ogromne količine pepela izbačenog u atmosferu dolazi do toga da sunčevi zraci ne mogu da dopru do površine zemlje jako dug period. Samim time nastaje ledeno doba. Isti slučaj ti je kod nuklearne zime, t.j. zbog istih razloga nastaje i ona, jer se ogromna količina prašine i pepela podigne u atmosferu i opet isto plus radijacija.

Dokaze o tome da su neka od ledenih doba nastala zbog erupcija supervulkana ili pada meteorita čijom eksplozijom opet imaš isti efekat, možeš naći u lednicima na sjevernom i južnom polu gdje se prašina taložila, te je usled merenja na kojoj su dubini nađeni uzorci moguće utvrditi i kada se to u prošlosi desilo.

Vrh

PostPostano: pet maj 28, 2010 9:02 pm 
Član foruma

hvala :thumbup:

Vrh

PostPostano: pet maj 28, 2010 10:47 pm 
Član foruma

Dio 3.

http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=5215:hrsvijet-otkriva-za-vas-pozadine-prie-o-monolitu-u-rijeci-iiidio-&catid=30:zanimljivosti&Itemid=24

Vrh

PostPostano: pet maj 28, 2010 11:16 pm 
Član foruma

Pisces je napisao/la:

Izuzetan članak Pisces! Hvala ti puno na linku. Sažeto, veoma informativno i pravo u centar. :thumbup:

:occasion5:

Vrh

PostPostano: sub maj 29, 2010 12:26 pm 
Član foruma

Prvi čovjek zaražen kompjutorskim virusom

Britanski znanstvenik Mark Gasson kaže da je zaražen kompjutorskom virusom preko čipa koji mu je ugrađen u ruku. Znanstvenik je u eksperimentima dokazao da čip može prenijeti virus na vanjske kontrolne sustave.

:rotfl:

E, ovo se zove tornado!

:-"

Vrh

PostPostano: pon maj 31, 2010 1:37 pm 
Administrator

Psihopate na djelu:

Israeli troops attack ship carrying aid to Gaza killing 16

...

Vrh

PostPostano: pon maj 31, 2010 1:46 pm 
Član foruma

galaksija je napisao/la:

Po poslednjim vestima pobili su vise od 20 ljudi.

Vrh

PostPostano: pon maj 31, 2010 2:46 pm 
Član foruma

Ne iznenađuje me ni malo. Poslije nebrojenih zločina nad Palestinskim nenaoružanim civilima, ubistava, upotrebe zabranjenog biološkog oružja, bijelog fosfora, osiromašenog uranijuma, otmica i trgovine ljutskim organima, rušenja domova, i otimanja zemlje radi naseljavanja i širenja, ova najnovija piratska akcija u međunarodnim vodama samo je još jedan dokaz monstruozne politike Iluminatske Rotšildove tvorevine takozvane "države" Izrael.

Novi svjetski poredak ovo nikada neće osuditi jer oni stoje iza ovoga i ovako će nam svima biti ukoliko dozvolimo da se taj poredak i zvanično uspostavi. Ogorčen sam. Nevini nenaoružani ljudi koji su sa najboljom namerom da pomognu Palestinsoj djeci nosili pomoć u neophodnim lekovima i hrani su hladnokrvno pobijeni. Do kada ćemo trpeti vladavinu psihopata i okretati glavu od ovakvih stvari jer se to dešava "nekome drugom"? Podsjećam vas na riječi Martina Niemoellera.

U Njemačkoj, prvo su došli po komuniste, ja se nisam usprotivio, jer nisam bio komunista,

onda dođoše po Jevreje, ja se nisam bunio, jer nisam bio Jevrej,

onda su došli po unioniste, ja nisam protestovao, jer nisam bio unionist,

onda su došli po Katolike, ja se nisam protivio, jer sam bio Protestant,

Kad su došli po mene,

niko više nije ni ostao, ko bi mogao da se usprotivi.

Martin Niemoeller

Vrh

PostPostano: pon maj 31, 2010 5:51 pm 
Član foruma

Pa onda još i OVO!

Gulf of Mexico oil spill 'will continue to gush until August'

Citat:
Millions of gallons of oil could be gushing into the Gulf of Mexico at least until August, the White House admitted on Sunday, as BP confirmed the failure of the "top kill" attempt staunch the flow.

izvor:

http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/oil/7786953/Gulf-of-Mexico-oil-spill-will-continue-to-gush-until-August.html

Vrh

PostPostano: pon maj 31, 2010 6:23 pm 
Član foruma

aamon je napisao/la:
Pa onda još i OVO!

Gulf of Mexico oil spill 'will continue to gush until August'

Citat:
Millions of gallons of oil could be gushing into the Gulf of Mexico at least until August, the White House admitted on Sunday, as BP confirmed the failure of the "top kill" attempt staunch the flow.

izvor:

http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/oil/7786953/Gulf-of-Mexico-oil-spill-will-continue-to-gush-until-August.html

Da. Po informacijama koje stižu sa terena u pitanju je otvoreni rat između evropske i američke sekcije u Bilderberg grupi, za primat u korišćenju naftnih rezervi u meksičkom zalivu. Iznjete su tvrdnje da je u pitanju namjerna sabotaža da bi dosadašnji vlasnici izgubili pravo na korišćenje tog izvorišta, koje je ogromno i direktno se vezuje na glavni venski tok nafte koji se prostire do Venecuele, Kube, Haitija, Foklandskih ostrva. Zbog količine nafte koja se svakodnevno izliva pod ogromnim pritiskim predviđa se da će to izazvati pomor morskog svjeta na globalnom nivou, takođe se govori da ukoliko se ne zaustavi isticanje može lako doći do toga da se nivo dvije tektonske ploče spuste za cilelih 6 inča, što bi dalje izazvalo lančane geološke promjene, pojavu cunamija i td. Jedina dobra vijest je da bi spuštanjem ploča došlo do uništenja podzemnih baza na dva kontinenta što bi bar tamo poprilično redukovalo broj sivih i usporilo projekte koje osvaruju u saradnji sa globalnom vladom iz sijenke. Zbog toga što su svega gore pomenutog svjesni Dik Čejni je čak predlagao da se upotrebe mini-nukes na izlivenoj nafti, ali je predlog odbačen jer bi to izazvalo ekološku katastrofu i kontaminiralo meksički zaliv za naredne hiljade godina. Predlog da se izvede ulivanje osiromašenog uranijuma i žive, kao izuzetno teških metala, što bi trebalo da zaustavi izlivanje, takođe je odbačen jer je pritisak toliki da ne bi pomoglo i opet bi imali ekolišku katastrofu plus radijaciju.

Sve u svemu aplauz za ekipu Iluminata =D> , odlično odigrano momci sjebali ste nas.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4399 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 220  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.