Sada je: pet maj 02, 2025 9:57 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Snovi
PostPostano: pon nov 08, 2010 3:12 pm 
Član foruma

bajs je napisao/la:
Da li se već pisalo o zajedničkom sanjanju negdje?
Bio bih zahvalan ako neko može da mi skrati muku čitanja cijele teme. :oops:

Dakle interesuje me konkretno lucidno sanjanje gjde dvoje ili više osoba zajedno sanjaju isti san. 8)

Također ako neko posjeduje literaturu ili informaciju o literaturi može da pomogne.

Hvala! :occasion5:
bilo je "Na rubu znanosti" bas o tome, pa potrazi u bazi... 8)

Vrh

Naslov: San, put u paralelni univerzum?
PostPostano: pon nov 08, 2010 10:08 pm 
Početnik

Pozdrav svima, ne znam da li je ovo pravi podforum za ovu temu, ako nije izvinjavam se, ako se o oveme vec govorilo, sta da kazem, opet se izvinjavam.Ponekad, kao i vecina ljudi razmiljam o snovima, sta isti predstavljaju, zasto sanjamo itd. Nocas sam sanjao jedan, nazvao bih ga obican san.Nakon sto sam ga odsanjao, probudio sam se da bih otisao do toaleta i onako bunovan, ni sam ne znam zasto, pomislio sam da je san u stvari dogadjaj iz paralelnog univerzuma, to jest da covek kada sanja svoju svest prenosi u paralelni svemir. Ni danas me ovakav osecaj ne napusta, pa bih hteo da cujem vase razmisljanje o ovome.

Vrh

PostPostano: uto nov 09, 2010 7:00 pm 
Član foruma

Hvala. :thumbup:
Nego čini mi se da sam postavio pitanje na pogrešnom mjestu.
Upravo isčitavam temu Lucidno sanjanje pa ću da vidim da li se tamo spominje nešto na ovu temu.

Vrh

Naslov: Re: San, put u paralelni univerzum?
PostPostano: uto nov 23, 2010 4:22 pm 
Član foruma

doživio više puta! :wink:

NEZABORAVNO!!!

:love3:

Vrh

PostPostano: sub nov 27, 2010 10:59 am 
Početnik

Evo i od mene neki snovi vezani za kraj vremena. Ovaj mi je posebno zanimljiv jer sam sreo jos dvoje ljudi koji su odsanjali ovaj san, gotovo pa identično.

Iz sna ću da skratim post izvući one trenutke koji su nam svima bili zajednički. Kako smo iz istog grada nas dvoje a treća osoba iz drugog, zanimljivo je da smo nas dvoje odsanjali istu ulicu i birtiju u kojoj znamo biti i piti skupa, dok je treća osoba isto sanjala ulicu pored svoje omiljene birtije.
Uglavnom, san ide ovako: Idem prema kafiću popiti piće. Kada dolazim ispred vidim sve ljude u panici kako trče okolo kao muhe bez glave pogleda uprtih u nebo. "iz neba" se čuje glazba, u biti melodija, jedan takt koji se iznova i iznova ponavlja. Svi su prestravljeni i izbezumljeni. Ja ih pokušavam zaustaviti i smiriti. Govorim im da spuste pogled i da će sve biti u redu. Govorim im da je to sve normalno i da će biti u redu, ali me nitko niti ne primjećuje. Iako imam strašnu želju da pogledam gore, gotovo naredbu, uspijevam se suprostaviti porivu. Glazba mi ulazi u uho sve više i više. Napunila mi je glavu do kraja. Stajem među ljudima i pokušavam krenuti u suprotnom smjeru od svih ostalih koji su sad pohtrčali zajedno. Pokušavam se probiti, ali odjednom je toliko puno ljudi koja u stampedu trči i naposljetku me ruši.
Shvatim da je cijeli san "obojan" kao da se nalazim u ultraljubičastom spektru. Sve je ljubičasto sve više dok padam na leđa i pogled mi sukladno tome ide prema nebu. Kad na kraju padnem na leđa pogledam gore i probudim se.

To sam dva puta sanjao na gotovo identičan način. Prvi put sam se nakon budjenja dignuo i sjeo na komp i zabilježio tu glazbu. Sad je nažalost izgubljena zajedno sa tim starim kompom, ali jednom ću se natjerati ponovo to odsvirati i snimiti po sjećanju. Još pamtim tu melodiju...

Vrh

PostPostano: sub nov 27, 2010 11:23 am 
Početnik

San drugi:

Svi u panici trče i pokušavaju se sakriti u neko staro sklonište koje je ukopano u brdašce i sa velikim i masivnim željeznim vratima. Zadnji dolazimo moj rođak, njegova cura malena curica i ja. Ljudi već zatvaraju vrata, rođakova cura utrčava unutra, rođak dolazi do vrata također ali se okreće prema meni i curici i čeka nas da dodjemo da zatvori vrata od skloništa. U tom trenutku ispred ulaza zastajemo i ja i curica u isto vrijeme. Shvaćam da rođak u stvari čeka curicu a ne mene. Ali ja nemam nikakvog straha, a isto vidim kod curice. Ona želi ostati vani, i ja joj govorim da i ja osjećam da ne treba ulaziti unutra, iako ne znam zašto. Jednostavno osjećam tako. Dovikujem i ostalima u skloništu da im to sklonište neće ništa pomoći i da im je svejedno gdje su. Neka izađu.

Rođakova cura u suzama pogleda u daljinu i prestravljeno i uz krik zatvra vrata. Rođak ostane pored mene nekoliko metara i kaže mi da mi vjeruje. Curica je sasvim mirna i gleda u daljinu. Tada me zagrli, a joj kažem da je sve u redu. Ona kaže da zna i da joj je drago što smo ostali s njom.
Pogledam u smjeru u kojem gleda i vidim nešto poput toplinskog vala, udara sličnom kao kod eksplozije nuklearke, samop što je obojan ljubičastim i blještavim svijetlom.

Val nas udari.
Probudim se, ali u nekoj drugoj sobi. Samo smo ja, rođak i curica i nikoga drugog u toj zgradi u kojoj smo se probudili. Vani isto tako. Nikoga. Vani u daljini ogromna gljiva od nuklearke. Na televiziji kažu da je pala na London. Rođak kaže: znači počeo je kraj. Curica mu kaže: Je tata, ne boj se.

Probudim se, ovaj put za stvarno (valjda:))

Sad je zanimljivo:
Kada sam sanjao taj san rođak se još nije oženio.
Sad mu je cura žena. A prije mjesec dana mu se rodila kćer. Iako su doktori prvi put rekli da je izgleda muško, ja sam se mudro okladio da je 100% curica :D . Sam o je zafrkano, da CURICA U SNU NIJE MOGLA IMATI VIŠE OD DVIJE DO TRI GODINE.

Živi bili.

Vrh

PostPostano: sub nov 27, 2010 1:51 pm 
Član foruma

xomot je napisao/la:
ali jednom ću se natjerati ponovo to odsvirati i snimiti po sjećanju. Još pamtim tu melodiju...

Daj, pliz, baš me zanima šta su čuo!!! :hello2:

Vrh

PostPostano: ned nov 28, 2010 5:27 am 
Član foruma

Artist je napisao/la:
p.s. - sada vidim da ona tema nije samo o atralnim projekcijama, već i o vantjelesnim iskustvima, pa stoga bi zamolio moderatore da prebace moje zadnje dvije poruke i formicinu u tu temu, jer mi se čini da puno bolje odgovara tamo, nego u ovoj temi sa snovima (http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=7&t=199)...

Ovo ti nema smisla!!!
Pa snovi su ionako astral! :wink:

Vrh

PostPostano: ned nov 28, 2010 5:29 am 
Član foruma

aamon je napisao/la:
Artist je napisao/la:
p.s. - sada vidim da ona tema nije samo o atralnim projekcijama, već i o vantjelesnim iskustvima, pa stoga bi zamolio moderatore da prebace moje zadnje dvije poruke i formicinu u tu temu, jer mi se čini da puno bolje odgovara tamo, nego u ovoj temi sa snovima (http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?f=7&t=199)...

Ovo ti nema smisla!!!

uostalom - moderatori su na godišnjem! - do daljnjega! :D

Vrh

PostPostano: pon nov 29, 2010 4:53 pm 
Član foruma

Citat:

Ne bih se složio veliki dio što odlazi na snove nemaju veze sa time što kažeš.Ima ovdje kvalitetnih informacija.Evo stream verzije.
Horizon: Why do we dream?
http://videosift.com/video/Why-Do-We-Dream-BBC-Horizon
NOVA – What Are Dreams
http://www.youtube.com/watch?v=Vuq0btB8fmI

Vrh

PostPostano: pon nov 29, 2010 11:09 pm 
Član foruma

Daco to je zapravo ovako. Snovi su zadate teme koje se moraju odigrati prije povratka u tijelo. Te radnje se odigravaju u svjetovima sanjača. Ako nema odgovarajućeg svijeta sanjač ga stvori. U zavisnosti od kvaliteta tog svijeta zavisi i njegova upotrijeba ili trajanje. Postoje svjetovi još od predantičkih ljudi koji su odavno mrtvi ali njihovi svjetovi snjača još uvijek postoje. Ja sam napravio nekoliko svjetova u kojima dočekujem duše koje sad žive druge živote. To nema veze oni naiđu ponekad i siti se ispričamo. Ti svjetovi još uvijek postoje i kad god dođem u nih uvijk ima po nekoliko stotina sanjača a jedan je naročito popularan i toliko su ga promjenili drugi sanjači da ga jedva prepoznam, u njemu uvijek boravi nekoliko hiljada sanjača. Prvo je bila samo moja kuća a sad je to omanji grad.

Vrh

PostPostano: uto nov 30, 2010 3:04 am 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Prvo je bila samo moja kuća a sad je to omanji grad.

slika

Vrh

PostPostano: uto nov 30, 2010 4:35 pm 
Član foruma

:D :D :D
Zapravo mali gradić. Ima glavnu ulicu i dvije poprijeko, tri kafane, prodavnice čak i školu i meni se naročito sviđe javna kuća. Fin se neki svijet naselio tamo.

Vrh

PostPostano: uto nov 30, 2010 6:14 pm 
Član foruma

Daj koordinate pa se noćas vidimo na pivu!
Ja častim.
:occasion5:

Vrh

PostPostano: sri dec 01, 2010 12:09 am 
Član foruma

To je mjesto đe se prave kuće koje bi trebale biti idealne za tebe. Možda si i bio već tamo. Važi za pivo, zapravo ja konzumiram isključivo prvjrnac ali nema veze :occasion5: :thumbup:

Vrh

PostPostano: sri dec 01, 2010 8:55 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
To je mjesto đe se prave kuće koje bi trebale biti idealne za tebe. Možda si i bio već tamo. Važi za pivo, zapravo ja konzumiram isključivo prvjrnac ali nema veze :occasion5: :thumbup:

eto i mene za koji dan..... :wink:

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 12:33 am 
Član foruma

Imam jedno pitanje. Čuo sam da nevalja vježbati astralnu proekciju i lucidni snove. Zanimam me zasto nevlja vježbati? Malo mi je to nelogično.. Ako svaki dan izlazimo nesvjesno iz tijela onda bolje vježbati i izlazit svjesno, lakse se je obraniti.. Volio bi čuti vasa mišljenja dali vježbati ili čekati da se dogodi samo od sebe?

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 9:36 am 
Član foruma

DINGSTRAVAGANZA je napisao/la:
Imam jedno pitanje. Čuo sam da nevalja vježbati astralnu proekciju i lucidni snove. Zanimam me zasto nevlja vježbati? Malo mi je to nelogično.. Ako svaki dan izlazimo nesvjesno iz tijela onda bolje vježbati i izlazit svjesno, lakse se je obraniti.. Volio bi čuti vasa mišljenja dali vježbati ili čekati da se dogodi samo od sebe?

Slušaj sebe!
Uvijek sebe!
Ako budeš vježbao pa se dogodi sigurno ćeš skratiti put jer kod nekih se nikada spontano ne dogodi.
Ispravno je i jedno i drugo.

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 10:37 am 
Član foruma

DINGSTRAVAGANZA je napisao/la:
Kod mene se dogadja vise spontano. Uglavnom, najlakse mi je kad se probudim negdje u noci, zazmirim i kad se pojavi neka slika, osjecaj je kao da "progledam" u mraku i to me povuce ili uskocim u slika i tad se nadjem u tom nekom svijetu. E sada dali je to stvaran neki svijet ili se to odvija u glavi, nisam siguran. Susretao sam uglavnom ljude, jednom sam susreo nekog ko je izgledao ko guster, bio skvcen u mraku i djelovao ko da me se boji (mozda zato sto sam im obecao da cu im hebati sve po spisku ako me ne ostave vise na miru). Uglavnom, mislim da se nebi trebali bojati. Meni je veci problem kad imam paralize i kao da "prisilno" izlazim iz tijela i to je nesto sto ne vjerujem da je tolko prirodno za razliku od ovih spontanih i namjernih izlazaka bez paralize. U svojem pitanju si vjerujem odgovorio sam sebi. Nesvjesno izlazimo svaki dan u snovima i valjda tako ekipa zeli i da ostane, posto vjerojatno radimo nesto za sto se nebi trebali sjecati. Cim svjesno udjemo u astral, vise nismo toliko pod necijom kontrolom i svjesni smo svega i radimo ono sto zelimo. Kad ces to dozivjeti, primjetit ces kolko se tesko koncentrirati tamo na bitne stvari, a to su da stanes na loptu i sjetis se ko si. Meni se jos uvijek dogadja za bez veze letim, uskacem u zidove itd., jer se u tim trenucima nemogu sjetiti i skoncentrirati na to. Eto ukratko, to su moja iskustva i misljenja!

Vrh

PostPostano: pet dec 03, 2010 1:40 pm 
Član foruma

update ovom:
1. kad postanemo svjesni u astralu, bilo u lucidnom snu ili AP, postajemo sumnjivi ekipi i uvjeren sam da nas tada stavljaju na neku njihovu "crnu listu"
(pronicljivost je vrlo vazna stvar u astralu, sto moram priznati da me nekad hebe i ovdje, a kamoli tamo, no treniram)

2. izlasci kod paraliza, uvjerjen sam usko povezani sa otmicama (voda je mokra - ali nije na odmet ponoviti)

P.S. Modovi bi mozda trebali ovo u vezi AP prebaciti u tu temu

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.