Sada je: pet maj 02, 2025 10:11 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Snovi
PostPostano: pon jun 28, 2010 6:34 pm 
Član foruma

kolos je napisao/la:
P
Citat:
ostPostano: čet srp 28, 2005 11:30 pm

E kad smo vec kod snova mislim da ne sanjam ili uzasno rijetko

svake 2-3 godine , ili se mozda ne sjecam snova ???

Iskreno ni ne spavam bas najbolje , vise je to nekakav polusan , osamucenost , nesvjestica .

Ima li tko slicna iskustva???

Čitao sam malo postove o snovima i opazio da samo član po imenu JOE ima iskustvo slično mome (može biti da sam još nekog previdio).
I sam rijetko sanjam,ali to je možda 1-put mjesečno ili 2-put u 2 mjeseca,ponekad čak i 3-put u 3 mjeseca :lol: .
Sad za ozbililjno,JOE nije dobio odgovor,pa evo nakon 5 godina možda netko zna nešto više.
Uglavnom jako dobro spavam,čak odlično,neki bi rekli "kao mrtav",budim se naspavan,često se budim u istom položaju kako sam zaspao.Neidem spavati totalno iscrpljen,ako bi netko mislio da je to uzrok,zapravo dok sam iscrpljen tad većinom i sanjam.
:occasion5:

evo,nashao i to na istoj ovoj temi ,str.26
evo linka
edit: :mrgreen: #-o
ne ide neshto ovo linkanje pa evo c/p tog posta:

Tema posta: Poslato: Čet Dec 27, 2007 2:33 am

Citat:
Recite mi nesto.
Moram priznati da vise nemam snova, kao vjerovatno i vecina vas koji ste odrasli. Ali ja zelim ponovo da sanjam, zelim da ponovo budem dijete.

velika je razlika izmedju NEMATI SNOVA i NE SECATI SE SNOVA KAD SE PROBUDISH
malo si pobrkao stvari koje se neuporedivo razlikuju,razlika je tolika da koshta zdravog razuma,chak i zivota
chovek koji vishe nema snova ne postoji
iako zanemaren,taj deo nasheg postojanja je od presudnog znachaja za odrzavanje balansa nasheg postojanja ovde,u ovom zivotu,a samim tim i zdravog razuma koji nam je neophodna alatka za uchenje 3D lekcija i uspeshan zavrshetak ove shkolice koju zivotom nazivamo
chak shtavishe,jedna od najokrutnijih metoda muchenja ljudi nije nabijanje na kolac i slichna fizichka izivljavanja,vec upravo deprivacija od sna
dakle ne govorim o deprivaciji od spavanja,koja je blazi oblik maltretiranja zarobljenika,da se slomi otpor,volja i sl.
govorim o deprivaciji iskljuchivo od sanjanja
subjekt je prikljuchen na EEG aparat,kada se promeni frekvencija mozdanih talasa na pochetku faze sanjanja,opshte poznate kao REM(rapid aj muvmant)faza,subjekt biva naglo probudjen,i tako svakih nekih sat vremena,REM faza traje nekoliko sekundi i ponavlja se presecajuci fazu dubokog sna nekoliko puta,na otprilike svaki sat za vreme stabilnog perioda dubokog sna
ova metoda se chesto koristi i u programiranju,subjekt se drzi na samoj ivici ludila jer se u takvom stanju najlakshe daunloduju svi potrebni programi
ako ovo nekome ne izgleda okrutno inaf,da malo proshirimo infoskrin
vec posle par dana posledice po nervni sistem su duboke i trajne,
ne da mi se traziti,ove sam lekcije uchio pre 15-tak godina ali chini mi se da je broj dana pre totalnog raspada sistema i totalnog ludila subjekta jednocifren,nekih desetak dana maksimum
poredjenja radi,
koliko je to rapidno ko kashikara u mozgu,
najteze psihoze,recimo na pr.shizofrenija,potrebno je par decenija da dodje do potpunog raspada i gubitka zdravog razuma,chak i najgalopirajuca verzija - hebefrenija treba da drma mlad mozak 3-5 god.da bi srushila sve unutra,
bez snova sve se to desi za 10 dana
tako da prijatelju,nishta ti ne brini
sanjash ti svake noci,samo se snova ne secash
i nisi jedini,i meni je to problem,veoma retko se setim shta sam sanjao
dete u tebi postoji uvek,samo se trebash setiti

---------------------------------------------------------------------------------------------

eto,to je to,ako treba josh neshto u vezi te teme,samo reci :occasion5:

:love3:

Vrh

PostPostano: pon jun 28, 2010 8:32 pm 
Član foruma

Eh,a ego se konačno razveselio da je ipak on Jedan od ...zapravo valjda Jedini :king: .

Vrh

PostPostano: uto jun 29, 2010 2:50 pm 
Član foruma

nat je napisao/la:
ali povrshno chitanje,nodgovaranje i cheterski nivo komunikacije ostavlja prostor da se neko nalepi i na ovakve nebuloze:
samojedna je napisao/la:
A eto nedavna istraživanja su ponovno pokazala da neki ljudi stvarno sanjaju tako rijetko, da je to moguće. I to bez obzira spavaju li loše ili dobro. Ali sigurna sam da i pamćenje igra neku ulogu u tome... Bila ja u pravu ili ne, znanost i dalje ne zna koja je uloga snova, tako da je sve moguće, pa i ne sanjati.

I ja sam bio šokiran ovom izjavom, ali ti si to dobro izrazio!

Vrh

Naslov: Uzasan san
PostPostano: pon aug 09, 2010 11:12 am 
Početnik

9.8.2010.
Nocas nisam mogla zaspati do mozda 4-5 sati a onda kaa sam napokon utonila u san usnila sam tako grozan i nasilan san da imam obavezu zabiljeziti ga na papiru. Nakon njega jedno sat vremena nisam jos mogla doci sebi od straha i prestravljenosti oko sebe, nisam se mogla pomakniti i hodala sam po kuci provjeravajuci da li je sve na broju i da li smo svi zivi.
Nalazim se na nekoliko ljudi unutar neke "letjelice" koja svjetli kao igracka, ima stepenice prema vrhu kojim se ljudi mogu penjati na visi nivo. samo jedna osoba moze preci na visi nivo ali mogu se provuci i vise njih ako onaj iza osobe stavi ruke na njena ramena i tako se "spoje" i koracaju. Okolo te letjelice je neprijatelj koji moze proci kroz bilo koju supljinu, kroz rupice na roletama, kroz spijunku sa staklom ispusta laser sa sluzavom tekucinom i trajno ozlijedjuje covjeka. Okolo su beskrupulozne ubojice pored kojih se moze proci ukoliko covjek ne osjeca strah i prolazi kao kroz kupee u vlaku u kojima ima vise ljudi. Ljudi unutar su dovedeni do izbezumljenosti od straha da iz cista mira verbalno napadaju one oko sebe . Ovo je sve kao neka partija šaha u kojoj se traze inteligentni ljudi koji se preci sve nivoe, kao neki Reality show u kojem se ljude ubija bez milosti, samo par njih ostaje do kraja. :-k

Vrh

Naslov: Re: Uzasan san
PostPostano: pon aug 09, 2010 2:30 pm 
Član foruma

SAN je napisao/la:
9.8.2010.
Nocas nisam mogla zaspati do mozda 4-5 sati a onda kaa sam napokon utonila u san usnila sam tako grozan i nasilan san da imam obavezu zabiljeziti ga na papiru. Nakon njega jedno sat vremena nisam jos mogla doci sebi od straha i prestravljenosti oko sebe, nisam se mogla pomakniti i hodala sam po kuci provjeravajuci da li je sve na broju i da li smo svi zivi.
Nalazim se na nekoliko ljudi unutar neke "letjelice" koja svjetli kao igracka, ima stepenice prema vrhu kojim se ljudi mogu penjati na visi nivo. samo jedna osoba moze preci na visi nivo ali mogu se provuci i vise njih ako onaj iza osobe stavi ruke na njena ramena i tako se "spoje" i koracaju. Okolo te letjelice je neprijatelj koji moze proci kroz bilo koju supljinu, kroz rupice na roletama, kroz spijunku sa staklom ispusta laser sa sluzavom tekucinom i trajno ozlijedjuje covjeka. Okolo su beskrupulozne ubojice pored kojih se moze proci ukoliko covjek ne osjeca strah i prolazi kao kroz kupee u vlaku u kojima ima vise ljudi. Ljudi unutar su dovedeni do izbezumljenosti od straha da iz cista mira verbalno napadaju one oko sebe . Ovo je sve kao neka partija šaha u kojoj se traze inteligentni ljudi koji se preci sve nivoe, kao neki Reality show u kojem se ljude ubija bez milosti, samo par njih ostaje do kraja. :-k

Čista jeza!!!! :mrgreen:

A da ne gledaš ti malo previše horore!!? :wink:

Vrh

PostPostano: pon aug 09, 2010 2:31 pm 
Član foruma

.....

:?: :?: :?:

Vrh

PostPostano: pon aug 09, 2010 10:55 pm 
Početnik

Zelim prvo da vas pozdravim i da vi kazem da sam iz Makedonije i da ovaj forum pratim vec jednu godinu... Cu da se potrudim da pisem koliko znam i nadam se da necete mi zamjeriti u moim greskama...

U ovaj mjesec sam imao jako interesantan dogadzaj u mojoj porodici, moja baka je na 82 godini i dobila je mozocni udar i pala je u komi, mi nismo je odvali na hitnoj jer ona zivi na selo i je daleko od samog grada, nakon 6 dana koma ona se probudila i pricala nam je da su je doktori odveli i da ona je htela da se izljeci i da se vrati natrag, bilo joj je preljepo a ja u medzuvreme sam se molio za nju da bude laksi njen put i da bude uz mir i ljubav, kada se probudila i kada je zavrsila pricom sa doktorima rekla je samo da joj je bio strah na kraju za mene jer jas sam bio tamo i sam pregovarao snekim ljudima oko njenjoj sostojbi i ona brze i uz straha da ne mi se desi neshto se vratila natrag...
Sada je moja baka jako jako dobro.
Moram da vam raskazem shta se tacno desilo da bi mi mogli pomognete oko moj san...

Nakon dva tjedna posle moja baka iznenada moja tetka kojoj je sestra na mojoj majci i koja ima samo 50 godina dobija tezak mozocni udar i pada u dubokoj komi, jas sam se taj dan prestrasio za njoj jer mi je bio kao istinski prijatelj... sreca moja da u bolnici imam puno prijatelja pa su me odma odveli kod nje da joj je vidim, stajao sam pored njoj i moliosam se i sa moja ruka sam joj drzao krunskoj cakri i saljio sam samo ljubav, osjecao sam jake senzacije, ona je bukvalno njena dusa trcila oko tjelo i htela je da se vrati natrag al nije mogla jer krunskoj cakri je bila zatvorena u potpunosti...
proslo je od tada jedan tjedan sada je dobra i osvjestila se od koma...
Moram da preskoknem neki deo za da ne zamaram i da predzem na moj san...

Nocas sam sanjao u njenjoj kuci da cekamo svi mi kao porodica da se ona vrati iz bolnice i vidim kako se vraca, bila je isto tako vitalna kao i pre njen udar, pocela je sa ljudima da se pozdravlja bili su svi, meni je ostavila da se pozdravi samnom na kraju kao za dobrodoslicu, kada je dala ruka prema mene ja sam osjetio veliku i neopislivu tugu plakao sam kako da je bio kraj svjeta i odjednom se vrtim i gledam da svi koi su bili u sobi su izvukli od dzepova svaki po 50 eura i su joj dali na tetku, ona je uzela novac pogledala ih svi onako kao da su bili najbedni i nishta nije rekla, neko od gostiju su joj rekli da dodze i da sedne pored njega ali ona je rekla da nece i da postoi jedno mjesto gde bi sedila a to mjesto je bilo pored mene i da se samo pored mene osjeca oslobodzeno...
ovaj je moj san, zelim da mi kazete ako neshto ipak znaci, mada znam i osjecam da na jedno vise nivo ja i ona komuniciramo. mislim na kraj da ona je progutala veliki kolac od familijarnu karmu i da sve to sada prezivi, da bi moja baka umrla mozda ne bi se ovo sada dogodilo...
sada mi oprostite za moje pisenje jer znam da grozno izgleda, no cu da se potrudim da naucim da pisem bolje u buducnosti...
Zelim svima mir i ljubav

Vrh

PostPostano: uto aug 10, 2010 3:39 pm 
Član foruma

@ ananda^^^

Hvala ti za tvoj post!

Ne sekiraj se da li te razumijemo, jer ako netko želi, taj će te i razumit! :wink:

Ja samo vidim iz tvoga sna DVIJE STVARI!

Prva: ovo su jako tužni trenuci za Čovječanstvo!

Druga: ti si dobra i pozitivna osoba! A takvi su nam ljudi SADA najpotrebniji!

HVALA TI ZA PODJELJENO ISKUSTVO!

Budi dobro!

i mi tebi želimo ljubav i mir!

:love5:

:hello2:

Vrh

PostPostano: uto aug 10, 2010 8:32 pm 
Početnik

@ aamon

Hvala ti na tvoje razumevanje, hvala za sve, svaka pozitivna rjec i misao je puno mocna od samog negativno... Ja sam zaista srecan shto postoi ovaj forum i ovaj sajt...

BUDI UZ MIR I LJUBAV, ISKRENO ANANDA :love3:

Vrh

PostPostano: uto aug 10, 2010 11:52 pm 
Član foruma

Veliko HVALA tebi!!!

Vrh

PostPostano: ned aug 15, 2010 9:49 am 
Početnik

Nocash mi je bilo jako divno, imao sam jednu divnoj sostojbi, probudiosam se u tokom noci i moja soba ke bila onako sva u zele, bilo je sve etericno, predmeti i mebel su se polako pomeshtavao , sve je bilo podvizno i je bilo bash cool, uzivao sam u toj sostojbi... i imalo je josh jedan zanimljiv detalj slusao sam zvuci kako da je pucalo sve oko mene..
Zelim vama mir i ljubaaaav :))))) :love5:
:love12:

Vrh

PostPostano: uto sep 07, 2010 3:22 pm 
Član foruma

kad smo kod snova mislim da su "Dreamhackeri" ili kako se već zovu zakomplicirali stvar, ondje gdje je treba najmanje komplicirati...mislim da uvođenje neke vrste "reda", odnosno to "mapiranje" snova i povezivanje istih u neku "cjelovitu mapu" sa drugim manjim "mapama"(snovima) nema baš nekog pretjeranog smisla...snovi mogu biti svakojake prirode, isto tako njihova asptraktna lokacija ne mora nužno biti na nekoj poznatoj "lokaciji" ovdje na Zemlji, dobro je zapisivati svoje snove, crtati ih i bojati, ali raditi neku pravilnu cjelinu.... :?: ...to mi baš nema smisla ,normalna je stvar da se dosta snova odvija u takozvanim "poznatim" okružjima jer smo tokom dana najviše ondje, bila to škola,posao,kuća itd,itd...osnovna je stvar uopće postići lucidan san, dok to neki ljudi rade sa lakoćom, neki nemogu nikako...

http://s3.ba.battle-knight.org/index.ph ... f=MTAyNTQw

Vrh

PostPostano: pet sep 10, 2010 4:42 pm 
Član foruma

U periodu od sredine prosle godine do pocetka ove imala sam tri vrlo cudna i slicna sna. Ni jedan nisam sanjala pod nekim ustiskom, jer da jesam ne bih obracala paznju na njih. Ne radi se toliko o sadrzini tih snova (malo su SF) koliko o utisku koji su na mene ostavili. To su valjda neki od onih zivotnih snova posle kojih nista nije isto. Inace sve se to desavalu u periodu kada me je mucila teska ansioznost. Pocelo je sa napadima panike, a onda se nastavilo u vidu anksioznosti koja me je drzala par meseci u paklu. Osecaj da gubim razum i totalna konfuzija, ucinili su da mi tih par meseci prodje kao u snu.
Kao sto rekoh, prvi san sam sanjala sredinom prosle godine, a evo o cemu se radilo. Ja zivim u nekom velikom gradu koji podseca na LA, ali to je kao moj rodni grad. Hodam nekim sirokim bulevarom po vrelom letnjem danu, guzva na ulicama i bacam pogled na veliki video bim na nekoj zgradi. Slucajno hvatam kako ne vestim (na video bimu) u panici najavljuju da se sa suncem nesto desava i da moze da eksplodira svakog trenutka. E sad, ja se setim da je par dana ranije to najavljeno, ali niko nije mogao da predvidi kad ce to da se desi (mislili su za 100-200 godina), a ljudi bas i nisu poverovali u tu pricu. Inace, najavljeno je da sunce nece bas da eksplodira, nego ce da se urusi u sebe, ali ce pre toga nekoliko puta da "zatreperi" tako jako da ce bukvalno da spali zemlju, a onda ce da se ugasi. U tom trenutku ljudi pocinju da trce u panici. Na ulici nastaje haos. Ja razmisljam kako da dodjem do majke. Hocu da nadjem majku, sestru, sestricinu i zeta i da se sklonimo negde da sto manje osetimo te prve slabije talase toplote, a onaj zadnji ne mozemo da izbegnemo nikako. I tako se ja probijam kroz guzvu i nailazim na njih. Vec su dva talasa prosla, ali se sprema novi, jaci. Nas petoro ulazimo u neku zgradu, tacnije, vetrobarn neke velike zgrade. Zatvaram teska metalna vrata, unutra je malo hladnije. U tom trenutku osecam novi talas toplote, najjaci do sada. Jako svetlo se probija kroz svaku pukotinu, a vreo vazduh ostavlja bez daha, bukvalno osecam da gorim. Odjednom, sve se vraca u normalu-svetlost je slabija, temperatura se smanjuje, a mi i dalje stojimo gde i pre. Onako zbunjeni, gledamo se i predpostavljamo da je to bila lazna uzbuna. Otvaram teska metalna vrata da izadjem napolje, ali ispred mene je samo crnilo, praznina. Samo dva tri metra oko vrata je trotoar, a ostalo je crnilo. U trenutku se zapitam gde je nestala ona ulica i kako sam pomislila, ona se stvara ispred mene. Pomislim na zgrade koje su do malopre bile tu i one se stvaraju tamo gde im je bilo mesto. Izlazim na ulicu i kako koracam, zamisljam da je umesto crnila tu onaj asflat od malopre, one zgrade... i oni se stvaraju. Onda shvatim da ja svojim mislim sve to stvaram i zamislim da je na kraju ulice plaza sa palmama koja ranije nije bila tu i, naravno, plaza se stvara. Sledeca scena - ja sam negde u svemiru, nisam u telu, proslo je par hiljada godina od onog trenutka, a meni jedna sekunda. Posmatram zemlju na kojoj buja vegetacija i razmisljam o tome kako sve krece ispocetka i kako upravo sad na njoj nastaje novi zivot.

San je bio dosta napet i nekoliko dana sam bila pod jakim utiskom. Bio je pravi kosmar do trenutka dok nisam izasla i one zgrade.

Sledeci san sam sanjala 2-3 meseca kasnije. Slicna prica je u pitanju. Javljaju da ce sunce da eksplodira ali da ce dotle naici dva neprijatna talasa toplote. Ja u panici trcim po dvoristu, po kraju. Trazim majku, komsika nas zove kod nje u podrum jer je tamo hladnije. U toj guzvi nalazim kolica u kojima je moja sestricina, odlazimo do komsike i tamo je i moja majka. Usle smo u podrum i sele na neku klupicu okrenute ka nekim metalnim vatima koja bi trebala da vode na ulicu. Sa sobom imam neku metalnu plocicu na kojoj je nesto ugravirano. Ta plocica je navodno pripadala mojoj baki. Vec se osecaju talasi toplote i postaju jaci. Moja majka i ja sedimo pognutih glava i molimo se. Sve vise osecam toplotu dok jednog trenutka svetlost nije postala prejaka, a vazduh vreo. Odjednom, postaje hladnije, a svetlost slabija i kao da se sve vraca u normalu. Moja majka i ja ustajemo i ona kaze kako izgleda da je lazna uzbuna. Ja, medjutim znam da nije lazna uzbuna i kazem joj da se to (smak sveta) ipak desilo. Hodam prema vratima, u rukama drzim onu plocicu i potpuno sam smirena. Otvaram vrata i umesto ulice koja bi trebalo da je tu, ulazimo u neki stan. Tu je dugacak hodnik, sa desne strane je dnevna soba, a pravo jos jedan hodnik i dve spavace sobe. Iz jedne spavace sobe izlazi moja baka, koja je umrla pre 14 godina. I mojoj majci je potpuno jasno da se smak sveta ipak desio. Tuzna je i uplasena, a ja je tesim. Blago se smesim i kazem joj da je sve u redu, tako je moralo da bude. Kazem joj da gleda sa vedrije strane, sad cu bar moci da upoznam sve one moje rodjake o kojima sam samo slusala, koji su umrli pre mog rodjenja (od svih baba i dedova jedino je ta baka dozivela da me vidi). Baka me zove u spavacu sobu i pokazuje mi neku veliku metalnu plocu na zidu i kaze mi da ju je napravila kad i onu koju ja drzim u ruci. U hodniku se pojavljuje se stariji covek i ja znam da je to otac moje majke, zatim par starijih zena i ja znam da su to njegove sestre. Ja sam potpuno spokojna i cak srecna sto cu da ih upoznam. Tu sam se probudila.
Naredih nedelju dana bila sam pod strasnim utiskom ovog sna. Bila sam isprepadana. To moje spokojstvo u snu i mirenje sa situacijom, sa smrcu su me totalno izbezumili. Cim sam se probudila pocela sam da prepricavam majci san i kad sam dosla do dela gde mi ulazimo u stan pocela sam da placem i nisam mogla da zavrsim, inace se tesko rasplacem. San nije bio ni malo strasan, cak vrlo prijatan. Medjutim, taj mir i prihvatanje smrti su me potpuno iznenadili. Pitala sam se da li ja to imam nesto suicidno u sebi. I sestri kad sam prepricavala, od uzbudjenja sam plakala kao kisa, a plakala je i ona.

Pocetkom ove godine sanjala sam i treci san.
Opet ista situacija sa suncem. Najavljuju da ce da eksplodira, ali ne znaju kad, a ljudi ne veruju u tu pricu. Ja sam u nekom trznom centru sa sestrom i zetom. Nesto sam se zakacila sa setrom i krecem kuci sama. Dolazim kuci, a to je moj stari stan i moja stara soba. U sobi su moja majka i sestricina. Ja dolazim do prozora pricam sa njima i gledam napolje. Dan je lep i suncan. Na trenutak se okrenem i pogledam majku (jos uvek pricamo), a zatim ponovo pogledam kroz prozor. Cini mi se da je sunce drugacije, da je vece nego pre par sekundi. Gledam u njega, a ono kao da postaje plavicasto. U neverici zovem majku da pogleda i ona. Sve je vece, plavicasto i kao da vidim erupcije na njemu. U trenutku shvatam da su one najave bile tacne, to se desava, ovo je smak sveta. Moja majka je uplasena, sestricina sedi na krevetu, ja se nervozno setam po sobi i pitam se gde je moja sestra do sad. Teram majku da sedne pored sestricine i da se smiri. I ona je nervozna i ne drzi je mesto. U jednom trenutku ulazi moja sestra i osecam olaksanje jer je tu. Kazem joj da sedne i ona na krevet. I majka i sestra su uplasene, a sestricina ne zna o cemu se radi. Ja ih hvatam za ruke, drze se i one medjusobno. Potpuno sam smirena i tesim ih, pricam im da ce sve da bude redu, da ce sve da bude onako KAKO MI ZELIMO. Kazem im da ja to znam, da sam ja to vec sanjala i da znam da ce da bude tako, samo je potrebno DA ZELIMO DA SVE BUDE U REDU i tako ce da bude. Sunce sve jace sija dok im ja pricam. U sledecm trenutku bljesnulo je tako jako da nismo mogle da gledamo, a onda je polako svetlo slabilo dok se sve nije vratilo u normalu. Pogledala sam kroz prozor, a napolju je sunce sijalo kao i pre, nebo je bilo plavo i sve je izgledalo kao i ranije. Pogledala sam sestru i majku, nasmejala se i rekla: "Eto vidite, sta sam vam rekla?"

U sva tri sna desio se smak sveta i ja sam umrla kao i ostatak covecanstva. Smrt sam prihvatila potpuno smireno, cak sam druge tesila i ukazivala na vedriju stranu toga. Medjutim, na javi tek posle treceg sna sam prestala da se plasim i osetila nesto potuno drugacije. Osetila sam nesto sto nikad u zivotu nisam, nesto sto ne zelim da zaboravim - osetila sam potpuni mir i spokoj kao nikada do tad, BLAZENSTVO. Iako sam ranije mislila, sada sam OSETILA da nama nema kraja. Taman kad mislimo da je gotovo, nasa prica nastavlja negde drugde, mi je stvaramo. Shvatila sam da je moj najveci podsvesni strah do tada bio upravo strah od kraja, iako sam odgajana tako da verujem da je dusa vecna. Nisam htela da zaboravim to osecanje, a znala sam da ce moji problemi da prodju i da cu da se vratim starom zivotu, obavezma, fakultetu. Znala sam da ce zivot da me ponese i udalji od svega sto sam shvatila/osetila u trenucima kada mi je bilo tesko. Ubrzo posle toga sam odlucila da napravim podsetnik, nesto sto nece da mi dozvoli da zaboravim onaj osecaj mira i sve kroz sta sam prosla. Tacno sam znala sta treba da uradim. Oduvek sam htela tetovazu, a nikad nisam osetila potrebu da se tetoviram, ali ovog puta je bilo drugacije. Par nedelja kasnije istetovirala sam feniksa na ledjima i metematicki simbol beskonacnosti na zglobu desne ruke, tako da uvek mogu da ga vidim. Mozda se drugima to ne svidja i vide pticurinu i osmicu, ali nije me briga, za mene je to mnogo vise.

p.s. Izvinjavam se sto je post ovoliko dugacak, cak sam se trudila da ga skratim :D

Zadnja izmjena: ElEcTrA(ex Saska987); pet sep 10, 2010 6:59 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: pet sep 10, 2010 5:29 pm 
Član foruma

ElEcTrA(ex Saska987) je napisao/la:
U sva tri sna desio se smak sveta i ja sam umrla kao i ostatak covecanstva. Smrt sam prihvatila potpuno smireno, cak sam druge tesila i ukazivala na vedriju stranu toga. Medjutim, na javi tek posle treceg sna sam prestala da se plasim i osetila nesto potuno drugacije. Osetila sam nesto sto nikad u zivotu nisam, nesto sto ne zelim da zaboravim - osetila sam potpuni mir i spokoj kao nikada do tad, BLAZENSTVO. Iako sam ranije mislila, sada sam OSETILA da nama nema kraja.

hvala ti na ovome postu!
objasnila si mi hrpu mojih intuitivnih utisaka!
tvoja "pozitivnost" me hrabri, jer shvaćam da nisam sam u tome...
i ja ZNAM da će se nešto desit sa našim Suncem ubrzo, ali poput tebe to prihvaćam s mirom u Srcu...
Jer tek TADA, kada se to sa Suncem dogodi, započinje avantura!!!

Vjerujem da ćemo se tada i vidjet na istome valu!!!

:kiss:

Vrh

PostPostano: pon sep 13, 2010 6:58 pm 
Član foruma

aamon je napisao/la:
SAN je napisao/la:
9.8.2010.

Čista jeza!!!! :mrgreen:

A da ne gledaš ti malo previše horore!!? :wink:

Bit cu kratka.
Ja naprotiv mislim da ovaj san ima jako mnogo interesantnih detalja...kao da se radi o prelasku u vise dimenzije. Ono "spajanje" djeluje kao "svi smo jedno" ...posebno je interesantno ono: "Okolo su beskrupulozne ubojice pored kojih se moze proci ukoliko covjek ne osjeca strah..." - "istina ce vas osloboditi"

Vrh

PostPostano: pon okt 04, 2010 2:29 pm 
Član foruma

Sanjao sam san kojeg se sećam samo dela, a u njemu sam video sebe kako letim van, kao cilindrični oblik svetlosti, a oko mene je bilo isto mnogo takvih svetla. Osećaj je bio čudan i strah i olakšanje :S

A posle sam čitao i Putovanje duša, i još neke knjige i bilo mi je mogu reći malo jasnije. Od tada, zaista uživam u životu :D

Vrh

PostPostano: čet okt 07, 2010 8:20 pm 
Član foruma

Evo već oko 20-i put da mi se ovo događa...idem spavati, normalno zaspim sve super.odjednom se u noći probudim i na zidu vidim ogromnog kukca kako mi se približava.doslovno skačem iz kreveta i palim svjetlo..a od kukca ni k.nekad zna biti i na krevetu ili na jastuku..čudna stvar.najgore je ono što znam da mi se pričinjava ali u tom trenutku kad ga "vidim" jednostavno refleksno izletim iz kreveta, što iz straha što iz potrebe da provjerim nije li možda ipak tu.Eto, pozdrav !

Vrh

PostPostano: čet okt 07, 2010 11:30 pm 
Član foruma

Hanter je napisao/la:
Evo već oko 20-i put da mi se ovo događa...idem spavati, normalno zaspim sve super.odjednom se u noći probudim i na zidu vidim ogromnog kukca kako mi se približava.doslovno skačem iz kreveta i palim svjetlo..a od kukca ni k.nekad zna biti i na krevetu ili na jastuku..čudna stvar.najgore je ono što znam da mi se pričinjava ali u tom trenutku kad ga "vidim" jednostavno refleksno izletim iz kreveta, što iz straha što iz potrebe da provjerim nije li možda ipak tu.Eto, pozdrav !

I meni se nekoliko puta dogodilo nešto slično, s time da se "kukci" u mom slučaju nisu približavali nego bi stajali na mjestu na zidu. Obično bi ih, pošto je mrak, zamijenio za žarulju, sliku ili neki predmet koji me u tom trenutku podsjetio na njih.

Vrh

PostPostano: pet okt 08, 2010 2:07 pm 
Član foruma

MOONLIGHT je napisao/la:
Hanter je napisao/la:

I meni se nekoliko puta dogodilo nešto slično, s time da se "kukci" u mom slučaju nisu približavali nego bi stajali na mjestu na zidu. Obično bi ih, pošto je mrak, zamijenio za žarulju, sliku ili neki predmet koji me u tom trenutku podsjetio na njih.

I kod mene se nekada znalo dogoditi da se uopće ne miču nego samo stoje na mjestu.Ja ih nisam mogao zamijeniti za žarulju ili slično jer na zidu nema ničega.Treba si to zamisliti; probudiš se u noći i vidiš na jastuku nekog kukca kako ti juri prema glavi :shock:

Vrh

PostPostano: pon nov 08, 2010 1:12 pm 
Član foruma

Da li se već pisalo o zajedničkom sanjanju negdje?
Bio bih zahvalan ako neko može da mi skrati muku čitanja cijele teme. :oops:

Dakle interesuje me konkretno lucidno sanjanje gjde dvoje ili više osoba zajedno sanjaju isti san. 8)

Također ako neko posjeduje literaturu ili informaciju o literaturi može da pomogne.

Hvala! :occasion5:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.