Sada je: pet maj 02, 2025 9:54 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Moj lucidan san, šta li može značiti
PostPostano: sub apr 17, 2010 4:24 pm 
Član foruma

kolos je napisao/la:
jesi li shvatila u tom snu da sanjaš?

Da naravno da jesam.Napisala sam to. Znala sam da je san i kao sto rekoh zadatak mi je bio da donesem zlato i igračke iz sna na javu. Nisam uspjela a izgledalo je kao da mi malo fali da ispunim zadatak.

Vrh

Naslov: Re: Snovi
PostPostano: sub maj 15, 2010 9:49 pm 
Član foruma

Evo sta sam sanjo prije 3-4 dana. Sjedim za Pc. i igram igricu, dva je sata u noci. Nekako me je strah i idem u dneveni boravak taj mi je dio malo mutan samo znam da se vracam i sjedam za Pc. Cujem vrata i vidim da mama sad ide u dnevni boravak. Odjednom cujem plac. Znam da baka place na katu, ja i mama trcimo po stepenicam mrak je vidim baku kako lezi u bijelom na podu. Odjednom skace na mene na glavu ja se ritam, budim se i paraliziran sam osjecam kako mi neko na ledim i drzi mi ruke da se nemogu micati ritam se i uspijevam se pomaknuti sve zavrsava... Dok sam bio paraliziran vidio sam da imo zelenu majicu ali zapavo kad je zavrsila paralizi nisam imo zelenu nego crvenu crnu... :blob:

Vrh

PostPostano: uto maj 18, 2010 7:16 pm 
Član foruma

Neznam da li je ovo san, polu san, halucinacija...
Već par puta mi se dogodilo da se u noći probudim i pričini mi se kao da je neki poveći kukac ili pauk na pokrivaču ili na zidu i brzo se kreće.Ja bi onda u čudu gledao tog "kukca" sekundu-dvije i onda iskočio iz kreveta jer stvarno pomislim da je on tu, ali kada upalim svjetlo i pretražim krevet i sobu shvatim da nema ničega...Najvjerojatnije je to nešto skroz nebitno i pričinja mi se u polusnu ali eto, da podijelim s vama.I samo da napomenem, inače nemam strahove od kukaca.

Vrh

PostPostano: pet maj 21, 2010 5:51 am 
Član foruma

Meni se to isto desilo jednom...bilo je toliko upecatljivo da sam sigurna da nije san. Pisala sam o tome u snovima, ako te nemrzi mozes da potrazis, san je jako indentican tvom.
Pozdrava!

Vrh

PostPostano: uto jun 15, 2010 2:52 pm 
Početnik

Ponekad počinjem se buditi ali nekako napola spavam napola sam budan a nemogu se nit pomaknut ,otežano dišem a kad uspijem smognut snage i probudim se,imam dosta jaku vrtoglavicu i ako s njom zaspim događa mi se isto.Jer zna netko u čemu je problem??Imam osječaj da se bum ugušil koji put

Vrh

PostPostano: uto jun 15, 2010 4:32 pm 
Član foruma

danijel00 je napisao/la:
Ponekad počinjem se buditi ali nekako napola spavam napola sam budan a nemogu se nit pomaknut ,otežano dišem a kad uspijem smognut snage i probudim se,imam dosta jaku vrtoglavicu i ako s njom zaspim događa mi se isto.Jer zna netko u čemu je problem??Imam osječaj da se bum ugušil koji put

Čuj, dragi, nebuš se ugušil!!! :D
Štos ti je u tome da ti se tijelo probudi za vrijeme REM faze. Sve se žičice još nisu pospojile, i odatle taj neobičan osjećaj.
Koliko je meni poznato, sve je to nuspojava događanja koja su turbo aktivna u zadnje vrijeme.

Hoćeš savjet?
NE BOJ SE!
Imaj povjerenja da ono šta te je stvorilo voli te više nego šta ti voliš samog sebe ili ikog na svjetu. Pa zašto bi te onda, za boga, miloga to isto htjelo uništit!?!?!

:occasion5:

:love3:

Vrh

PostPostano: uto jun 15, 2010 4:43 pm 
Početnik

haluciniraš li uz to? može biti paraliza spavanja. događa se 25-40% ljudi. nećeš se ugušiti, al znam da je prilično neugodno. Ako ti se baš ful često ponavlja, može biti simptom nekog od poremećaja spavanja ili neki problem s jednom od vrsta neurona, ali obično je normalna pojava.

Ovaj odgovor ispod... hmmmm zanimljivo. :D Logično i optimistično - sviđa mi se. No, hmmm, nekad ipak izvučemo deblji kraj. :(

Vrh

PostPostano: uto jun 15, 2010 4:47 pm 
Početnik

Kaj bi se bojal.To mi se događa već godinama i ide mi na živce
Pa neznam baš dal je to halucinacija ali kao da malo i vidim(da se tak izrazim)u tom trenutku

Vrh

PostPostano: uto jun 15, 2010 4:55 pm 
Član foruma

samojedna je napisao/la:
Ovaj odgovor ispod... hmmmm zanimljivo. :D Logično i optimistično - sviđa mi se. No, hmmm, nekad ipak izvučemo deblji kraj. :(

Čuj, kada bi ti uzela u obzir da je vjerojatno istina da ono što misliš postaje TVOJA stvarnost - pitam te: bi li barem poželjela bit optimistična!?!?! :wink:

Vrh

PostPostano: uto jun 15, 2010 5:01 pm 
Početnik

uzimam i jesam. :P

aamon je napisao/la:
samojedna je napisao/la:

Čuj, kada bi ti uzela u obzir da je vjerojatno istina da ono što misliš postaje TVOJA stvarnost - pitam te: bi li barem poželjela bit optimistična!?!?! :wink:

Vrh

PostPostano: sub jun 19, 2010 5:54 pm 
Član foruma

mom poznaniku se događalo nešto slično, budio se usred noći i vidio bi neku sijenu koja se popela na krevet i počela ga gušiti, on se u tom momentu nije mogao pomaknuti, dal od straha ili zato što se nije skroz probudio neznam...ali znam da mi je rekao da se to događalo svaku noć,pa sve rijeđe i na kraju je prestalo kako je i počelo...dal je to bila obična halucinacija koja je nastala tijekom buđenja u REM fazi ili nešto drugo, najčudnije je to što je samo od sebe prestalo...dali je itko od vas imao sličnih iskustava i da li zna što bi ta "sijena" mogla predstavljati... :-k

http://s3.ba.battle-knight.org/index.ph ... f=MTAyNTQw

Vrh

Naslov: Re: Abdukcije
PostPostano: pon jun 21, 2010 9:35 pm 
isključen/a

Cesto se referiras na snove stoga predlazem da prvo pruicis kako oni nastaju. Snovi su tek razumljive slike nasem nerazvijenom misljenju i moras ih nauciti analizirati (vidi duhovni razvoj covjecanstva, r. Steiner). Oni doista nude odgovore na tvoja pitanja, ali tek kada su tocno protumaceni. Osobno se ne stavljam u poziciju meritorne osobe za tvoja pitanja jer svaki od nas ima svoj put i prije nego bih ti mogao ponuditi konkretan komentar bih morao znati detalje. Mene su krivo protumaceni snovi takoder krivo vodili - tek kada sam ih dobro tumacio, poruka je bila jasna - ne priklanjaj je grupama, ne prihvacaj 'ocito', vec udi u sebe i iznesi na svjetlo dana onosto jesi, a to je duhovan covjek ljubavi i slobode. U tom kontekstu su krivo tumaceni snovi teski okovi. Nije potrebno ubaciti info u svijest da bi covjek sanjao!!

Da! Svi ti koji propovjedaju i uce ljude sto i kako stvari funkcioniraju su crni igraci - a toga nisu svjesni. Vec sam to konstatirao. Oni su sredstvo za sirenje dezinformacija! Bez izni
ke. Spomenimo tog ickea opet. Cijela njegova prica je temeljena na radu crnog sitchina (vidi: http://www.sitchiniswrong.com/). Nakon citanja ti mora postat jasno da su temelji lazni. Zatim nastavi trag i saznaj tko je napisao 'reptilian agenda' i u nekoliko koraka ces doci do spoznaje da je sve FAKE i onda ces shvatiti da ako ne postoje crno nastrojeni vanzemaljci, vrlo vjerojatno nema ni njihovih antipod. Potom ces se vratiti do svojih snova i sagledati ces ih u drugom tonu.

Sto sepitanja oko sotoninih kolega tice. Oni se nalaze u duhovnom svijetu, no inkarniraju se kada im mi to omogucimo, a to smo cinili pucenjem new age govana. Mozes zapoceti ovdje: http://www.anthroposophie.net/anthropos ... hriman.htm.

Radi se o kompleksnoj materiji i trebat ce nam svimavremena prije nego uspijemo raspetljati gordijski cvor zabluda. Zlo ima svoju funkciju u duhovnom razvoju covjecanstva, no moramo biti svjesni da e ne razvijamo pretacuci lazi, obmane i iluzije iz supljeg u prazno. Blokirali smo sami sebe i sada je krsjnje vrijee da se upoznamo sa samima sobom jer pogledajmo objektivno sto nam se dogada u svijetu dok se 'zabavljamo' sa sivima, gusterima etc. Debili poput busha, obame i inih nam stezu omcu oko vrata. Dokle cemo to tolerirati? Zarstvarno zelimo abortirati nas razvoj i oteti sebe same? Duhovni rad traje iziskuje devociju i stovanje, nemojmo se vise zadrzavati na mjestu! Vecina ovih prica je poput shoping centra na visoj razini svijesti.

Sretno svima u duhovnom razvoju i to kazem kurtoazije radi jer sreca ceka na kraju, a razvoj ne ovisi o nikome osim nas samih!

Nadam se da sam pokrio sva pitanja - pisem s mobitela :)

od srca vas pozdragljam!

Vrh

PostPostano: sri jun 23, 2010 4:12 pm 
Član foruma

znak je napisao/la:
Očito da tumačenja snova ne učimo iz istih knjiga.Ustvari, iskreno, ja ne učim više klasično niti iz jedne knjige, samo tražim usporedbu istih iskustava sa drugim ljudima, iz kojih učim na neki, malo drugačiji način.

Na osnovu iskustva, moram primetiti da se tumačenje snova ne može naučiti samo iz knjiga, niti upoređivanjem u odnosu na tuđa iskustva. Najadekvatniji način da počnemo odgonetati snove, kao sadržaje nesvesnog, je kroz psihoanalitički postupak. To je za početak, najbolja osnova da bi se kasnije prešlo na proučavanja literature, i kroz praćenje snova (zapisivanje) optvaranje sopstvenog potencijala koji vodi osvešćivanju tajni koje u sebi i o sebi krijemo. Slični snovi kod različitih ljudi nikako ne moraju biti vezani za istu ili sličnu tematiku koju san skriva. Zbog toga su snovi krajnje individualne unutrašnje priče o svakom pojedincu.

Nekako se stiče utisak da vezivanjem snova za tematiku abdukcija može odvesti sanjača krivim putem. Prosto, kao da je to još jedan od unutrašnjih odbrambenih mehanizama od potisnutih skrivenih sadržaja nesvesnog, najćešće nagona agresije i seksualnih nagona, a potom i ostalih skrivenih unutrašnjih potreba. Čovek često ide linijom manjeg otpora izabirajući metod kojim će se odreći sopstvene odgovornosti za svoje unutrašnje skrivene želje i potrebe, svaljujući glavni razlog pojavljivanja nesvesnih sadržaja na nekog drugog (u ovom slučaju na vazemaljce), odbijajući da osvesti sopstvene lične konflikte unutar sebe. Taj proces samoosvešćivanja je prilično bolan i dugotrajan, i nije loše početi analizu sopstvenih snova uz pomoć nekog analitički orjentisanog terapeuta, koji inače u svom radu veoma veliku pažnju posvećuju snovima. I uvek se polazi od zadnjeg sloja nesvesnog, pa kako proces odmiče, snovi se sve više i više konkretizuju i mnogo lakše osvešćuju i samom snevaču. Time stičemo dobru osnovu da možemo i sami početi tumačiti svoje snove, ali tek pošto postanemo svesni svojih skrivenih želja i dovoljno pošteni i hrabri da ih sami sebi priznamo.

Ovakvim pristupom, gde se neki sadržaji sna tumače uticajem drugih entiteta na našu podsvest, možemo sebi natovariti još jednu od IDENTIFIKACIJA, koje su inače veoma prisutne i u našem svakodnevnom ponašanju, a naročito u snovima. Može se desiti da identifikacija postane toliko jaka, da snevača odvuče u polje opsesije, najčešće nesvesne, čime se samo podgrevaju i jačaju unutrašnji strahovi, kojih inače i nismo svesni, čime se snevač može daleko udaljiti od stvarnih značenja manifestacija svojih snova. Čovek ima neprikosnoveno pravo na slobodni izbor sopstvenog puta, pa shodno tome i mora shvatiti kojim je putem išao do sada, da bi mogao doneti sopstvenu odluku kojim putem će ići ubuduće. To je izbor svesnosti, a ne nesvesnog tumaranja lavirintom sopstvene unutrašnjosti, iz koga su snovi jedna od niti koje vode ka svetlu.

Sva nesvesna mesta energetskih blokada unutar nas su sigurna livada za ispašu entiteta koja nas okružuju. Ako ih na pravi način osvestimo i dođemo do sopstvene istine o sebi, blokade nestaju, uspostavlja se normalan protok energije, proces harmonizacije polariteta unutar nas se polako počinje odvijati, i mi postajemo svoji, samim tim nedostupni i neprihvatljivi sumnjivim sisačima naše potisnute negativne energije. Od nas, samo od nas zavisi da li ćemo pristati na gubitak sopstvene energije podležući identifikacijama raznih vrsta i oblika, (pa makar bili to i razni entiteti) i konačno preuzeti odgovornost za postojanje sopstvenog unutrašnjeg sveta, koji izražava naše skrivene želje, potrebe, strahove i čuva tajne koje nosimo u sebi, kao i tajne generacije predaka u nama koji su nam ostavili u nasleđe. Proširimo znanje o sebi, i tek tada ćemo postati svesni koliki je to neistraženi prostor lavirinta u čoveku, i njegove veze sa koletvivnim arhetipskim sadržajaima, i porodičnim nesvesnim nasleđenim faktorima.

Ovo nije samo klasičan put, ovo je nekako logićan početak rada sa snovima, da bi se kasnije čovek mogao posvetiti i ostalim metodama regresije, vraćanja u prošle živote ili čak i nekim energetskim metodama čišćenja potisnutih negativnosti unutar sebe. Tako se čovek otvara ne samo prema sebi, nego i prema znanju koje postaje sastavni deo našeg iskustva, čak i prema znanju koje nadsvest poručuje putam raznih manifestacija. Čovek je najveća tajna, ali samo on, kao pojedinac može odgonetnuti sopstvene tajne, radom na sebi , preuzimanjem lične odgovornosti za sebe i svoje nesvesne i svesne delove bića i razvojem sopstvene ličnosti, kao svesne manifestacije bića.

:love12:

PS Jedna od veoma dobrih knjiga o snovima je knjiga Ivana Nastovića: Psihologija snova i njihovo tumačenje. Mada skoro svaka ozbiljnija psihoanalitička studija sadrži i zumačenje snova kao metod otkrivanja nesvesnih sadražaja.

Vrh

PostPostano: čet jun 24, 2010 8:27 am 
Član foruma

Suzy, ima li ta knjiga koju si navela, za downloadirati: Ivan Nastović: Psihologija snova i njihovo tumačenje

Vrh

PostPostano: čet jun 24, 2010 10:25 am 
Član foruma

http://www.ivannastovic.com/psihologija_snova.html

Koliko je meni poznato, nema. Mislim da se može naći u knjižarama, u izdanju PROMETEJ, iz Novog Sada, a verujem da je univerzitetske knjižare i bioblioteke imaju. Uostalom, Ivan Nastović već godinama održava grupne seanse za tumačenje snova, u Beogradu. Mislim da ti može pomoći ovaj link, da se pre svega informišeš o njemu, njegovom radu i knjigama koje je napisao.

Srdačan pozdrav

Vrh

PostPostano: čet jun 24, 2010 8:12 pm 
Član foruma

znak je napisao/la:
I sad samo jedna kratka sekvenca mog sinoćnjeg sna.

Izlazim iz porodilišta.Ispred zgrade vidim ljude koji me posmatraju. Vidim da na sebi imam farmerice, i radujem se svom dobrom izgledu, na kojem oni (ljudi), a ni ja uopšte ne primjećujemo,i ne vidimo,nikakve znakove, netom, obavljenog poroda kojeg se NE SJEĆAM.

Smješno je pričati da mi ova tematika sad nije ni u cipeli, jer tim stvarima u fizičkom, sam bila opterećena nekad, prije tačno 19 godina. Pozz.

Ali san ti govori upravo nešto drugo...ukoliko malo pročačkaš dublje u sebi...

Znak, ne bih ulazila u analizu tvog sna, nije ni pristojno, a pogotovu što se analiza tako ne radi. Mada, prateći tvoje veoma zanimljive postove i pregršt snova i tvojih iskrenih traganja za pozadinom njihovih manifestacija, ne mogu da odolim da ti ne ukažem na jedan osnovni princip koji je nezaobilazan kad su snovi u pitanju....Sam san ima svoje prikrivene simbole, u zavisnosti koliko duboko želi prikazati neosvešćeni deo nas. Oni se zbog toga rade korak po korak, osvešćivanjem sloj po sloj nesvesnog, i onda se dešava da ista poruka koju ti san šalje, tačnije tvoj nesvesni deo bića, počinje da se pojavljuje u sledećim snovima, koji su već malo više konkretniji i za tumača i za snevača. Rad na čak jednom snu mora imati kontinutitet bavljenja unutrašnjim nesvesnim svetom, da bi svakim sledećim snom poruka izašla na površinu. Čak se dešava da san bude samo sekvenca neke poruke, koju snevač ne dosanja, jer je sadržaj pokriven drugim neosvešćenim slojevima. Mi najčešće ne želimo da prihvatimo naše nesvesne uzburkane strasti, i zato pamtimo samo one delove sna koji smo u stanju da bar delimično prihvatimo....naravno da zbog toga često pribegavamo i analizi koja je površna....san prikazuje dubinski sadržaj....Zato i mora da se radi analiza dubljih slojeva nesvesnog....

Ta tematika je veoma zanimljiva, inspirativna, pogotovu što se zna da snovi ne lažu...mi sebe lažemo jer smo izgradili takvu strukturu ega koji nas štiti od nepoželjnih manifestacija unutrašnjih nagona i potisnutih potreba. Taj unutrašnji svet je jako bogat, šaren, i lep i mučan, i svetao i taman....Čitav lavirint u kome je teško naći pravi put u sebe....zato je ponekad poželjno imati dobrog vodiča, koji će samo pratiti i ukazivati na stranputice....

Ovo ti pričam iz sopstvenog iskustva, jer sam se godinama bavila tom problematikom....naravno , i uz pomoć vodiča....I pošto sam ih zapisivala mogla sam pratiti razvoj jedne poruke kroz više snova. I što sam više i dublje sebe spoznavala iznutra (auuu, šta sam sve pronašla u sebi....) shvatila sam da su snovi bili nepogrešivi....Čak sam i neki vid obuke prošla, ne samo kroz sopstvenu psihoanalizu, već i kroz timski rad....Iako je to bila moja intelektualna glad za nekim drugačijim znanjima, danas mi mnogo pomaže da shvatim šta mi podsvest poručuje....na šta treba da obratim pažnju, šta još treba da u sebi osvestim, kako da obradim sve te informacije koje moje biće, očigledno se kroz snove buni i daje putokaz....

Zbog toga te iskreno savetujem da se malo odmakneš od "vanzemaljaca", jer možeš lako svoj um vezati za taj motiv, i nećeš tako lako moći da se distanciraš od takve vrste identifikacije, da ćeš možda promašiti cilj, koji neminovno uvek vodi u samospoznaju....Sve to što sanjaš, nalazi se u TEBI ....to je TVOJE....tvoj sadržaj nesvesnog dela bića....koji ti šalje putokaze kako da u njega uđeš....Mnoge, nama čak i nebitne stvari, mogu provocirati podsvest da radi da bi nam ukazala šta je to što još nismo u sebi i o sebi obradili....

Možda ova tematika ipak treba da se prebaci u temu SNOVI, da je ne brkamo sa abdukcijama, koje su sasvim nešto drugo....uprkos činjenici da se i one često kroz snove manifestuju....O njima, ipak malo znamo, da bi svoje snove poistovećivali sa stvarima, za koje bi ipak trebalo pronaći adekvatnog terapeuta koji se njima bavi....

Čovek ima potrebu da prenese svoj um na polje nedovoljno istraženih pojava, jer nije spreman da se suoči sa onim što u sebi nosi, jer mu je lakše da prebaci "krivca" za ono što mu se dešava u snovima, na nekog drugog, pa čak i na vanzemaljce. Tipična projekcija, koja je tako karakteristična ne samo za svet simbola u snovima, nego i za svakodnevno ponašanje. U snovima često sebe projektujemo na druge ljude, važne osobe iz našeg života projektujemo na glumce, likove iz pročitanih knjiga, junake iz filmova, nepoznate osobe, čak i na životinje i biljke.... Čuveni Frojdov san o sasušenom cveću, koga je mnogo godina kasnije From analizirao kao njegovu brigu o starosti, koja ima simboliku o sušenju potencijala koje je on svesrdno koristio, potisnuti strah od starosti....Tako je čovek skrojen, baždaren, da bi mogao upotrebiti sva sredstva svog unutrašnjeg potencilala u procesu spoznaje sebe i sveta u kome živi....To je tipična prepreka na putu razvoja, rebus koji svako od nas, u skladu sa sopstvenim potencilalima, treba da reši. Čovek mora da preuzme odgovornost i za pojavu sopstvenih snova i da prihvati svoj unutrašnji svet onakav kakav je. To je deo harmonizacije suprostavljenih principa u nama koji nas redovno motivišu da sanjamo, ne bili nas primorali da ih konačno prihvatimo..... To je deo života.....

Baš smo otišli u :offtopic:
Na moderatorima je da li će ove postove prebaciti u SNOVE, ili ćemo mi sami tamo preći.... :dontknow:

Srdačan pozdrav

Vrh

PostPostano: pet jun 25, 2010 12:23 pm 
Početnik

Ja cu malo snove na gomilu da stavim ;)

Jedan period sam imao snove gde sam imao osecaj da mi je u istima nesto ispijalo zivotnu energiju, u pocetku sam se teze borio s tim, ostajao paralisan, svestan da ako se ne izborim nema mi povratka ali nekako uz zelju i snagu, pomoc uz molitvu ili dozivanje zastitnika uspevao sam se izvuci iz tih faza.
Cesto sam se u tom periodu budio iz sna, svestan okoline i desavanja, cuo glasove koji su se vodili u dnevnoj sobi od strane mojih ali ja ni makac iz kreveta, imao sam osecaj da me je nesto zarobilo, ponovo sam upadao u polu san i morao sam nalaziti nacin da se probudim kako dolikuje. U svakom od tih snova borio sam se sa nekim negativnim bicima-energijama, tacnije upadao sam u njihove zamke, sto slucajno sto s namerom kad sam se osilio da se mogu boriti s tim.
Dvaput mi se desilo da sam bio potpuno svestan ako se ne izvucem nema mi povratka, tako reci svestan da cu umreti u snu.
1. to je bilo s pocetka tih snova, ( davno bi pa pisem ovako grubo bez detalja) svestan sam da sam u nekom van telesnom okruzenju da ispitujem nesvestan cega, jednostavno radoznalost, imam osecaj da je druga dimenzija. Vracam se lagano da bi se probudio e tu nastaje crnilo, ogroman osecaj uzasa i vezanosti, osecam da je to bice u mojoj blizini i da je iskoristilo moju nepaznju neiskustvo da bi mi prislo. Nastala je borba, tesko objasniti nacin borbe, jednostavno umna borba ili ti odbrana, osecaj da me ispija, a ja uspevam u talasima da se suprostavim i da normalizujem svoj duh, kad sam shvatio da se ne mogu izvuci. Preostalo mi je jedino da pozovem uz molitvu gospoda (zastitnika) da mi pomogne, svestan sam potpuno mog pokretanja ruke da bi se prekrstio u snu. Kako sam zavrsio tako sam progledao tacnije probudio se.
2. slucaj gde sam slicnu vezanost iskusio i uzas, uz to sam pomislio kad je to pocelo pa "pa zar ti nisi otisao" ponovo je nastupila borba u pocetku sam imao osecaj da cu se lako otkaciti kao u prednohnim snovima. Nista od tog i shvatam da ponovo nemam snage da se izvucem i sad isto pozivam gostoda za pomoc, e sad ono naj interesantnije, krecem da se prekrstim, ne mogu se pomeriti, ruke vezane. Ubrzan osecaj da tonem, skupljam snagu i kocentraciju da bi zatrazio pomoc ponovo od od gospoda, uspevam se izvuci.
Budim se zbunjeno i dalje ruke ne mogu pomeriti, dolazim sebi i shvatam da su mi ruke na ledjima, prekrstene i da ja lezim na ledjima preko tih prekrstenih ruku, laknulo mi je :) Sto se kaze bio sam u goloj vodi posle tog iskustva.
Ponovilo se jos jednom slicno iskustvo ali tada sam na neki nacin uz neciju pomoc uspeo da oteram to od sebe sta god da je bilo, jasno mi je bilo po budjenju da sam dobio poruku od zastitnika da vise ne ulazim sam u igre. Nisam bio svestan usta sam se to upustao, samo sam svestan da nemam vise istih problema.
To se sve desavalo mozda pre 15tak godina.

Pre godinu ipo slicno mi se nesto desavalo ali sam bio pripremljen tacnije u 1. snu sedeo sam i pricao sa dve osobe, jedna je ucitelj a druga vojnik, vise je to razmena misli nego prica. Od strane ucitelja sam osecao kako utiskuje u mene iskustva ali ona su ulazila u mene zavisno od moje sposobnosti za ucenjem. Obe osobe ili ti bica osecao sam kao veoma bliske, imao sam osecaj da su tu oko mene i da me kontrolisu. Osoba koju cu nazvati vojnikom zracila je velikom sigurnoscu i iskustvom, ostre i disciplovane naravi. Koja mi je samo u jednom navratu dozvolila da se upoznam s njom putem misli i to je bilo sve ostalo vreme je samo cutala i posmatrala sedeci, gledala jednu tacku ali sam bio svestan da gleda celu okolinu. Dobio sam osecaj da su me doveli na mesto gde je kao neki poligon za obuku, tacnije na nekoj granici gde se nalaze negativne pojave ili ti bica dosta veceg nivoa i svesti nego sto sam mogao iskusiti do tada. Tipa u snovima sto sam doziveo pre 15 godina mogu se okarakterisati kao sitne duse.
U drugom snu sam imao ispit koji sam polozio dozvolili su mi da se upustim u borbu sa nekim bicem, koje koje je bilo svesno da je na granici i da me mora dalje odvuci da bi imalo sansu da me pobedi, na neki nacin sam citao misli i nameru sta je htelo prihvatao igru trudeci se da ne shvati da sam znao namere. Dosli do jedne tacke gde smo se upustili u borbu, koja je u dubini nesigurne teritorije, poceo sam da savladjujem tu pojavu i ujedno shvatao da se u okolini prikuplja jos negativnih pojava u tom momentu je isti onaj vojnik presekao sve i zavrsili borbu. U toku tog nadmudrivanja i borbe isao sam ispred mog ucitelja i zastitnika, na momente bi zastao da bi ispratili tempo i da bi me sustigli. U njima sam osecao veliku opreznost na toj teritoriji i dozu straha od mogucih posledica.

Posle tog sna jos par puta sam komunicirao s njima ali to je vise bilo kao razmena iskustva kojeg ja ne mogu shvatiti niti definisati za sad ;)
...

Vrh

PostPostano: ned jun 27, 2010 10:51 am 
Član foruma

P
Citat:
ostPostano: čet srp 28, 2005 11:30 pm

E kad smo vec kod snova mislim da ne sanjam ili uzasno rijetko

svake 2-3 godine , ili se mozda ne sjecam snova ???

Iskreno ni ne spavam bas najbolje , vise je to nekakav polusan , osamucenost , nesvjestica .

Ima li tko slicna iskustva???

Čitao sam malo postove o snovima i opazio da samo član po imenu JOE ima iskustvo slično mome (može biti da sam još nekog previdio).
I sam rijetko sanjam,ali to je možda 1-put mjesečno ili 2-put u 2 mjeseca,ponekad čak i 3-put u 3 mjeseca :lol: .
Sad za ozbililjno,JOE nije dobio odgovor,pa evo nakon 5 godina možda netko zna nešto više.
Uglavnom jako dobro spavam,čak odlično,neki bi rekli "kao mrtav",budim se naspavan,često se budim u istom položaju kako sam zaspao.Neidem spavati totalno iscrpljen,ako bi netko mislio da je to uzrok,zapravo dok sam iscrpljen tad većinom i sanjam.

Vrh

PostPostano: ned jun 27, 2010 11:01 am 
Početnik

A eto nedavna istraživanja su ponovno pokazala da neki ljudi stvarno sanjaju tako rijetko, da je to moguće. I to bez obzira spavaju li loše ili dobro. Ali sigurna sam da i pamćenje igra neku ulogu u tome... Bila ja u pravu ili ne, znanost i dalje ne zna koja je uloga snova, tako da je sve moguće, pa i ne sanjati.

Vrh

PostPostano: pon jun 28, 2010 4:54 pm 
Član foruma

kolos je napisao/la:
P
Citat:
ostPostano: čet srp 28, 2005 11:30 pm

E kad smo vec kod snova mislim da ne sanjam ili uzasno rijetko

svake 2-3 godine , ili se mozda ne sjecam snova ???

Iskreno ni ne spavam bas najbolje , vise je to nekakav polusan , osamucenost , nesvjestica .

Ima li tko slicna iskustva???

Čitao sam malo postove o snovima i opazio da samo član po imenu JOE ima iskustvo slično mome (može biti da sam još nekog previdio).
I sam rijetko sanjam,ali to je možda 1-put mjesečno ili 2-put u 2 mjeseca,ponekad čak i 3-put u 3 mjeseca :lol: .
Sad za ozbililjno,JOE nije dobio odgovor,pa evo nakon 5 godina možda netko zna nešto više.
Uglavnom jako dobro spavam,čak odlično,neki bi rekli "kao mrtav",budim se naspavan,često se budim u istom položaju kako sam zaspao.Neidem spavati totalno iscrpljen,ako bi netko mislio da je to uzrok,zapravo dok sam iscrpljen tad većinom i sanjam.

najozbiljnije :mrgreen: odgovoreno je josh davno,
no,kako to obichno biva kad je sve povezano,na nekoj sasvim drugoj temi,
shto zbog mnoshtva tema,shto zbog gomilanja cheterskih postova,vrlo je teshko snaci se u toj gomili i pronaci neki stariji post,
ali evo pokushacu,ako ga ne pronadjem, obecajem ponovni odgovor josh u toku dana,
ne volim ponavljanja,
ali povrshno chitanje,nodgovaranje i cheterski nivo komunikacije ostavlja prostor da se neko nalepi i na ovakve nebuloze:
samojedna je napisao/la:
A eto nedavna istraživanja su ponovno pokazala da neki ljudi stvarno sanjaju tako rijetko, da je to moguće. I to bez obzira spavaju li loše ili dobro. Ali sigurna sam da i pamćenje igra neku ulogu u tome... Bila ja u pravu ili ne, znanost i dalje ne zna koja je uloga snova, tako da je sve moguće, pa i ne sanjati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.