Sada je: pet maj 02, 2025 10:11 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pon jun 08, 2009 6:22 am 
Moderator

Citat:
Moj san je sledeći:
Nalazim se na nekoj pijaci, i vidim nekog čoveka koji na tezgi prodaje ikone.
Ja inače ne ne verujem u boga(barem ne ovog crkvenog), pa mi je bilo pomalo čudno što sam uopšte i registrovao tu tezgu.
Odlučim ja da pridjem i da vidim šta još on ima, kad u jednom ternutku me neka žena s druge tezge povuče nazad, rekavši mi nešto u fazonu "beži od njega, zar ne vidiš da je to đavo?"-U tom trenutku ja pogledam u prodavca ikona i odjednom mi pažnju privuku njegove crvene oči, koje mi ulivaju strah do samih pora, i nisam siguran šta je tačno bilo nakon toga, da li je on krenuo na mene, ili šta već, jer sam se tada već počeo buditi, pa se i ne sećam kako valja.-To bi bilo manje više to što sam sanjao.

Pa, sanjaćeš sledeći put verovatno nekog grčkog boga, Nemesis, :wink: jer tvoje „ime ovde znači Pravda“, baš kao onog našeg druga što se vozi Misisipijem. 8)
http://www.youtube.com/watch?v=UKOGjNq9GKk

Prvi san podseća na ovu našu „prehrambenu priču“ – to je smisao komentara.

Ali ima zanimljive simbolične elemente, koji se mogu izdvojiti uz par asocijacija, pa ih ti razmotri na pozadini svojih trenutnih iskustava:

Prvi san sadrži simbole smrti: „stepenice koje se protežu unedogled“ („stepenice ka nebu“). Smatraš da tu ne pripadaš (nisi mrtav) i prestaješ da se penješ. Međutim, na taj način simbol smrti jednostavno biva zamenjen analognom pričom iz susedne mitologije: „merenje duše“, koja se stavlja na vagu i treba da bude lakša od pera.

Smrt je preobražaj. Simboli inicijacije (dubokog unutrašnjeg preobražaja) su slični simbolima smrti. San kaže: dešava se unutrašnja promena, ego-svest (sanjač) je sklona da porekne tu promenu (nisam mrtav). Međutim, promena nalazi drugačiji izlaz ili izraz da sebe ispolji (umesto jednog simbola smrti drugi).

U oba sna se provlači isti element: religiozni (dakle, ne na nivou simbola preobražaja) elementi i njihovo odbijanje od strane svesti (ne verujem u crkvenog boga).

Predmet sna verovatno i nije neko verovanje u vidu konfesije - san sve to po pravilu zavije u skrivene oblike, kao da nas motiviše na odvijanje (tih zavijenih oblika) i potragu. Ali verovatno jeste neki aspekt na planu duhovnosti.

Prodaja ikona ne mora da ima bilo kakve veze sa hrišćanstvom. Materijalizacija duhovnosti nije rezervisana samo za popove, naprotiv, najšire je rasprostranjena i u new age pokretu i predstavlja negativan pandan „služenju ezoterijskom cilju“ i „iznošenju plodova potrage u svet“, dakle pronalaženja praktičnog fokusa primene ezoterijske potrage.

Rekla bih da ova serija kaže da se promena doduše odvija iznutra, da joj svest može dati drugačiji oblik, ali ne istinski zaustaviti, no, da će specifičan karakter te promene zavisiti isključivo od budne svesti. Te u drugom snu daje i izvesno upozorenje, koje je ozbiljno blizu kršenja slobodne volje sanjača. No, budući da te poruke verovatno šaljemo sami sebi, valjda je to u redu. :wink:

Ima zanimljivih elemenata, koji nisu baš sasvim jednoznačni, prosto malo kontempliraj nad njima u skladu sa svojim trenutnim preokupacijama, razmišljanjima, traganjem, ....

A kao most između ova dva sna, jedna priča o dami koja kupuje
stepenište ka nebu :love9:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jun 08, 2009 8:59 am 
Član foruma

Arja je napisao/la:
Prvi san podseća na ovu našu „prehrambenu priču“ – to je smisao komentara.

Ali ima zanimljive simbolične elemente, koji se mogu izdvojiti uz par asocijacija, pa ih ti razmotri na pozadini svojih trenutnih iskustava:

Prvi san sadrži simbole smrti: „stepenice koje se protežu unedogled“ („stepenice ka nebu“). Smatraš da tu ne pripadaš (nisi mrtav) i prestaješ da se penješ. Međutim, na taj način simbol smrti jednostavno biva zamenjen analognom pričom iz susedne mitologije: „merenje duše“, koja se stavlja na vagu i treba da bude lakša od pera.

Arja, pre svega, hvala ti enormno, moje shvatanje je bilo otrpilike slično tvom u vezi sna, ali bilo je nekih elemenata koje nisam umeo da protumačim, zato sam potražio pomoć.
Moj cilj zaista nije bilo da, postovanjem poruke o snovima, pothranjujem svoj ego, ili da svoje komplekse nižih vrednosti lečim na drugima, ja sam samo potražio pomoć ,jer mi se zadnjih nekoliko meseci dešavaju neke promene, kako unutrašnje, tako i spoljašnje.

Primera radi, u zadnje vreme čitam dosta o NLO-u i otmicama, i sinoć sam imao jedno interesantno iskustvo:
Nekih 5 minuta pre spavanja, legnem ja u krevet(kakva izjava :lol: ), i pokušavam da zaspim, kad mi u jednom trenutku pažnju privuče neki bljesak, ne veliki, otprilike kao kad pukne sijalica, pa se javi tzv bljesak, e i ovde je isti slučaj, s tim što nije bilo sijaliceXD
Bljesak je bio bele boje, ali nekako smirujućeg izgleda, ali nisam smeo da ustanem i da proverim da nije došlo do nekog kuršusa u kablovima, ali sam jutros video da nema ni kabla koji bi izazvao takav.
Samo sam taj jedan bljesak video, i začuo se onako isto kao kad pukne sijalica, ali ponavljam, nije bilo sijalice XD
Nisam puno pažnje pridavao tome, jer je u tom pravcu prozor koji gleda na ulicu, pa pomislih da možda odatle i dolazi sve to-ali pak, ovo se desilo unutra, a ne napolju, ali presudni trenutak u kom sam odlučio da napišem ovo je kada sam se ujutru probudio, ali na suprotnoj strani kreveta.
-Ja obično, skoro pa nikad, ne ustajem noću, a da se toga ne sećam, a nisam sklon mesečarenju, pa odatle i proizilazi ova dilema.
Možda je to samo moja paranoja, jer čitam u zadnje o otmicama, i elementima koji ukazuju na to, ali se ipak zapitam- da li je slučajno?
Sorry for the :offtopic: post btw, rekoh da sve strpam u jedan kad već pišem. :mrgreen:

Dešavaju se neke čudne stvari, i ne samo meni, već i drugima, i ja to osećam, ali sam još uvek novi u svemu tome, zato i tražim pomoć, borim se protiv nekih ideala, nametnutih od strane drugih-tražim odgovore.
Možda ponekad burno odreagujem, ali samo zato što me je strah, sam sam u ovome-tebi hvala do beskrajnosti i nazad, jer si mi zaista pomogla da razumem šta sam sebi pokušavam da kažem :lol: , bez obzira na to da li si mi time pomogla ili odmogla, kao što bi rekla ona naša mis šarma- "komentar u ovom slučaju zaista nije potreban" XD

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 09, 2009 8:19 pm 
Moderator

Citat:
jer si mi zaista pomogla da razumem šta sam sebi pokušavam da kažem

Čuj, ionako smo svi jedno. :wink:

Citat:
bez obzira na to da li si mi time pomogla ili odmogla, kao što bi rekla ona naša mis šarma- "

informisala i dezinformisala, :mrgreen:
jer
su simboli u snovima veoma retko jednoznačni. Sadrže često veoma protivurečna značenja. Odnosno naizgled protivurečna.
A ta nabijenost informacijama me istinski fascinira.

Polako, taj period intenzivnih unutrašnjih promena nije jednostavan i ume da bude veoma zbunjujući. Potrebno je vreme i strpljenje da se sve integriše.

Nego, nešto drugo mi je palo u oči: geografija u snovima je u principu zanimljiva. Mislim konkretno na „uspinjanje“, a onda "zadržavanje" ("ustaljivanje") na jednom nivou. Dok sam redovno zapisivala snove, imala sam povremeno snove upravo sa tom „promenom nivoa“ (gore-dole) i veoma često (da ne kažem po pravilu) se odigravala upravo na taj način: uspinjanje, a onda spuštanje na jedan nivo ispod ili zadržavanje na nekom nivou. Ne znam šta to znači, ne znam ni da li je važno, prosto mi je palo u oči poklapanje.

Citat:
Nisam puno pažnje pridavao tome, jer je u tom pravcu prozor koji gleda na ulicu, pa pomislih da možda odatle i dolazi sve to-ali pak, ovo se desilo unutra, a ne napolju, ali presudni trenutak u kom sam odlučio da napišem ovo je kada sam se ujutru probudio, ali na suprotnoj strani kreveta.
-Ja obično, skoro pa nikad, ne ustajem noću, a da se toga ne sećam, a nisam sklon mesečarenju, pa odatle i proizilazi ova dilema.
Možda je to samo moja paranoja, jer čitam u zadnje o otmicama, i elementima koji ukazuju na to, ali se ipak zapitam- da li je slučajno?

Ne znam. Interesantno je da smo nedavno razgovarali o „mesečarenju“ u ovom kontekstu. Ali ne znam šta ova epizoda konkretno predstavlja. Možda bi vođenje dnevnika pomoglo u osveljavanju iskustava.

Generalno mislim da je ovaj fenomen daleko, daleko rasprostranjeniji nego što bi se to moglo zaključiti na osnovu svesnih sećanja. Trenutno razmišljam o tome šta mi može reći o funkcionisanju nekog drugog plana postojanja – zanimljivo je, ali sam se zaglavila. :?

Verovatno ga i ne možemo do kraja izbeći.
Ali ono što mislim da zaista možemo izbeći je delovanje njegovih skrivenih elemenata na nas, koji predstavljaju opšte mesto i verovatno jedan od glavnih ciljeva: izazivanje raznih vrsta ovisnosti, uticaj na misli i obrasce ponašanja, izazivanje straha, emocionalnih disbalansa, uticaj na seksualno ponašanje, izazivanje dezorijentisanosti kada se pojavi „neželjena linija razmišljanja“, gubitak vere u određene aktivnosti ili liniju potrage, prijemčivost na dezinformativne ideje, žetva energije, skretanje sa neke staze kojom smo krenuli itd. itd. itd.

Mislim da je to neki plan na kome se zaista može raditi.
Svojstvo koje bismo možda mogli nazvati „autonomijom svesti“. I možda taj pritisak upravo može da pomogne da se ovakva svest iskristališe. Uz maksimum svesnosti i minimum psihološkog straha.

Citat:
danas sam između ostaloga sanjao da postavljam pitanje nekom
veselom covjeku, iako malo grubom, neurednom, koje se ticalo
mojih aktualnih problema. pitao sam ga od kuda dolazi ukocenost u mom tijelu?
Na to je on kao isao mene iznenaditi, ali sve kroz smijeh i igru, tako
da se naglo meni priblizio i onda sam ja osjetio snazno strah u podrucju prsa gdje bi trebao biti emotivni centar. Nakraju, kad sam se probudio
dosao sam do neobicnog zakljucka, da je moj strah od ljudi lokaliziran u prsima. Ne mogu to drugacije protumaciti i ne znam sto bi to moglo znaciti.

Rekla bih, jedna simpatična Senka, Inertia. :wink:
Senka sadrži potisnuta svojstva, karakteristike i sposobnosti, koje bi mogle da budu integrisane u budnu svest.

Doduše, oblik u kome se javila je prilično zanimljiv, jer se Senka u snovima veoma retko javlja u tako dobroćudnom obliku, budući da po pravilu sadrži svojstva, koja budna svest (iz bilo kog razloga) doživljava kao „negativna“, njoj nesvojstvena, neprijatna, neprihvatljiva, nepoželjna itd. - mada to uopšte ne moraju da budu, naprotiv, mogu znatno da obogate i oplemene ličnost. U svojoj najdubljoj suštini mi smo celi, ali odvijanje te celovitosti nije lak posao.

S obzirom na tvoju spremnost/ sposobnost da zaviriš veoma duboko unutra i suočiš se sa svim unutrašnjim sadržajima, jedna ovakva Senka nimalo ne iznenađuje.

Lep san – snovi mnogo toga izbalansiraju sami. :love9:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto jun 09, 2009 9:11 pm 
Član foruma

A da li se nekada nekome desilo da zna tacno sta ce se desiti u odredjenom trenutku??Meni jeste dosta puta....Jednostavno ti sine kroz glavu svaka rijec koja ce se izreci!!!???

Vrh

Naslov: Re: Snovi
PostPostano: uto jun 16, 2009 10:46 am 
Početnik

U zadnje vreme mi se često ponavlja jedan san koji me bukvalno prestravljuje. Svi mi imamo neke noćne more, ali mi je ovo drugačije od svega što sam ranije sanjao. Naime, sanjam da sam u istoj sobi u kojoj spavam, uvek je noć, ja ne radim ništa, nego tako ili malo hodam po sobi ili gledam okolo. San nema nikakvu jezovitu atmosferu, samo što je malo bizaran, ali kada se nakon toga probudim(uvek u toku noći) i shvatim šta sam sanjao - ne mogu ni da se maknem, ni da beknem. Čak ne mogu ni da shvatim zašto sam prestravljen, ali jesam, uvek.

Da li neko možda ima ideju šta bi ovo moglo da znači?

Vrh

PostPostano: uto jun 16, 2009 11:24 pm 
Član foruma

nick je napisao/la:
U zadnje vreme mi se često ponavlja jedan san koji me bukvalno prestravljuje. Svi mi imamo neke noćne more, ali mi je ovo drugačije od svega što sam ranije sanjao. Naime, sanjam da sam u istoj sobi u kojoj spavam, uvek je noć, ja ne radim ništa, nego tako ili malo hodam po sobi ili gledam okolo. San nema nikakvu jezovitu atmosferu, samo što je malo bizaran, ali kada se nakon toga probudim(uvek u toku noći) i shvatim šta sam sanjao - ne mogu ni da se maknem, ni da beknem. Čak ne mogu ni da shvatim zašto sam prestravljen, ali jesam, uvek.

Da li neko možda ima ideju šta bi ovo moglo da znači?

da li te mozda kad se probudis trnci prolaze kroza citavo tijelo i osjecas
se ugrozeno?

Vrh

PostPostano: uto jun 16, 2009 11:32 pm 
Član foruma

meni se danas desilo nesto neobicno. isao sam spavati prije pola 2 i probudio
sam se u kakvih 5 sati, znam jer sam pogledao na sat.
osjecao sam se prilicno odmoreno.
cudno u svemu tome je bilo sto sam tocno mogao "razdvojiti" sebe na dio
koji mi "govori" da sam odmoran i da se mogu komotno ustati iz kreveta, i
dio koji mi sugerira da ostanem u krevetu i da bi "trebao" jos spavati.

cudno je bilo i to sto mi je kasnije, u par navrata dok sam se budio, taj
dio koji mi je zapravo govorio kako bi najbolje bilo ostati u krevetu
zapravo prerastao u umor. ali ne obican umor, fizicki,vec onu "tezinu","maglu"
koju osjecas u glavi.. mislim, fizicka je, ali istovremeno i psihicka, poput nekakvog svakodnevnog opterecenja, vela..

hm..

Vrh

Naslov: Re:
PostPostano: uto jun 16, 2009 11:41 pm 
Član foruma

Arja je napisao/la:
Citat:

Rekla bih, jedna simpatična Senka, Inertia. :wink:
Senka sadrži potisnuta svojstva, karakteristike i sposobnosti, koje bi mogle da budu integrisane u budnu svest.

Doduše, oblik u kome se javila je prilično zanimljiv, jer se Senka u snovima veoma retko javlja u tako dobroćudnom obliku, budući da po pravilu sadrži svojstva, koja budna svest (iz bilo kog razloga) doživljava kao „negativna“, njoj nesvojstvena, neprijatna, neprihvatljiva, nepoželjna itd. - mada to uopšte ne moraju da budu, naprotiv, mogu znatno da obogate i oplemene ličnost. U svojoj najdubljoj suštini mi smo celi, ali odvijanje te celovitosti nije lak posao.

S obzirom na tvoju spremnost/ sposobnost da zaviriš veoma duboko unutra i suočiš se sa svim unutrašnjim sadržajima, jedna ovakva Senka nimalo ne iznenađuje.

Lep san – snovi mnogo toga izbalansiraju sami. :love9:

od pocetka mi je bio sumnjiv taj čiča :mrgreen:
gdje bi mogao saznati vise o Senkama?

..i hvala na interpretaciji! :)

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 8:30 am 
Početnik

Inertia je napisao/la:
se ugrozeno?

Svakako se osećam ugroženo, a ovo za trnce... Pa i ne baš. Više sam u fazonu da ne osećam ništa i da neko vreme ne mogu ni da se pomerim.

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 11:10 am 
Član foruma

nick je napisao/la:
Inertia je napisao/la:
se ugrozeno?

Svakako se osećam ugroženo, a ovo za trnce... Pa i ne baš. Više sam u fazonu da ne osećam ništa i da neko vreme ne mogu ni da se pomerim.

hm.. ne znam, mozda bi ti pomoglo da malo pogledas na wiki
http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis.
sam fenomen je vjerojatno vezan uz inhibiciju motornih neurona u pons regiji mozga.
od toga potjece "paraliza", ali i npr. trcanje u snu bez stvarnog pomicanja udova.

inace je paraliza nerijetka pojava kod lucidnog sanjanja i OBEa.
na wikipediji su navedeni i neki od uzroka paralize.

Vrh

PostPostano: sri jun 17, 2009 7:37 pm 
Početnik

Hvala na linku, mnogo šta mi je sada jasnije. :wink:

Vrh

PostPostano: pon jun 22, 2009 1:20 am 
Početnik

Zdravo svima!
Prvi put u životu sam se uključila u neki forum,no tema mi je veoma interesantna i nisam mogla da odolim
Naime,imala sam jedan jako čudan san prije ,štaviše koji mjesec,ali taj san je toliko čudan,bar meni da ja nikako ne mogu da ga se otresem.
Sanjala sam da sam ja svoj neki daleki potomak,tj. da je prošlo mnoooogo godina od mog postojanja,jednostavno sam se tako osjećala.Ja ,kao takva,nešto tražim.U autu sam i prelazim preko nekog ogromnog kamenog mosta.Ispod je naravno rijeka,brza velika,silna,ali kao u nekoj magli,izmaglici ,šta li već.Neko je u autu sa mnom,osjećam nečije prisustvo,ali ne vidim ko je ,niti čujem glas te osobe,ali znam da je tu.Dalje,ja izlazim iz tog auta. i krećem uz obalu.Tu je sve kaljavo,neki glib,blato.Ja idem kroz to blato,idem kući.Tačnije idem svojoj kući,ali ta kuća nije moja,nego je nekada davno bila moja,tj.moje porodice ,ali je izgubljena.Dolazim ja kući,sa neke totalno desete strane,ja taj put kojim sam došla uopšte ne vidim,niti znam da postoji.Sve je tako čudno!Kako više dolazim tu,ja sve više shvatam da sam ja zapravo došla da tu kuću kupim,da želim da je vratim.Najčudnije od svega je to što ja mogu da osjetim mirise cvijeća,svuda oko mene behar miriše,sve procalo,nebo je sivo,kao sunčano je ali prekriveno nekim oblacima.Osjećam bukvalno toplinu neku.Razgledam ja to imanje svoje i vidim neku našu staru ogradu koja je srušena prije otprilike 10 godina,a postavljena je sada nova.U sebi mislim: Bože,kako je ovdje lijepo,ja odavdje nikad ne bih otišla.Šetam naokolo,razgledam.Ulazim u neku staru,pomoćnu zgradu,prašnjavu i tu nalazim stare vojničke uniforme,kape,čizme(inače imamo takvih stvari ,jer je bilo vojnih lica u porodici).Prati me osjećaj sreće što sam ja to pronašla.Pronašla sam nešto čemu ja zapravo pripadam.Onda najednom u svojoj sam sobi.Tražim neke dokumente,nešto pronalazim u ladicama.Pojavljuje se neki crn čovjek,uredan,sa cvikama i meni pruža papire da potpišem da kupujem kuću.Tad sam se i probudila.Taj san me prati ,jer je bio tako živ.Inače,imam čudne i živopisne snove,nekad čak i sama se pitam da li se to stvarno desilo ili ne.Nekad imam osjećaj da se nadovezuju na stvarnost.
Eto,podijelih sa vama jedan dijelić svojih misli.

Vrh

PostPostano: pet jun 26, 2009 9:38 am 
Član foruma

evo mene opet s mojim ludarijama...ovaj put opet arheoloski san o onoj frulici sto su je nasli jucer...sanjam noc prije ove kako se ta frulica stvorila ispred mene i kao ja pokusavam da sviruckam...vidim malo ide malo ne ide,kao zabuseno nesto...ustanem i vidim na yahoo istu sliku od frulice...a sto je najbolje nisam bio ono :wow pa ja sam to sanjo...nego preso preko toga s nekim minimalnim misljenjem da sam je eto sanjo... onda opet vidim na bbc sliku...i kazem sebi:pa covjece sanjo si to ,idi na galaksiju i napisi to :):) malo sam vise paznje posvetio majkl dzeksonu pa sam zametnuo ovo u drugi plan al eto...sve ima svoj red jel.

cudan dan...

Vrh

PostPostano: pon jun 29, 2009 1:26 am 
Član foruma

o medvjedu i magi koja me posjetila

nadjem sasvim slucjano ovu sliku na you tube ...neki wicca video..nisam ni trazio wicca video nego se samo pojavilo pa kliknem da vidim i ista slika kao u snu http://www53.babidou.com/pic/2009/6/4/a ... -Queen.jpg

Vrh

PostPostano: pet aug 14, 2009 10:00 am 
Član foruma

evo da tema ne zamre, napisacu nesto frisko...u zadnje vrijeme dosta cesto sanjam ogledalo...u jednom snu prije jedno mjesec dana sam sanjao ogledalo na zidu i dok sam se pomicao, vidio sam odraz svega u prostoriji, samo ne moj odraz i odjednom sam se digao i uskocio u ogledalo i dosao u neki cudan prostor nalik svemiru sa mnogo galaksija i tamo sam susreo svoju zenu i poceo joj govoriti o nekim stvarima o kojima bi se ona samo nasmijala, a ovdje je to slusala i prihvacala (dalje se ne sjecam)....danasnji san mi je jako zanimljiv, posto sam postao svjestan da sanjam cim sam ugledao ogledalo, uskocio sam u njega i nasao se u nekoj tamnoj prostoriji gdje je bilo opet ogledalo i opet sam uskocio u njega i tako 6 puta za redom...mogao sam uskakati kolko sam htio, no nakon sestog puta sam stao i nasao se u nekom svijetu istom ko i nas i u kojem su bili ljudi kolko se sjecam i nesto radili...ne sjecam se dalje, ali se sjecam nekog jakog osjecaja padanja ili neke jake sile koja me vukla i tada je valjda uslijedilo budjenje...negdje sam citao na forumu da je dobro uci u ogledalo u snovima, a pogotovo u vise njih...ima li kakvo objasnjenje ogledala u snovima, a pogotovo u lucidnim?

Vrh

PostPostano: pet aug 14, 2009 10:22 pm 
Član foruma

kad sam bio svijestan da sanjam i ugledao svoj odraz u ogledalu to me prebacilo u novi san u kojem nisam bio svijestan da sanjam.mislio sam da sam se probuidio i bratu sam pričao kako sam upravo doživio san u kojem sam bio svijestan.,..kasnije toga dana sam prčitao u jednoj knjizi od carlosa castanede da kada gledaš svoj odraz u ogledalu u snu automatski se skoči u novi san.tako sam dobio potvrdu istinitosti karlosovih rjeci a i da potvrdu da se nije radilo o nekoj vrsti autosugestije.to mi je iskustvo billo veoma vazno , bilo mi je poticaj za druga iskustva sa snovima i svijesnim sanjanjem.

Vrh

PostPostano: pon aug 17, 2009 7:13 am 
Član foruma

tako je i kod mene bilo...samo sto sam ja svjesno ulazio u njih i svjesno stao na sestom...sto bi bilo da sam isao dalje i do kad hmm... :dontknow:

Vrh

PostPostano: sri aug 19, 2009 10:09 pm 
Član foruma

mozda nisi uopce prestao , šta ako je ovo broj 7 ?

Vrh

PostPostano: čet aug 20, 2009 10:47 am 
Član foruma

mozda...ne kuzim ovo s brojem 7

Vrh

PostPostano: ned aug 23, 2009 7:05 pm 
Član foruma

Pre neki dan sam imao neki, radije interesantan san.

Sanjao sam da sam se našao na nekom mestu, nalik bašti iz Edena, gde je stajao(/la?) niko drugi do vanzemaljca(ke) na sred bašte pored jednog velikog drveta(slojevita ironija? :) ).
Stajao sam tako nekih 5-6 sekundi, gledajući ga(je) u oči, i onda u jednom trenutku je promenio/la oblik u Veneru (Rađanje venere-Sandro Botticelli).Osećaj je bio prijatan, s tim što sam se probudio odmah nakon transformacije :( .

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.