Citat:
a drugi i necu nikada.
"Nikad ne reci - nikad..."
Citat:
Kako mozemo znati da nam sve ovo nije ponudio predator?
Ako malo bolje uključimo svoje mozgove - saznat ćemo i sami! Nema "garancije" ni u čemu!
Citat:
da bi mislili da su uspesno pobegli i sada prepoznaju i kontrolisu situaciju.
Oooo, nene... pravi "znalci" znaju da se ne može pobjeći!!! Jer stvar je - u nama samima!!! Ne možeš pobjeći - od sebe!
I onaj tko želi KONTROLIRATI situaciju - taj nije niti provirio iz kontejnera! Kontrola podrazumjeva OPS energiju. da bi napredovao, trebaš biti samo - promatrač. Za sada je to
skoro nemoguće iz naše trenutne situacije. No, nikad ne reci - nikad!
Citat:
Vecina ovih stavri moze da podize ego do plafona.
Može. Ali - i ne mora. Ovisi o tome koliko je netko "ego-manijak" i to je njegov/njezin osobni izbor. Skalperom možeš izlječiti čovjeka, ali ga možeš i ubiti. A skalper je - samo skalper. Ma ko god ga je izmislio, dao ga... ili dizajnirao. On je alat - baš kao i ego.
Citat:
Pogotovo kad neko pomisli da sada zna pa se smeje onome koji ne zna, kao kad bi se odrastao covek smejao detetu koje tek uci da hoda.
Samo se budala smije onome tko nezna. Jer pravi "znalac" se nikad ne smije manje svjesnim bićima zbog toga što su manje svijesna ( manje znaju ). I koja se "odrasla budala" smije djetetu koje uči hodati ??? ( mislim, zbog toga što dijete uči hodati, a ne zbog smiješnih gegova djeteta kod pokušaja hodanja ) I nije ti baš neka usporedba... Ovo odiše vrlo "egoističkom" vibracijskom frekvencijom. Prilično OPS. Ne kažem tebi, Rudar, da si ti takav, već ova usporedba.
Citat:
a imaju celo poglavlje o seksualnosti, koje gle cuda jos niko nije shvatio.
Pretpostavka. Majka "zajeba". Neki su shvatili. Neki će tek shvatiti. Neki neće u ovom ciklusu. Tako to ide kod učenja. Sviđalo se to nekome - ili ne...
Citat:
Kako znamo da taj OPS/OPD polaritet ne proistice iz nas samih, iz nasih mracnih coskova podsvesti, a trazimo krivca napolju, koji na isisava energiju iz 4D.
Pa i svemir je hiperdimenzionalne prirode, pa iz toga i proizlazi da smo mi samo jedna OD MNOGIH manifestacija ovdje, kao ljudi, i relativno gledano - da, mi tlačimo sami sebe KROZ neke druge! Sve je u nama samima, pa dok to ne shvatimo - neće ni biti nekih većih promjena. No, sve su to lekcije koje trebamo savladati na putu. I mi isisavamo energiju bićima iz 1 i 2D... pa... i mi smo u nekim drugim točkama vremena/prostora i bili ta 1 i 2 D bića... i sve se to sad "vrti u krug"... i uvijek radimo NEŠTO ( ma štogod to bilo ) - SAMI SEBI. Kroz druge manifestacije. A svi smo - jedno. Svi smo manji dijelovi jednog.
Citat:
kako znamo da smo pronasli sta je istina?
Istražuj, MISLI, kontempliraj, ISKUSI, doživi... PROBAJ!!! Istina je relativna i ovisi o percepciji promatrača. Nisu sve istine - istinite!!! ( uh, kad malo bolje promisliš... vjerojatno je sve velika, grand - iluzija, ovisi koliko duboko ideš u zečju rupu... i da su samo LEKCIJE istinite, odnosno da se one "broje" ).
Citat:
Kako znamo da se nismo uhvatili, na osnovu wishfull thinkinga, za ono sto nama odgovara?
Ne odgovara nam. Jer, većina ljudi NE ŽELI suočiti se sa idejama i konceptima u tim tekstovima. Željno razmišljanje znači da ne želimo ni čuti za "loše" stvari, za one stvari koje ne želimo da nam se dogode... a u ovim tekstovima baš uviđamo da nam se to DOGAĐA!!! Jes gadno - ali eto - uvidimo da se dešavaju "loše" stvari... ( koje će nas POTAKNUTI da se mijenjamo i evoluiramo... kad-tad ).
Citat:
Zar ovo nisu sve mentalni programi?
A što nije mentalni program? Pa sva naša iskustva su rezultati nekih razmišljanja i misli. I sve ide po nekim, generalnim, programima... pa tako i shvaćamo da smo uvijek u nekom programu ( potprogramu, potprogramu potprograma... itd., slično kao i kontejneri... kontejnerčić u kontejneru u kojem je drugi manji kontejnerčić... itd ).
Citat:
kada ne zelimo priznati krivicu, nego krivca pronaci van nas?
"Krivica" ne postoji!!! Nema "krivca"!!! Iluzijaaaaaa!!! Debela, ali dobra lekcija! Neki ju nauče relativno brzo, neki će ju tek naučiti...
Citat:
Zar tema o 2012 nije sirenje straha?
Da - ako se netko boji "meteža".
Ne - ako netko to shvati samo kao izazov i/ili mogućnost.
Opet - ovisi o percepciji promatrača i subjektivno je.
Generalno, niti u jednom tekstu ili knjizi nećemo naći sve istinito, sve su to dijelovi veće slagalice koju svatko sam slaže, uviđa, shvaća... i tako učimo. Da si i samo pročitao Val seriju sa RAZUMIJEVANJEM, nebi ni napisao ovaj svoj post... no, ponavljenje je majka mudrosti, pa... kako tko odluči i kako tko razmišlja o tome... njegova odluka.
Pozdrav!