Sada je: ned maj 04, 2025 12:45 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet jan 22, 2009 9:21 pm 
Početnik

Ma ja sam se navikao na to,ali želio bih znati šta je to i odakle dolazi to usporenje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon jan 26, 2009 9:27 am 
Član foruma

Bambus je napisao/la:
Jedna vrsta sna(načina sanjanja mi se ponavlja).To se dešava u razmaku od par mjeseci.Bilo koji san da mi se desi ružan ili prijatan,znači nema veze šta sanjam odjednom kao da se san nekom silom uspori,kao na kaseti kad bi traku pritisnuo,a ona se teže odmotavala.tada prestanem da sanjam i osjetim koda sam malo ukočen i ako sam budan,tada ispustim neki čudan zvuk i pobjedim tu silu i postanem budan.Ovo mise dešava svaka dva, tri mjeseca.Znači to kao da ima veze sa načinom sanjanja,a ne sa sadržinom.
Šta vi mislite o ovome?

Veliki pozdrav, Bambus!

A da probaš da se poigraš s tim usporenjem ...?
Kad ga postaneš svjestan ... da ga ubrzaš ili usporiš, zavisno od trenutnog poriva ...??

...

Kad se već javih da ispripovijedam dva sna od subote na nedjelju ...

Kao uvod da kažem da kafu rijetko pijem i da sam u subotu po podne (oko tri sata)
popio jedan espreso koji me je svu noć držao budnim, izuzev u dva maha od po 15-20 minuta, kad odsanjah ta dva sna ...

Ti snovi djeluju mi pomalo neobično, jer dugo godina, još tamo od djetinjstva, nisam sanjao tu vrstu crno bijelih snova u kojima vlada potpuna tama, a prizori su odslikani nekom blijedo plavom svjetlošću (poput neonske) ... Osim toga, učinili su mi se i pomalo (il poviše) simboličnim ...

U prvom snu sanjam da sam u nekakvom putujućem vozu, ali ne onom klasičnom sastavljenom od vagona, nego nekakvoj čudnoj kompoziciji čiji se vagoni sastoje od soba, prostorija, zgrada, gradova, ...

Samog početka sna ne sjećam se najbolje, uglavnom, u tom prvom “vagonu” kojeg se sjećam, prisustvujem časovima aerobika (ili nečeg sličnog) za žene, kojeg drži jedna moja stara prijateljica (koja inače nije instruktorka aerobika) ...

U sred časa ta prijateljica me onako javno pred svima, ne hajući, pokušava zavesti
svojim tjelesnim čarima, a ja je, onako fino i diskretno, podsjetim na naš fini i prijateljski odnos ... i nekako je se otkačim ...

U slijedećem vagonu mi se pojavljuje svijest o mojoj ulozi u tom vozu: ja sam kao neka vrsta Kontrolora, ali ne onog klasičnog konduktera koji pregleda vozne karte, nego kontrolora “dešavanja” ...

U tom vagonu nailazim na tragove razne vrste nasilja, između ostalog i neke leševe, i to iskidane i oskrnavljene, ali nikog ne susrećem i idem dalje ...

U slijedećem (trećem) vagonu ponovo nailazim na tragove sličnog nasilja, ovaj put “svježije”, ali u manjem obimu, i jednog očevica koji opisuje osobu koja je počinila to nasilje,
i otprilike ga identifikuje kao poznatog zločinca iz narednog (četvrtog) vagona (grada) ...
Nakon što saslušam svjedoka, upućujem se prema vratima tog vagona i u momentu kada sam od vrata bio udaljen oko tri-četiri metra, vrata se naglo i iznenada otvaraju
i u vagon upada upravo taj o kome pričamo ...
Iako ulijeće gotovo svijetlosnom brzinom, tako da i ne vidim ko je, znam da je to upravo taj momak i da se ustremio na mene kao novu žrtvu (zbog velike brzine kojom se kreće njega vidim samo kao zlatno-žutu svjetlost, koja je jedina odudarala od tog
prizora tame ispunjene isključivo onom blijedo-plavkastom svjetlošću) ...

Iako me napada tako naglo i neočekivano, ne osjećam nikakav strah i opušteno i samouvjereno dočekujem napadača koji mi dolazi sučelice, i onda ga naglo hvatam za desnu ruku, zakrećem ga ulijevo i hitam kroz otvoren prozor koji se nalazi lijevo od mene pod uglom od 90 stepeni.

Sad nisam baš siguran dal sam namjeravao da ga izbacim kroz prozor, ili da ga “prizemljim” uz taj lijevi zid, jer kad on onako naglo izleti kroz prozor, uplaših se da se ne polomi (jer smo se nalazili na visini od oko 6-7 meara, otprilike u visini trećeg sprata), i brzo pritrčah prozoru, ... kad tamo, ... moj ti se momak uspravlja na gomili sitnog uglja koja dopire do oko metra ispod samog prozora, ... sav veseo što je tako sretno završio ...A sretan i ja što mu nisam naudio ...

Tu se otprilike san i završava ...
...

U slijedećem snu (isto crno bijelom, kao i prethodni) sanjam da se nalazim u dugačkoj jednospratnoj zgradi ispred koje se paralelno pruža druga ista takva zgrada i u kojoj na jednom od mnogobrojnih prozora sa rešetkama vidim prelijepu djevojku koja znakovima pokušava nešto da mi poruči ...

Trudim se da odgonetnem šta mi poručuje i nekako kao da cijelu zgradu, ili samo taj prozor, primičem bliže sebi i shvatam da mi gotovo panično poručuje da pošaljem neki e-mail kako bih oslobodio neku izuzetno važnu ličnost, nekog važnog poput samog Gospoda Boga, ... nazovimo ga broj 1, ...i još kaže da mi je ostalo svega oko tri sata da to obavim ...

Shvativši poruku shvatam i da mogu obaviti taj zadatak i da za to imam sasvim dovoljno vremena i onako nonšalantno idem da ga obavim ...

Dijelova sna u vezi ispunjenja tog zadatka više se ne sjećam, ili se možda san tu prekinuo, uglavnom kad sam to što sam trebao uraditi uspješno obavio, sad žurim da uđem u tu zgradu preko puta u koju se ulazi sa lijeve bočne strane (gledano sa mog prozora s kojeg sam posmatrao zatočenu princezu) ...

Međutim, kod samog ulaza sjetim se da sam nešto važno zaboravio da je pitam, pa se vraćam do ispod njenog prozora, a ona mi objašnjava to što je pitam (tu primjetim da pored nje stoji upravo taj broj 1 koga treba osloboditi) ...

Ponovo dolazim do ulaza u njenu zgradu i tu se sjetim (ovaj put ta zgrada podsjeti me na studentski dom) da ne znam ni princezino ime, ni broj sobe, pa ponovo žurim do prozora, gdje mi ona kaže svoje ime i prezime i broj sobe, te konačno upadam u zgradu, pronalazim oboje zatočenika i izvodim ih vani ...gdje potrčimo prema nekom obližnjem parku koji se uzdiže nasuprot ulaza u tu zgradu i od dvorišta zgrade odvojen je kamenim zidićem visine od oko 1 metar ...

Znam da tu visinu mogu sa lakoćom preskočiti i naskačem na zidić, al pošto nisam pravilno odmjerio zalet, prinuđen sam da se pri doskoku blago oslonim na ruke, dok onaj broj 1 glatko i izvježbano skače, poput kakvog profesionalca ...

Dodajem ruku princezi koja se uspinje na zidić i tu joj, pošto znam i osjećam da je na putu da se “nepovratno” zaljubi u mene, kažem nešto u stilu:

“U okeanu života ti si jedna od mojih najljepših radosti!”, dajući joj “između redova” do znanja da već imam svoju princezu s kojom sam vezan neraskidivim nitima, i da će ona naći svog princa ...

I tu se negdje i taj san završava ...

...

Nakon što izanalizirah ta dva sna i njihovu potencijalu simboliku, sjetih se jednog sna iz djetinjstva, koji mi se takođe čini simboličnim, pa da i njega kratko opišem:

U tom snu sanjam da prelazim preko nekog riječnog mosta i propadam na dno te duboke rijeke ...
Dole me dočekuje nekakav živi mrtvac koji me odmah napada ...
Odnekud znam da je mrtav i da sam jači od njega, ali da ga ne mogu savladati sve dok ga potpuno ne raspolovim ...
Zato ga grabim za vrat i prstima razvlačim na dva dijela, a onda snažno odvajajući te dvije polovine, po sredini ga potpuno “pocijepam” na ta dva dijela ...
Od velike sreće zbog tog "podviga" budim se ... srećan i na javi ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 28, 2009 9:36 pm 
Moderator

nat je napisao/la:
promatrač je napisao/la:
"E TO JE DELFIN"

:D da,lep san
delfin kazesh :D
zanima me,ako se secas,da li je u lucidnim delovima sna bilo izrazitih manifestacija tirkizne boje? ili eventualno neke od onih karibskih nijansi od svetlo plave do smaragdno zelene? :wink:
:love3:

:D Danas sam shvatio. Ja sam san te žene, delfina. Imao sam jak Bleedthrough. Cijelo vrijeme gledam i tamo, a nisam mogao uloviti što to.
Gooo hoooome! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Samo dok potegnem crtu kroz sve denzitete i sve se spoji.

Vrh

Naslov: snovi i snovi
PostPostano: ned feb 22, 2009 9:46 am 
Početnik

pozdrav svima!
volio bih ako mi netko može objasniti san koji sam sanjao prije par dana.
inače, samo da napomenem kako mogu razlikovati puke snove, za koje ujutro znam da su snovi bez obzira kakvi bili i snovi koji su nešto više.
naime, sanjao sam da se nalazim u nekom drugom svijetu ( od ovog sadašnjeg) i znam da su bila neka bića oko mene. nisam previše obraćao pažnju na njih iako sam osijetio da nisu baš dobronamjerna. uglavnom, više sam bio zaokupljen samim sobom odnosno nečim u sebi. osjetio sam smetnje u grlu te pokušao se nakašljati ali nije pomagalo. kao da mi je nešto zapelo u ustima. automatski sam krenuo pomoći si prstima i oko desni u ustima napipao sam neku tvar. bila je u obliku želatine ili gume. sluzava i zelene boje. moram napomenuti kako sam daltonista i to s godinama sve više i više ali tada sam znao da je te boje.
naravno počeo sam je vući iz usta i shvatio sam da toga ima puno više nego li se ćini. sa svakim povlačenjem osjetio sam određeno olakšanje.
uglavnom, kako sam tu masu izvlačio a bilo je toga na metre, došao sam i do kraja. ta masa bila je isprepletena sa mojom vratnom kralježnicom i općenito kralježnicom.
cijelo vrijeme izvlačenja nije bilo bolova ali kad sam pokušao odvojiti od kralježnice postalo je kao da kidam komade svoje unutrašnjosti zajedno sa tom masom.
boljelo je ali znao sam da to moram učiniti.
znam da sam vukao sve više, čak čuo pucane nekog tkiva i užasni bolovi.
samo mala digresija, bićima oko mene nije bilo drago što radim ali kao da nisu mogli ništa učiniti već su nervzno trčkarala uokolo.
na kraju, znao smam da kad zadnji put potegnem da će puknuti i odvojiti se i kad sam to učinio u snu sam se onesvijestio a ovdje probudio.

molim vas ako netko ima vremena da se pozabavi ovim snom, bilo bi mi jako drago.
imam neke svoje indicije i tumačenje sna ali bih želio čuti i tuđa mišljnja.
možete mi mail-i direktno jer nisam četo pred kompom. hvala unaprijed
:help:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned feb 22, 2009 7:30 pm 
Administrator

Ne mora biti tako, ali moje subjektivno mišljenje je da je to "screen memorija". Ubačeno "pamćenje". Otmica.

Karla Turner - Oteti ( imaš tu na forumu ).

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov: San o smaku svjeta?
PostPostano: ned mar 01, 2009 7:40 pm 
Član foruma

Dali je iko imao San o smaku svjeta?.
Ja sam to imao kao dijete, sto mi je tijeralo strah u kosti. :(
U svakom. slucaju dolazi s istoka.

Rado bih podjelio iskustva...

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 01, 2009 7:52 pm 
Član foruma

Ispricaj nam san , kako je izgledao i slicno......

pozzz

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 01, 2009 8:38 pm 
Član foruma

Pa ovako,
lgrao sam se ispred svoje kuce, a onda je s istoka polako dolazila neka planeta s nadpisom Zomlja/Zemlja. To kao da udara u nasu zemlju.
Tad sam se probudio.

U Svakom slucaju taj dogadjaj mi je godinama tjerao strah u kosti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 01, 2009 8:50 pm 
Član foruma

Pozdrav

Ja sam ovo doživeo u jednom snu, čak i nisam bio siguran da je bio san, tako je bilo stvarno.... danima sam bio potišten...

ISTINITI SAN

Srušeni krovovi,
ogoljeni zidovi,
prozori zjape
kao izbijene oči,
sve obojeno u crveno…

Crvena prašina
sve što je dotakla…

I vidik,
i Sunce obojeno crvenilom,
bez oblaka,
ili ih nisam video
od zgroženosti uma
pred prizorom apokalipse.

Kao da se krv sasušila,
zgrudvala,
raspršila u moje oči…

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned mar 01, 2009 9:23 pm 
Član foruma

Da li je i kod tebe dolazilo s istoka?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 02, 2009 7:27 am 
Član foruma

Stojim na balkonu, gledam prema jugozapadu i onda bum....evo i gljive, a nakon par sekundi i toplina koja me pretvorila u ništa. San mi se ponavlja svakih nekoliko godina.

Teachers leave the kids alone

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 02, 2009 8:12 pm 
Član foruma

A po cemu zakljucujes da bih to moglo biti istinito?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 02, 2009 9:13 pm 
Početnik

Pozdrav svima!
Ja se vec dugo mucim da provalim sta bi mogao da znaci san koji sam sanjala pre neka dva meseca (pored ostalih vrlo cudnih,koji mi lice na nekakve pozive).
Sanjala sam kako sam sa deckom isla kod nekog tipa koji treba da mi pomogne oko necega,ne seccam se tacno cega. Lavez pasa koji nas je jurio je bio jeziv. Nije bilo struje,bilo je hladnjikavo i kad smo stigli,on nas je smestio na balkon. Izneo je vena u obliku grckog slova omega i poceo je da nesto "mrmlja" i spaljuje taj venac. Bilo je vise nego jezivo. Nikako ne mogu da se setim kako se zove da biljka od kojeg je venac napravljen,a rekao mi je.
Posle toga mi se pojavio neki stariji covek sa produhovljenim likom i prelepom negovanom kozom. Imao je bradu i crnu mantiju,bez ikakvih obelezija i zlatnu staku sa zmijom na vrhu. Imao je i neku kapicu,koja me podseca na kece. Kako se odaljavao,tako sam primetila da smo mi u nekoj ogromnoj hali sa staklenim okrugastim krovom. U toj hali je bilo hiljade ljudi,mislim da su uglavnom muskarci bili i svi su izgledali isto,samo sto nisu imali bradu i stap.
Taj covek se meni obracao,ali ja nisam mogla da cujem sta govori.
Ja bih bila veoma zahvalna,ako bi neko pokusao da mi pomogne da rastumacim ovo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 05, 2009 1:30 am 
Početnik

Lijep pozdrav!

prvo da kazem da vec neko vrijeme ''cesljam'' ovaj forum i zelio bi cestitati kreatorima i svim aktivnim clanovima na jednim od najinteresantnijih i najkorisnijih postova koje sam procitao u zivotu

imam jedno pitanje koje ne znam gdje bih stavio pa cu postaviti ovdje jer je na neki nacin povezano sa mojim snovima...

moja majka je bila jednom na nekom seminaru koji je drzao neki indijski swami, i na tom seminaru on je poceo pricati nekim jezikom za koji je duboko uvjerena da nije ovozemaljski. rekla da ga je cula samo jednom u zivotu, i to kad je usla u moju spavacu sobu dok sam ja spavao.. znaci, ja sam pricao tim jezikom.. a nisam bas posebno nadaren za strane jezike :?

pa ako netko zna nesto o tome molio bih da mi malo pojasni...

hvala

..oprostite ako je offtopic

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 05, 2009 8:25 am 
Pokusaj pronac stovise mozes o tom jeziku jer je moguce da si povezan sa istim.

Ja isto perfektno izgovaram vilenjacki jezik, neznam sta znaci stvari al ga govorim ko vodu. Zato sam si i rekao naucit taj jezik ako je ikako moguce da vidim koji drek ja to izgovaram. Ne mogu stalno no isto tako, katkad samo krenem. Ili recimo slusam neku pjesmu i pjevam isto bez beda bez nekih oscilacija itd... Bo.

Ja uglavnom sanjam zene lol. Nije da se ne sevim i sve to skupa no zbog nekog razloga stalno imam neke perverzne snove. Il nekog jebem ili secem ulicama i gledam stvari ( promatram ) ili gledam sarenilo boja, bljeskovi razno razni itd... Nis definirano kao nekakva prica. Sve bezglavo osim tog sexualnog dijela.

Vrh

Naslov: Re: San o smaku svjeta?
PostPostano: pon mar 09, 2009 2:01 pm 
Početnik

Gargamel je napisao/la:
Dali je iko imao San o smaku svjeta?.
Ja sam to imao kao dijete, sto mi je tijeralo strah u kosti. :(
U svakom. slucaju dolazi s istoka.

Rado bih podjelio iskustva...

Vise puta. Uglavnom isti scenario. Nalazim se u mom selu na severu CG, Velika vatrena lopta iz pravca jugo-istoka ide ka severo-zapadu.

Skoro sam sanjao kako mnogo manjih objekata pada na zemlju, sve oko mene je bilo u plamenu.

Nikad ne odsanjam do kraja, pa ne znam da li je smak sveta.

Zabrinut sam jer se gotovo isti san ponavlja vise puta.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 09, 2009 3:05 pm 
Moderator

Pozdrav, makros, dobrodošao!

Citat:
Vise puta. Uglavnom isti scenario. Nalazim se u mom selu na severu CG, Velika vatrena lopta iz pravca jugo-istoka ide ka severo-zapadu.

Skoro sam sanjao kako mnogo manjih objekata pada na zemlju, sve oko mene je bilo u plamenu.

Nikad ne odsanjam do kraja, pa ne znam da li je smak sveta.

Zabrinut sam jer se gotovo isti san ponavlja vise puta.

Snovi o predstojećim katastrofama su po svemu sudeći izuzetno česti i pokazuju neke zajedničke elemente.

Mislim da nešto slično možda predstavlja jednu od mogućih budućnosti, ali sasvim sigurno ne jedinu. Budućnost je varijabilna i koje će se mogućnosti/verovatnoće zgusnuti u stvarnost sadašnjeg trenutka – it’s up to us :wink: (pored ostalog 8) ).

Tako ovi toliko rasprostranjeni snovi zaista mogu biti posledica „čitanja“ jedne od mogućih vremenskih linija, međutim, po mom mišljenju, trebalo bi veoma ozbiljno razmotriti i mogućnost dream-scape manipulacije.

Utoliko pre što je prenošenje informacije o katastrofama i generisanje vizija kataklizme otetima tokom abdukcija jedan od najčešćih elemenata, gotovo njihov standardni deo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 09, 2009 3:37 pm 
Početnik

dream-scape manipulacija je vrlo moguca. Poceo sam ozbiljno shvatati snove. Narocito, od kako povremeno lucidno sanjam. Misao o abdukciji me zabrinjava, ali je moram prihvatiti kao mogucnost. Desavalo se da sanjam i vanzemaljce.

Letos sam imao takav san. Nalazio sam se u svom krevetu, i imao cudan osecaj kao da je neko tu. Primetio sam Cudne siluete kako me gledaju kroz prozor.Video sam im samo glave i licili su na insekte.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 09, 2009 8:12 pm 
Moderator

Citat:
dream-scape manipulacija je vrlo moguca. Poceo sam ozbiljno shvatati snove. Narocito, od kako povremeno lucidno sanjam. Misao o abdukciji me zabrinjava, ali je moram prihvatiti kao mogucnost. Desavalo se da sanjam i vanzemaljce.

Letos sam imao takav san. Nalazio sam se u svom krevetu, i imao cudan osecaj kao da je neko tu. Primetio sam Cudne siluete kako me gledaju kroz prozor.Video sam im samo glave i licili su na insekte.

I ja mislim da jeste moguće objašnjenje.
No, izazov – a nematerijalna inteligencija, koja je u ovoj vrsti interakcije sa nama zaista predstavlja izazov – je istovremeno mogućnost za rast. Naravno, ne u smislu pomoći “naše kosmičke braće prilikom evolucije” :mrgreen: – neka hvala – već u iznalaženju kreativnih načina da se sa tim izazovom suočimo.

I ja snove shvatam veoma ozbiljno i mislim da mogu da budu odličan putokaz i ispunjavaju mnoge važne funkcije. Ali i da nam kažu nešto više o ovom fenomenu. :wink: Bitno je razdovjiti stvari.

No, u vezi sa ovim toliko rasprostranjenim snovima o kataklizmama i katastrofama zaista pada u oči upadljivo poklapanje sa generisanjem vizijama i informacijama o katastrofama tokom abdukcija.
Već izvesno vreme razmišljam da li postoji veza i šta to u stvari govori o agendi koja stoji u pozadini. :-k

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon mar 09, 2009 10:47 pm 
Početnik

sanjala sam da mi prijatelji prilaze i govore kako cu umrijet, a ja ih uvjeravam suprotno, a oni mi kazu da cu ipak umrijet, kao, sori frende

:/ rijec dvije ako netko proucava snove? ja sam dosla do zakljucka da bi eventualno trebala izbaciti te ljude iz zivota jer mi sam svaki san dosad dobro protumacila i ispravno postupila,bar one za koje sam osjetila da su relevantni.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.