Katrin je napisao/la:
Citat:
jaga (napisa):
Citat:
Ako pogledaš na kalendar, Isus umire na zimski solsticij u 12. mjesecu kojim vlada Jarac/Saturn (Božić), a Uskrs pada na proljetni ekvinocij, tj na domenu vladavine Raka. Još jedan dokaz da je riječ o izmjeni energija, i oživljavanju nakon smrti.
Tehuti, Uskrs nikako ne pada u domenu vladavine Raka Smile
Ispravak, Ovna, ali to je manje bitno. Htio sam reći da je bitna mijena iz smrti u život. Ovan je često u kaldejskoj astrologiji prikazivan kao janje, to je ono isto janje kao u Otkrivenjima. Rak je afirmacija života, dok je Ovan njegov početak. Proljetni ekvinocij = buđenje-rođenje, ljetni solsticij = zenit života.
Razlog zašto sam spomenuo Raka i Jarca je zato što su međusobno suprotni na ekliptičkom pojasu. Rak je na nebeskom Jugu a Jarac na Sjeveru. Ezoterijski simbolizam Istoka je rođenje (Ovan ili Bik), Juga zenit ili mladost (Rak), Zapada starost (Vaga ili Škorpion), a Sjevera smrt (Jarac).
Ovdje je riječ o Sjeveru i Jugu. Prvi je smrt Sunca (Krista), drugi je njegova najviša i najljepša pozicija na nebu.
Kako god, princip ritma je očit.
Samo malo. U snu sam pogledala na sjeverni dio neba tj pogledala sam prema sjeveru i vidjela prvo saturn onda raka. Usput ovan sam u horoskopu.
Ajd sad ponovno.
Prvo sam vidjela saturn oko kojeg kruze druge zvijezde. To bi predstavljalo smrt tj kraj jednog perioda. Pogledala sam u sestru koja je riba u horoskopu (zadnji horoskopski znak).
Zatima sam vidjela raka koji bi trebao simbolizirati "afirmaciju zivota".
Ako napravim poveznicu saturn- sestra- ja- rak, a ja sam ovan, onda sam ja novi pocetak tj ja trebam povezati kraj jednog zivota i drugi zivot.
Malo zapetljano!! Jel bi to moglo biti tako?
Pozdrav svima

, ima vec dosta vremena, i godina

, kako pratim forum, pa konačno odlučih da se uključim.
Katrin, možda će ti još jedna stvar pomoći u odgonetavanju sna, astrološki gledano znak raka simbolizira i majku a saturn je i iskustvo, ozbiljnost, disciplina, odgovornost, starost itd.. Kako se u snu pojavljuje i tvoja sestra riba-kraj, ti-ovan-početak a kažeš da je ne nebu bio ogroman rak okrenut ka tebi. Brižna majka-nebo iznad vas, bdije nad svojom djecom? Vas dvije kao neki početak i kraj njenog majčinstva? Nepoznato mjesto-krećete u život ali vas ona i dalje prati iako niste više pod njenim okriljem? itd.
Vidjela sam da spominješ broj 22-često ti se pojavljuje tj. 22 godine. 2+2=4 rak je astrološki četvrti znak po redu...a 22 je od 2-mjesec i 2-mjesec opet simbol majka-mjesec vladar raka itd. Eto, probaj i u tom smjeru ić, možda dođeš do odgovor koji će zadovoljiti

.
Kako je cijeli naš život satkan od simbola ponekad mi se čini da jedino što radimo je tražimo i slažemo komadiće jedne ogromne slagalice sa više ili manje uspjeha.