Katrin je napisao/la:
A sad jos jedan san koji sam sinoc sanjala:
Stajala sam sa sestrom i jos nekom zenom na nekom nepozantom mjestu. Pogledam u nebo i vidim zvjezdu oko koje kruzi nekoliko drugih zvjezda velikom brzinom. Pogledam u sestru i kazem veselo: To je saturn zar ne. jelda da je to saturn. Ona na to nije nista rekla. Pogledam ponovno u nebo i vidim velikog blistavog raka formiranog od zvjezda. Prostirao se preko pola neba, bio je 3D i gledao je prema meni. i onda sam nastavila sanjati nesto drugo.
Ne znam nista o astrologiji i polozaju zvijezda ali ovo je definitivno imalo neko astrolosko znacenje. Ako netko zna kakve veze saturn ima s rakom pojasnite jer ja pojma nemam..
Mogu ti samo reći što Rak i Saturn u odnosu predstavljaju u alkemiji i masonskoj simbolici.
Saturn vlada znakom Jarca a Mjesec znakom Raka. Ako pogledaš zodijački krug, vidjet ćeš da su Jarac (Saturn) i Rak (Mjesec) pomaknuti za 180°, tj. da su na suprotnim stranama ekliptičkog pojasa. Jarac je sjeverni znak, Rak je južni.
Saturn je uvijek bio prikazivan kao Smrt sa kosom ili stari sijedi starac sa srpom i sunčanim satom koji simbolizira prolaznost života. U okultnoj simbolici, Saturn predstavlja prvu fazu dobivanja Kamena Mudraca (nigredo - "zacrnjenje") ili alkemijsku Smrt. To je filozofska a ne fizička Smrt i predstavlja transmutaciju ega (Alkemijski Razvod), znači vrijeme ili faza u životu u kojoj se prisjećamo zaboravljenih i postisnutih stvari, gdje se događa unutranja katarza (čišćenje) u jeziku psihologije.
Drugi saturnijanski simboli su crne ptice, posebno gavrani i vrane, crne kocke, lubanja sa prekriženim kostima, lubanja kroz koju prolazi zmija, lijes, crnilo, kaos, satovi, jarčeva glava...
Rak je, budući da je nasuprot Jarca, simbol Života. To je faza alkemijskog Vjenčanja, u kojoj se čovjek pomiruje sa svojim suprotstavljenim stranama i tajnim mračnim sadržajima psihe budući da Rakom vlada Mjesec, a Mjesec simbolizira neistražene dijelove psihe i kolektivno nesvjesno.
Neki drugi simboli Raka: jednorog, skarabej, mjesečina,...
U kršćanskoj simbolici, a u ostalima gdje umire bogo-čovjek i kasnije uskrsava, je još jedna zodijačka izmjena. Smrt Isusa na križu = Saturn/Jarac, uskrsnuće = Mjesec/Rak
Ako pogledaš na kalendar, Isus umire na zimski solsticij u 12. mjesecu kojim vlada Jarac/Saturn (Božić), a Uskrs pada na proljetni ekvinocij, tj na domenu vladavine Raka. Još jedan dokaz da je riječ o izmjeni energija, i oživljavanju nakon smrti.
Pogledaj u moj avatar, jarčeva glava = Smrt/Božić/zima, a jaje = Uskrsnuće/Uskrs/proljeće. Još jedan zodijački polaritet, naravno, ne samo zodijački , to drama smrti i života se duboko i stalno odigrava u ljudskoj psihi (astralna razina na kojoj zodijak funkcionira).
Katrin, možda tvoj san ima kakve veze sa predviđanjem kozmičkog poravnanja, ali to možda u tvom slučaju donosi neke promjene polova psihe, kažem možda...