Sada je: čet maj 08, 2025 2:28 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri jul 23, 2008 10:16 am 
Član foruma

Jack987 je napisao/la:

"Catch 22" ??? ( sad mi palo na pamet... ) #-o

:mrgreen: :wink:

Upravo to! :D

http://www.4shared.com/dir/12497247/299 ... cija_.html

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 23, 2008 7:29 pm 
Član foruma

Citat:
Usput, danas je 22. 7. Eto ti, opet te ganja broj 22! Very Happy

E sad sam stvarno izvan sebe. Kad sam to pisala nije mi uopce palo na pamet koji je datum, a imala sam potrebu napisati taj san!! I da imam 22 godine. I jos par vaznih stvari u mom zivotu trenutno ima broj 22. Hm... zaminljivo

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 23, 2008 7:49 pm 
Član foruma

Katrin je napisao/la:
Citat:
Usput, danas je 22. 7. Eto ti, opet te ganja broj 22! Very Happy

E sad sam stvarno izvan sebe. Kad sam to pisala nije mi uopce palo na pamet koji je datum, a imala sam potrebu napisati taj san!! I da imam 22 godine. I jos par vaznih stvari u mom zivotu trenutno ima broj 22. Hm... zaminljivo

Meni su također 22 godine, i meni je bilo dosta numeričkih sinkroniciteta u zadnje vrijeme koji su ili 21 ili 22, no nisam našao neko individualno primjenjivo značenje osim onog općenitog vezanog za okultnu tradiciju.
Pa ipak mislim da je to tek slijedeća staza u mojem razotrkivanju vela Isis.

U zadnje vrijeme imam lucidnije i realnije snove, ali sam svjestan da je ovo najbitnija godina mog spiritualnog života, možda je na taj način broj 22 primjenjiv u mom slučaju, ali možda i pokazuje u kojem smjeru da se razvijam.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 23, 2008 8:19 pm 
Član foruma

...while your in heavy REM sleep...you are going trough a psychedelic trip :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 23, 2008 9:13 pm 
Član foruma

Yami_Raziel je napisao/la:

Podpisujem ;-)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jul 23, 2008 9:27 pm 
Član foruma

en1di0n je napisao/la:
Yami_Raziel je napisao/la:

Podpisujem ;-)

hehe..

dali bi se zacudio kada bi ti rekao da to sto sam ja napisao..nisam napisao samo tako...vec da ti se za vrijeme sna u glavi aktivira jedna kemikalija koja je najaci halucinogen poznat covjecanstvu?

:)

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 24, 2008 1:04 pm 
Član foruma

dmt, dmt, doo dee doo dmt, lsd doo dmt, lsd doo dmt...divine moments now, divine moments of truth, total and utter cosmic stuff...'
'be here now... i love everybody'

A i ne samo to. Navodno 49 dana nakon začeća kad se spol definira onda fetus "zasvjetli" od kolicine DMT.a. Pa isto tako (e sad neprovjerene info) u nisam siguran kojoj kulturi oplakuju preminulog 49 dana, jer treba kao 49 dana da ponovo uđe u novo biće.. itd.

Ujedno neki djelovi naeg mozga su nprosto napravljeni za prihvacanje triptamina (http://en.wikipedia.org/wiki/Tryptamine), a ujedno serotonin je bitan neurotransimter.

Pitanje je ... što se s mozgom počne dešavat kad dobije veće količine neurtransitera? Da li dođe do kratkog spoja? Ili naprosto mozak postane ONE zbog poveznosti svih procesa i/ili informacija...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 24, 2008 1:13 pm 
Član foruma

Citat:
Meni su također 22 godine, i meni je bilo dosta numeričkih sinkroniciteta u zadnje vrijeme koji su ili 21 ili 22, no nisam našao neko individualno primjenjivo značenje osim onog općenitog vezanog za okultnu tradiciju.
Pa ipak mislim da je to tek slijedeća staza u mojem razotrkivanju vela Isis.

U zadnje vrijeme imam lucidnije i realnije snove, ali sam svjestan da je ovo najbitnija godina mog spiritualnog života, možda je na taj način broj 22 primjenjiv u mom slučaju, ali možda i pokazuje u kojem smjeru da se razvijam.

Slazem se s tobom, malo sam proguglala o kabbali, o broju 22 i nasla sam samo neke okultne tematike.

Mene prate i 11 i 22. I jedan dan sam shvatila da me upozoravaju na nesto. Pogledala sam na sat i bilo je 11:22. Krenila sam kuci i razmisljala kako bi bilo da ja sad dodjem kuci a nema nikog kod kuce (sto se rijetko dogadja). Nemam kljuc od kuce baterija na mobu mi crkava i sto je najjace nemam para na mobu, a vani pada snijeg. I za pola sata ja stignem kuci i upravo se to dogodi. Nemam para da se javim mami a i crkne mi mob. Ponovo ga upalim i bas me tada nazove jedan decko. Uspjela sam mu nabrzinu reci broj od moje stare i da je nazove. Jos sam se pola sata smrzavala i onda su se moji vratili kuci.

A sad jos jedan san koji sam sinoc sanjala:

Stajala sam sa sestrom i jos nekom zenom na nekom nepozantom mjestu. Pogledam u nebo i vidim zvjezdu oko koje kruzi nekoliko drugih zvjezda velikom brzinom. Pogledam u sestru i kazem veselo: To je saturn zar ne. jelda da je to saturn. Ona na to nije nista rekla. Pogledam ponovno u nebo i vidim velikog blistavog raka formiranog od zvjezda. Prostirao se preko pola neba, bio je 3D i gledao je prema meni. i onda sam nastavila sanjati nesto drugo.

Ne znam nista o astrologiji i polozaju zvijezda ali ovo je definitivno imalo neko astrolosko znacenje. Ako netko zna kakve veze saturn ima s rakom pojasnite jer ja pojma nemam..

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 24, 2008 3:24 pm 
Član foruma

en1di0n je napisao/la:
dmt, dmt, doo dee doo dmt, lsd doo dmt, lsd doo dmt...divine moments now, divine moments of truth, total and utter cosmic stuff...'
'be here now... i love everybody'

A i ne samo to. Navodno 49 dana nakon začeća kad se spol definira onda fetus "zasvjetli" od kolicine DMT.a. Pa isto tako (e sad neprovjerene info) u nisam siguran kojoj kulturi oplakuju preminulog 49 dana, jer treba kao 49 dana da ponovo uđe u novo biće.. itd.

Ujedno neki djelovi naeg mozga su nprosto napravljeni za prihvacanje triptamina (http://en.wikipedia.org/wiki/Tryptamine), a ujedno serotonin je bitan neurotransimter.

Pitanje je ... što se s mozgom počne dešavat kad dobije veće količine neurtransitera? Da li dođe do kratkog spoja? Ili naprosto mozak postane ONE zbog poveznosti svih procesa i/ili informacija...

:)

DMT..and the most craziest thing about it..its natural :)
DMT se producira za vrijeme rodjenja,spavanja i par minuta prije smrti ljudskog bica..tako da...brijem da ti je zadnjih par minuta na ovom svjetu najljepsi dogadjaj u tvom zivotu :)))))

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 24, 2008 3:34 pm 
Član foruma

Katrin je napisao/la:

A sad jos jedan san koji sam sinoc sanjala:

Stajala sam sa sestrom i jos nekom zenom na nekom nepozantom mjestu. Pogledam u nebo i vidim zvjezdu oko koje kruzi nekoliko drugih zvjezda velikom brzinom. Pogledam u sestru i kazem veselo: To je saturn zar ne. jelda da je to saturn. Ona na to nije nista rekla. Pogledam ponovno u nebo i vidim velikog blistavog raka formiranog od zvjezda. Prostirao se preko pola neba, bio je 3D i gledao je prema meni. i onda sam nastavila sanjati nesto drugo.

Ne znam nista o astrologiji i polozaju zvijezda ali ovo je definitivno imalo neko astrolosko znacenje. Ako netko zna kakve veze saturn ima s rakom pojasnite jer ja pojma nemam..

Mogu ti samo reći što Rak i Saturn u odnosu predstavljaju u alkemiji i masonskoj simbolici.

Saturn vlada znakom Jarca a Mjesec znakom Raka. Ako pogledaš zodijački krug, vidjet ćeš da su Jarac (Saturn) i Rak (Mjesec) pomaknuti za 180°, tj. da su na suprotnim stranama ekliptičkog pojasa. Jarac je sjeverni znak, Rak je južni.

Saturn je uvijek bio prikazivan kao Smrt sa kosom ili stari sijedi starac sa srpom i sunčanim satom koji simbolizira prolaznost života. U okultnoj simbolici, Saturn predstavlja prvu fazu dobivanja Kamena Mudraca (nigredo - "zacrnjenje") ili alkemijsku Smrt. To je filozofska a ne fizička Smrt i predstavlja transmutaciju ega (Alkemijski Razvod), znači vrijeme ili faza u životu u kojoj se prisjećamo zaboravljenih i postisnutih stvari, gdje se događa unutranja katarza (čišćenje) u jeziku psihologije.

Drugi saturnijanski simboli su crne ptice, posebno gavrani i vrane, crne kocke, lubanja sa prekriženim kostima, lubanja kroz koju prolazi zmija, lijes, crnilo, kaos, satovi, jarčeva glava...

Rak je, budući da je nasuprot Jarca, simbol Života. To je faza alkemijskog Vjenčanja, u kojoj se čovjek pomiruje sa svojim suprotstavljenim stranama i tajnim mračnim sadržajima psihe budući da Rakom vlada Mjesec, a Mjesec simbolizira neistražene dijelove psihe i kolektivno nesvjesno.

Neki drugi simboli Raka: jednorog, skarabej, mjesečina,...

U kršćanskoj simbolici, a u ostalima gdje umire bogo-čovjek i kasnije uskrsava, je još jedna zodijačka izmjena. Smrt Isusa na križu = Saturn/Jarac, uskrsnuće = Mjesec/Rak

Ako pogledaš na kalendar, Isus umire na zimski solsticij u 12. mjesecu kojim vlada Jarac/Saturn (Božić), a Uskrs pada na proljetni ekvinocij, tj na domenu vladavine Raka. Još jedan dokaz da je riječ o izmjeni energija, i oživljavanju nakon smrti.

Pogledaj u moj avatar, jarčeva glava = Smrt/Božić/zima, a jaje = Uskrsnuće/Uskrs/proljeće. Još jedan zodijački polaritet, naravno, ne samo zodijački , to drama smrti i života se duboko i stalno odigrava u ljudskoj psihi (astralna razina na kojoj zodijak funkcionira).

Katrin, možda tvoj san ima kakve veze sa predviđanjem kozmičkog poravnanja, ali to možda u tvom slučaju donosi neke promjene polova psihe, kažem možda...

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 24, 2008 5:17 pm 
Član foruma

Citat:
Katrin, možda tvoj san ima kakve veze sa predviđanjem kozmičkog poravnanja, ali to možda u tvom slučaju donosi neke promjene polova psihe, kažem možda...

Iskreno, ne znam ali sve je moguce. Otkako sam svjesna sebe imam snove koji mi pokusavaju reci nesto. Tako da mi to nije nista novo. Ako se to tice mene shvatim poruku bez problema. Ali tek u posljednjih par godina nemogu desifrirati te snove jer imaju veze s astrologijom i zvjezdama.
Hvala sto si mi objasnio vezu izmedu saturna i raka.
Kada dodje kraj nakon njega dolazi jos veci, bolji i sjajniji pocetak!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 24, 2008 5:22 pm 
Član foruma

Citat:
Pogledaj u moj avatar, jarčeva glava = Smrt/Božić/zima, a jaje = Uskrsnuće/Uskrs/proljeće.

Moj san onda simboliizra isto sto i tvoj avatar!!! :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 24, 2008 6:53 pm 
Član foruma

Katrin je napisao/la:
Citat:
Pogledaj u moj avatar, jarčeva glava = Smrt/Božić/zima, a jaje = Uskrsnuće/Uskrs/proljeće.

Moj san onda simboliizra isto sto i tvoj avatar!!! :D

Moguće. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jul 24, 2008 6:59 pm 
Član foruma

Katrin je napisao/la:
Citat:

Iskreno, ne znam ali sve je moguce. Otkako sam svjesna sebe imam snove koji mi pokusavaju reci nesto. Tako da mi to nije nista novo. Ako se to tice mene shvatim poruku bez problema. Ali tek u posljednjih par godina nemogu desifrirati te snove jer imaju veze s astrologijom i zvjezdama.
Hvala sto si mi objasnio vezu izmedu saturna i raka.
Kada dodje kraj nakon njega dolazi jos veci, bolji i sjajniji pocetak!!!

Hermetički princip ritma je osnovno pravilo i aksiom univerzalne dinamike, sve što postoji mijenja se u skladu sa okolišem (ostatkom makrokozmosa). Npr. srednji vijek je bio saturnijanska faza u kojoj je smrt i neznanje, uzrokovano religijskim programiranjem bilo potpuni zakon, no već koje stoljeće kasnije, renesansa je započela uskrsnućem srednjeg vijeka, i počela je svoj život i uzlaznu putanju iz intelektualnog i spiritualnog mraka srednjeg vijeka. Ništa nije mimo tog zakona, sve je podložno promjeni, a univerzalna dinamika se očitava u svemu.

Zato, uskrsnuće solarnog bogo-čovjeka je regeneracija Čovjeka u svoj puni kapacitet nakon zime ili intelektualne smrti, to je univerzalno primjenjivo i na mikrokozmos kao i na makrokozmos.

Ugodni snovi i nutarnje promjene svima! :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 25, 2008 9:43 am 
Početnik

Citat:
Ako pogledaš na kalendar, Isus umire na zimski solsticij u 12. mjesecu kojim vlada Jarac/Saturn (Božić), a Uskrs pada na proljetni ekvinocij, tj na domenu vladavine Raka. Još jedan dokaz da je riječ o izmjeni energija, i oživljavanju nakon smrti.

Tehuti, Uskrs nikako ne pada u domenu vladavine Raka :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 25, 2008 11:18 am 
Član foruma

jaga je napisao/la:
Citat:

Tehuti, Uskrs nikako ne pada u domenu vladavine Raka :)

Ispravak, Ovna, ali to je manje bitno. Htio sam reći da je bitna mijena iz smrti u život. Ovan je često u kaldejskoj astrologiji prikazivan kao janje, to je ono isto janje kao u Otkrivenjima. Rak je afirmacija života, dok je Ovan njegov početak. Proljetni ekvinocij = buđenje-rođenje, ljetni solsticij = zenit života.

Razlog zašto sam spomenuo Raka i Jarca je zato što su međusobno suprotni na ekliptičkom pojasu. Rak je na nebeskom Jugu a Jarac na Sjeveru. Ezoterijski simbolizam Istoka je rođenje (Ovan ili Bik), Juga zenit ili mladost (Rak), Zapada starost (Vaga ili Škorpion), a Sjevera smrt (Jarac).

Ovdje je riječ o Sjeveru i Jugu. Prvi je smrt Sunca (Krista), drugi je njegova najviša i najljepša pozicija na nebu.

Kako god, princip ritma je očit.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 25, 2008 2:23 pm 
Član foruma

Citat:
jaga (napisa):

Citat:

Tehuti, Uskrs nikako ne pada u domenu vladavine Raka Smile

Ispravak, Ovna, ali to je manje bitno. Htio sam reći da je bitna mijena iz smrti u život. Ovan je često u kaldejskoj astrologiji prikazivan kao janje, to je ono isto janje kao u Otkrivenjima. Rak je afirmacija života, dok je Ovan njegov početak. Proljetni ekvinocij = buđenje-rođenje, ljetni solsticij = zenit života.

Razlog zašto sam spomenuo Raka i Jarca je zato što su međusobno suprotni na ekliptičkom pojasu. Rak je na nebeskom Jugu a Jarac na Sjeveru. Ezoterijski simbolizam Istoka je rođenje (Ovan ili Bik), Juga zenit ili mladost (Rak), Zapada starost (Vaga ili Škorpion), a Sjevera smrt (Jarac).

Ovdje je riječ o Sjeveru i Jugu. Prvi je smrt Sunca (Krista), drugi je njegova najviša i najljepša pozicija na nebu.

Kako god, princip ritma je očit.

Samo malo. U snu sam pogledala na sjeverni dio neba tj pogledala sam prema sjeveru i vidjela prvo saturn onda raka. Usput ovan sam u horoskopu.

Ajd sad ponovno.
Prvo sam vidjela saturn oko kojeg kruze druge zvijezde. To bi predstavljalo smrt tj kraj jednog perioda. Pogledala sam u sestru koja je riba u horoskopu (zadnji horoskopski znak).
Zatima sam vidjela raka koji bi trebao simbolizirati "afirmaciju zivota".
Ako napravim poveznicu saturn- sestra- ja- rak, a ja sam ovan, onda sam ja novi pocetak tj ja trebam povezati kraj jednog zivota i drugi zivot.
Malo zapetljano!! Jel bi to moglo biti tako?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jul 25, 2008 3:19 pm 
Član foruma

Katrin je napisao/la:

Samo malo. U snu sam pogledala na sjeverni dio neba tj pogledala sam prema sjeveru i vidjela prvo saturn onda raka. Usput ovan sam u horoskopu.

Ajd sad ponovno.
Prvo sam vidjela saturn oko kojeg kruze druge zvijezde. To bi predstavljalo smrt tj kraj jednog perioda. Pogledala sam u sestru koja je riba u horoskopu (zadnji horoskopski znak).
Zatima sam vidjela raka koji bi trebao simbolizirati "afirmaciju zivota".
Ako napravim poveznicu saturn- sestra- ja- rak, a ja sam ovan, onda sam ja novi pocetak tj ja trebam povezati kraj jednog zivota i drugi zivot.
Malo zapetljano!! Jel bi to moglo biti tako?

Ja nisam astrolog, ali rekao bih da je tvoja interpretacija interesantna s hermetičnog stajališta, vrlo vjerojatno točna na nekoj razini. No sjeti se da simboli imaju više slojeva, tako da je tvoja interpretacija validna na jednoj razini, znači ne bi se trebali zaustavljati na samo jednoj razini simbola. Traži dalje, možda nađeš još koje značenje koje se ne mora nužno sukobljavati sa drugim značenjima.

Sve je istovremeno točno i krivo, jedino što praktično možemo je ne utvrditi apsolutnu točnost neke interpretacije, nego ju nadograditi i učvrstiti u naš mentalni sklop, te ju primjeniti na način na koji nam u nekom trenutku treba.

Da se spustim na ljudsku razinu: i ja bih vjerojatno tako povezao stvari kako si ih ti interpretirala. Dakle, definitivno se radi o velikoj mjeni, samo je pitanje u kojoj domeni ili području života.

Vrh

Naslov: http://www.galaksija.info/forum/posting.php?mode=quote&p
PostPostano: pet jul 25, 2008 4:33 pm 
Član foruma

tehuti je napisao/la:
Hermetički princip ritma je osnovno pravilo i aksiom univerzalne dinamike, sve što postoji mijenja se u skladu sa okolišem (ostatkom makrokozmosa). Npr. srednji vijek je bio saturnijanska faza u kojoj je smrt i neznanje, uzrokovano religijskim programiranjem bilo potpuni zakon, no već koje stoljeće kasnije, renesansa je započela uskrsnućem srednjeg vijeka, i počela je svoj život i uzlaznu putanju iz intelektualnog i spiritualnog mraka srednjeg vijeka. Ništa nije mimo tog zakona, sve je podložno promjeni, a univerzalna dinamika se očitava u svemu.

Ovo nam je objašnjavala prof. iz hrvatskog... kao kako su književni stilovi jedan za drugim išli kao suprotnost onom prije... npr romantizam pa zatim realizam... dala je i primjer sredni vjek/ renesansa kojeg si ti ovdje naveo... cini mi se da to ima veze sa psihologijom "bjezanja s pola na pol", primjenjenoj na cjele mase ljudi, društvene pokrete itd.
A tek kad se primjeni na cjele drzvae... Japan nakon 45' bjezi iz militarizma najgore vrste u ekstremni pacifizam, oko 60 godina... ministarstvo obrane u japanu osnovano je prije nekoliko godina :shock:

tehuti je napisao/la:
Sve je istovremeno točno i krivo ...

All truths are but half-truths... :wink:

:love3:

Vrh

Naslov: Re: http://www.galaksija.info/forum/posting.php?mode=quote&a
PostPostano: pet jul 25, 2008 4:52 pm 
Član foruma

Nietzsche je napisao/la:

Ovo nam je objašnjavala prof. iz hrvatskog... kao kako su književni stilovi jedan za drugim išli kao suprotnost onom prije... npr romantizam pa zatim realizam... dala je i primjer sredni vjek/ renesansa kojeg si ti ovdje naveo... cini mi se da to ima veze sa psihologijom "bjezanja s pola na pol", primjenjenoj na cjele mase ljudi, društvene pokrete itd.
A tek kad se primjeni na cjele drzvae... Japan nakon 45' bjezi iz militarizma najgore vrste u ekstremni pacifizam, oko 60 godina... ministarstvo obrane u japanu osnovano je prije nekoliko godina :shock:

tehuti je napisao/la:
Sve je istovremeno točno i krivo ...

All truths are but half-truths... :wink:

:love3:

Eto vidiš, nije li to dokaz univerzalnosti principa ritma?

Sve istine i JESU poluistine, jer istina je JEDNA, ostalo su permutacije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.