Sa velikim sam interesovanjem procitala vase postove i iskustva. Par reci o mom skorasnjem iskustvu, zaista imam potrebu da ga podelim.
Nedavno me je prijatelj gotovo usput podsetio na neke stare vezbice za gledanje koje sam ranije praktikovala. U stvari podsetio me je na taj specifican pogled. Eh, te „poruke“.
Pogled je takav da gledate malo sa strane i istovremeno centrirate neki pojas neposredno iznad tela ciju auru zelite da vidite. Mozda se zbog toga vestice cesto predstavljaju kao razroke

. Ali nije to zrikav pogled, vec nekako unutar jednog uzanog polja usmeren na dve tacke odjednom. Ne znam kako da ga bolje opisem.
Ja sam ranije vezbala sa drvecem. Drvece je zgodno: ne pomera se, ne smeta mu ako ga posmatrate, nalazi se na zgodnim i mirnim mestima i ima fin, jasan energetski sloj oko sebe. Sa ljudima je stvar daleko problematicnija: krecu se, obicno su u guzvi i ne vole da ih gledate. Pa, zamislite samo nekog kretena koji sedi nedaleko od vas i fiksira vas, gledajuci tako malo sa strane.
Tako sam se podsetila tih starih vezbi i ponovo pocela sa podesavanjem percepcije. U pocetku je bilo slabasno, tanak sloj oko tela, za koji ne mozete biti sigurni da li je opticka varka ili nesto drugo. I onda se pre par dana dogodilo samo od sebe: sedela sam naspram kolege sa posla i pokusavala da podesim percepciju a da ne izgledam bas kao potpuni kreten i samo je bljesnulo u nekim plavicastim nijansama svuda oko njegovog tela. Vau! Ali drugacija plava od onoga sto ja podrazumevam pod plavom, svakako. I svetla, sjajna.
Koleginica iz ofisa mi je zgodno locirana, te iskoristim momente kada se zadubi u nesto na racunaru za vezbu. Krajnje banalni problemi nas tragalaca za duhovnim istinama.

Cini mi se da postoje dva sloja, odnosno ja mogu da vidim dva sloja. Jedan je tik, tik uz telo, veoma je sjajan i veoma tanak. Drugi je siri, sjajan - ali na drugaciji nacin - kod te koleginice takodje plavicast i pomera se. Definitivno se pomera, sad da li zato sto se ona pomera, zato sto ja to posmatram ili zato sto je moja percepcija nepostojana, tesko je reci. Pomera se oko tela, ali postoji i neko unutrasnje kretanje, koje ne vidim dovoljno jasno, vise nazirem. Ne mogu oko svih da vidim ovako jasne aure i ne vidim ih kod svih u tim plavicastim nijansama. Cesto su bele. Kod nekih ljudi uopste ne mogu da je vidim koliko god „gledala“.
Verujem da se ovo vezbom moze poboljsati odnosno pre svega smanjiti vreme koje je potrebno da se podesi percepcija. A mozda i da se vidi jos ponesto.