Sada je: ned maj 11, 2025 1:54 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet feb 14, 2008 11:20 am 
Član foruma

Moje mišljenje je da su ti se tekstovi koje si čitao zadnjih godina ispemiješali u glavi i za vrijeme sna kreirali sličnu priču.
A opet s druge strane možda ti se nešto iznutra želi osloboditi, pokazujući ti smjer istine.
Sada ovisi o tebi kako ćeš ga ti interpretirati, ovisno o tvojim mišljenjima.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 14, 2008 3:25 pm 
Moderator

Ma to je bilo zbog epizode Nikite i epizode Voyagera koju sam gledao prije spavanja, ona epizoda kad su oni lovci koji jedu plijen ulovili Tuvoka i 7of9 pa skoro rastrančirali :). No i ne mora biti....

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet feb 14, 2008 3:29 pm 
Član foruma

a nemožeš znat,možda i dio jednog i dio drugog.
A možda jednom ipak i saznaš,a možda opet i ne...
Uffffffffff zbunjujuće

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 16, 2008 9:11 am 
Moderator

Citat:
Evo zanimljiv san prošle noći.

Netko je krenuo masovno porobljavati i odvoditi ljude pa tako i mene.
Svi smo završili u nekoj kući na nekom velikom imanju šečući se slobodno okolo.
Ispalo je da služimo za prehranu tih koji su vodili imanje.
Šetali smo slobodno okolo, no svatko je došao na red prije ili kasnije da ga se pojede...
Tako ja sjedim sa nekom ženom i pričamo nešto onako neobavezno i pogleda ona mene i odmjeri onako čitavog i veli MNJAAAC!
Pun zid je bio svakakvih noževa i alata za mesariju....
Prema kraju sna sam organizirao malu pobunu i uspjeli smo "srediti" tu ženu sa priručnim alatom, i onda sam se probudio.

Sorry ako je ružno, no tako sam sanjao.

Mene si sanjao, promatrac. Na nekom od susednih topica sam se vec deklarisala kao kanibal 8) . MLJAC!!

Salim se, of kors. No, buduci da je mala pobuna uspela :wink: , a i da neki prethodni postovi pruzaju clue, mislim da mogu da pokusam sa nekim tumacenjem.
Rekla bih da je ta zena sa dobrim apetitom ona ista koja se pomolila pre izvesnog vremena :wink: :

Citat:
Zanimljivo je da je barem jedna žena među tim osobama i ta je izronila i gledala kroz mene.
Za mene muškog roda ženski pogled na stvarnost je fantastično iskustvo... pogled pun empatije i suosjećanja, a opet pun tišine i duhovnog mira.

Odnosno, tvoja Anima.
Svi arhetipovi, ukljucujuci cak i Jastvo, su kao elektricitet: ni dobri ni zli. U zavisnosti kako baratamo njima, odnosno, kako se budna svest prema njima odnosi, dobijaju blagotvorne ili destruktivne oblike. Nesvesno se ponasa slicno kao one subatomske cestice: kako pocnemo da ga posmatramo i ono pocinje da se menja i to kroz interakciju sa svesnim delovima bica.

Anima predstavlja zensku energiju u muskarcu. Medjutim, to da nosimo suprotni pol u sebi nikako ne znaci da treba da postanemo neki hermafroditi, vec da treba da prepoznamo tu energiju, da naucimo da je integrisemo i upotrebimo je kreativno. Jedan citat o ulozi Anime:

„... Još je važnija uloga koju Anima igra u uskladjivanju čovekovog uma sa pravim unutrašnjim vrednostima, te samim tim u otvaranju puteva ka dubljim unutrašnjim slojevima. To je kao da se neki unutrašnji „radio“ podesi na odgovarajuću talasnu dužinu koja isključuje nevažno, ali dopušta da se čuje glas Velikog Čoveka. Ustanovljavanjem ovog „radio“ prijema Anima preuzima ulogu vodiča ili posrednika koji će nas odvesti do najvećeg dubina unutrašnjeg sveta i Jastva.“

Odbijanje da se integrise Anima moze da vodi do osiromasenja psihe muskarca, medjutim, sa druge strane, ako se Animi/Animusu (kod zene) prepustimo, ako se budno Ja odrekne svoje uloge centra budne svesti, oba arhetipa mogu da pokazu svoju prilicno zlocudnu stranu.

Taj problem predstavlja ekstraverzija Anime/Animusa. Oni ne spadaju u svesne funkcije odnosa, vec samo treba da omoguce vezu sa nesvesnim. Takav, Animus je plodno, stvaralacko bice, „Plodna rec“ kako ga naziva Jung, a Anima vodic, koji omogucava prijem poruka iz dubina naseg bica. Medjutim, ekstrovertovan, Animus se ispoljava u vidu opstih stavova, koji se veoma tvrdoglavo, cesto agresivno brane, teznjom da se sporedna slaba tacka pretvori u besmislenu glavnu stvar isl. i osiromasenjem primarnog pola (mada ume da bude i nezgodniji), dok se destruktivan vid Anime uglavnom ocituje preko projekcija: kao Svan se u jednom trenutku probudite, pitajuci se sta vam je bilo. #-o Ali takodje moze da vas povuce u neku vrstu snolike stvarnosti, nebitka. Ilustraciju ovog destruktivnog aspekta Anime predstavlja slika sirena, koje svojom pesmom mame mornare i povlace ih u dubine okeana (nesvesnog).

Tvoj san je umesto mornara i sirena izabrao slike inspirisane nekim informacijama o hrandbenim navikama nasih suseda sa gornjeg sprata :mrgreen: . San je veliki, kreativni pripovedac i slobodno bira simbolicne predstave.

Nase budno Ja treba da ostane otvoreno za poruke nesvesnog (ili morfo-polja, samoznanja), ali dejstvujuce arhetipske slike moraju da prodju kroz „svetlost svesti“ koliko se god ona nama cinila nedostatnom, (sto i jeste, ali sto nam je, to nam je). Inace, nesvesno moze jednostavno da nas proguta.
Mislim da je to poruka sna.

Svetlost – svest – neka vlada svime.

No, vidim da je pobuna uspela :wink: i takodje je vazno da je svesno Ja organizovalo tu pobunu i time preuzelo ulogu koja mu pripada i koja je njegova duznost. San je prosto predstavio proces koji se odigrao.
I veoma je moguce da ce se Anima uskoro, u nekom od sledecih snova, javiti u svom istinskom, blagotvornom vidu. Znacenje snova postaje najbolje uocljivo u seriji.

Citat:
Malo sam čitao o snovima i tako,a mislim da je ovo pravo mjesto za takvo pitanje, pa me zanima da li se zna zašto se čovjek sijeća tako malenog dijela sna, upućen sam samo u Steinerovu teoriju. Pa ako netko zna,bio bi mu zahvalan ako bi mi odgovorio. Ispičavam se ako je ova tema obrađena već negdje na forumu kroz prijašnje postove

Izgleda da snovi dolaze iz one vise ravni cistih misaonih formi, u kojima nase astralno telo (i ‚visi’ delovi bica) borave svake noci. Tako barem kaze Stajner.
Sakupljeni utisci – cisti principi, apstraktne slike - prilikom budjenja prolaze kroz filtere svesti i uzimaju oblik konkretnih predstava sa simbolicnim znacenjem. Budna svest tako zapamti samo mali deo, i to u obliku koji je prolaskom kroz filtere prilagodjen ‚nasim’ sposobnostima poimanja.
Ako pocnemo da obracamo paznju na snove, pokusamo da ih zapisemo i da ih za sebe rastumacimo (koliko god da je to tumacenje cesto nedostatno i nepotpuno), svet snova se menja, postaje uredjeniji a i pocinjemo da pamtimo vise.

No, i kada su snovi u pitanju, treba biti oprezan. Abdukcijski scenariji svedoce o sposobnostima entiteta sa viseg sprata da i u snovima indukuju scenarije virtuelne realnosti. Ponovo je na nama samima da razlucimo.

A znanje stiti. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub feb 16, 2008 2:45 pm 
Moderator

Arja je napisao/la:
Mene si sanjao, promatrac. Na nekom od susednih topica sam se vec deklarisala kao kanibal 8) . MLJAC!!
Salim se, of kors.

Hvala Arja.
He, he, sad znam. :)
Ne mora bit da se šališ, ko zna što ti radiš u snu.

No zaista ona žena što je izašla na površinu kroz mene na budno...
imam cijelo vrijeme dojam da je to stvarna osoba sa svojim životom sa nekog foruma. Bilo je to oko ponoći ili kasnije tako da je to možda bilo i iz ženskog sna u moju javu budući da sam imao širom otvoren kanal tog tipa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 18, 2008 9:01 pm 
Moderator

Citat:
Hvala Arja.
He, he, sad znam.
Ne mora bit da se šališ, ko zna što ti radiš u snu.

Jos kad se preskoci vecera ... :mrgreen: mljac ... 8)

Citat:
No zaista ona žena što je izašla na površinu kroz mene na budno...
imam cijelo vrijeme dojam da je to stvarna osoba sa svojim životom sa nekog foruma. Bilo je to oko ponoći ili kasnije tako da je to možda bilo i iz ženskog sna u moju javu budući da sam imao širom otvoren kanal tog tipa.

To ti je Anima, odmah potrazi nekoga na koga ce se projektovati :wink: .
No, salim se.
Mozda deluje apstraktno, ali nije toliko. U stvari je rec o psihickim funkcijama koje su dobile neki konkretan oblik. Razgrnes pojavni oblik sna (ilusion) i dobijes ono sto se zbiva. Ponekad 8) .

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 18, 2008 10:08 pm 
Moderator

Ma pustit ću ja nju još van na površinu, tu je negdje, smije se. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 22, 2008 4:11 pm 
Član foruma

Sanjala sam pre nekoliko veceri da sam musko i da imam tu negde izmedju 30-35 godina, cnu kosu i da nisam bas neko cvece, ili sto bi se reklo malo sam pokvarenijeg duha :evil: . Zanimljivo je to da sam morala ili morao, vise ne znam ni sama da sve vreme slusam nekog drugod muskarca koji je bio jako zao, I stalno mi je naredjivao sta da radim i navodio da radim jako podle svari, zapravo ja sam trebala da dignem u vazduh neku jako veliku gradjevinu, mislim da se na prizemlju nalazila banka, i da je tom prilikom trebalo da pogine bar nekih 10 000 ljudi.
Shvativsi svoj podredjeni polozaj, nisam imala izbora , jer je on stalno bio pored mene i pretio mi je i navodio da moram da ispunim svoj zadatak. Ja sam u zadnjem trenutku shvatila sta cinim i krisom dojavila policiji da ce bomba biti postavljena na odredjeno mesto, sledece cega se secam jeste to, da ja lezim na zemlji prerezanog vrata, dok krv lipti na sve strane, osecaj jako cudan, izrazito sam osecala kako mi je vrat prerezan i kako krv tece, ali nisam osetila nikakav bol, samo iscekivanje smrti, i iskreno nisam se nesto opterecivala oko toga. Neka druga muska osoba mi je drzala vrat i pokusala da spreci krvarenje ali bezuspesno posto se secam da je neko rekao kako mi nema spasa, da krv gubim velikom brzinom i da to moje srce ne moze da nadoknadi.
Prva misao koja mi je prosla kroz glavu kada sam se probudila bila je da je to san iz nekog proslog zivota, ali mi je jedino cudno to sto je vreme desavanja radnje novijeg datuma, zapravo mozda pre nekih najvise 10-tak godina.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet feb 22, 2008 8:34 pm 
Administrator

Paralelni realiteti/svjetovi?

U njima obično nismo isti ovakvi kao što smo u ovom svijetu. Desi se ponekad možda i neka ovakva "konekcija", povežu se naši eterički otisci duše s onima "tamo"... i vjerojatno možemo komunicirati preko snova. Eteričkim, ovakvim, putem, odnosno doživljajima.

Tko zna!? #-o

:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto feb 26, 2008 5:35 pm 
Član foruma

[quote] Odgovorio: Pet Feb 22, 2008 9:34 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Paralelni realiteti/svjetovi?

U njima obično nismo isti ovakvi kao što smo u ovom svijetu. Desi se ponekad možda i neka ovakva "konekcija", povežu se naši eterički otisci duše s onima "tamo"... i vjerojatno možemo komunicirati preko snova. Eteričkim, ovakvim, putem, odnosno doživljajima.

Tko zna!?
.......................................................................................................
Jack to sam i ja pomislila, hvala na misljenju!!

Moja drugarica u poslednje vreme jako cesto sanja pse. Jednom je sanjala da su psi totalno preuzeli kontrolu nad gradom i da su svi ljudi u panici trcali trazeci skloniste. Zadnji put je sanjala da su svi bili beli i dok je ona stajala na pijaci, oni su potrcali prema njoj… :roll:
Ona misli da ih sanja jako cesto zbog toga sto ih ima mnogo u mestu u kome zivimo :-k , ali meni je to jako sumljivo, mislim da joj nose neku poruku i da njen racionalni deo mozga odbija da poveruje da oni imaju dublje znacenje 8) . Medjutim ona je znatizeljna da sazna i vase misljenje, pa evo ako neko ima neku ideju, neka je iznese.
Pozz

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 27, 2008 3:03 pm 
Početnik

Ja sam u snu telepatski komunicirala s psom. U gradu se pojavio Predator
(onaj iz istoimenog filma). Ljudi su bili nervozni i uplašeni, neki su trčali mračnom ulicom. Na tren sam vidjela predatora na krovu neke zgrade i pomislila kako se trebam negdje skloniti kad se pojavio njemački ovčar s pričom kako mene neće predator odmah ubiti jer mu znam pobjeć i sl. pa ga to intrigira i taj njegov lov mu je onda zanimljiv. Krenuli smo dalje ulicom dok mi je objašnjavao neke pseće teknike prikradanja, napada...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 29, 2008 2:49 am 
Početnik

ljudi ne znam da li se vama desilo nesto slicno ali meni se vise puta dogodilo... inace,mnogo vjerujem u svoje snove jer se oni na ovaj ili onaj nacin ostvare..kao dijete (imala sam 15 god) zapisivala sam svoje snove punih 2 ipo godine..na kraju nedelje sam ih znala analizirati,i uglavnom bih sanjala vodu..nego nije to ono o cemu zelim ovdje pisati,nego nesto sto mi je zaista privuklo svu paznju..
sanjam da treba da uzmem olovku i papir jer neko treba nesto da mi saopsti,i ja u snu to i ucinim..pocnem pisati pjesmu,to jest ne smisljam je ja sama vec ruka sama pise..ispisem tako par strofa, i probudim se,i automatski je zapise u svoju svesku sa snovima! svi stihovi se perfektno rimuju!! nego,iako ponekad znam pisati pjesme,to sto sanjam nikako nije moj stil pisanja

ili sanjam tako neku recenicu,neku frazu,da bih je nesto kasnije (nekad i par godina kasnije) nasla u nekoj knjizi,ili bi je neko izgovorio,i niko mi ne bi ni vjerovao da sam to sanjala dok ne pokazem svoj rokovnik..

da napomenem da mi se i u javi desavala slicna stvar,tj da gledam tv na primjer a da ruka sama pise i da cesto to bude neka recenica od vaznosti,ili neki stih...nekad cak i na stranom jeziku

i,jos nesto mi se desilo,ne znam ni sama kako...grcki jezik ne govorim,i jedino sto sam znala tada reci je "sagapo" :) medjutim sanjam jedne veceri da razgovaram sa jednim grkom,i sve rijeci sam zapisala,a uskoro sam nabavila recnik i shvatila da sam ja njega zapravo pitala kojim putem treba da krenem... zapravo plasi me to sto u vecini mojih snova,ja ne znam kuda treba da odem , i desava mi se da mi ljudi pokazuju put al ja n vidim nista od toga sto oni pokazu..
da li je to mozda sve u podsvijesti,vjerovatno je sve rezultat mojih svakodnevnih razmisljanja o situaciji u kojij se nalazim,i iz koje ne mogu pobjeci?? vjerovatno jeste

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 29, 2008 12:43 pm 
Član foruma

Citat:
i,jos nesto mi se desilo,ne znam ni sama kako...grcki jezik ne govorim,i jedino sto sam znala tada reci je "sagapo" Smile medjutim sanjam jedne veceri da razgovaram sa jednim grkom,i sve rijeci sam zapisala,a uskoro sam nabavila recnik i shvatila da sam ja njega zapravo pitala kojim putem treba da krenem...

Stvarno svasta mozes dok sanjas. Tebi ide u korist to sto zapisujes i sto se tocno sjecas svih rijeci.
Ja sam jednim sanjala da mi je bog poslao poruku ispisanu na velikom zidu, bila je na nekom cudnom jeziku. kada sam procitala tu poruku pogledala sam u nebo i vidjela zvijezde kako oblikuju veliki broj 22. zatim sam shvatila da oko tog broja leti mali svemirski brod. Malim djelom sam shvatila koja je svrha tog sna i koja je svrha mene ali svejedno nikad nisam shvatila sve. Npr sta je tocno pisalo na tom zidu (a mozda to nije bilo toliko ni vazno kao cinjenica da sam dobila poruku) i jos nisam tocno shvatila koje je znacenje broja 22 iako me "prati" u zivotu. To je bio jedan u nizu od cudnih snova koje imam.
I pomogli su mi da shvatim nesto sto nikada ne bih sama shvatila i za sta nikada ne bih nasla odgovor u budnom stanju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub mar 29, 2008 8:57 pm 
Moderator

Izuzetno zanimljivi snovi, galaksicna, dobro dosla!
Tokom hipnotičkih seansi su zabeleženi primeri da su ljudi govorili na stranom jeziku, mada ga u svom 3D nisu znali. Naša podsvest je čudo.

I meni se događaju ovi sinhroniciteti u snovima – mislim da taj izraz više odgovara stvarnosti od prekognicije – neki od njih sasvim neobične. Neka moguća objašnjenja za njihovu pojavu bi se mogla naći, ali ih je još mnogo zanimljivije pratiti.

Citat:
Zapravo, plasi me to sto u vecini mojih snova,ja ne znam kuda treba da odem , i desava mi se da mi ljudi pokazuju put al ja n vidim nista od toga sto oni pokazu..
da li je to mozda sve u podsvijesti,vjerovatno je sve rezultat mojih svakodnevnih razmisljanja o situaciji u kojij se nalazim,i iz koje ne mogu pobjeci?? vjerovatno jeste

Možda znak da je i oko tebe mnogo toga što bi ti moglo ukazati na rešenje situacije (ljudi koji mi pokazuju put :wink: ).

Citat:
i jos nisam tocno shvatila koje je znacenje broja 22 iako me "prati" u zivotu. To je bio jedan u nizu od cudnih snova koje imam.

Prva asocijacija 22 karte Velike Arkane u tarotu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 15, 2008 2:22 pm 
Član foruma

Ne znam zasto u zadnje vreme sve cesce sanjam teme vezano za voz i prugu...

Nekada putujem vozom , nekada samo pogledom posmatram prolazak voza, a nekada samo setnja prugom.

Poceo sam da vodim "Dnevnik snova" i bas mi se pre dva dana ponovo javio san sa prugom. Setajuci prugom bio je pokusaj napada nekog dzinovskog gustera , ali me je na napad upozorio prijatelj(za koga ne znam ko je, jer mu nisam video lice) i tada je guster i pobegao.
Da li je ovaj san smesan ili nije ni sam ne znam. :roll:

A isto te noci sam sanjao pokusaj napada od jedno 6-8 tigrova, ali isto tako kao u prethodnom na upozorenje oni su pobegli. :roll:

Da li neko ima predstavu da li imaju neku poruku ovi snovi...

I zanimalo bi me da li neko ima knjigu od C. G. Jung-a o tumacnju snova?

Hvala

Vrh

Naslov: moj ucestali san
PostPostano: uto apr 15, 2008 5:59 pm 
Član foruma

Pozdrav svim galakticarima!

Citajuci razne postove na temu snova, nadjoh za shodno da opisem "san" koji mi se desava vec tacno tri godine. Volela bih da cujem da li je neko imao slicno iskustvo i kako se nosi sa tim.

Radi se o sledecem: nekoliko trenutaka pred budjenje izgubim kontrolu nad telom, odnosno, osecaj je kao da je nesto uslo u mene i telo pocinje nekontrolisano da mi se trese, kao u nekim talasima. U tim trenucima pokusavam da pozovem u pomoc, ali ne mogu da izustim niti jednu jedinu rec. Kada prestanem da se tresem, telo mi je totalno paralisano, jedino imam kontrolu nad disanjem, i to traje skoro ceo minut. Nakon toga sam toliko prestravljena i ubedjujem sebe da je to samo san. Tako je bilo prvi put, pre tri godine.

To sto mi se desava je veoma ucestalo, dva do tri puta mesecno. U poslednje vreme u tim trenucima cujem zvukove kao sto je elektricitet i leprsanje krila, praceno cudnim osecajem na celu, kao da mi je neko nesto zalepio, a zujanje u usima je uvek prisutno.
Jednom sam uspela i da viknem nesto tipa "izlazi iz mene" i odjednom je sve prestalo. Sada me vise taj "san" ne uznemiruje kao ranije, ponekad mogu cak i da ga predosetim pre nego sto legnem da spavam.

Imam i jedno pitanje za sve kojima je zanimljiva tematika snova....da li koristite Melatonin i kakve efekte ima na vas san i zivot uopste? Licno nisam naisla na neke obimnije informacije o tome. Koristim ga tek nedelju dana i ne primecujem nista posebno, osim sto mogu da tempiram vreme spavanja, sto mi je vise nego korisno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 15, 2008 6:15 pm 
Član foruma

to ti energetsko( astralno ili kako god ga već nazivaju) tijelo vibrira i tu sada imaš različite mogućnosti. prije svega fizički loše ti se ništa ne može dogoditi, stoga ti ja savjetujem slijedećeg puta kada ti se to dogodi pokušaj se prepustiti tome bez previše misli ili pokušavanja prekidanja procesa vrpoljenjem ili uznemiravanjem samog/same sebe, naravno ako je to ono što ti želiš.

ako se odlučiš vježbati to kroz tehnike opuštanja i meditacije itd. onda imaš razne mogućnosti kako to iskoristiti. možeš se astralno projicirati, imati vantjelesna iskustva, razne psihičke doživljaje koji mogu nadilaziti tvoja očekivanja i maštu. moraš samo zapamtiti da ulaziš u područje nepoznatog i poznatog istovremeno, stoga svašta možeš očekivati. također ćeš se razvijati kako psihički tako i fizički ukoliko pravilno vladaš tim svojim povišenim stanjima svijesti, pa u tome ima i te kako mnogo koristi. uglavnom, imaš podosta literature na temu svega toga, najvažnije da sam/sama proučiš sve to i odlučiš se koji je po tebi put ispravan.

želim ti sreću :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto apr 15, 2008 11:59 pm 
Član foruma

1979 je napisao/la:
Ne znam zasto u zadnje vreme sve cesce sanjam teme vezano za voz i prugu...

Nekada putujem vozom , nekada samo pogledom posmatram prolazak voza, a nekada samo setnja prugom.

Poceo sam da vodim "Dnevnik snova" i bas mi se pre dva dana ponovo javio san sa prugom. Setajuci prugom bio je pokusaj napada nekog dzinovskog gustera , ali me je na napad upozorio prijatelj(za koga ne znam ko je, jer mu nisam video lice) i tada je guster i pobegao.
Da li je ovaj san smesan ili nije ni sam ne znam. :roll:

A isto te noci sam sanjao pokusaj napada od jedno 6-8 tigrova, ali isto tako kao u prethodnom na upozorenje oni su pobegli. :roll:

Da li neko ima predstavu da li imaju neku poruku ovi snovi...

I zanimalo bi me da li neko ima knjigu od C. G. Jung-a o tumacnju snova?

Hvala

Pravac u knjižnicu i preporučujem odličan prikaz Jungove psihologije od Jolande Jacobi: Psihologija C.G. Junga, imaš odlično razrađenu teoriju o snu...
Pozdrav, V.

Vrh

Naslov: Re: moj ucestali san
PostPostano: sri apr 16, 2008 12:15 am 
Član foruma

bellatrix je napisao/la:
Pozdrav svim galakticarima!

Citajuci razne postove na temu snova, nadjoh za shodno da opisem "san" koji mi se desava vec tacno tri godine. Volela bih da cujem da li je neko imao slicno iskustvo i kako se nosi sa tim.

Radi se o sledecem: nekoliko trenutaka pred budjenje izgubim kontrolu nad telom, odnosno, osecaj je kao da je nesto uslo u mene i telo pocinje nekontrolisano da mi se trese, kao u nekim talasima. U tim trenucima pokusavam da pozovem u pomoc, ali ne mogu da izustim niti jednu jedinu rec. Kada prestanem da se tresem, telo mi je totalno paralisano, jedino imam kontrolu nad disanjem, i to traje skoro ceo minut. Nakon toga sam toliko prestravljena i ubedjujem sebe da je to samo san. Tako je bilo prvi put, pre tri godine.

To sto mi se desava je veoma ucestalo, dva do tri puta mesecno. U poslednje vreme u tim trenucima cujem zvukove kao sto je elektricitet i leprsanje krila, praceno cudnim osecajem na celu, kao da mi je neko nesto zalepio, a zujanje u usima je uvek prisutno.
Jednom sam uspela i da viknem nesto tipa "izlazi iz mene" i odjednom je sve prestalo. Sada me vise taj "san" ne uznemiruje kao ranije, ponekad mogu cak i da ga predosetim pre nego sto legnem da spavam.

Imam i jedno pitanje za sve kojima je zanimljiva tematika snova....da li koristite Melatonin i kakve efekte ima na vas san i zivot uopste? Licno nisam naisla na neke obimnije informacije o tome. Koristim ga tek nedelju dana i ne primecujem nista posebno, osim sto mogu da tempiram vreme spavanja, sto mi je vise nego korisno.

Pozdrav!

Meni se također događaju slične stvari pa znam što doživljavaš.
Kao što ti je demjurg rekao, prouči tematiku astralne projekcije, te ćeš moći usporediti događaje...
zvukovi, njihanja, sve je to normalno...
Nadalje, strah i uznemirenost nisu poželjne karakteristik, znam da je teško nositi se s njim, ali treba ga naučiti kontrolirati, najbolja antiteza strhu je ljubav, pretraži i suoči se sa svim što strah donosi, a onda nek te ljubav prožme, ako imaš mogućnost fleksibilnih emocija.
Melatonin kao što možda znaš je neurotransmiter koji se luči u žljezdi epifizi, ima opuštajući i regenerirajući efekt, luči se tokom noći ili kada boravimo u tami itd, osobno smatram da nije potrebno dodavati ikakve kemikalije u sebe, osim eventualno u nekim akutnim trenucima. Ako bolje pogledaš nisi ništa dobila s tabletama, mislim, svijest nije ništa napredovala, zar ne? Zašto narušavati balans tijela? A ako postoji disbalans onda ga se može promjeniti i promjenom ponašanja...
Sve najbolje, pozdrav!
V

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri apr 16, 2008 5:39 pm 
Član foruma

V i Demiurge, hvala na savetima. Pokusacu sledeci put da se totalno prepustim, mada je strah vec sve manje prisutan, pa da vidim sta ce se desiti. Ali, ono sto me i dalje buni jeste to da kada moje astralno telo vibrira, to nije prouzrokovano mojom svesnom voljom. Stoga mi nije prijatno kada pomislim da tamo neki entitet cacka po mom astralnom telu, ukoliko se sve to odvija na tom planu. Da li je moguce da astralno telo deluje nezavisno samo po sebi? Nezavisno od svesnog uma, bez ikakve voljne namere?
Tacno je da melatonin nije doveo do nekog napretka svesti, ali mozda je jos rano. To je jedini lek sa kojim sam voljna da eksperimentisem, nekako intuitivno smatram da bi mogao da mi koristi, ne iskljucivo u napretku svesti, nego i na zdravstvenom planu. Mada opet, sve je to povezano.......
U svakom slucaju, nabavicu neku literaturu na temu a.projekcije, hvala na predlogu i
sve najbolje!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.