Sada je: ned maj 11, 2025 1:36 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sri jan 23, 2008 2:33 pm 
Moderator

Viš dobro da si me sjetila, noćas sam nakon dugo vremena opet sanjao zmiju otrovnicu i to u kontekstu cijele obitelji.
Znaći opet netko spletkari sa mnom i mojom obitelji.

U stvarnosti nemam nikakvo gađenje ili strah prema zmijama, no u snovima su mi vrlo odbojne i opasne.
Nego malo šale, vidim ja da je tebe strah da ćeš izgubiti ud. :):):)

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 23, 2008 3:16 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Viš dobro da si me sjetila, noćas sam nakon dugo vremena opet sanjao zmiju otrovnicu i to u kontekstu cijele obitelji.
Znaći opet netko spletkari sa mnom i mojom obitelji.

U stvarnosti nemam nikakvo gađenje ili strah prema zmijama, no u snovima su mi vrlo odbojne i opasne.
Nego malo šale, vidim ja da je tebe strah da ćeš izgubiti ud. :):):)

jesi ikad dirao zmiju?

:P nije mene strah ja ne sanjam zmije...

p.s.- ima tu netko tko prakticira lucidne?... ja sam ih zanemarila u zadnje vrijeme jer mi je postalo dosadno sama da sanjam.. htjela bi upoznat nekoga pa da probamo se naci na nekom mjestu skupa... pa da skupa sanjamo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 23, 2008 3:23 pm 
Moderator

Dirao sam zmiju i nije ništa odvratno.

Uspjelo mi je jednom nekako djelovati na nekog drugog putem vibrirajuće sile u sanjanju ili bi to možda bio astral..... sve mi je to čudno pomješano....ako se napola probudim i nađem u energetskom tijelu i nisam u snu, nego vidim na pola krevet i sobu, što je to onda?? Astral? Viđenje u sanjanju?? Evo baš me briga što je, samo nek je.
Nisam do sad imao iskustava u zajedničkim lucidnim snovima, no nisam to ni tražio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 23, 2008 3:35 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Dirao sam zmiju i nije ništa odvratno.

Uspjelo mi je jednom nekako djelovati na nekog drugog putem vibrirajuće sile u sanjanju ili bi to možda bio astral..... sve mi je to čudno pomješano....ako se napola probudim i nađem u energetskom tijelu i nisam u snu, nego vidim na pola krevet i sobu, što je to onda?? Astral? Viđenje u sanjanju?? Evo baš me briga što je, samo nek je.
Nisam do sad imao iskustava u zajedničkim lucidnim snovima, no nisam to ni tražio.

ak ti nije zmija odvratna :mrgreen: (opet ja), zasto ti je onda u snu odvratna? :mrgreen:

to ti je neka pola astralna projekcija :D jer imas svjest sve vidis a nisi jos u tjelu

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 23, 2008 3:38 pm 
Član foruma

ja sam zainteresiran za sanjanje zajedno. ide mi dosta dobro ali samo kada imam entuzijazma , kada entuzijazam splasne ne da mi se.
ako si za i j sam za :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 23, 2008 3:41 pm 
Moderator

sjemenka je napisao/la:
ak ti nije zmija odvratna :mrgreen: (opet ja), zasto ti je onda u snu odvratna? :mrgreen:

Zato jer valjda zmija u snu nije isto što i zmija u javi.
I čak ne bih rekao da je odvratna u snu, nego predstavlja opasnost, nešto što treba zaobići, preletjeti ....

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 23, 2008 3:42 pm 
Član foruma

-Nix- je napisao/la:
ja sam zainteresiran za sanjanje zajedno. ide mi dosta dobro ali samo kada imam entuzijazma , kada entuzijazam splasne ne da mi se.
ako si za i j sam za :D

ok :mrgreen: meni treba oko 1 tj pripreme mozda i manje... moramo dogovorit koji dan ... scenu i kako cemo se prepoznat ime ili nesto sto nas oznacava a da je iskljucivo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 23, 2008 3:49 pm 
Član foruma

promatrač je napisao/la:
Zato jer valjda zmija u snu nije isto što i zmija u javi.
I čak ne bih rekao da je odvratna u snu, nego predstavlja opasnost, nešto što treba zaobići, preletjeti ....

pa da u tvojoj posvjesti je ocito nekaj drugo.

I moja mama sanja zmije i njoj je negativno. Osobno nemam sa tim problema (zivotinjama jel ;) )... no ima jedno bice koje sam sanjala 2 put... djeluje kao zmija.. skroz je crno no to joj je PAPAK (sta izgleda duguljasto poput... i ako dopustim da udje u mene u snu tad se dogodilo da imam ispad bijesa jedan od tih dana. Pa eto ak ti to sta znaci. Ja bi rekla da se entitet uspio zavuci dok spavam :|

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri jan 23, 2008 7:48 pm 
Početnik

Jack987 rekla bih da ima simbolike :)
Neko ce na podao nacin (skrivanje ispod vrata) pokusati da ti naskodi ali mozda samo vise recima(siktanje zmije), sto za tebe nece biti neki problem.To sto se nalazi u tvom stanu, moze biti znak da je to neka osoba koja ipak ima prisup istom. Mozda je rec o nekoj tvojoj ideji ... cije ugrozavanje moze da ugrozi i ljude koji su sa tobom( svi ljudi usli sigurno u stan). Sve u svemu sitnica, koju ces lako resiti. :wink:

A sto se tice odnosa prema zmijama u zivotu, i samim tim njihovog pojavljivanja u snovima, mogu samo reci da se ne gadim zmija, ali ih ni ne volim bas, vise se gadim crva i to uzasno u zivotu ali njih naprotiv nikad ni ne sanjam..

Moonlight na tvoje tumacenje macke mogu samo da dodam, da posle onih mojih snova, da me nesto vuce i odvlaci,tame...itd, mogu samo spomenuti jedan san koji je usledio, kada sam odradila neke stvari i osecala se sigurnom. Sanjam da sam u nekoj staklenoj sobi, na vrata mi lupa i skace ogrnomna odvratna crna macka, koja je definitivno licila na samom vraga.Lupa ali iako su zidovi moje sobe od stakla ona ne moze da udje. Neka osoba koja je bila samnom u tom momentu, htela je da izadje iz sobe, govorila sam joj da ne ide, zar ne vidi macku, da ce je napasti, ta osoba nije htela da me slusa i izasla je, a macka ju je bukvalno unakazila...Vratila se do mojih vrata i ponovo pokusavala da udje, posto mi je dosadila, vidim nece mi dati mira, pridjem i pogledam je u oci... prizor uzasan... kazem joj da mi ne moze nista i da ide vec jednom...i otisla je ..tek tako
Tako da crna macka retko kad u snu moze biti nesto dobro, ja je nazivam neprijateljem, jer nemam znanje o entitetima i nemam pojma sta se pod tim podrazumeva.
:roll:
Evo jos jedan san plus
Sanjam da drugarica i ja idemo nekim putem... i odjednom nailazimo na prekid puta, ali taj prekid je bio takav da sam mogla da vidim zemljino jezgro....drugarica preskoci a ja nisam mogla, pruzi mi ruku i uspem i ja da predjem.
Dva dana posle tog sna , na mene i drugaricu naleti kamion, i to sa takvim spletom okolnosti da zvuci kao da nas je nesto navelo pod taj kamion, sudbina ...ko zna sta.Nas dve smo prosle sa malim povredama, ja malo losije ali sve u svemu kakva su kola bila za nepoverovati dobro. Sad bar znam da kad sanjam prekid puta ne izlazim iz kuce bar nedelju dana
:mrgreen: :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 24, 2008 2:12 pm 
Početnik

pozdrav svima

Evo da vam ispricam i ja jedan san za koji mislim da je vrlo znacajan.
Sanjam da je sve voda{arhetip materijalnog sveta}ali ima dve uske staze.Ja idem jednom ali me nesto tera da se vratim i da krenem drugom stazom.Na kraju prve staze nalazi se plitka i bistra voda u kojoj vidim sliku andjela i zmaja koji su spojeni,odozdo je andjeo a odozgo zmaj.Ja sam svesna da to nije slika vec da je sve to zivo,kleknem i uhvati andjela za ruku i onda osetim da je andjeo ziv i on drzi mene za ruku.Onda cujem glas iza mene koi govori"minotaur".Ja ustanem i krenem i opet cujem glas koi veli"idi uvjek sa desne strane reke",gde sam i posla.
Molim komentar.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 24, 2008 2:23 pm 
Član foruma

ako uvijek ideš jednom stranom u labirintu sigurno ćeš kad-tad naići na izlaz.
možda sama uhvatiš smisao :|

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 24, 2008 8:18 pm 
Član foruma

Pozz
Mozda ce nekom zvucati smesno, ali ja sam jako cesto sanjala "Gozilu", i to pravog, visokog mozda 10 m, i to je pocelo pre nekih dve godine, kada ja pojma nisam imala sta su lizardi...
Prvi san je bio jako upecatljiv, on me je jurio bukvalno po celom svetu, jer sam ja u snu bezala cak i u Ameruku, cak sam skakala i kroz prozor zgrade sa najmanje 5 sprata ( mozda bi trebalo da napomenem da ja zivim na potkrovlju) i naravno docekala na noge kao i svaki pravi nindza :D ..bitno je da sam ja u snu bila jakom prestrasena, delovao je tako stvarno...
Drugi san sa njim je isto bio strasan i naravno on me je jurio sve vreme...
Slicni snovi su se ponovili u jos nekoliko navrata, ali bitno je sledece...
kako je moje znanje napredovalo, tako su se i snovi menjali... :?
Zadnji put sam ga sanjala pre dva meseca i situacija se znatno preokrenula u moju korist, sad sam ja njega jurila, verovali ili ne, i to sto je najzanimljivije on je mogao da se smanji i da poprimi ljudsku formu, ali mene to nije iznenadilo, posto sam ja uvek mogla da ga prepoznam i stalno mu bila za petama....
Tek su nedavno stvari pocele da se odpetljavaju, " Godzila" je veliki guster, Lizardi su gusteri... Znanje spasava, ignorisanje vodi u opasnost!!!!!! :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 24, 2008 11:18 pm 
Moderator

Citat:
pozdrav svima

Evo da vam ispricam i ja jedan san za koji mislim da je vrlo znacajan.
Sanjam da je sve voda{arhetip materijalnog sveta}ali ima dve uske staze.Ja idem jednom ali me nesto tera da se vratim i da krenem drugom stazom.Na kraju prve staze nalazi se plitka i bistra voda u kojoj vidim sliku andjela i zmaja koji su spojeni,odozdo je andjeo a odozgo zmaj.Ja sam svesna da to nije slika vec da je sve to zivo,kleknem i uhvati andjela za ruku i onda osetim da je andjeo ziv i on drzi mene za ruku.Onda cujem glas iza mene koi govori"minotaur".Ja ustanem i krenem i opet cujem glas koi veli"idi uvjek sa desne strane reke",gde sam i posla.
Molim komentar.

Pozdrav, soulmate, i dobro dosla!
Izuzetno je interesantan san, moram da pokusam. :wink:
San doduse istinski mpze da rastumaci samo sanjac, jer su arhetipske slike uvek na najtemeljniji nacin povezane sa njegovom stvarnoscu i upravo ta veza vecnog sa duboko licnim cini ovakvu vrstu snova fascinatnim.
Tako cu ja izdvojiti neke simbole, a ti pokusaj da ih povezes.

Voda je arhetipska slika nesvesnog. To znacenje u snu pojacava i asocijacija na lavirint (takodje jedna od arhetipskih simbola nesvesnog) pominjanjem Minotaura. Voda se u snovima moze javiti u najrazlicitijim oblicima i po pravilu oslikava odnos budne svesti prema celovitosti psihe. Ti hodas kroz vodu (dakle, niti te ona preplavljuje, niti osecas strah, ...), voda (nesvesno) je lavirint ali u njemu nisi izgubljena i kroz njega vode dve staze.

Lagani impulsi nase psihe, koji dolaze iz centra, se veoma cesto ocituju u predstavama ujedinjenja. U snovima se javljaju dve vrste simbola ujedinjenja: congregatio – ujedinjenje razlicitih aspekata naseg bica, stvaranje ujedinjenog sopstva od rascepkanih delova skupnosti koju inace predstavljamo (nesto kao oni Moravjevi zeljezni parcici) i postizanje veceg integriteta svesti; i coniunctio na sledecem nivou – ujedinjenje osnovnih polariteta, osnovnih suprotnosti u nama, ono sto se naziva alhemijskom svadbom.

Dosta elemenata iz ovog sna nagovestavaju coniunctio: tu su prvo ova dvostruka bica (andjeo-zmaj i covek-bik) ali jos pre asocijacija na Tezeja koji je uspeo da pronadje put iz lavirinta tek uz pomoc Arijadninog konca, dakle, budjenjem zenskog principa u sebi.

Ali ono sto je za mene iznenadjujuce je da je san naglasio da je andjeo ziv :!: . Naime, u alhemijskom procesu to zdruzeno bice (rezultat ujedinjenja osnovnih polariteta) zaista treba da ozivi. Jedan citat, jedino taj mi je pri ruci za ilustraciju, mada ima boljih: „Za alhemijske ilustracije u „Psihologiji transfera“ Jung je odabrao predstave koje naglasavaju svojstva ujedinjenja: kralja i kraljicu koji su doslovno spojeni u jednu osobu (znate te stare slike). Ali to zdruzeno bice je mrtvo i mora ponovo da ozivi, uskrsne, povratkom duse.“

Ozivljavanje je deo coniunctia, a za mene je potpuno fascinatno da se ovi simboli definitivno ponavljaju u snovima a da su pri tome najcesce nepoznati budnoj svesti snevaca. San kao da ih vuce iz sfere arhetipskih slika, kolektivnog nesvesnog, pretvarajuci ih u konkretne slike sa simbolicnim znacenjem.

Vrsta ovih zdruzenih bica bi mogla da ukaze na znacenje ujedinjenja: i par andjeo-zmaj i Minotaur, covek-bik, bi mogli da ukazu na vezu htonskog, instinktivnog dela nase prirode i visih delova naseg bica.

Strane desno-levo igraju prilicno veliku ulogu u snovima. Verujem da pored ostalog imaju veze sa podelom na desnu i levu hemisferu (mozga) i njima pripadajuce funkcije. A buduci da su ove hemisfere i oblast njihovog delovanja ukrstene (leva hemisfera mozga kontrolise desnu stranu tela i obrnuto) nije uvek lako rastumaciti sta bi znacila ‚desna strana’.

Pored ovih arhetiskih znacenja, slike iz sna se veoma cesto mogu povezati sa realnom situacijom snevaca, na cesto protivurecan nacin. Izgleda da nase nesvesno nema nikakvih problema sa time da akomodira razne prividne protivurecnosti i viseslojnosti i razlicita znacenja. 8)

Kako neko rece, "paradoks je jedini nacin da se integralno razmislja" :wink:

Eto, par ideja za razmisljanje i kontemplaciju nad znacenjem simbola. medjutim pogotovo kod ovakvih snova ne bi trebalo ‚preterati’ sa tumacenjem, pogotovo ne konkretizovati suvise simbole. Zavirivanje u ovo snoliko podrucje je izuzetno intrigantno, propustanje snova kroz tumacenje od strane budne svesti moze da podstakne njen razvoj, kao i da podstakne ‚rad’ snova, ali nikada ne smemo zaboraviti da smo mi tu samo u ulozi posmatraca jednog tajanstvenog procesa koji se zbiva u nasoj dusi. :wink:

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 26, 2008 12:22 pm 
Početnik

Arja, divno tumacenje. Samo da dodam da se desna strana najcesce povezuje sa svesnim stavom, a leva sa nesvesnim. Mislim da glas-a to je uvek znacajno u snovima i predstavlja direktno obracanje Jastva- porucuje da je izlaz iz lavirinta poslusati svesni stav i ne zalutati u nesvesnom. To je takodje put dobra, povisene svesnosti, ispravnog postupanja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 26, 2008 2:20 pm 
Moderator

U prilog lijeve-desne strna mozga, imam nedavno konkretno iskustvo.
Tih dana su me mućile neke blage glavobolje.
Sanjao sam nešto vrlo aktivno i sudjelovao u radnji (običan san - ne lucidan).
U jednom momentu se je netko u stanu proderao (moja kćerkica :)).
Doslovno me isčupala iz sna.
U trenu prelaska iz sna u javu sam osjetio kako je pukla veza između dvije hemisfere mozga, ili možda nije pukla nego je nešto prošlo s jedne strane na drugu i to je fizički zabolilo.
E sad ne bih se kladio iz koje u koju je prešlo i koja se aktivirala za javu, ali onako po slabom sjećanju mislim da je svijest prošla iz lijeve u desnu polutku negdje 3m ispod tjemena, u ravnini vrata.
Sanjamo li sa zaista lijevom polutkom i to na način da načinimo privremeni most prem desnoj? Kažem ne sjećam se za sigurno koja je koja strana...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 26, 2008 3:32 pm 
Početnik

Hvala svima sto ste mi pomogli da razumem sta ovaj san zeli da mi kaze .Ovog momenta osecam visu vibraciju koja me spaja sa svim.Pozdrav dobri ljudi

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned jan 27, 2008 12:15 am 
Moderator

Citat:
Samo da dodam da se desna strana najcesce povezuje sa svesnim stavom, a leva sa nesvesnim. Mislim da glas-a to je uvek znacajno u snovima i predstavlja direktno obracanje Jastva- porucuje da je izlaz iz lavirinta poslusati svesni stav i ne zalutati u nesvesnom. To je takodje put dobra, povisene svesnosti, ispravnog postupanja.

Super! Mislim da je ovo bas u centar :!: !

Citat:
U prilog lijeve-desne strna mozga, imam nedavno konkretno iskustvo.

Nisam sigurna iz koje sfere dolaze snovi, mozda bas iz tog mostica koji spaja obe strane :mrgreen: .
Ali moram da priznam da me najiskrenije fascinira nacin na koji se kod tebe neki impulsi psihe ispolje preko cisto fizickih senzacija :thumbup: .

Citat:
Hvala svima sto ste mi pomogli da razumem sta ovaj san zeli da mi kaze .Ovog momenta osecam visu vibraciju koja me spaja sa svim.Pozdrav dobri ljudi

Za jos ovakvih snova!
:occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 11, 2008 4:47 pm 
Početnik

[img]http://img339.imageshack.us/img339/9969/okokd4.jpg
Imam još od djetinjstva neobične snove (ne uvijek) i svjesna sam u snu da sanjam,
obično ne utječem na ishod sna, osim kad se želim vratiti natrag da nešto provjerim ili bolje shvatim, interesantnije mi je promatrati što će biti dalje, he he. To mi je nekako normalno i u tom trenutku znam da će to biti jedan od "onih" snova, međutim unazad nekoliko mjeseci imala sam usporavanje vremena u snu, pa me zanima da li još netko ima takvo iskustvo.
Dakle san je bio ovakav: Nalazim se kod prijateljice u Zg i nas troje ili četvero jurimo gradom nekim poslom, dolazimo u blizinu njenog stana a ja trebam brzo otići u taj stan presvući se, istuširati i odjuriti natrag u njen dućan.
Provlačim se kroz dječje igralište pa preko ostataka nekakve građe i šuta jer radnici tu uređuju park i ulijećem u zgradu. Već na vratima stana skidam cipele, hlače ostajem u majici i na putu u kupaonicu bacam pogled na duguljasto ogledalo u oliku elipse. Tu nastaje šok, svjesna sam sebe pred ogledalom, u ogledalu vidim svoj odraz a istovremeno kraj ogledela vidim sebe kako usporeno nastavljam prema kupaonici...tu sam se probudila #-o
Svaki komentar je dobrodošao[/img]

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon feb 11, 2008 6:01 pm 
Član foruma

Malo sam čitao o snovima i tako,a mislim da je ovo pravo mjesto za takvo pitanje, pa me zanima da li se zna zašto se čovjek sijeća tako malenog dijela sna, upućen sam samo u Steinerovu teoriju. Pa ako netko zna,bio bi mu zahvalan ako bi mi odgovorio. Ispičavam se ako je ova tema obrađena već negdje na forumu kroz prijašnje postove.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri feb 13, 2008 9:24 pm 
Moderator

Evo zanimljiv san prošle noći. :shock:

Netko je krenuo masovno porobljavati i odvoditi ljude pa tako i mene.
Svi smo završili u nekoj kući na nekom velikom imanju šečući se slobodno okolo.
Ispalo je da služimo za prehranu tih koji su vodili imanje.
Šetali smo slobodno okolo, no svatko je došao na red prije ili kasnije da ga se pojede...
Tako ja sjedim sa nekom ženom i pričamo nešto onako neobavezno :) i pogleda ona mene i odmjeri onako čitavog i veli MNJAAAC! :):):)
Pun zid je bio svakakvih noževa i alata za mesariju....
Prema kraju sna sam organizirao malu pobunu i uspjeli smo "srediti" tu ženu sa priručnim alatom, i onda sam se probudio.

Sorry ako je ružno, no tako sam sanjao.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.