Sada je: sub maj 03, 2025 4:12 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 227 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: sub maj 27, 2006 2:06 pm 
Član foruma

Citat:
Ovo je nešto najjezivije i najstrašnije sa aspekta postojećeg stanja percepcije koji mi, kao ljudska bića, imamo. Zaista, čovjek mora biti strašno jak da prođe kroz ovu fazu "prosvijetljenja", jer šta mu tu sve neće servirati predatorov um i OPS sile to ne može zamisliti ni u najluđim snovima i najperverznijim holivudskim horor filmovima.
Ovo stanje fuzije ili tkz. ogoljenja čovjeka me malo podsjeća na narkomane kad se nalaze u krizi, obzirom da sam u široj porodici imao jednog narkomana i da sam svojim očima gledao neke manifestacije njihovih stanja kad prolaze kroz, kako oni kažu, "na suvo" skidanje sa heroina. Tu se čovjek "lomi" ili će izdržati sve napade i nastaviti svoj put dalje, ili će biti slomljen i skičeći pobjeći nazad u okrilje prividne sigurnosti i topline matrixa.

Ne znam da li si ovo doista prozivio jer si savrseno opisao ovaj proces ili bar je neko moje iskustvo da je upravo tako , mada ne bih tu fazu nazvala ni "prosvjetljenjem" nego "progledati na oci".
Prosvjetljenje dolazi poslije od nacina zivota sa progledanim ocima.
Covjek je mnogo jaci nego sto misli ili postoji i neka pomoc za nekog tko je iskreno usmjeren na skidanje plasta sa sebe jer taman kad mislis da dones u provaliju i da ne mozes vise neka sila covjeka izvlaci i nastavlja dalje.
A dobro je poredjenje i sa narkomanom jer se to i tjelesno prozivljava , zajedno sa svim mentalnim blokadama i svi otrovi iz tijela krenu napolje pa je ugodjaj kompletan.
Ma koliko bolno, ipak vrijedno iskustvo, jer vecina stvari u nama su samo nezvani gosti koji neprestano vrse diverziju i treba im jednog dana odbiti gostoprimstvo.
Naravno, gosti ce se grcevito boriti da ostanu u toplini doma zato nam i nekada nude svoju laznu ljubav , mozda je bolji izraz lazno dodvoravanje , da bi ostali tu gdje jesu.
Mislim da ce svatko na nekom stupnju sopstvene evolucije proci kroz ovaj proces , jednom kad se poziv uputi vise nema natrag.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 27, 2006 2:25 pm 
Član foruma

Citat:
Ne znam da li si ovo doista prozivio

Jesam Sophia, i mogu ti reći da taj proces još uvijek nije gotov, znači ima još posla da se uradi, da se još mnoga toga isčisti, izbaci napolje, proživi, pojede još tona govana itd.
:shock:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 27, 2006 2:42 pm 
Član foruma

Fingolin, pa sto drugo da kazem , sem da si na dobrom putu :D a mislim da nije gotovo sve do zadnjeg dana ovog naseg zemaljskog zivota
Nije iskljuceno da ponovo moze da se padne , jer u tome je cijela poenta da "prosvjetljenje" nije neka instant terapija nego konstantno usmjeren nacin zivota, razmisljanja i djelovanja u tom pravcu.
U svakom slucaju mnogo srece svima na tom putu, razumijem kroz sto sve prolazite ali kao sto kazu u pjesmama nakon tamne noci neminovno dolazi dan. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 27, 2006 6:14 pm 
Član foruma

Da nastavim analogiju.Po meni talas nam dodje kao nitro.Neophodan je za trku ali pre toga moramo napraviti dovoljno snazan automobil kako bi izdrzao toliko ubrzanje.Ovaj forum bi se mogao nazvati "Pimp My Soul". :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 27, 2006 8:41 pm 
Član foruma

@EM: Ovom forumu bi od wicked SP terminologije vise odgovaralo "Couple My Soul", don't you think? :wink: :)

fingolfin je napisao/la:
Zamisljam jedan sportski automobil.

Ja zamisljam Voyager prije neg sto udje u slipstream.
A onda,... :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 27, 2006 11:00 pm 
Član foruma

Citat:
@EM: Ovom forumu bi od wicked SP terminologije vise odgovaralo "Couple My Soul", don't you think?

Pa da se Bringersi pitaju verovatno i bi.
Ali posto znamo ko vlada ovim forumom :D prvo treba da dodje do kalibracije tih dusa pre nego sto se povezu.
Citat:
Ja zamisljam Voyager prije neg sto udje u slipstream.

Ma to je zastarela tehnologija.Hyperspace je prava stvar. :P

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub maj 27, 2006 11:43 pm 
Moderator

N e znam da li bas imamo pravo da se preterano potresamo zbog manipulacije koja se sprovodi nad nama, kada identican sistem kontrole primenjujemo na zivotinjama. Savrseno oholo stavljanje njihove kompletne egzistencije u sluzbu zadovoljenja nasih potreba i potpuno nepostovanje prema cudu zivota. Ako i nismo direktno ukljuceni u sam proces, ne mislim da nam sluzi kao neka isprika da ne znamo tacno sta je u parizeru ili kobasici.

I drugim ljudima, da ne zaboravim.
Ako je to predatorov um, koji nas cini pohlepnim, oholim, samozadovoljnim, sebicnim, rekla bih da smo sami sebi navukli bedu na vrat. Da smo zracili energijama ljubavi, privukli bismo drugacija bica na gornji sprat direktno linkovan sa nasim. Bica koja nemaju potrebu za kontrolom i dominacijom i ne hrane se strahom. Nasi OPS gospodari (koristicu taj termin) su istovremeno nasa velika sansa: ogledalo koje nas treba naterati da preispitamo sebe i procistimo svoje emocije.

Ogled iz alternativne istorije: elem, nasi preci ili mi inkranirani u davnoj proslosti linearnog vremena smo bili velicanstvena bica, direktno prikopcani na bozanske kreativne energije i raspolagali smo u punoj meri onim sto jesmo i umemo. Medjutim, buduci kao vrsta skloni eksperimentima i pogotovo inventivni u pogledu laganica resenja (snalazljivi, drugim recima), otkrili smo i druge mogucnosti da napunimo baterije. Fluo je velicanstven osecaj, ali mu prethode neprijatne kreativne krize. Puno je lakse pustiti da vam adrenalin digne neki drugi vozac (uz saobracaj u Beogradu ova tehnika ne moze da omasi), da vas sef iznervira, a da vi iznervirate i dobro pripretite svojim podredjenim (uspesan menadzerski sistem).

I tako smo otkrili i patentirali mnoge nove nacine dopune energije: Strah, Mrznju, Zavist, Ponos, Pohlepu. Svetsko prvenstvo u fudbalu. Otkrili smo da je bozanska kreativna energija sasvim ok, ali da uz pomoc gore pomenutih patenata puno lakse postizemo zeljene energetske vibracije. Kao posledica toga sve smo se vise zgusnjavali pa vise nije bilo dovoljno samo da isprepadamo zivotinje, morali smo zaista da ih pojedemo, progutamo i svarimo da bismo preziveli. 8) Odgovarajucim zracenjem brzo smo iselili OPD bica sa sprata iznad nas i privukli bica slicnija nama samima, koja su nam rado pomogla na putu kojim smo sami krenuli.

No, mozda je to zaista neophodan korak u nasem evolutivnom uspinjanju: mracna cajanka duse pred zoru. Mozda moramo da upoznamo kontrast da bismo sigurnije krenuli dalje.

Dobra vam noc
Arja

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 28, 2006 12:07 am 
Član foruma

Arja...imaju smisla neke stvari koje si napisala i covjek nema opravdanja za mnoge stvari koje radi drugim zivim stvorovima na zemlji mada ne vjerujem da ce itko tko nije prosao bas kroz taj horor noci i postati svjestan toga sem mozda nekih specijalnih dusa koje su se inkarnirale na ovoj planeti cija svjesnost daleko prevazilazi svjesnost jednog obicnog zemljanina pa bio i taj zemljanin OPD.
Ja ne vjerujem da bih vise ikada u zivotu mogla da uradim neke stvari kao sto je i jedenje mesa a nazalost da sam morala proci kroz duboku tamu da bih se vidjela u pravom svjetlu i mrak u kome se nalazimo.
Da ne pricam o nepostovanju prirode i nasem licemjerju ako su u pitanju nasi sopstveni interesi.
Zasto je to tako i kako se te negativnosti lijepe za nas tokom zivota sa kojima se poslije identificiramo je nesto na sto samo oni koji znaju tajne ove materijalne kreacije bi mogli dati odgovor. A tko zna te tajne?
A da smo zracili energijama ljubavi ? I to je veliko pitanje kako se zraci tim energijama, ne vjerujem da je to samo zamisao nego jedna duboka transformacija da bi se takva frekvencija manifestirala u covjeku pa bi onda sa njom mogao i da zraci.
Sigurno nije hokus pokus i evo me zracim.
Ali, slazem se sa tvojim konceptom da mi nemamo nikoga nizasto kriviti jer manje vise ljudska rasa sada zanje ono sto je i sama posijala a kako izaci iz tog zacaranog kruga je individualna stvar.
U zoni slobodne volje a ako je ovo takva zona , nazalost i destruktivne dusama se dozvoljava da izive svoje destrukcije. Mozda je jedan dio nas i znao kuda ide a ipak je isao pa sad samo mozemo sebe da krivimo gdje smo se nasli.
No ja ne vidim to vise tako crno kako izgleda , treba zaboraviti sto smo bili i truditi se da budemo ono sto i jesmo..

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 28, 2006 5:20 pm 
Moderator

Da, Sophia, uprkos ovoj mracnoj slici ni ja to ne vidim vise tako crno.
Kada mi podje za rukom da sve svoje koncepte (licnosti, ako hocete) ucutkam, ostane samo iznenadjujuce uverenje da je sve bas kako treba da bude :?: . Zvuci paradoksalno ali valjda je „paradoks jedini nacin da se integralno razmislja“.

Takodje se slazem da „zracenje energijom ljubavi“ zvuci veoma pateticno, ali ja ne umem da nadjem bolji izraz. Mislim da svako od nas zraci energijom odedjene frekvencije u zavisnosti od svog nivoa razvoja. Ona je posledica razvoja, ne prethodi mu. Procitala sam postove, ti na primer zracis harmonijom: bure u dubinama, nad svim vrhovima mir. Nema harmonije bez kontrapunkta. :)

No, ima i drugih energija. Jednom prilikom, tokom rane faze nevestog ovladavanja umetnoscu socijalizacije dogodilo mi se bukvalno da se onesvestim. Jednostavno sam sedela, slusala sagovornicu, klimala glavom, u pocetku je bilo samo dosadno, kasnije sve gore, osecala sam da mi je sve vise i vise lose, ustala i srusila se na pod.

Ali mislim da su i drugi nase ogledalo. Nalazimo se u interakciji i dobijamo otprilike ono sto posaljemo. Neke od mojih najvaznijih lekcija su dosle od ljudi, kojima sam inace vrlo sklona da prilepim etikete. Druge vazne lekcije u situacijama, kada sam izabrala da se ne povlacim, vec da se aktivno konfrontiram sa onim sto mi se cinilo destruktivnim. Mada jos uvek ne znam da li je to pravi nacin.

Da li sam odlutala od teme?
Arja

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 28, 2006 9:00 pm 
Član foruma

Samo mala digresija,
mislim da ne mozes zraciti energijom ljubavi, mozes samo biti u energiji ljubavi a to se ne desava cesto medjutim ne znaci da je nemoguce, narucito ako tome stremis

ono slati ljubav svima pa i svojim najcrnjim dusmanima i neprijateljima je bezveze, mislim mozda je dobro za podizanje nivoa svjesnosti ali ultimativno nema nikakvog efekta jer to radis sa ciljem selfgratifikacije, odnosno sa predubjedjenjem da ce ti to donjeti neku korist (govorim o sbei, mozda je to kod drugih drukcije)
mislim kako mozes svjesno nekome slati ljubav, nju jednostavno osjecas ili ne, a kada je osjecas onda se ona preliva i sama isjava ne samo tvojim neprijateljima nego cijelom kosmosu

tako ja to vidim...

btw kamo srece da se ja onesvjestim svaki put kad naidjem na energetsku crnu rupu u ljudskom obliku, ili makar da se iskljucim

http://knightofthestorms.blogspot.com/

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 28, 2006 10:21 pm 
Moderator

Ne, Dekart, nije se tako mislilo. Ne slati energije ljubavi po svaku cenu. To je cist ego-trip. Kao sto kazes, ljubav osecas ili ne.

U kosmickom smislu jedini odnos koji postoji je "sve je jedinstveno". U nasem 3D odnosi su beskrajno usloznjeni i raznovrsni. To smo izabrali, da iskusimo mnostvo.
Svaki je izazov, svaki je lekcija i svaki nudi odgovore na ono sto treba da naucimo. Oni konfliktni i neprijatni kao i oni harmonicni i topli. Cak i energetske crne rupe. Svaki nosi ogroman kreativni potencijal u smislu velikog broja mogucih reakcija sa nase strane.

Ali da ne odlutam suvise od teme: i odnosi sa OPS-4D su izazov i lekcija. Izazov nasem egu i samozadovoljstvu, lekciju o sopstvenim sposobnostima i njihovoj primeni.
Arja

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned maj 28, 2006 11:21 pm 
Član foruma

Arja...kad si vec spomenula konfrontaciju, nekako mi se cini da je ona najvaznija konfrontacija sa nama samima, sa onim u nama sto vrsi diverziju i ne dozvoljava nam da spoznamo svijet onakav kakav je u stvari i nase stvarne mogucnosti.
Covjek moze procitati milion knjiga, shvatiti bezbroj teorija, prepoznati ih u svom zivotu ali ipak na kraju price ono sto istinsko vodi napredku je suocavanje sa samim sobom sa unutarnjim mrakom ili svjetloscu.
Tu se uce one iskonske lekcije i ono sto se dozivi u tom procesu ne mora da lici ni na jednu knjigu ili nesto sto se vec zna pa je izazov samim tim velik.
Po nekom mom subjektivnom misljenju kao da postoji neki mehanizam da covjeka odvraca od tog glavnog zadatka, po onom principu, sutra cu, od ponedeljka cu ..a to sutra moze da bude nikada , pa posto se vec prica o Umu predatora , interesantno bi bilo pojmiti izvor tom mehanizmu.
Istina je i to sto si spomenula za ljude kojima smo skloni prilijepiti etiketu jer to je obicno nesto u nama sa cime nismo nacisto pa nam drugi smetaju. Mozda je i to jedna osobina od Predatorovog/ili naseg Uma osuda i oznacavanje.
Dekard, sve u Univerzumu zraci necim i to vazi i za nas , pa ono sto imamo time oscilujemo, tako i sa ljubavlju ili je imamo ili je nemamo.
Slati ljubav nekome tko je ne zeli bi bilo krsenje slobodne volje te osobe a da se covjek moze zastiti silom ljubavi od "neprijatelja" to vec vjerujem.
Kazem silom ljubavlju a ne zamisli ljubavi, zutim i plavim loptama ili silom slatkorjecivosti na primjer.
Polje koje sirimo oko sebe je ono sto odredjuje u cijoj zoni djelovanja cemo se naci .
Jedna od osobina Uma predatora koji je vec iznad spomenut je Strah a Strah nas stalno izlaze poljima nepovoljnog djelovanja e sad da li ce tebi pomoci da u strahu nekome iskezis zube :D to ne znam.
Jos uvijek mislim da se na destrukciju ne odgovara destrukcijom jer se slicne sile sabiraju ,nego licnim osvjescivanjem mijenjamo polje oko sebe koje ponistava negativne sile i tako nas njihovo djelovanje ne pogadja.
Mada u nekim situacijama i to sukobljavanje moze biti dobra lekcija da shvatimo sto nas tamo ceka.
A licno osvjescivanje je najtezi zadatak jer je mnogo lakse identificirati spoljnog neprijatelja nego unutarnjeg a da je tako se i pobrinuo nas/tudji Um o kome smo se vec i raspricali :D
Vjerujem da je u Univerzumu , nevidljivim zakonima, sve postavljeno na svoje mjesto a mi sami biramo da li cemo uloziti napor da svoje polje uskladimo sa tim skladnim tonovima Univerzuma ili cemo da "krestimo"
Pozdrav.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 29, 2006 9:44 am 
Početnik

Ne zelim da prekidam diskusiju u toku, ali ovo mi se ucinilo veoma interesantnim...

Ovo je pocetak knjige "The Way of the Shaman" (mozda mora da se klikne na "Excerpt" dole levo pod "Sections"):
http://www.amazon.com/gp/sitbv3/reader/ ... 0062503731

Ovo je najnovija vest na polju laserskog naoruzanja:
http://www.livescience.com/technology/0 ... laser.html

Da li se to meni samo cini, ili se ljudi guraju u pravcu agresivnosti iz nekog ciljanog razloga? Recimo, da budu "topovsko meso" za nekog nevidljivog gospodara?

"Predatorov um" bi u tom slucaju bio samo sredstvo za postizanje tog cilja, i sva diskusija o frekvencijama naseg zracenja ne bi imala bas previse smisla.

Pitam se sta se to zaista "valja iza brda", i ko tu koga laze... Da li lazu "zmajevi" ili laze biblija? Obe mogucnosti mi se cine podjednako verovatne. Ako neko zaista dolazi ovamo, da li je to nas prijatelj koga optuzuje nas neprijatelj, ili je to nas neprijatelj koga optuzuje nas prijatelj?

Sinjocni san me je podstakao na ova pitanja. Prvi put sam sanjao nesto slicno onome sto je neko vec opisao u drugoj temi. Da vidim nesto kao agente. Pokusavali su da se ubace u nekakav pokret za oslobodjenje na cijem sastanku sam bio. Pokusali su da spijuniraju pokret i manipulisu njime pomocu lazi. Kasnije, dok sam leteo, pokusavali su i da me prate...

Mozda je taj san samo posledica citanja tudjih iskustava, ali nekako mi se ne cini da je tako.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 29, 2006 10:43 am 
Početnik

Upravo sam naleteo na jos jedan tekst sasvim u skladu sa prethodnim post-om:
http://www.earthfiles.com/news/news.cfm ... ry=Science

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon maj 29, 2006 7:32 pm 
Član foruma

Citat:
btw kamo srece da se ja onesvjestim svaki put kad naidjem na energetsku crnu rupu u ljudskom obliku, ili makar da se iskljucim

Skoro sam imao cudno iskustvo koje mozda ima veze sa ovim.

Stajao sam i cekao drugara na ulici, kad mi prilazi neka baba i pita me dali se molim Bogu i kako Bog kaznjva za sve grehove bez dvojbe i takve baljezgarije. U ruci je nosila knjigu na kojoj je pisalo "Kabala" i imala je jezivo "isprogramiran" pogled, gotovo nepomicno lice a narocito misici oko ociju su bili nepomicni kao da je "robot", i strasno je negativno zracila. Ja sam gotovo instinktivno rekao "Bog ne kaznjava, Bog je milosrdan" i kao da sam napravio neki blok ka njoj, u stvari ne mogu da definisem taj osecaj. Cak sam prestao i da je slusam, sto se meni nikada ne desava, u sustini sam veliki slusalac i slusam uvek svakog, i samo sam ponavljao "Bog je milosrdan". To je trajalo par minuta do k nije naisao ovaj drug.
Sve sam to radio nekako instinktivno, tek kasnije kada sam "analizirao" dogadjaj shvatio sam koliko je sve bilo cudno.
E sad, mozda je to bila nekakva odbrana od tzv, energetske crne rupe u ljudskom obliku, a mozda i nije.

Kada je rec o "zracenju energijom ljubavi" mislim da je najveci problem ovde kako bi mi mogli uopsre definisati pojam "ljubav". Po meni, to je prilicno subjektivna kategorija i mislim da svako od nas na razlicite nacine dozivljva i izrazava istu sustinu koju bi smo mogli nazvati ljubav. Na primer kada govorimo o nekakvoj ljubavi prema "najcrnjem" neprijatelju, vecina nas ce se sloziti da tu ljubavi nema, ali zato postoji razumevanje, shvatanje i pre svega ne zameranje za nesto sto "nesvesni" ljudi rade. Drugim recima razumeti, shvatati celokupnu "kreaciju", pa i njene "tamne" delove. Mislim da ovde cesto dolazi do zabune pa se mozda mesaju osecaji razumevanja, odgovornosti i ljubavi. A mozda je ovo moje vidjenje pogresno,ne iskljucujem.

Citat:
Sinjocni san me je podstakao na ova pitanja. Prvi put sam sanjao nesto slicno onome sto je neko vec opisao u drugoj temi. Da vidim nesto kao agente. Pokusavali su da se ubace u nekakav pokret za oslobodjenje na cijem sastanku sam bio. Pokusali su da spijuniraju pokret i manipulisu njime pomocu lazi. Kasnije, dok sam leteo, pokusavali su i da me prate...

Mozda je ovo malo off topic. Desava mi se da sanjam neke likove koji lice na "agente" i koji me uporno ali bezuspesno prate dok sa lakocom letim. Ali ono sto je interesantno jeste da sam se jednom prilikom dok su me tako pratili osetio pun samopouzdanja, i krenuo sam da se zezam sa njima, da im izmicem za dlaku tj, da se "pravim vazan" i u tom trenutku je moja sposobnost letenja krenula da opada i tenutak pre nego sto su me uhvatili sam se probudio. Ovo bih povezao sa "predatorovim umom" i EGOM, koji je u ovom mom snu jasno pokazao koliko deluje "degradirajuce" na svest i koliko sputava, pa cak i u snovima.

Mada ovo je sve moja subjektivna interpretacija te je vrlo moguce da gresim.

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto maj 30, 2006 8:25 pm 
Moderator

Aragorn, dopusticu sebi neke asocijacije na tvoj san (letenje u snu je inace veoma dobar “pokazatelj”):
Dakle, san ti kaze: ti si mnogo vise nego sto mozes i da zamislis, posedujes velicanstvene sposobnosti, SETI SE! Ti zaista uzivas u lakoci, u osecaju snage, a onda se umesa jedan delic tebe i prisapne ti na uho: pravis se vazan, to je tvoj uobrazeni ego, tvoja sujeta. Gubis energiju i padas. Cini se doduse da je sapat bio ispod praga svesti (u snu).

Da se nadovezem na tvoj mejl: ako nas Bog voli i ako je, kako kazes milostiv, on se onda mora radovati ako se krecemo ka svojim vrhuncima, ako povratimo svoje moci i koristimo ih. To je logicno. Koriscenje svojih moci nije sujeta, vec nase neotudjivo pravo (ili obaveza).

Taj neki delic nas – predatorov um (svidja mi se ovaj izraz) - koji nas stalno ometa u razvoju, je neverovatno lukav. I nase pobede koristi protiv nas. Ako uspemo da se za delic oslobodimo nekih mehanizama kontrole, kao sto je sujeta, potreba za pohvalama, trazenje priznanja, citavog sistema nagrade i kazne, odnesemo neku pobedu nad svojim egom, on prosto obrne pricu, pa svaki nas sledeci napor u pravcu daljeg razvoja proglasava sujetom i ego-tripom i uvuce nas u cauricu neke navodne skromnosti.
Ili nas obrnuto, ako smo tome skloniji, ispuni ogromnim ponosom sto smo odmakli koji pedalj i tako nas ponovo ukoci. Tesko je pronaci tanku crnu liniju izmedju. Stalna paznja.

San pruza i druga, sasvim razlicita tumacenja, ali bi ona bila totalno van teme.
Arja

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 31, 2006 2:21 pm 
Administrator

Čini mi se da je Casino jedno od najljepših mjesta za opservaciju i istraživanje ‘predatorovog uma, kako svog ličnog tako i kod drugih. U kazinu se može sve vidjeti kao u nekom mikrokosmosu. (Kako gore tako i dole).

S obzirom da sam poznavao par zadrtih kockara a ne mogu reći da ni sam nemam nešto malo ličnog iskustva što se kocke i kazina tiče, često sam razmišljao o dinamici koja se tu odvija. U nekoliko navrata imao sam priliku da vidim ljude kako dobijaju velike sume novaca samo što su prvi put kročili unutra, kao da im je “nešto odozgo” namjestilo te dobitke a onda su u narednom periodu ostajali skoro i bez gaća. O njihovim unutrašnjim borbama i emocionalnim previranjima ne moramo ni pričati. Čini mi se kao da su radili kao neka vrsta ‘turbo-baterije’ za matriks. Mislim da kazino dođe nešto kao ‘termo-elektrana’ za matriks. Ne bi me čudilo da iznad svake zgrade postoje ‘eterični kablovi’ koji sprovode energiju direktno u OPS oblast 4-tog denziteta.

Čovjek se prilično lako navuče čak i na obične poker i druge slične mašine koje su mahom programirane da daju nekih 20% dobitka. Tako, on čak i kad zna za tu činjenicu računa da će nadmudriti mašinu i da će dobiti jer ‘računa’ da ih je dovoljno prije njega već izgubilo na njoj. On će takođe svoju interakciju s mašinom racionalizovati na bezbroj načina. Kažu da je ‘adikcija’ ili stvaranje ovisnosti o nečemu jedna od karakteristika predatorovog uma.

Mislim da je nemoguće izmjeriti koliko u kockanju ima varanja samog sebe i drugih. Čovjek koji aktivno kocka ima tendenciju da patološki laže sebe i ostale, do mjere kad on sam počinje da vjeruje u svoje laži.

Istovremeno, bez obzira na to koliko se u kazinu, odnosno, prilikom kockanja, neki trudili da kontrolišu emocije i ostanu ‘cool’, čini se da to istinski nije moguće ukoliko je čovjek ‘normalan’. Čini se da jedino gnostičari i psihopate možda mogu ostati izvan normalne psihološke dinamike koja se tu odvija. Ovi prvi mogu kontrolisati stvar poznavajući problematiku ‘predatorovog uma’ i suštinu manipulacije, dok ovi drugi mogu da funkcionišu kao prilično efikasne mašine na osnovu toga što operišu s “greškom u softveru”. Naravno, ove prve rijetko ćemo i vidjeti u kazinu, osim ukoliko nisu tamo iz - istraživačkih razloga. Čini mi se da adamični ljudi, koji uspijevaju napraviti ‘cool-pozu’ i ne pokazivati emocije, prilično brzo dobijaju ako ne infarkt, onda bar čir na želucu, jer se te zatomljene emocije moraju nekako i negdje manifestovati.

Od kockara ćemo uvijek slušati o njihovim velikim dobicima, dok o gubitcima rijetko kada pričaju. Kad pričaju o dobicima obično se sjećaju mnogih detalja vezanih uz te prilike. Ja lično nisam upoznao nekoga ko nije u nadmetanju sa kazinom ostao kratkih rukava, mada, mnogi kockari vole da se hvale da su na dobitku. Većina ih čak i živi u toj iluziji.

Kod kocke je interesantno i to što mnogi sudionici primjete da u svemu tome ima nešto ‘hiperdimenzionalno’ jer im npr. u nekim navratima u glavu “sjedne” određeni broj prije nego što je izašao na ruletu. Ili čovjek dobije osjećaj da će mu biti podijeljene dobre karte prije nego što mu one dospiju u ruke. Dakle, čovjeku postane jasno to da prekognicija postoji, da ima ‘nešto više’, pa tako on često povjeruje i da je vidnovnjak, odnosno, da je na neki način ‘specijalan,’ što mu naravno može omoguciti brz i lagan dobitak u kazinu, bez mnogo muke. Istovremeno, npr. u slučaju ruleta, on takođe može primjetiti i da između nekih brojeva postoji neka skrivena veza, tako npr. da iza 24 često pada nula, iza 19 ili 29 pada petica, iza 31 ide 33 ili 35, iza 34 pada 36 …itd. Naredni korak je spoznaja da određeni rulet ‘voli’ određene brojeve ili da određeni krupije baca samo tzv. ‘male serije’ ili velike, tako da ovaj samo što treba, to je da pokrije te brojeve. I tako u nedogled, spoznaja iza spoznaje, a žetoni sve češće na krivom mjestu nego na pravom. Čest slučaj je i taj da čovjek nije iz nekih razloga stigao da stavi žeton na broj na koji je mislio, a on je upravo pao, pa nikako da si oprosti što nije dovoljno brzo reagovao, što nadalje izaziva novu emocionalnu buru.

Jedan moj prijatelj, koji je bio vrlo inteligentan, imao je sposobnost pogađanja brojeva na ruletu unaprijed ali većinom u slučajevima kad ne igra, odnosno, ne poklopi žetonom taj broj na stolu. Nakon dugogodišnje opservacije i aktivnog igranja, on je sa prilično velikom preciznošću mogao da predvidi događanja na određenom ruletu, međutim, kad je igrao, onda to nije donosilo neke veće rezultate na osnovu čega je on čak zaključio da upravo njega prate preko kamera i uz pomoć elektronske manipulacije ruleta onemogućavaju da kuglica upadne upravo u taj odjeljak na ruletu kojeg je on pokrio na stolu. Ponekad je bio toliko iritiran da je fiksirao pogledom kameru iznad stola i prijetio prstom onima koji ga uz njenu pomoć prate. Jednom mi je rekao da je svojim očima vidjeo kako je kuglica “lebdjela” neko vrijeme u zraku iznad ruleta, upravo iznad onog broja na kojeg je on igrao, a onda ju je krupije pokupio u zraku i ponovo bacio. U slučajevima kad je kasnio ili oklijevao da stavi žeton na određen broj, većinom je upravo taj broj padao. Tako je pokušavao da im doskoći tako što je poklapao brojeve na stolu u posljednji čas kad se kuglica već kotrljala po točku ruleta a krupije još nije dao znak da zabranjuje stavljanje žetona na sto. Naravno, sve ovo nije urodilo nekim plodom, jer - ‘ne možeš ti s njima’.

Drugi prijatelj je svojevremeno je u jednom australijskom gradu zakupio neki restoran na jednoj prilično prometnoj lokaciji i biznis mu je odlično krenuo, međutim, svake noći nakon što zaključa restoran on bi prešao preko puta u jedan hotel odakle ne bi izlazio dok ne ostavi u poker mašinama veći dio pazara. (Tokom radnog vremena, u jednoj sporednoj prostoriji njegovog restorana stalno se igrao remi, čisto ‘rekreativno’ tj. za ‘sitne pare’ a igrači su mahom bili izbjeglice iz Bosne.) U svakom slučaju, njega je bilo nemoguće odvojiti od poker mašine jer bi ga se tako sigurno spriječilo da dobije još više ili da povrati izgubljene pare. Pored svega toga, dok je igrao on nije nikoga konstatovao u svojoj blizini.

Naravno, sama dinamika gubljenja je takva da čovjek povremeno dobija dok generalno gubi.

Na kraju, nakon što čovjek tako ostane bez para, na putu do kuće ‘predator’ mu ubrizgava cijelu seriju raznoraznih misli, pitanja, opravdanja, itd. iza čega često slijedi osjećaj kajanja, griže savjesti itd., pa onda ono čuveno – ‘neću više nikad’ itd…

Međutim, kockari kažu da nema ljepšeg osjećaja nego kad idu kući nakon što su istovarili iz kazina veću sumu novca. Tada čovjek ne zna da li hoda zemljom ili lebdi a unutra mu neki nevjerovatno lijep osjećaj. Svaki žešći kockar će vam priznati da su to momenti zbog kojih se isplati živiti. U tim momentima, puni sebe oni postaju sigurni da su napokon pronašli i pravu strategiju kako uzeti lovu na elegantan način, kako “doći tiho - i ući u legendu”. U mnogim slučajevima, nije stvar toliko do para koliko u tome što su uspjeli – zajebati sistem.

Međutim, iz nekih misterioznih razloga kontinuitet izostaje, tako da sljedeći put im ne polazi za rukom da odigraju kao prošli put i ne prođe dugo dok ne izgube bar duplo više od onog svog posljednjeg velikog dobitka.

Isto tako, često kad poznaješ nekoga izvan kazina začudiš se koliko se čovjek promijeni kad je u kazinu. Kao da to nije onaj kojeg smo znali. Većina kockara pokušava da identifikuje svoje slabosti i na neki način ih savlada, odnosno, da napravi određenu strategiju kako bi poboljšali svoj “rejting”.

Od mnogih tehnika borbe kockara sa ‘svojim predatorom’, poznat mi je i slučaj gdje je jedan od njih sa sobom uvijek vodio svog ‘pomoćnika’. U trenutcima trezvenosti on je spoznao da je uvijek u nekim momentima na ruletu u kazinu bio prilično ‘dobar’, prije nego što bi sve izgubio, jer jednostavno nije u stanju da prestane s igrom kad treba. Tako je njegov pomoćnik imao zadatak da se izgubi s dobijenim parama u pravom momentu. Međutim, ovaj je morao pri tome da ocijeni kad je pravi momenat, da se neprimjetno ispari, da se dobro sakrije i da ne izlazi kockaru na oči određeni vremenski period u kojem ga je ovaj tražio da mu uzme pare kako bi nastavio s kockom i usput da mu slomi kičmu, jer je pomoćnik “uvijek” bježao i ostavljao ga bez para “taman kad ga je krenulo”. Čini se da je jedino ovakva strategija donekle mogla funkcionisati. Sada je iza svake seanse kockara grizlo pitanje: – “koliko sam samo mogao dobiti da onaj kreten nije pobjego”, a ne: “Što ne prekinuh kad je bilo vrijeme, ne bih izgubio sve pare”?! Znači, bilo je para ali se emocionalna bura nije mnogo stišavala.

Da bi se u kocki uspjelo, treba imati znanje i savladati predatorov um uz pomoć čelične discipline, međutim, malo ko je to u stanju.

Kažu da je jedna od karakteristika predatorovog uma i – sujevjerje. Tako i kod kockara često nalazimo da dobro paze u koje vrijeme će da idu u kazino, šta će da obuku kad krenu tamo, šta će da ponesu sa sobom, pa čak i to s kim će da idu, jer je to sve vezano s njihovim ubjeđenjem da im nešto donosi sreću, a nešto – nesreću.

Težnja ka ritualima i kojekakvim ceremonijama je još jedna od karakteristika predatorovog uma. Poznato je to da se od svega može napraviti ceremonija, pa čak i od oblačenja cipela. Tako, na primjer, možemo i kod najobičnijih partija pokera primjetiti kako neki kockari ritualno pristupaju miješanju karata.

Sada se postavlja pitanje, koje to sile u tim momentima djeluju i da li sve one potiču iz čovjeka samog ili se tu čovjek nađe i na udaru vanjskih sila, odnosno, entiteta koji imaju malo širu vremensku percepciju i mogu ‘ubrizgavati’ u njegov um brojeve i druge ideje, odnosno, kontrolisati ga, dok ovaj istovremeno misli da je sve što mu pada na pamet isključivo njegovo a isto tako i ono što on radi?! Da li je čovjekov mozak u kazinu većinom u beta (normalnom) stanju ili alfa (promijenjenom)?! Mislim da većina ljudi tamo zapada u alfa stanje, a PROMIJENJENO stanje svijesti je preduslov za njihovu manipulaciju (opet – promijenjeno stanje svijesti?!?)

Isto tako, pitanje je da li negativna energija u kazinu omogućava formiranje portala za lakšu interakciju između 3-ćeg i 4-tog sprata?

Tako je kazino nevjerovatno dobar teren za manifestaciju i opservaciju predatorovog uma.

Kazino kao i sve igre koje se u njemu igraju dizajniran je tako da je uvijek na dobitku. ‘Kuća’ uvijek dobija. Što se ‘stanara’ tiče, oni većinom lagano gube što je praćeno manjim dobicima tek toliko da im se održi moral i nada na određenoj visini. U svakom modernom kazinu postavljeno je na desetine kamera tako da njegovi nadzornici mogu stalno da motre sva zbivanja oko njega i unutar njega, pa tako i da na vrijeme intervenišu ako zatreba. Uz sve to, tamo ima i lijepih pripadnika suprotnog pola, pića, muzike, dobre hrane itd. ukratko, - svega što čovjeku “treba”.

Međutim, svugdje postoje iznimke, pa tako i ovdje. U nekim slučajevima, koji su doduše rijetki, dogodi se da neka individua šta god da se dešavalo i u svim uslovima stalno dobija. Takve individue se prilično brzo identifikuju od strane nadzornika i ‘zamole’ da napuste kazino. Kažu da postoje i slučajevi gdje je individua još svjesnija, te tako može da dođe u situaciju da stalno dobija ali na takav način da je vlasnici kazina ne identifikuju. Međutim, to je već “umjetnost”.

Postoje i slučajevi gdje se formira jedna grupa ljudi koji igraju kao tim. Tako su prije par godina u Melburnu otkrili i “diskvalifikovali” jednu takvu grupu koja je timski igrala “black jack” protiv krupijea, jer kazino ne može sebi dozvoliti da gubi veće svote novca.

Sve igre koje se igraju u kazinu napravljene su za predatorov um. Pobjednik ili gubitnik. Vlasnici kazina omogućili su igračima veliki broj različitih igara, tako da ovi mogu da biraju između onoga što su im oni učinili dostupnim a igrači su sretni što mogu da biraju, mada svaka igra koju igraju odgovara vlasnicima kazina. Njima je bitno da ljudi igraju i da se pri tome drže pravila. Igračima nije dozvoljeno da izmišljaju neke svoje igre. Vlasnici kazina čak organizuju i kurseve za igrače (obrazovanje) u kojima im se predstavljaju svi važniji aspekti kazina i kockanja a igrače se podučava i kako da igraju pojedine igre, naravno, na jedan iskrivljen način, tako da ovima to obrazovanje ne bi moglo omogućiti da profitiraju. Ono više služi za programiranje igrača i omogućavanje da se brčkaju u iluziji da dobijaju ili imaju šanse za neki veliki dobitak.

Međutim, pravo znanje o suštini kazina i načinima igre koji stvarno mogu omogućiti čovjeku napredak je - sakriveno.

(...)

Pozdrav!

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 31, 2006 2:42 pm 
Član foruma

Ovo me podsjeća na onaj film, takođe se zove Casino u kojem glume Robert De Niro i Sharon Stone.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 31, 2006 5:29 pm 
Član foruma

Odlicno poredjenje kazina sa "stvarnim" zivotom, sve na jednom mestu!

Citat:
Da se nadovezem na tvoj mejl: ako nas Bog voli i ako je, kako kazes milostiv, on se onda mora radovati ako se krecemo ka svojim vrhuncima, ako povratimo svoje moci i koristimo ih. To je logicno. Koriscenje svojih moci nije sujeta, vec nase neotudjivo pravo (ili obaveza).

U celosti se slazem sa tobom, samo bih hteo nesto da pojasnim, da ne bude zabune. Kada sam rekao "Bog je milosrdan", te moje reci su bile namenjene onoj babi i njenoj negativnoj prici, dok "Bog" onako kako ga inace shvatam se ne moze povezati za pojmove milostiv/ne milostiv ili kaznjava/ne kaznjava, Bog je svuda oko nas, svako od nas je njegov deo, Bog je sve.

Citat:
odnesemo neku pobedu nad svojim egom, on prosto obrne pricu, pa svaki nas sledeci napor u pravcu daljeg razvoja proglasava sujetom i ego-tripom i uvuce nas u cauricu neke navodne skromnosti.
Ili nas obrnuto, ako smo tome skloniji, ispuni ogromnim ponosom sto smo odmakli koji pedalj i tako nas ponovo ukoci. Tesko je pronaci tanku crnu liniju izmedju. Stalna paznja.

Zaista je tesko povuci tanku liniju izmedju ega, sujete i skromnosti. Moram da priznam da jos uvek imam povremene oscilacije ego/skromnost ali me sve manje dotice. Neophodna je stalna paznja i ne prepustati se onome sto bih ja nazvao "mentalni programi" a preko kojih funkcionise predatorov um.

Citat:
San pruza i druga, sasvim razlicita tumacenja, ali bi ona bila totalno van teme.

Pa hajdemo onda u temu o snovima. :wink:

Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri maj 31, 2006 9:32 pm 
Moderator

I ja osciliram, zato to mogu i da prepoznam.

Vidimo se u “snovima” (jedva sam ih pronasla). Ostavila sam dva i molim za tumacenje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 227 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.