Kad vec pricamo od medjuljudskim odnosima , evo ga i moje misljenje.
Od rodjenja roditelji (ili...) deci usadjuju 'vestacke' emocije , zelje i nagone.
Naravno ako su tu roditelji koje drustvo kontrolise ili (ko vec) sa istom namerom onda je njihova svrha jasna.
Tako da oni potpuno 'beznamerno' unistavaju dete i sve tako naivno i potpuno nenamerno ce se zivot tog deteta naci u paklu.Ali pakao postoji samo kada pocinjemo da ga primecujemo.
Od malena decu uce da se nadmecu medjusobno , da se 'bore' , 'prezivljavaju'.Pricaju da je to jedini nacin da ih neko primeti i da nekako 'uspeju' -Ali ne znam u cemu.Jednostavno je sve ka tome usmereno.
Tako da deca bivaju pogresno orjentisana , nisu tu da bi voleli , vec da bi se mrzeli.Naravno nije tu samo ta mrznja , tu se ubrajuju i mnoge druge stvari.
Time roditelji uništavaju duhovne osobine u detetu i tako i ta deca kada postanu 'roditelji' sire zarazu tako da zivot obicno ljudskog zivota nije nista vise sem pojava neke bolesti koje se treba 'izleciti'.
Da li si kao 'mali' dobar ili los sin/cerka odredjuje se prema pokornosti i poslusnosti kao 'dete' , sto je previse smesno da bi uopste postojalo ali i jos , njihov roditeljsko-destruktivni um (ovih dana) ide ne ide do nikakve granice da ih nesto zaustavi.Vec i sami sebe uveravaju da su u pravu , samo zato sto misle da jesu jer su sami sebe prozvali roditeljima -sto im je i najcesci izgovor...
Tako da ako bi svaki covek mogao sam sebe da prozove kraljem , u svakom njihovom 'carstvu' bi zavladao haos.
I sad se zapitajte , ko je vas 'roditelj'?
Sad , zasto sam pomenuo decu , roditelje...
Zato sto to i jeste problem , problem 'svakog' coveka.Jedina stvar koju vidim u ocima drugih ljudi jeste pritisak , bol , mrznja...Prlicno je retko da vidim pravu 'cistinu'.
Kada bi me napao covek ili zivotinja , zivotinju bih razumeo ili je gladna ili je to uradila iz nekakvog straha ali ...
Ljudi napadaju i kad nisu gladni , vec zbog svog 'zadovoljstva' bolnog.
Zanimljivo je koliko covek zeli da se udalji svoje sopstvene prirode , toliko da zeli da povredjuje druge , ali jos gore je to sto , on tada ustvari povredjuje samog sebe.
Jer ono sto se dogadja 'kada on gleda' jeste ono sto se dogadja samo njemu tog trenutka , jer Vi ste oni koji ste bas sada kreirali svoj sledeci 'trenutak'.
Ko se sada osloni na ljubav drugih ljudi , nesvesno zeli da pati.
Plitkoumnim ljudima , tj. onih kojih danas ima najvise je potpuno svejedno.Oni ne pokusavaju da pomognu jedni drugima, da pokazu ili poduce .Oni ne pokusavaju da isprave jedni druge , vec potpuno suprotno oni medjusobno dodele 'titilu' jedan drugom.Ti si dobar , los , zao , pokvaren , poseban , zanimljiv , dosadan...I tako nastave dalje , ne pokusavaju da se razumeju nego se samo zaglave kod 'cinjenice' da je neko ono sto tada u tom trenutku misle da jeste.
Oni ne zele da prihvate situaciju kakva jeste , da su oni tu bas i u takvim okolnostima zato sto su oni zeleli.
Ne zele da 'zamaraju' svoj mozak time koje je u pravu , vec sa 'izmisljenim' pravom na to samo potvrdjuju.I cak savest kada im se pobuni oni 'izmisle' vec neki razlog.
Na primer ,
Zasto si ga udario!?
Onda neko kaze:'Zato sto je glup'.
Ljudskim umom je previse lako manipulisati , jednostavno nacrtamo put ko kojim ce da hodaju , podignemo stap i udaramo.Sve ostalo ide samo , ista stvar je i sa svinjama.
Tako da iz raspona iz kog se um siri , vise ne moze nista da me iznenadi.
Ne trazim da ovo prihvatite , ovo je samo iz moje perspektive...
I primetio sam da vam je ponekad tesko da razumete ono sto napisem , mislim na pojmove koje upotrebljavam i ostalo.Ako bilo kome treba dodatno neko objasnjenje ...