Citat:
Ne kazem "Ja" jer ja ovde padam kao neko sa druge planete sopstvenog misljenja.
Nedavno sam procitao tvoj post koji kaze da smo mi svi ovde da potvrdimo svoja misljenja.
Citat:
Na celom ovom sajtu i forumu ima dosta toga sto se nekako metaforicki poklapa sa mojim saznanjima koje gledam nekako da uklopim u svoja ako smatram da su bolja od vec postojecih mojih.
Kako znas sta je bolje, a sta losije od tvog saznanja? Sta znaci metaforicko se poklapa sa "tvojim" saznanjima? Odakle tvoja saznanja?
Citat:
Nase metafore se po prilicno poklapaju.
Zasto mislis da je to bitno?
Citat:
Ja sam vise za ideju da se razmotri trenutno znanje o svemu te da se pokusa ici dalje u mesto da se brckamo u picaku. Ako je neko dosao do nekih zakljicaka te smo mi ucili od njega nas posao je da nastavimo istragu, a ne da se ukorimo u tome recenom i postavimo status stvarnosti.
Odakle ti znas sta je tvoj posao? Kakve veze imaju zaključci sa istinom?
Citat:
Svo znanje ovoga sveta je samo poceti put prema necemu.
Odakle ti ovo znas? Sta si ovim hteo reci?
Citat:
Jedna veoma poucna ideja koju sam imao prilike da citam i uzmem kao svoju je da celo znanje covecanstva je jednako jednoj kapi prema okeanu znanosti svega (Kreatora, Boga, Univerzuma) tako da prema ovakvom stavu mi ne trebamo gledati na trenitno znanje univerzuma kao apsolutno i konacno nego tolerancijom i relativnoscu tragati nove horizonte.
A ko kaze da je to istina? Procitao si negde? Pa sta? Nedavno si pisao o tome kako ljudi ovde traze potvrdu svojih misljenja, a sta je ovo?
Citat:
Treba se uvek paziti i pogresnih puteva koji isto tako mogu biti duboki kao oni usmereni prema pravom.
A kako? Ti znas koji su pogresni? Reci ces i nama?
Mislim da sam juce citao tvoj post, kada si napisao da te je Pantelija strasno nervirao svojim postovima. I mene je. Jednom je povredio moj ego, kada je rekao da ga misljenja ne interesuju. Shvatio sam da ovo nije forum za istresanje misljenja i frustracija. Niko nikakve koristi nema od necijih misljenja. To nije istina.
Ako te je ovaj post iznervirao ili pokrenuo neku emociju u tebi, onda dobro razmisli o svom egu. On trazi paznju ostalih clanova foruma, a trazi i potvrdu tvojih MISLJENJA.