Sada je: čet maj 08, 2025 10:18 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Organski Portali
PostPostano: uto jul 07, 2009 8:22 am 
Član foruma

Još bi nešto napomenuo , a šta mislim da je jako bitno. Organski portali nemaju širinu koju ima adamični čovjek. Adamični čovjek se pita koja je svrha svega ovoga i on traži smisao u spoznaji. Organski portal nema volju ni ambiciju da o tome razmišlja jer nema to u glavi budući da o tome ni ne razmišlja. Zbog toga su organski portali puno bolji u materijalnim izvršenjima. Organski portal se boji smrti i upravo taj strah ga tjera da se materijalno realizira. Postoji također i jedan izreka : da su glupi ljudi srečni. To je ustvari i točno. Upravo zato šta ne razbija glavu o tome šta je iza kulisa , nego ima samo ono što ima , a to je materijalno postojanje , organski portal je u puno boljoj poziciji da bude manje nesretan. Ono što ustvari želim reči jest da organski portali nisu protiv adamičnog čovjeka. Gledano malo bolje , prije će oni ratovat za Zemlju nego bilo koji adamični čovjek. Razlog je vrlo jednostavan : njima je materija sve.

Ima jedan vic : Zašto mornarica u svoje redove prima više neplivača nego plivača ?

...

Zato šta neplivači bolje brane brod.

Vrh

PostPostano: pon jul 13, 2009 10:27 pm 
Član foruma

spyro je napisao/la:
Još bi nešto napomenuo , a šta mislim da je jako bitno. Organski portali nemaju širinu koju ima adamični čovjek. Adamični čovjek se pita koja je svrha svega ovoga i on traži smisao u spoznaji. Organski portal nema volju ni ambiciju da o tome razmišlja jer nema to u glavi budući da o tome ni ne razmišlja. Zbog toga su organski portali puno bolji u materijalnim izvršenjima. Organski portal se boji smrti i upravo taj strah ga tjera da se materijalno realizira. Postoji također i jedan izreka : da su glupi ljudi srečni. To je ustvari i točno. Upravo zato šta ne razbija glavu o tome šta je iza kulisa , nego ima samo ono što ima , a to je materijalno postojanje , organski portal je u puno boljoj poziciji da bude manje nesretan. Ono što ustvari želim reči jest da organski portali nisu protiv adamičnog čovjeka. Gledano malo bolje , prije će oni ratovat za Zemlju nego bilo koji adamični čovjek. Razlog je vrlo jednostavan : njima je materija sve.

Ima jedan vic : Zašto mornarica u svoje redove prima više neplivača nego plivača ?

...

Zato šta neplivači bolje brane brod.

Uz pretpostavku da je input istinit ima smisla + vic je dobar. Pet (5) zvijezdica!

Logika je nacin samouvjernog dolaženja do krivog zakljucka :-) , nekad i pravog. Ali sicirat možeš u nedogled

Vrh

PostPostano: čet jul 23, 2009 12:11 pm 
Član foruma

Po onome sto sam razumeo Organski Portali su nesto kao oni Replikanti iz filma Blade Runner.
Imao sam prilike da dolazim u kontakt sa raznim vrstama ljudi a jedan dobar deo ako uzmem u obzir opis Organskog Portala mi je bas i davao takav utisak.
Ostaje mi nejasno onda recimo sta se desava sa jednim od njih kada umru.. taj replikant je ubedjen da postoji kao i svako drugo bice te je svestan sebe valjda ili ta svest mu je samo illuzija kao sto je svest nekoga lika iz igrice koji "Misli" u okvirima te igrice da je ziv te ima svoje odredjeno ponasanje u odnosu kako su ga programirali. Ali sta biva snjim jednom kada si ugasio igricu... on nestaje.
Sta se onda desava sa OP kada umru? Sta ako smo i mi OP.. bar jedan deo nas na forumu?
Replicant je ipak ubedjen i programiran tako da misli da ima dusu.
A drugo sto mi jos ostaje nejasno (Mozda nisam sve prelistao kako treba) zasto se zovu
"Organski Portali"?
Na kraju mi kada dolazimo do nekog opisa necega negativnog, odmah bezimo od toga te se ubedjujemo da mi ne spadamo u tu vrstu ljudi. Tako je i sa psihopatijom, svako ko je procitao o tome a verujem da mnogi su se bar delom nasli u tome odmah su sebi stvorili ideju i barikadu da oni nisu takvi te su se povukli u odbranu istine od ono sto su stvarno.
Moze se to reci i sa temom o OPD-OPS bicima... svi bi hteli da ipak malo vuku ka OPD jer na ovim temama to izgleda kao dobra strana a realno koliko ste se opredelili prema drugima spada u jedan skoro nulla...
To je jedna veoma surova cinjenica u vezi ljudi... svi na ovome svetu se ubedjuju da nisu oni losi koliko god se sa njima poklapali profili losega. Covek je u izvanrednom stanju da laze samog sebe radi odrzavanja svog laznog integriteta jer kad bi priznao stvarnu istinu o sebi srusio bi se kula od karata.
Tako i sa pricom o Organskim Portalima ... koliko od vas je steklo neko svoje misljenje o necemu bez da je to apsorbovalo preko tudjih ideja ili ne tvrdi kao svoje znanje u stvari nesto sto je samo procitao.
Evo jedan malo test pitanje za razvrstanje "pravog coveka" od replikanta (Organskog Portala)...
...
Da li si bar jednom stekao neko svoje misljenje o bilo cemu a da se to ne poklapa sa znanjem drugih ili pisano negde? Bez obzira da to tvoje misljenje kasnije si ustanovio kao pogresno, tacno ili tek nakon odredjenog vremena nasao istomisljenike.Bitno je da li si to misljenje bar jednom sam stekao sopstvenom opservacijom jer si to tako osecao.

Vrh

PostPostano: čet jul 23, 2009 1:44 pm 
Član foruma

Odgovori na tvoja pitanja su detaljno objašnjena od članova foruma pod različitim temama,treba samo malo više strpljenja i malo više čitanja. Čak imaš i objašnjeno kako razlikovati OP od čovjeka s induvidualnom dušom.
Citat:
Covek je u izvanrednom stanju da laze samog sebe radi odrzavanja svog laznog integriteta jer kad bi priznao stvarnu istinu o sebi srusio bi se kula od karata.

Cijeli tekst ti je pisan u smislu oni,vi ili mi.Zanimljivo da nijedanput ne kažeš "ja".
Ovo ništa možda nije istina,u vezi Op-a ili OPD/OPS-a.Jedno učenje govori da nitko nema dušu,tj. duša se izgrađuje traženjem.Možda je svatko OP tako dugo dok se ne počne buditi.Što ti misliš?Zanimljivo što kažeš o "kuli od karata",za to se kaže da je jedan od najvažnijih djelova tragateljevog puta..

Vrh

PostPostano: čet jul 23, 2009 3:10 pm 
Član foruma

Ne kazem "Ja" jer ja ovde padam kao neko sa druge planete sopstvenog misljenja. Na celom ovom sajtu i forumu ima dosta toga sto se nekako metaforicki poklapa sa mojim saznanjima koje gledam nekako da uklopim u svoja ako smatram da su bolja od vec postojecih mojih.
Ne mogu pricati o "ja" jer ne smatram OPD, OPS, Organske Portale, Denzitete itd.. nicim drugim nego nekom izdaleka metaforom onome sto sam tokom mog traganja vac ustanovio...
Nase metafore se po prilicno poklapaju... :D ali ne mogu se slagati trenutno sa tim stavovima u potpunosti.
Ja sam vise za ideju da se razmotri trenutno znanje o svemu te da se pokusa ici dalje u mesto da se brckamo u picaku. Ako je neko dosao do nekih zakljicaka te smo mi ucili od njega nas posao je da nastavimo istragu, a ne da se ukorimo u tome recenom i postavimo status stvarnosti.
Svo znanje ovoga sveta je samo poceti put prema necemu... a ljudi imaju naviku da se stagniraju u nekoj zoni puta te da tu ostanu bez pokusaja potrage za daljim putevima ...
Jedna veoma poucna ideja koju sam imao prilike da citam i uzmem kao svoju je da celo znanje covecanstva je jednako jednoj kapi prema okeanu znanosti svega (Kreatora, Boga, Univerzuma) tako da prema ovakvom stavu mi ne trebamo gledati na trenitno znanje univerzuma kao apsolutno i konacno nego tolerancijom i relativnoscu tragati nove horizonte.
Treba se uvek paziti i pogresnih puteva koji isto tako mogu biti duboki kao oni usmereni prema pravom.
Mada imam jednu svoju ideju da ako hoces gledati u nebo samo podigni glavu i gledaj gore u mesto da kopas kroz citavu zemljinu koru da bi izasao s'druge strane i video to isto nebo.

Vrh

PostPostano: čet jul 23, 2009 7:54 pm 
Član foruma

Danmagorez je napisao/la:
Jedna veoma poucna ideja koju sam imao prilike da citam i uzmem kao svoju je da celo znanje covecanstva je jednako jednoj kapi prema okeanu znanosti svega (Kreatora, Boga, Univerzuma) tako da prema ovakvom stavu mi ne trebamo gledati na trenitno znanje univerzuma kao apsolutno i konacno nego tolerancijom i relativnoscu tragati nove horizonte.Treba se uvek paziti i pogresnih puteva koji isto tako mogu biti duboki kao oni usmereni prema pravom.

Jako dobro.Recimo da je neki čovjek pokupio neko znanje za koje smatra da ga treba podijeliti s drugima on će koristiti termine koje je imenovao za svoja otkrića.Da bi se razumio s svojim sugovornicima oni trebaju shvatiti te termine na način na koji ih on interpretira.Ovim ti samo želim skrenuti pozornost da ako želiš razgovarati ,o recimo OP-ima,trebao bi pročitati barem ono osnovno što su oni,odakle dolaze,...i to sve samo radi toga da bi vidio kako sugovornici razmišljaju i tag ići u nekakav razgovor.Jer nešto kao tipa "Nisam pročitao i tad postavljam pitanja,je kontraproduktivno i sugovornici samo mogu stavljati linkove da pročitaš o temi da možemo konačno razgovarati.
Sviđa mi se kako razmišljaš i ovo što pišem nije napad na tebe,mislim da to shvačaš.
Citat:
Ja sam vise za ideju da se razmotri trenutno znanje o svemu te da se pokusa ici dalje u mesto da se brckamo u picaku. Ako je neko dosao do nekih zakljicaka te smo mi ucili od njega nas posao je da nastavimo istragu, a ne da se ukorimo u tome recenom i postavimo status stvarnosti.

O tome govorim,nemožemo razmatrati nešto ako no tome ništa neznamo.Recimo,jedna je krajnost neki sveti tekst shvaćati doslovno,a on se zapravo čita na drukčiji naćin.
Citat:
Svo znanje ovoga sveta je samo poceti put prema necemu... a ljudi imaju naviku da se stagniraju u nekoj zoni puta te da tu ostanu bez pokusaja potrage za daljim putevima ...

Tako i sam shvaćam forum,a boravak na njemu mi pomaže da to ubacim u svoj život.
Možda bi bilo dobro da pročitaš ovo http://www.galaksija.com/gnostika.htm
:occasion5:

Vrh

PostPostano: čet jul 23, 2009 8:44 pm 
isključen/a

Citat:
Ne kazem "Ja" jer ja ovde padam kao neko sa druge planete sopstvenog misljenja.

Nedavno sam procitao tvoj post koji kaze da smo mi svi ovde da potvrdimo svoja misljenja.

Citat:
Na celom ovom sajtu i forumu ima dosta toga sto se nekako metaforicki poklapa sa mojim saznanjima koje gledam nekako da uklopim u svoja ako smatram da su bolja od vec postojecih mojih.

Kako znas sta je bolje, a sta losije od tvog saznanja? Sta znaci metaforicko se poklapa sa "tvojim" saznanjima? Odakle tvoja saznanja?

Citat:
Nase metafore se po prilicno poklapaju.

Zasto mislis da je to bitno?

Citat:

Odakle ti znas sta je tvoj posao? Kakve veze imaju zaključci sa istinom?

Citat:
Svo znanje ovoga sveta je samo poceti put prema necemu.

Odakle ti ovo znas? Sta si ovim hteo reci?

Citat:
Jedna veoma poucna ideja koju sam imao prilike da citam i uzmem kao svoju je da celo znanje covecanstva je jednako jednoj kapi prema okeanu znanosti svega (Kreatora, Boga, Univerzuma) tako da prema ovakvom stavu mi ne trebamo gledati na trenitno znanje univerzuma kao apsolutno i konacno nego tolerancijom i relativnoscu tragati nove horizonte.

A ko kaze da je to istina? Procitao si negde? Pa sta? Nedavno si pisao o tome kako ljudi ovde traze potvrdu svojih misljenja, a sta je ovo?
Citat:
Treba se uvek paziti i pogresnih puteva koji isto tako mogu biti duboki kao oni usmereni prema pravom.

A kako? Ti znas koji su pogresni? Reci ces i nama?

Mislim da sam juce citao tvoj post, kada si napisao da te je Pantelija strasno nervirao svojim postovima. I mene je. Jednom je povredio moj ego, kada je rekao da ga misljenja ne interesuju. Shvatio sam da ovo nije forum za istresanje misljenja i frustracija. Niko nikakve koristi nema od necijih misljenja. To nije istina.

Ako te je ovaj post iznervirao ili pokrenuo neku emociju u tebi, onda dobro razmisli o svom egu. On trazi paznju ostalih clanova foruma, a trazi i potvrdu tvojih MISLJENJA.

:occasion5: :thumbup:

Vrh

PostPostano: čet jul 23, 2009 9:11 pm 
Član foruma

Sad da ne gubim vreme da odgovaram pitanjima,
recimo mogao bi posvetiti mnogo vise vremena textu koji pisem , te odabrati pazljivo raspored reci i zazidati ga da onome koji to zeli analizirati ili demantovati ima tezi put ka uspehu.. al mi nije cilj jer smatram da je ovde bitno razumeti konacnu ideju nekoga a ne detaljna analiza svakog slova koji je koristio da tu ideju isnese.
Ja pisem onako kako mi trenutno izlazi i negledam mnogo u nazad, te text mi je laka preda za one koji nece da pokusaju da razumeju ideju nego se preplicu u rasporedu reci.
Nisam dzabe dodao ovaj potpis dole.. :D
Pantelija me vise nasmeje na kraju nego sto me nervira... jer pokusavam da ga razumem. S njim treba ici isto po principu shvatanja krajne ideje a ne analizom bukvalno texta, jer mu je nacin i pristup cesto odbijajuci ... mada i moj nije nista bolje.
Mislim da tebi fali odredjena fleksibilnost u shvatanju stvari.. ljudi su isto mnogo relativni i nacin na koji ce izneti nesto cesto zavisi od kako se trenutno osecaju.
To sto si ti tako lepo rascepio text vidim da nisi na kraju rasumeo sta sam hteo reci.. a ako procitas ponovo "nacin" na koji si to uradio vise lici na neko tvoje licno nadjacavanje. A to je vrlo lako uraditi sa bilo kojim postom ili clanom. Ja cu se pobrinuti za moj ego al preispitaj malo i tvoj.

Vrh

PostPostano: čet jul 23, 2009 9:22 pm 
isključen/a

Vidim da si brzo odgovorio na post. Zapitaj se zasto. Nisam ja imao nameru napadati tvoj ego, pa nema potrebe da ga branis. Nadao sam se da ces malo duze razmisljati o onome sto sam napisao. Da jesi, shvatio bi da te nisam napao, pa se nebi branio.

Procitaj opet, polako, pa ces videti da te ne napadam. Nema potrebe ni za odgovorom.

Bas naprotiv. Neces gubiti vreme da odgovaras na pitanja ili da ih polako analiziras. U tome je i car. To je bitno, a ne opsti utisak mog posta. Nema potrebe da se odmah skoncentrises na osecaj koji je proizveo moj post.

Stvarno nisam imao potrebu ni nameru da te napadam. Samo je moj ego hteo da ti posalje naka pitanja, pa da zajedno vidimo gde cemo dalje. To kako se ti osecas kad procitas ono sto sam ja napisao, je samo ego i nema nikakve veze sa istinom.

Nemam nameru da se "nadjacavam".

Video si moj potpis i smajlije? :thumbup: :wink:

Vrh

PostPostano: čet jul 23, 2009 9:37 pm 
Član foruma

Sada cu opet tako brzo odgovoriti....
Vidim da si profesionalac u izvrtanju tudjih izjava, to ti bas lepo ide.
Ja napisem, ti izvrnes, ja odgovorim, ti opet teras nekom svojom logikom i izokrenes na filozofski...
Ako smatras da je moj odgovor samo neko psiholoska odbrana onda nema cemu vise ni da pricam. Mada ti to ne smatras nego ovaj sledeci post sto si stavio to samo nastavlja tvoje nadjacivanje ... a koristis se filozofije o egu itd.
Profesinalac je profesionalac ... nemam primedbi na tvoju strucnost u tome.
Zapravo mi je zao sto sam se upetljao u ovo ... vidimo se
:hello2:

Vrh

PostPostano: čet jul 23, 2009 9:52 pm 
Član foruma

Zapravo mi je zao sto sam se upetljao u ovo ... vidimo se
:hello2:

nemoj da ti bude zao. ima razloga zasto si se upleo... :thumbup:

Vrh

PostPostano: čet jul 23, 2009 9:56 pm 
isključen/a

A ja sam hteo da zajedno analiziramo i moj i tovj ego. I ja imam problem sa mojim, jos uvek.

Nemoj da ides. Nije ovo borba. Ovo moze biti lepo i korisno. Ja prihvatam kritiku, kao sto pokusavam da je dam. Shvatio sam kritiku da sam filozof. Znam da to moj ego obozava, ali mozemo da nastavimo konstruktivno.

:thumbup:

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 12:50 am 
Administrator

Heh, za "tango" je uvijek potrebno ( bar ) dvoje... dvojica, dvije... svejedno...

Nego... da se vratimo temi... Organski portali...

Zašto se zovu "organski portali"? Jedno ime od mnogih, za jednu te istu "ekipu" entiteta - svi entiteti koji žive u 3. denzitetu i koji nemaju pojedinačnu dušu, već se služe kolektivnom, kao životinjske vrste.

"Organski" jer su organske prirode, baš kao i drugi fizički entiteti, a "portali" su zbog toga što se obično transfer negativne energije vrši KROZ njih, u 4. denzitet ili gdjegod boravili OPS entiteti koji ju upijaju ili sakupljaju nekom tehnologijom. Portali su konstrukcijski ( ne fizička konstrukcija, već vibracijske frekvencije - dakle energetski ) podešeni za takvu "namjenu", koja osim "ventila" može poslužiti i za dobro učenje određenih lekcija koje prolazimo u ovoj školi učenja 3. denziteta ( 3. nivo, razred )...

Nisu oni "loši"... heh, ima i puuuuno "lošijih" ljudi sa individualnom dušom... jaki negativci, negativno orijentirane osobe ekstremnih pogleda, itd. Na primjer... Hitler ili slična neka ličnost - vjerojatno je adamični čovjek koji je jako negativno orijentiran i teži k 4D OPS smjeru, kao jednom od svojih izbora. OP-i mogu biti "uobičajeni" ljudi, koji se "mehanički" ponašaju... ali mnogi od njih i jako dobro oponašaju adamične pojedince... tako da je često vrlo teško, bez dublje analize i promatranja duže vrijeme, otkriti da li je netko OP ili ne.

Svejedno, bitno je uočiti pokušaj iznuđivanja energije, pa to spriječiti prije nego što "plane" ili neka 2 pojednca počnu plesati "tango".

:occasion5:

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 7:25 am 
Član foruma

Citat:
jako dobro oponašaju adamične pojedince...

kad kazes oponasaju, zwuci kao da su oni swjesni swog preadamicnog postojanja i da se zbog toga pokusawaju prilagoditi, bolje da kazem stopiti s ostalim adamicnim ljudima... :-k

:blob:

Vrh

PostPostano: pet jul 24, 2009 8:59 pm 
Član foruma

He.. ok ja sam taj "tango" sprecio sto je to bilo za mene pre spreciti.. mada neko se tu dobro najeo. A ja i Rudar smo mu bili glavna vecera... :D
Izgleda da na kraju ovih rasprava cesto trebamo dodati:
bon apetit.. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sub jul 25, 2009 4:13 pm 
isključen/a

Od mojih emocija se nije najeo. To je ono o cemu sam ti pisao. Samo konstruktivna kritika ili analiza je dolazila s moje strane. Ti si pisao na drugim mestima da si jako impulsivan. Od tvojih se mozda i najeo.

Vrh

PostPostano: sub jul 25, 2009 4:16 pm 
Član foruma

Dobro kako zelis.. al mislim da si mu ti bio specialitet a ja samo predjelo.
Ups igleda da je vreme za rucak. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: sub jul 25, 2009 4:21 pm 
isključen/a

Dobro kako zelis.. al mislim da si mu ti bio specialitet a ja samo predjelo.
Ups igleda da je vreme za rucak. :mrgreen:

Od "mislim" nikakve koristi u ovoj situaciji. U ovoj znam. :wink:

Vrh

PostPostano: sub jul 25, 2009 4:49 pm 
Član foruma

bon apetit ....

Vrh

PostPostano: uto jan 05, 2010 8:43 pm 
Početnik

Čitala sam o organskim portalima. Svi članci su manje više isti, a čini mi se da je onaj na valu najduži.

Uglavnom, neke stvari mi ne štimaju/nisu mi jasne pa me interesira vaše mišljenje.

Organski portali su most, razina između 2D i 3D.
Da li to znači da sve životinje postaju prvo organski portali, a tek onda ljudi u pravom smislu te riječi? (bilo bi logično, ako je to razina između)

Da li to znači da smo i mi jednom bili organski portali? (također bi bilo logično, ako je to razina između)

Ako mi nismo bili prvo organski portali već odmah ljudi (adamični), zašto smo mi dobili mogućnost da preskočimo tu među-razinu?

Ako su prvo postojali čisti organski portali i adamični ljudi te je došlo do mješanja kroz dugačak vremenski period, to bi značilo da danas ne postoje ni čisti organski portali ni adamični ljudi, već samo mješavine obiju, što je u kontradikciji sa tekstom koji navodi da dana u istoj obitelji postoje čisti OP i čisti adamični ljudi.

Prirodna funkcija OP-a je uzurpirana i oni sada služe kao most kojim OPS entiteti iz 4D crpe energiju iz adamičnih ljudi. Ok.
Prirodna funcija OP-a je bila most između 2D i 3D. Ok.
Dali je onda taj most, ti OP-i, jesu li oni prije no što je njihova prirodna funkcija uzurpirana imali mogućnost razvoja, ili su oduvijek i zauvijek samo most bez ikakvog progresa?
(termin ''most'' mi je problematičan budući da se u tekstu navodi kako su organski portali zapravo bivši entiteti iz 2D koji nemogu odmah ostvariti indidivualnu dušu, pa se prvo javljaju u tom među obliku, prijelaznom obliku)

Ako su organski portali most, za 2D, ako su oni međurazina između 2D i 3D, onda su oni sasvim normalna stepenica razvoja, a ne nešto loše.
Ako oni vrše svoj razvoj uzimanjem energije od adamičnih ljudi (koji su već čisti 3D), oponašajući adamične ljude, imitirajući ih, onda je i to jedna sasvim normalna stepenica razvoja.
Čemu onda potreba da ih lociramo i udaljimo od svog okruženja?
Time im onemogućavamo razvoj.
Također ovdje me slijed misi ponovno vraća na početak. Kako je moguće da su prvo postojali OP i adamični ljudi, ako su OP stepenica između 2D i 3D(adamičnih ljudi).

Šta vi kažete na sve ovo?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 529 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.