Sada je: sub jul 19, 2025 10:33 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 617 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 31  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Znakovi u žitu - Crop circles
PostPostano: pon jun 29, 2009 9:21 pm 
Član foruma

Pozdrav svima. Malo mi je trebalo da se skoncentrisem na ovu sliku i ispocetka mi je djelovala bezazleno. Sto sam ju vise proucavao pala mi je na pamet jedna ideja koja kazuje da ovaj oblik predstavlja UPOZORENJE ili VIJEST. Prema mom nebitnom misljenju ovdje se radi o floti nadolazecih bica, brodova, jedan cjeli sustav koji je koridiniran i dobro sticen. Iako malo podsjeca na clanke o plantu Nibiru, ja sam to ovako shvatio:

slika

1- zapovjedni centar ili misaona forma vodilja lijeve i desne borbene skupine (2)
2- esalon borbenih letjelica za kordiniran nacin djelovanja u sprezi sa vodecim brodom (3)
3- brod ili skupina pocetne formacije koja ce voditi primarnu misiju
4- razne manje formacija, bica, krugovi zamaskiravanja koji se sluze da zemljani ne primjete ono najgore sta dolazi
5- mase i mase nadolazecih predatora

Vrh

PostPostano: pon jun 29, 2009 9:33 pm 
Moderator

Citat:
Mene je isprva podsjetilo na kuglu za bilijar br. 8. Šta reći ? ...

To je i poenta. :wink:
jer
ovi krugovi u žitu – baš kao i svi simboli sa arhetipskim „punjenjem“ – nisu jednoznačni, već podrazumevaju povezivanje večnog sa najdublje ličnim. Zato je doživljaj nužno individualan, mada osećamo da u njemu treperi neka dublja stvarnost.

I zato mi se čitava ova diskusija na nekoliko poslednjih strana i čini veoma dobrom: ne konačni odgovori, već povezivanje i aktiviranje.
Ne preciznost, već individualna percepcija jednog opšteg koncepta.

Vrh

PostPostano: pon jun 29, 2009 9:59 pm 
Član foruma

Poruka je u sustini, prevodljiva. Ne sumnjam da ce se naci vrsni poznavaoci istorije starih naroda i njihovog jezika, da je dekodiraju . A onda je treba i pravilno uobliciti i shvatiti sta je pisac hteo da kaze. Ali i tada cemo biti na tankom ledu, jer ne poznajemo izvor koji nam tu poruku salje. Tako da, moci cemo je shvatiti samo i jedino na osnovu NASEG iskustva. Sto ne mora da znaci da je pravilno tumacimo. Lako mozemo "skliznuti" i zaneti se...

Nego, ako pogledate sam zavrsetak formacije, u delu gde se nalazi (fuj) alienski lik, nalaze se 4 naglasene, duge linije i tacka, odn. majanski simbol za br. 1. Mozda hoce da kazu kako su oni povezani sa izvorom, takoreci bogovi. Ako se ovo ispostavi kao tacno, e pa onda, mislim da ce biti jako veselo...

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 7:41 am 
Član foruma

još malo o cc s "n :love5: s"
malo sam švrljao netom u potrazi za prastarim simbolima i njihovim značenjima;
prema http://www.braasch-megalith.de/1-greek-gothic.html
drugi simbol predstavlja sunce u Gotičkoj simbolici dok zadnji s dvostrukom spiralom koja se račva predstavlja još stariji Baltički simbol s mogućim značenjem u ovoj konfiguraciji da će se razvoj nastaviti u dva smjera (ne pitajte zašto to mislim jednostavno intuicija)
ima više o simbolici u cc na http://www.medwaycropcircle.co.uk/article6.htm

(back to the future; predviđam pojavu cc s kolibrićem kao i to da ću o tome pisati 09.07.2009)

Zadnja izmjena: metuzalem; čet jul 09, 2009 10:09 am; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 2:49 pm 
Moderator

Met gornji link (br.1) koji si postavio ne mogu otvoriti. Svaka čast na linkovima koje si ostavio :thumbup: .Naime, nemam vremena da surfujem netom u potrazi za simbolima a baš su mi potrebni...evo npr.:
slika
ovaj cc simbol se može iskopati svuda po balkanu i čest je motiv ukrasa ili nakita starih naroda čini mi se...po ovom principu već mjesecima razmišljam da treba da se gradi salaš ili poljoprivredno imanje tj. da u jednom centru bude kuća a u drugom bunar ili izvor vode a između usjevi koji prate spirale. Parcela se dijeli po principu zlatnog presjeka i fibonačijevom spiralom se prave obe spirale u dvije od četiri tačke zlatnog presjeka. Na taj način struji energija biljkama od kuće ka izvoru ili obrnuto. Ovo je moja ''maštarija'' i nije potkrepljena ničim konkretnim.Ima veze sa znakom za beskonačnost donekle...Inače Slobodna Voljo bacio si mi žišku sa ovim znakom beskonačnosti, baš ti hvala :mrgreen: , tako da ću ga modelovati u 3D kol'ko sutra (imam posla danas) da razmotrim nešto. Sigma sjetio sam se da sam taj artefakt video u nekom filmu a nisam siguran da li je X-files ili neki o Rosveltu...Ima scena kad otac vadi iz sefa i sinu pokazuje taj predmet na kome se nalaze slični simboli. Da nije to? Arja hvala na objašnjenju :love9:

:love5:

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 3:44 pm 
Član foruma

Zao mi je sto se namuciste da nadjete, kad ono- nije to-to. Mada, s druge strane, nasli ste i dali nam gomilu odlicnih linkova. :read:

Ima neki video, na youtube-u, gde tip drzi u ruci taj predmet i prica o tome gde i kada ga je pronasao. Ma, naci cu ga, nije pobegao. :-k

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 6:19 pm 
Moderator

slika
opet znak za uzbunu...Odnosno upozorenje na kontaminaciju...Ako su krugovi predstava duhovnih krugova onda konaminacija duhovnog. Može biti ako se pogleda drugačije križanje dva svijeta (tame i svjetla) duhovnog ili još bolje razdvajanje žita od kukolja, filtracija učenja ili sl...Možda tunel vremena...Meni se čini kao moćan proces, šta god bilo, intenzivan ili snažan su bolje riječi...

au...bacivši još jedan pogled shvatih da je ta silina dejstvo iz centra, znači iz centra se nešto silovito širi po svima i svojim dejstvom menja...šta već treba da mijenja...

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 6:52 pm 
Član foruma

@java, zapravo temom/stilom vrlo slići onome što neki nazivaju "Križem Atlantide" odnosno simbolom za Atlantidu, više o tome na http://www.atlanteans.gr/Eng/ENtopothesia.htm
slika

P.S. ako davim s starim simbolima i njihovim značenje molim da mi to kažete jer se iz nekog razloga tragajući za značenjem cc osjećam ushičenim gotovo kao i kad sam shvatio da mom 18-mjesečnom sinu "Ke-Nja-Nja" u biti znači "keks - njam - njam" tj."stari daj keks" :angel4:

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 7:07 pm 
Moderator

Što se mene tiče samo naprijed... :mrgreen: možda nam treba više "Ke-Nja-Nja" da bi došli do nečeg...hahaha kako dobra fora met... :rofl :rofl :rofl poljubi sina kaži da je od čika Jave... :love5:

link ka simbolima...
http://www.symbols.com/index/wordindex-s.html

slika
This is an internationally recognized warning sign, usually red or black on a yellow background, meaning dangerous radioactivity.
It is also common in computer flow charting meaning external memory or offline memory storage. In this case it originates from a pictorial sign for the magnetic tape cassettes used for storing data in large computer systems

slika

This modern ideogram is used as a warning against microwave radiation. It appears on household appliances. Refer to (gornji) in this group for another radiation warning sign.

Zadnja izmjena: Java; uto jun 30, 2009 7:45 pm; ukupno mijenjano 4 put/a.

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 7:36 pm 
Moderator

Java je napisao/la:
slika

DOUBLE SPIRAL: this picture symbolizes 3 things:

- It’s the representation of duality.

- Moreover, it represents the physical and spiritual growth in relation to the movement of the cosmos.

- And it symbolizes eternal life too.

slikaslika

http://blog.educastur.es/beni/2008/03/1 ... symbols-2/

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 8:09 pm 
Član foruma

Metuzalem, evo poklon od tete Sigme, uruci ga uz poljupce :love1:

slika

Iskreno se nadam da ove poslastice admini nece morati smanjivati, kako ne bi detetu od usta uzimali. :angel4:

Sto se tice starih simbola, mislim da nam oni jedini preostaju, sto ih vise nadjemo, lakse cemo povezati celu sliku.

:love12:

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 8:38 pm 
Moderator

slika
slika Labyrinth Mandala:
The labyrinth is a common Native American symbol representing our life as a journey. It also begs the heavy questions of our philosophical beginnings. Most interestingly, these labyrinths do not have endings, and so this mandala drives home the fact that we are each infinite, and eternal. By focusing on this mandala, we are able to see our beginnings and understand it to the relation of our journey. Not necessarily viewing our life as a labyrinth, but rather, understanding our life is what we make of it. Our nature is infinite, and how we live our lives will determine the amount of freedom our soul experiences. I've written more about the symbolic labyrinth here on my blog site.

http://www.whats-your-sign.com/Native-A ... ndala.html

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 9:23 pm 
Moderator

Citat:
Obratiti paznju da je nastao 21. juna na letnji solsticijum, odnosno ravnodnevnicu.

slika
objašnjenje keltskog simbola:
Double Spiral:
A sign of balance and also representative of the equinoxes.

Ova promatranja znakova su pravo lična, izgleda. Prije par dana u razgovoru s prijateljicom došli smo do toga da mi treba balans odnosno mera u razvoju.Da je mera svojevrsni ključ mene (konstantno između krajnosti). Kad vratim film unazad ono o čemu mislim već duži period jesu spirale, fibonačijeva naročito, tako da me sad ne čudi oduševljenje znakom od 21.06 tj. ljetnja ranodnevnica(equnox). Čudnovato izgleda ali su mi simbol za beskonačno i balans vrlo slični. Ova potrga postaje bašbaš interesantna.

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 10:00 pm 
Član foruma

slika

Najnoviji dodatak.

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 10:04 pm 
Moderator

preskočeni znak od 20.06.
slika
slika

Vrh

PostPostano: uto jun 30, 2009 11:43 pm 
Član foruma

Slabo se vidi, al lici na Graysa. ](*,)

Vrh

PostPostano: sri jul 01, 2009 12:06 am 
Član foruma

Jeste sivi.

Vrh

PostPostano: sri jul 01, 2009 12:58 pm 
Član foruma

Ma meni se sve čini da nas zemljani zaje****ju. Naročito od kad su počeli "vanzemaljci" da iscrtavaju logoe raznih firmi. Relama je vrlo efektna valjalo bi viđet sa tim "vanzemaljcima" da postavljaju i druge reklame. :mrgreen: na primjer: Đe na odmor? MONTENEGRO divlja ljepota bez kokošijih, krmećih i drugih gripova; bez terorista, vanzemaljaca, padova aviona (nemamo erbase) i slično. A možda nijesu ni skupi? :mrgreen: :blob: :rotfl: :rotfl:

Vrh

PostPostano: sri jul 01, 2009 1:42 pm 
Član foruma

Citat:
Đe na odmor? MONTENEGRO divlja ljepota bez kokošijih, krmećih i drugih gripova; bez terorista, vanzemaljaca, padova aviona (nemamo erbase) i slično. A možda nijesu ni skupi? :mrgreen:

Ali se zato mozete okupati u sopsvenim fekalijama koje izbacujemo tik uz vasu plazu... Pozurite, vec je 1/4 kapaciteta rasprodata... He, he,... :rofl

Sad ozbiljno... Ovaj znak koji vec treci put doradjuju je stvarno velicanstven i nama tesko pojmljiv... Mene sve ovo asocira na neke energetske promene koje su vec uveliko u toku i koje ce zito zitu, a kukolje- kukolju dati, dakako kroz patnje... He, he, nema radjanja bez patnji... A, paticemo ko tesna patika na smrdljivu nogu... cini mi se... :-k

Vrh

PostPostano: sri jul 01, 2009 4:27 pm 
Član foruma

FORMICA je napisao/la:
Ma meni se sve čini da nas zemljani zaje****ju. Naročito od kad su počeli "vanzemaljci" da iscrtavaju logoe raznih firmi. Relama je vrlo efektna valjalo bi viđet sa tim "vanzemaljcima" da postavljaju i druge reklame. :mrgreen: na primjer: Đe na odmor? MONTENEGRO divlja ljepota bez kokošijih, krmećih i drugih gripova; bez terorista, vanzemaljaca, padova aviona (nemamo erbase) i slično. A možda nijesu ni skupi? :mrgreen: :blob: :rotfl: :rotfl:

Kralju... hh :lol: :lol: :lol: Al mislim da si u pravu - ovo za graysa mi je suvise jednostavno za napraviti, mutno i nema neko znacenje koje mozemo nagadjati, vec klasicna ruzna faca sivog govneta, pa je vrlo moguce da je to ljucko delo... ](*,)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 617 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 31  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.