Valjda?
Ja mislim da ti dobro razmisljas, ali nemas dovoljno podataka, odnosno malo samo sire znanje o materiji (mozda i gresim, u tom slucaju izvini). Da ne ispadne da nesto pametujem, evo napisacu kako ja to shvatam.
Sve je energija, mislim da bi objasnjavanje kakva, sve to dodatno zakomplikovalo, tako da za pocetak ne treba objasnjavati "kakva to energija". E sad, ta energija postaje svesna same sebe, odnosno postaje svesna da je ona nesto, da postoji. To bi bila svest. Koliko je ta energija sposobnija da se "specijalizuje" za nesto od toga zavisi njen rast i sazrevanje odnosno njen duhovni razvitak. Svi smo mi fragmenti te energije, odnosno svi smo svevisnji, bog ili slicni izrazi.
Naravno znam da to "fragmenti" malo zbunjuje, pa onda dolazi do ideja kao sto su "bog je svuda oko nas" "sve je jedno" i slicno. Ali, izgleda da koliko smo fragmenti toliko smo i sve to celo, odnosno ti si deo univerzuma, ali ujedno si ti sam i ceo univerzum i apsolutno sve sto postoji i ne postoji.
Zamisli da si ti bog, i da sve sto vidis i sa kim se druzis, da ustvari samo sam sebe zabavljas, i da ti bude jos zabavnije odlucio si da zaboravis da si sve to sam smislio, i jos si odlucio da zaboravis i da su drugi ljudi (i ostali) ustvari samo ti. Ti si samo jedan fokus/tacka u svesti/energiji koja je ustvari celovit ti, samo ti namerno neces da vidis sve odjednom jer je tako zabavnije.
Jos jedan primer: uzmi svojih deset minuta vremena, pusti neku stopericu neka ide. Na svakih npr. pola minuta primeti nesto oko sebe, npr. "vidi prosao je Zika" ili u sledecih pola minuta "prosao veliki beli kamion" ili "susedov besni pas laje". Na kraju tih deset minuta imaces znaci 12 takvih zapamcenih utisaka. E sad zamisli da je zapazanje u 4-tom minutu bio "Valjda?", u 6-tom npr. Arbitrium Liberum, u 9-tom je Zika, a ustvari je sve to isti covek.
Sta je funkcija organskih portala? Pa po toj teoriji nije da
Citat:
da je glavna funkcija OP lakse manipulisanje onih sa individualnom dusom.
Vec da olaksa prelaz energije, odnosno svesti iz jednog vida postojanja u drugi. Odnosno iz takozvanog drugog denziteta, gde su dominantni oblici postojanja biljke i zivotinje, u treci denzitet gde su perjanica razvoja svesti ljudi (i slicni).
Zasto se zovu "organski portali"? Pa sama rec kaze, portal za fizicko manifestovanje, energije iz jednog denziteta u drugi. A sve u cilju razvoja. Naravno ne radi se o kolektivnoj dusi kao sto si je ti opisao. Nije bas da je to sve kao jedna osoba, pa sad neko je prst na ruci, neko na nozi. Tako je mozda u svetu biljaka, i zivotinje su mnogo individualnije od toga. Razlika izmedju ljudi sa individualnom dusom i organskih portala je sto ovi sa indiviualnom imaju vise centre (ili vise te cakre) pa imaju i vise potencijala za razvitak. Dok organski portali imaju samo te donje centre, ali mogu vremenom da razviju i gornje (zbog problema sa mesanjem nasih komsija sa gornjeg sprata i njihove zloupotrebe o. portala, mogucnosti za to su jako male)
Znaci i jedni i drugi su ljudi, i jedni i drugi se u ovom nasem svetu ponasaju, zive i razmisljaju, fakticki isto, tako da smo efektivno svi organski portali.
Mislim da tebe najvise buni ta "grupna dusa". Posto "dusu" vidis samo kao jednu dusu, i samo kao jednog coveka, pa nek je i grupna. Nije bas tako, i ljudi sa grupnom dusom, tzv. organski portali (ako postoje, sve je to teorija) su samo ljudi, i ima velikuh razlika medju njima, kao sto ima i velikih razlika i medju ovima sa potencijalnom individualnom dusom. Znaci nije bas da umre o. portal koji je bio mali prst pa onda vise ne postoji i vrati se telu ili nepostojanju. Mislim da nije tako, vec nastavlja razvitak shodno mogucnostima. Znaci ne "jedan oblak" "jedan copor" i slicno nego samo manji potencijal.
Zamisli da ako npr. osecas pripadnost svojoj naciji, fudbalskom klubu ili ljudima sa istim zanimanjem, imas takodje neku vrstu "grupne duse".
Jesam malo razjasnio?