Collector604
Citat:
Nauka nam je dala i google.Nekad razmisljam o tome da smo zaista dvolicni koristimo proizvode nauke a pljujemo je sa svake strane...
Bio bih ti, a vjerovatno i ostali, voljan pomoći ali kako? Vjeruj, naši zvukovi, kreštanje, naš govor, za tebe neće puno značiti. Pošto si, a očigledno je na početku, tražiš odgovore na već stečana mišljenja o fizičkoj stvarnosti za koju ti smatraš da je stvarna, a možda i jedina.
Tvoje mentalno tijelo, tvoj um, te još drži u ovoj iluziji, u ovom snu, i sve dok si jako vezan za ovozemaljsku fizičku stvarnost, teško ćeš se od nje moći odlijepiti. Vjeruj, mi ti ništa ne možemo pomoći, jer to moraš sam - sam sa sobom - pomoći sam sebi. Čitaj, istražuj, kopaj, rovi, a znam da nije lako slomiti već postojeća mišljenja, ali budi siguran, "put do raja uvijek je, bio i ostaće, popločan trnjem. Staviću ovdje da pročitaš, samo jedan insert direktnog kanalisanja 15. 11. 1968, sa Markom Probertom i učiteljem Svjetlosti Yadom (6.D).
Nemoj se odmah hvatati što ti govori um - "a kako ti to znaš" , jer u sadašnjoj fazi ti još ne možeš odgonetnuti šta i koliko neko zna, a pogotovu ko je koja duša i zbog kojih je razloga došao pred žetvu - zbog čega se baš inkarnisao u to vrijeme - ti moraš spoznati SEBE. Pročitaj staloženo, dodaj, izmjeri, prepolovi dospi, oduzmi i onda ćeš vidjeti šta tvoje srce kaže. Ono što tvoje srce kaže; TO JE ISTINA - sve što ti ostali govore je prazna priča. Ti to možeš, samo se potrudi, i znaj, nije lako ali nije nedostižno. Nekada buđenje počne jednom jedinom rečenicom, naravno ako si za nju spreman: A sada samo izvod - i pozdrav.
ps. Oslobađaj se strahova, jer si vječan i nemoj nikada zaboraviti; Ti si energija, ti si dah koji je došao u to tijelo da savladaš određene lekcije u fizičkoj iluziji, jer si to ti htio kada si se odlučio da se inkarnišeš u to tijelo na planetu zemlju. Dobio si privilegiju da prisustvuješ žetvi u kojoj zemlja prelazi u novi realitet (to isto vredi i za nas ostale) TO JE ČAST I ODGOVORNOST A ODGOVORNOST JE ČAST
15.11.1968 PREDAVANJE - Mark Probert & Yada di Shi,iteAli, kako možete shvatiti ako ne razumijete! Vi ste kompletno stranci, dok ovo sami ne shvatite. Ljudi me često pitaju da im govorim o svojim prošlim životima, da im govorim o svome prošlom snu. Ali što vi imate od toga, kakvo značenje ima moj san, za vas? Sanjali ste upravo sinoć, a ne prije 100 ili 1000 godina. Čudno zar ne? Vi se želite sjetiti što je bilo prije tisuću godina, ali ne možete se sjetiti što ste jučer radili, jer za jučer ste nezainteresirani. Vi ste izgleda nezainteresirani ni za danas, a to je još više zabrinjavajuće za ljudski um, kada ne obraća pažnju na danas, a razmišlja što će biti sutra. Ništavilo, to je ono što je, prazno i strašno.
Tko može razmišljati o prošlosti bez žaljenja, a tko može gledati u budućnost, bez nekih mjera anksioznosti? Jedini način kako možete izbjeći, te negativne, te bolne životne ubode je da živite danas i budete svjesni što radite danas. Inače, vaš sutrašnji dan može biti jako tajanstven i nemožete znati što očekivati. Ovo vas dovodi u stanje tjeskobe. Ako znam što radte danas, i sigurni ste, da će vam i sutrašnji biti sličan, vi živite sada, uvijek prisutni u ovome sada, i tu ste gdje bi vaš cilj trebao biti. Da bi proširili vaše razumijevanje, postali budni i svjesni, ovako se postaje živ. Mnoge stvari su vam rečene, a da ih rekao, u vašem originalnom kršćanskom učenju, čovjek pod nadimkom Isus Krist, koji je umro na križu da vas spasi. Mene ne, bilo mi je već oprošteno, jer nisam bio tu. Da li vjerujete, a ako ne, kako da to saznate? Morate učiniti mnogo više nego slušati što će vam drugi reći, ili ćete se odlučiti da to pročitate iz knjige koju vi zovete „sveta knjiga, i to prihvatili jer je to "sveta knjiga"?
Sveta? Kako znate da je nešto sveto? To su važne misli moji prijatelji, da znate što se priča, jer čovjek ide u veći period mentalnog rasta. Evolucija tijela je zaustavljena i tijelo ne ide u složenije stanje kao što napreduje um. Dolazi bolje razumijevanje i izaziva vas da se preselite, da bi djelovali na potpuno različite načine, tako da ćete početi gubiti neke od organa vašeg tijela zbog nepotrebnosti korištenja.
Vi idete u prostor (nije da niste u njemu već), ali ćete ga postati sve više svjesni. To znači ogromne promjene u mentalnom razvoju. Da biste dobili ove promjene, morate otpustiti stare, biti spremni da ih otpustite. Ako se penjete, gore, na visok brijeg, ne možete raskopano kamenje, usput, stavljati u svoj džep, a s nadom da ćete do vrha doći svježi i u dobroj formi. Kamenja anksioznosti, su kamenja nesigurnosti, o tome što ste naučili u prošlosti. Onu istinu koju su vam govorili majka i otac, baba i djed nemožete provjeriti, jer oni nisu više živi, a ako je ne možete provjeriti, kako da je onda prihvatite. Vi ste te istine prihvaćali jer ste ih voljeli, na vaš poseban način, emocionalan, ali nikada niste saznali je li to istina?
Bez sumnje, oni su vam govorili o onome što su oni najbolje znali. No, vi morate to istražiti, morate otkriti sebe. Vi ne možete sjediti u krilu svoje majke, čitav život, i slušati bajke. Vi ne možete držati čitav život oca za ruke i slušati njegove bajke. Njihove bajke su bile dobre za njih, u to vrijeme, ali morate rasčistiti sa svim tim. Morate biti spremni da sve to otpustite. Ne možete imati emocionalne privitake, jer morate stvari gledati jasno.
Lijep pozdrav.