Sada je: ned maj 11, 2025 6:30 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 779 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Denziteti i sve o njima
PostPostano: ned feb 28, 2010 9:54 pm 
Član foruma

Thanks..Znaci koliko sam shvatio uglavnom se ta prica oko denziteta vrti oko individua kao sto je ta Laura.Nisu se neki znanstvenici potrudili pa mozda i dokazali konkretno postojanje denziteta kao i samih kasiopejaca. I Samo jos jedno pitanje jel ima neki audio snimak tih prenosenja lauri,ili su joj mentalno prenosili te poruke.Jer postoji mjesta za manipulaciju jer knjiga kao knjiga moze se napisati sta hoce slazete li se?..

Na prvi pogled mi teorija o denzitetima djeluje bas na staklenim nogama nema sto se kaze cvrste polaznice,temelja..nego jedino lauri ti kaisopejci odgovaraju.Da li je Laura znanstveno ispitivana,da se uvjeri da je psihicki stabilna,jer ima dosta slucajeva reci sa NLO..ljudi se javljaju sirom zemlje UFO-lozima da mogu pricati sa vanzemaljcima a na kraju se otkrije da imaju teskih psihickih problema...

Moj 4shared Folder...Bacite Pogled,Nista Vas Ne Kosta ;)
http://www.4shared.com/dir/26554851/b2a ... aring.html

Zadnja izmjena: Collector604; ned feb 28, 2010 10:02 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 9:59 pm 
Član foruma

collectore ,naravno da postoji mogucnost manipulacije,ove skripte su ionako ono recimo da si malo slozis neke kockice, otprilike shvatis neke stvari,al nikako to uzet zdravo za gotovo..ni slucajno..

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 10:04 pm 
Član foruma

E neznam sad jesi li ironican ili me sto se kaze zafrkavas nadam se da nije tako :occasion5: ...Ali bas povjerovati u tako ozbiljnu teoriju bez cvrstog dokaza malo mi je sto se kaze blesavo....

Vrh

PostPostano: ned feb 28, 2010 10:18 pm 
Član foruma

meni se dopada koncept denziteta kroz holografski model i redundaciju koji je objasnjen na ovom sajtu: KLIKNI

:wink:

Vrh

PostPostano: pon mar 01, 2010 12:43 am 
Član foruma

Collector604 je napisao/la:
Thanks..Znaci koliko sam shvatio uglavnom se ta prica oko denziteta vrti oko individua kao sto je ta Laura.Nisu se neki znanstvenici potrudili pa mozda i dokazali konkretno postojanje denziteta kao i samih kasiopejaca. I Samo jos jedno pitanje jel ima neki audio snimak tih prenosenja lauri,ili su joj mentalno prenosili te poruke.Jer postoji mjesta za manipulaciju jer knjiga kao knjiga moze se napisati sta hoce slazete li se?..

Na prvi pogled mi teorija o denzitetima djeluje bas na staklenim nogama nema sto se kaze cvrste polaznice,temelja..nego jedino lauri ti kaisopejci odgovaraju.Da li je Laura znanstveno ispitivana,da se uvjeri da je psihicki stabilna,jer ima dosta slucajeva reci sa NLO..ljudi se javljaju sirom zemlje UFO-lozima da mogu pricati sa vanzemaljcima a na kraju se otkrije da imaju teskih psihickih problema...

Čeneling nije od jučer.
U starom zavjetu na mnogim mjestima se moze prepoznati prenos poruka čenelingom.
Djevica Marija je na isti način dobila poruku o bezgriješnom začeću.
Muhamed je 23. god. primao poruke od nekog entiteta, iz kojih je nastao Kuran.
Gene Roddenberry, autor ''Zvjezdanih Staza'' godinama bio član grupe koja kanalizirala entitet po imenu Tom.
I još bezbroj primjera možeš naći.

I sada se možemo pitati. a što su od toga svega analizirali naučnici?

Vrh

PostPostano: pon mar 01, 2010 5:33 am 
Član foruma

Da..gledao sam dokumentarni film Ancient Aliens gdje Erich von Däniken govori da svaka religija se zasniva na tome da im je neko "odozgo" sa neba slao poruke.Pa tako Erich von Däniken tumaci da su to ustvari vanzemaljci.

Haj sad znaj jel to tako nije li... :-s

Uglavnom treba nam nekoliko Erich von Däniken-a da nam na forumu to detaljno razjasne....

Vrh

PostPostano: pon mar 01, 2010 9:21 am 
Član foruma

Collector, pogledaj ako zelis ovaj film, po meni, jedan od boljih dokumentaraca vezanih uz razine frekvencija, tj. moze se reci denziteta
Kod:
http://www.val.hr/index.php?option=com_remository&Itemid=142&func=startdown&id=271

Itzhak Bentov - From atom to cosmos.

Posto si na pocetku price, odgovori ce ti se postepeno poceti otvarati kolko ces ih traziti. Ovako ekspresno ti niko nece dati odgovor, a mozda i hoce ko sto kaze Bentov u ovom dokumentarcu (ovako nekako) "preci cemo na visu razinu svjesti, htjeli mi to ili ne, to je neizbjezno"

:thumbup: :love3: :love11: :occasion5:

Vrh

PostPostano: pon mar 01, 2010 4:11 pm 
isključen/a

Collector604:
Citat:
Nadam se da mi neko moze odgovoriti na moje pitanje...
Ko je da tako kazem otkrio te denzitete i njihovo postojanje...

Ra materijal:

Ispitivač: Možete li da definišete reč denzitet, onako kako je koristite?

Ra: Ja sam Ra. Termin denzitet je matematički. Najbliža analogija je muzika, pri čemu posle sedam nota vašeg zapadnog tipa skale, da tako kažemo, osma nota započinje novu oktavu. U vašoj velikoj oktavi, koju delimo sa vama, postoji sedam oktava ili denziteta. Unutar svakog denziteta postoji sedam pod-denziteta. Unutar svakog pod-denziteta postoji sedam pod-pod-denziteta. Unutar svakod pod-pod-denziteta sedam pod-pod-pod-denziteta i tako u beskonačnost.

Vrh

PostPostano: pon mar 01, 2010 4:15 pm 
Član foruma

Denziteti kao "nivoi svesnosti" se pod tim pojmom prvi put spominju u Ra materijalu, ali ista ideja se provlaci od Sufizma do Ajnstajna i Tesle, a danas se mozda moze povezati sa teorijom "kvantne mehanike". Da bi se uopste shvatilo zasto jedna takva teorija ne sme biti poznata i naucno dokazana u zvanicnoj nauci, mora se shvatiti prava priroda naseg realiteta, a to je manipulacija, prevara, kontrola, izrabljivanje, i u fizickom i u dusevno-mentalnom smislu. Onima koji imaju moci i novca da ulazu u visoku nauku nikako ne odgovara da "masa" bude informisana i da zna u kakvom univerzumu zivi jer bi to drasticno smanjilo mogucnost kontrole i manipulacije. Mislim da je velika zabluda ocekivati od "zvanicne nauke" pod kontrolom korporacijskih mocnika, da dokazu i iznesu u javnost znanje o hiperdimenzionalnoj prirodi Univerzuma, o pravoj "snazi" ljudske svesti i misli, a pogotovu ne o mogucnosti da ova nasa "kruta" materijalna struktura/egzistencija nije jedino moguca, nego da materija moze biti i "varijabilne prirode", u zavisnosti sa kakvom "svescu" ima interakciju.

Taj princip manipulacije naukom moze se na primer videti kada je u pitanju tehnologija elektricne energije, pa tako umesto da sada svako od nas, svaka kuca sama sebi proizvodi struju i nikome to ne placa, sto navodno "nije" moguce, mi umesto toga placamo veliki novac kako bi dobili struju preko beskonacnih kablova iz neke termoelektrane koja iz sebe izbacuje smrad i čađ. Sjajano naucno-tehnolosko dostignuce - nema sta! Naravno, to ce se tesko promeniti, jer drzati nekoga u energetskoj zavisnosti znaci kontrolisati ga. A da bi se zadrzala ta kontrola ljudi ne smeju imati "pravo" znanje i informacije.
U stvari, mislim da je prilicno naivno ocekivati da ce zvanicna nauka u blizoj ili malo daljoj buducnosti bilo sta dokazati kada je u pitanju hiperdimenzionalna priroda univerzuma.

Vrh

PostPostano: pon mar 01, 2010 5:34 pm 
Član foruma

juzni krst je napisao/la:
Collector604:
Citat:

Ra materijal:

Ispitivač: Možete li da definišete reč denzitet, onako kako je koristite?

Ra: Ja sam Ra. Termin denzitet je matematički. Najbliža analogija je muzika, pri čemu posle sedam nota vašeg zapadnog tipa skale, da tako kažemo, osma nota započinje novu oktavu. U vašoj velikoj oktavi, koju delimo sa vama, postoji sedam oktava ili denziteta. Unutar svakog denziteta postoji sedam pod-denziteta. Unutar svakog pod-denziteta postoji sedam pod-pod-denziteta. Unutar svakod pod-pod-denziteta sedam pod-pod-pod-denziteta i tako u beskonačnost.

tacno tako sam i ja razumio denzitete.
oni su isto sto i oktave ili zakon sedmice o kojima je govorio gurdjiev... :read:

Vrh

PostPostano: uto mar 02, 2010 10:52 am 
Član foruma

Naravno skinut cu i pogledati film...

Cekaj,jel ti znas kako da svaka kuca sama proizvodi dovoljno energije za naprimjer TV,Masinu za sudje,Masinu za ves,Sijalice,Bojler,PC ili te nisam dobro shvatio.Jesi se obratio nekome strucnom da ti pomogne da izadje to u javnost..Ako mi mozes objasniti malo bolje to oko rjesenja tog sto si naveo :hello2:

Ali slazes li se i da je ova hajmo nazvati "manipulativna nauka" za milion % pomogla nam da lakse zivimo,od Televizije,Auta,Mobitela,Racunara,Masina za vesh,Za sudje ma jos milion stvari je sve to nauka napravila i kad uzmes u obzir eto da im nije na ruku da nam objasne te denzitete,nivoe svjesti onda dodjes na rezultat od 2 miliona:1 (2 miliona stvari objasnili a eto samo 1 jednu stvar to jest denzitete nisu) onda je bas tesko povjerovati da je nauka bas toliko izmanipulisana...Naravno uvijek ima izuzetaka pocevsi od fizike,hemije,matematike,biologije,psihologije koji zloupotrebljavaju znanje pa prave od njega otpor kod ljudi...

Nauka nam je dala i google.Nekad razmisljam o tome da smo zaista dvolicni koristimo proizvode nauke a pljujemo je sa svake strane...

Uostalom pogledacu ovaj film pa se javim :king:

:read:

Vrh

PostPostano: uto mar 02, 2010 12:38 pm 
Član foruma

Cekaj,jel ti znas kako da svaka kuca sama proizvodi dovoljno energije za naprimjer TV,Masinu za sudje,Masinu za ves,Sijalice,Bojler,PC ili te nisam dobro shvatio.Jesi se obratio nekome strucnom da ti pomogne da izadje to u javnost..Ako mi mozes objasniti malo bolje to oko rjesenja tog sto si naveo

Meni se cini da ti nisi shvatio ono sta sam hteo da kazem, pa je moguce da nisam bio jasan. Ovde govorim o principima a ne o nekim resenjima. Naravno da ne znam kako da svako domacinstvo proizvodi dovoljno energije za sebe, o tome se i radi. Ali ako je neki veliki naucnik kao sto je bio Nikola Tesla tvrdio da je to moguce, ja sam nesto sklon da mu verujem. Pa sad, postavlja se pitanje, kako je moguce da do danas, posle toliko vremena od Nikole Tesle jos uvek nema ni najmanjih naznaka takve tehnologije od strane mainstream nauke?! Sta, kao danasnji naucnici sa danasnjom tehnologijom nisu sposobni za to? Meni se pre cini da u stvari "nekome" ne odgovara takva tehnologija, isto kao sto nije odgovarala ni u vreme Tesle. Mislio sam na tu manipulaciju naukom, i da budem iskren malkice me cudi kako to nisi shvatio.

Citat:
Nauka nam je dala i google.Nekad razmisljam o tome da smo zaista dvolicni koristimo proizvode nauke a pljujemo je sa svake strane...

Mislim da se stvari ne mogu shvatiti na ovako crno-beli nacin. Ovde niko ne pljuje nauku "samu po sebi", nego izvesne principe koji se vec dugo primenjuju u nauci, a to je da naucna "dostignuca" kontrolisu oni koji imaju novca da ulazu u razvoj tehnologije, a njima jednostavno ne odgovara da postoji nesto sto bi se moglo nazvati "free energy", kao sto im nije odgovaralo ni u vreme Nikole Tesle. Tema besplatne energije je samo jedna prica, a pitanje je kakvih sve tehnoloskih dostignuca postoji u nekim tajnim korporacijskim laboratorijama, tehnologija za koju ne znamo jer patokratija ne bi imala koristi od toga.

Vrh

PostPostano: uto mar 02, 2010 2:45 pm 
isključen/a

Collector604
Citat:

Bio bih ti, a vjerovatno i ostali, voljan pomoći ali kako? Vjeruj, naši zvukovi, kreštanje, naš govor, za tebe neće puno značiti. Pošto si, a očigledno je na početku, tražiš odgovore na već stečana mišljenja o fizičkoj stvarnosti za koju ti smatraš da je stvarna, a možda i jedina.
Tvoje mentalno tijelo, tvoj um, te još drži u ovoj iluziji, u ovom snu, i sve dok si jako vezan za ovozemaljsku fizičku stvarnost, teško ćeš se od nje moći odlijepiti. Vjeruj, mi ti ništa ne možemo pomoći, jer to moraš sam - sam sa sobom - pomoći sam sebi. Čitaj, istražuj, kopaj, rovi, a znam da nije lako slomiti već postojeća mišljenja, ali budi siguran, "put do raja uvijek je, bio i ostaće, popločan trnjem. Staviću ovdje da pročitaš, samo jedan insert direktnog kanalisanja 15. 11. 1968, sa Markom Probertom i učiteljem Svjetlosti Yadom (6.D).
Nemoj se odmah hvatati što ti govori um - "a kako ti to znaš" , jer u sadašnjoj fazi ti još ne možeš odgonetnuti šta i koliko neko zna, a pogotovu ko je koja duša i zbog kojih je razloga došao pred žetvu - zbog čega se baš inkarnisao u to vrijeme - ti moraš spoznati SEBE. Pročitaj staloženo, dodaj, izmjeri, prepolovi dospi, oduzmi i onda ćeš vidjeti šta tvoje srce kaže. Ono što tvoje srce kaže; TO JE ISTINA - sve što ti ostali govore je prazna priča. Ti to možeš, samo se potrudi, i znaj, nije lako ali nije nedostižno. Nekada buđenje počne jednom jedinom rečenicom, naravno ako si za nju spreman: A sada samo izvod - i pozdrav.

ps. Oslobađaj se strahova, jer si vječan i nemoj nikada zaboraviti; Ti si energija, ti si dah koji je došao u to tijelo da savladaš određene lekcije u fizičkoj iluziji, jer si to ti htio kada si se odlučio da se inkarnišeš u to tijelo na planetu zemlju. Dobio si privilegiju da prisustvuješ žetvi u kojoj zemlja prelazi u novi realitet (to isto vredi i za nas ostale) TO JE ČAST I ODGOVORNOST A ODGOVORNOST JE ČAST

15.11.1968 PREDAVANJE - Mark Probert & Yada di Shi,ite
Ali, kako možete shvatiti ako ne razumijete! Vi ste kompletno stranci, dok ovo sami ne shvatite. Ljudi me često pitaju da im govorim o svojim prošlim životima, da im govorim o svome prošlom snu. Ali što vi imate od toga, kakvo značenje ima moj san, za vas? Sanjali ste upravo sinoć, a ne prije 100 ili 1000 godina. Čudno zar ne? Vi se želite sjetiti što je bilo prije tisuću godina, ali ne možete se sjetiti što ste jučer radili, jer za jučer ste nezainteresirani. Vi ste izgleda nezainteresirani ni za danas, a to je još više zabrinjavajuće za ljudski um, kada ne obraća pažnju na danas, a razmišlja što će biti sutra. Ništavilo, to je ono što je, prazno i strašno.

Tko može razmišljati o prošlosti bez žaljenja, a tko može gledati u budućnost, bez nekih mjera anksioznosti? Jedini način kako možete izbjeći, te negativne, te bolne životne ubode je da živite danas i budete svjesni što radite danas. Inače, vaš sutrašnji dan može biti jako tajanstven i nemožete znati što očekivati. Ovo vas dovodi u stanje tjeskobe. Ako znam što radte danas, i sigurni ste, da će vam i sutrašnji biti sličan, vi živite sada, uvijek prisutni u ovome sada, i tu ste gdje bi vaš cilj trebao biti. Da bi proširili vaše razumijevanje, postali budni i svjesni, ovako se postaje živ. Mnoge stvari su vam rečene, a da ih rekao, u vašem originalnom kršćanskom učenju, čovjek pod nadimkom Isus Krist, koji je umro na križu da vas spasi. Mene ne, bilo mi je već oprošteno, jer nisam bio tu. Da li vjerujete, a ako ne, kako da to saznate? Morate učiniti mnogo više nego slušati što će vam drugi reći, ili ćete se odlučiti da to pročitate iz knjige koju vi zovete „sveta knjiga, i to prihvatili jer je to "sveta knjiga"?

Sveta? Kako znate da je nešto sveto? To su važne misli moji prijatelji, da znate što se priča, jer čovjek ide u veći period mentalnog rasta. Evolucija tijela je zaustavljena i tijelo ne ide u složenije stanje kao što napreduje um. Dolazi bolje razumijevanje i izaziva vas da se preselite, da bi djelovali na potpuno različite načine, tako da ćete početi gubiti neke od organa vašeg tijela zbog nepotrebnosti korištenja.

Vi idete u prostor (nije da niste u njemu već), ali ćete ga postati sve više svjesni. To znači ogromne promjene u mentalnom razvoju. Da biste dobili ove promjene, morate otpustiti stare, biti spremni da ih otpustite. Ako se penjete, gore, na visok brijeg, ne možete raskopano kamenje, usput, stavljati u svoj džep, a s nadom da ćete do vrha doći svježi i u dobroj formi. Kamenja anksioznosti, su kamenja nesigurnosti, o tome što ste naučili u prošlosti. Onu istinu koju su vam govorili majka i otac, baba i djed nemožete provjeriti, jer oni nisu više živi, a ako je ne možete provjeriti, kako da je onda prihvatite. Vi ste te istine prihvaćali jer ste ih voljeli, na vaš poseban način, emocionalan, ali nikada niste saznali je li to istina?

Bez sumnje, oni su vam govorili o onome što su oni najbolje znali. No, vi morate to istražiti, morate otkriti sebe. Vi ne možete sjediti u krilu svoje majke, čitav život, i slušati bajke. Vi ne možete držati čitav život oca za ruke i slušati njegove bajke. Njihove bajke su bile dobre za njih, u to vrijeme, ali morate rasčistiti sa svim tim. Morate biti spremni da sve to otpustite. Ne možete imati emocionalne privitake, jer morate stvari gledati jasno.
Lijep pozdrav.

Vrh

PostPostano: uto mar 02, 2010 5:40 pm 
Član foruma

TO JE ČAST I ODGOVORNOST A ODGOVORNOST JE ČAST

A kako ostati častan,e to je MUDROST. :wink: :occasion5:

Vrh

PostPostano: uto mar 02, 2010 5:49 pm 
Član foruma

Naravno skinut cu i pogledati film...

Cekaj,jel ti znas kako da svaka kuca sama proizvodi dovoljno energije za naprimjer TV,Masinu za sudje,Masinu za ves,Sijalice,Bojler,PC ili te nisam dobro shvatio.Jesi se obratio nekome strucnom da ti pomogne da izadje to u javnost..Ako mi mozes objasniti malo bolje to oko rjesenja tog sto si naveo :hello2:

Ali slazes li se i da je ova hajmo nazvati "manipulativna nauka" za milion % pomogla nam da lakse zivimo,od Televizije,Auta,Mobitela,Racunara,Masina za vesh,Za sudje ma jos milion stvari je sve to nauka napravila i kad uzmes u obzir eto da im nije na ruku da nam objasne te denzitete,nivoe svjesti onda dodjes na rezultat od 2 miliona:1 (2 miliona stvari objasnili a eto samo 1 jednu stvar to jest denzitete nisu) onda je bas tesko povjerovati da je nauka bas toliko izmanipulisana...Naravno uvijek ima izuzetaka pocevsi od fizike,hemije,matematike,biologije,psihologije koji zloupotrebljavaju znanje pa prave od njega otpor kod ljudi...

Uostalom pogledacu ovaj film pa se javim :king:

:read:

citat:
Nikola Tesla, jedan od najvećih među najvećim znanstvenicima, dobro je znao da je električna energija svuda oko nas u neograničenim količinama. Tesla je posvetio svoj život dostavi besplatne električne energije (free energy) i ostalih naučnih dostignuća svim ljudima svijeta. Bez obzira na to što se Nikola Tesla još prije stotinjak godina vozio u električnom automobilu neograničenog dometa zavidnom brzinom, koristeći bežični prijenos električne energije, mi smo danas još uvijek primorani kupovati skupa prijevozna sredstva u kojima izgaraju isto tako skupi i prljavi benzin i nafta.

Ovo s Nikolom Teslom, odličan je primjer za sve ono što se događa u nama, s nama i oko nas, sve u svemu, sa svijetom u kojem živimo baziranom na monetarnom sustavu, ekonomskom modelu koji radi protiv nas samih i svijeta koji nas okružuje. Nikola Tesla nije samo vjerovao, on je i rješio problem, dokazao da može biti učinjeno. No svojim izumom, stvorio je problem nekim drugim ljudima koji naime nisu mogli kontrolirati nešto poput električne energije koja se šalje kroz zrak bez žica. Ti ljudi još uvijek nisu izmislili kako naplatiti besplatnu energiju, fali im uređaj kojim bi dostavu ograničili samo na one korisnike koji bi plaćali za ovu uslugu, dakle kupce. Je li potrebno spominjati, većini najvećih izuma u povijesti, radovima Nikole Tesle je od njegove smrti izgubljen svaki trag, a u nedostatku boljeg, mi i dalje koristimo izreku drugog velikog znanstevnika, Albert Einsteina: "Najteža stvar na svijetu za razumijeti je porez na dobit".

Više:
http://cromalternativemoney.org/index.php/en/media/news/nova-ekonomska-politika-u-sebe-vjerujemo-amen.html

Što je danas istraživačka znanost?
Istraživanje je spoznajna djelatnost analize i rasuđivanja, koja se zbiva u praksi, na jednom praktičnom i stvarnom problemu i prethodi određenom zahvatu u stvarnost. Ona se suprotstavlja tradicionalnoj metodi, primjenom koje istraživač samo spoznaje stvarnost, on analizira problem i predlaže alternative, ali se ne opredjeljuje, primjenom tehnika on upoznaje situaciju bez da je mijenja. Uzrok tome je primjena općeg načela kapitalizma u znanosti – sve veća podjela rada i moći. Radi se o tome da onaj koji pozna stvarnost ne može odlučivati o intervenciji. Da bi bio stvaran, problem koji se istražuje ne smije biti imaginaran ni individualan i mora imati mogućnost konkretnih primjena i naravno profita. Znanost ima dvije osnovne funkcije u društvu:
- Inovacija> utvrditi neprekidan napredak u spoznavanju prirode i društva putem kritike prethodne znanstvene tekovine i postepenog otkrivanja novih u njima,
- Kontrole> postojećeg ustrojstva stvari.
Dok je prva u samoj biti znanosti, druga to nije, već proizlazi iz njene upotrebe, dakle, one su u proturječnosti. Ta proturječnost postaje očita kad se vidi da klasa na vlasti nije avangardna i progresivna zbog ovisnosti o kapitalu koji financira njen dolazak na vlast. Društvena znanost je u potpunoj ovisnosti o toj i takvoj vlasti, a onda joj ne preostaje ništa drugo nego da putem formuliranja pojmova, tehnika i teorijskih instrumenata predočavaju svijet samo s jednog (vladajućeg) stajališta i to na način da isti može biti osporavani samo od vrha nadolje.

Vrh

PostPostano: uto mar 02, 2010 6:02 pm 
Član foruma

kolos je napisao/la:

Hm,čast me podsjeća na ponos,a ponos smatram beznačajnim,ovo je otprilike ona "vrsta" časti na koju specifično mislim.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Medalja_%C4%8Dasti
Medalje časti,čovjek ode u rat ne napravi ništa značajnoga i poslije svega dobije ovako nešta,što direktno utječe na njegov ponos,neznam šta je gore od ovakvo izrađenog scenarija.Problem je u tome što se iskrivi pravi značaj nečega.
Ali mi ljudi sve preokrenemo.

Shvaćam da sam otišao :offtopic: .

Vrh

PostPostano: uto mar 02, 2010 11:38 pm 
Član foruma

daco je napisao/la:
kolos je napisao/la:

Hm,čast me podsjeća na ponos,a ponos smatram beznačajnim,

Mozda se "ponos" pre moze vezati za "počast" ili sujetu, a "čast/časno" sa savešću. :-k

Vrh

PostPostano: sri mar 03, 2010 12:12 am 
isključen/a

Joj, pa tolika frka oko časti i odgovornosti a ništa lakše: pa samim dolaskom u fizički realitet je čast, a to je ujedno i odgovornost, jer samim dolaskom ste pristali da ispunite prihvaćene obaveze iz trećeg denziteta, e, da li ćete se toga sjetitit ili ne, to je drugo. Shvatati 4. 5. 6.D. ili bilo koji drugi realitet iz 3D. je suludo ali nije nemoguće, a znati da tako nešto postoji i da na drugim nivoima funkcioniše je nešto drugo. Šta je prostije od ovoga " ČAST JE ODGOVORNOST A ODGOVORNOST JE ČAST" Joj, kakav rat ili bilo što drugo, ovdje je u pitanju veća spoznaja, ovdje su u pitanju spoznaje koje prevazileze 3. denzitet. Nemojte se ljutiti, ali ja nemam mogućnosti ovim simbolima, (riječima) da vam iskažem svoje misli i svoja osječanja, jer smo u 3.D. uskraćeni za misoni način komunikacije, ali to ne mijenja kreaciju. Opet vam kažem, nemam druge mogućnosti ali svi ste mi dragi i mili. Lijep pozdrav.

kolos
Citat:
A kako ostati častan,e to je MUDROST.

Da, ali to je treći denzitet, to su klasifikacije trećeg denziteta, to sa 4. D. nije ni približno, drugar zaboravi svoje strahove i uzdignuća, 4. D. je denzitet ljubavi i empatije i tamo ne vrede pravila trećeg denziteta, a da nebih ja govorio neka to kaže neko ko je relevantan - naš učitelj;

Ispitivač: Hvala vam. Da li je za vas moguće da date kratak opis uslova na četvrtom denzitetu?

Ra: Ja sam Ra. Molimo vas da dok govorimo imate u vidu da ne postoje reči za pozitivno opisivanje četvrtog denziteta. Mi samo možemo opisati šta on nije i samo približno šta jeste. Posle četvrtog denziteta ograničenja naših sposobnosti rastu sve dok ne ostanemo bez reči.

Ono što četvrt denzitet nije: on se ne sastoji iz reči, osim ako se ne izaberete drugačije. On ne sadrži čvrsta hemijska vozila za aktivnosti telesnog kompleksa. On ne sadrži disharmoniju u sebi. On ne sadrži disharmoniju među ljudima. On nije unutar ograničenja mogućnosti da se prouzrokuje disharmonija na bilo koji način.

Pozitivne izjave približno: to je plan sa jednom vrstom dvonožnog vozila, koje je puno gušće i mnogo ispunjenije životom; to je plan na kome je entitet svestan misli sopstva/drugih; to je denzitet empatije i razumevanja tuge trećeg denziteta; to je plan koji teži ka mudrosti ili svetlosti; to je plan u kome se individualne razlike izgovaraju iako se odmah harmonizuju preko konsenzusa grupe.
Lijep pozdrav.

Vrh

PostPostano: sri mar 03, 2010 10:31 pm 
Administrator

Ljudi, a pogotovo oni koji su "novi" u ovim istraživačkim vodama, često slabije razumiju koncept "denziteta" i miješaju ga s pojmom "realiteta" ili "stvarnosti".

Dakle, pojam denzitet nije im stran, jer razumiju da je, recimo biljka ili životinja ipak manje svjesna od čovjeka. Dakle, nije problem shvatiti da određene životne vrste imaju i različite stupnjeve svijesti, a time i znanja o ovom trenutnom realitetu ili stvarnosti u kojoj mi svi živimo, zajedno, na planeti Zemlji. Iako mi, kao ljudi, vidimo cijelu planetu i njene stanovnike iz 3. denziteta, nivoa svijesti, recimo, ribe to ne mogu, jer imaju ograničeniji, uži izbor percipiranja ovog svijeta nego trenutno čovjek. I zato su, recimo, na 2. denzitetu. Jasno, ima bića koja su na 1. denzitetu znanja, svijesti i percepcije, a vjerojatno ima i bića koja su na, recimo 4. denzitetu svijesti.

E sad tu je caka! Kako mi vidimo stanovnike 3., 2. i 1. denziteta, a ne one na 4.??? Lijepo - ne živimo u ISTOM realitetu. Druge frekvencije postojanja, drugačije vibracije.

Ovo je najproblematičnije za shvatiti. Živimo u hiperdimenzionalnom prostoru/svemiru, pa tako ima i beskonačno mnogo realiteta i stvarnosti. U tom je bit svega. Dakle, vjerojatno isti mi postojimo u nekom paralelnom svemiru, i to u isto 3. denzitetu svijesti. I nismo svjesni jedni drugih... radi različitih frekvencija, baš kao i valovi radio stanica - svi su tu, a svjesni smo samo one frekvencije na koju se podesimo, odnosno, podesimo radio aparat. I nju možemo slušati, percipirati.

Naučnici su itekako svjesni tih stvari, bio je i Einstein, a i mnogi drugi poslije ( a možda i prije ) njega - nebitno. Mnogi to zovu paralelnim dimenzijama ili tko zna kakvim sve nazivima, pogledaj bilo koji malo boji naučni rad iz kvantne fizike - vidjet ćeš u njima lijepo opisane denzitete - samo matematičkim formulama i naučnim opisivanjima stanja materije, energije, atoma, dijelova atoma, raznoraznih čestica koje se pojavljuju mimo "sastavnih" dijelova atoma...

Dakle, nije da nauka nije čula za denzitete - već ih zovu drugačijim imenima, a zapravo - većinom nauka opisuje - PARALELNE SVJETOVE, dimenzije, realitete, stvarnosti.

U tome je stvar.

Mi ljudi, pogotovo naučnici ( koji se tako nazivaju ), stvari gledamo iz NAŠEG NIVOA svijesti, pa nam - naravno - ne paše SVE u NAŠE formule radi našeg ograničenog pojasa gledanja na cjelokupnu stvar. I zato uvijek otkrivamo neke nove stvari, i često moramo debelo izbaciti sve naše dosadašnje dogme koje počivaju na pretpostavkama da je uvijek sve tako... e nije... to je sve tako DOK NE... ( dok se ne desi neka nama neshvatljiva i neuobičajena stvar ) - e tu pada onda neka formula iz fizike, matematike ili neka naučna pretpostavka. I onda moramo saraditi sve na nekim drugačijim temeljima.

To je otprilike kao da funkcioniranje nekog automobila želimo objasniti SAMO sa znanjem izrade zaprežnih kola. Nemamo dodatne parametre koji objašnjavaju kako sad to ide "samo" i kako je uopće moguće ići toliko brzo... a da se recimo ne isisa sav zrak iz kabine ( to je bilo omiljena dogma prije otkrića brzih vozila )... ili kako bi neki materijal uopće izdržao takva naprezanja, itd. Moramo ZNATI sve parametre koji uključuju sve mogućnosti oko automobila. I onda tek u potpunosti možemo objasniti kako svaki dio funkcionira, kao i cjelina, auto koji pogoni benzinski motor ( ili koji već ).

Tako i univerzum ne možemo shvatiti, ni opisati, niti dati matematičke formule - ukoliko nismo SVJESNI KOMPLETNO i ako ZNAMO SVE.

Dakle, denziteti, kao nivoi svijesti nekog bića - uopće nebi trebali biti neki bauk. Recimo, kao neka ljestvica koliko koji učenik može trenutno shvatiti... dakle, mnogi idu u isti razred težine lekcija, 1., 2., 3... itd. Iako su svi đaci, postoje razredi. Neki su paralelni ( recimo 2. razred, 2A, 2B, 2C... jer ne stanu svi učenici u jedan ), a neki su viši ili niži... ( 1A, 2A, 3A... itd ). Kad naučiš sve iz 1. razrda - ideš u 2. U njemu učimo sve kompleksnije i kompleksnije lekcije, radi toga što i imamo veće kapacitete učenja, shvaćanja, itd.

Eto, možda bi sad to sve moglo biti nešto jasnije... :hello2:

:mrgreen: :wink:

Vrh

PostPostano: sub mar 06, 2010 8:44 pm 
Član foruma

e džeki fino kaze denziteti nebi trebali biti neki bauk.
niti neznam zasto ljudi oko toga dizu prasinu ali nikad se nisam toliko tezio upoznavati ih jer mi se čine nekako tako samodakazivi i smisleni i na jednostavan način povezuju različite stvari iz različitih domena života i prave dodirne točke u kojima se te domene prožimlju i pomiruju po načelu dijalektike teza, antiteza, sinteza.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 779 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.