Dijete Promjene Bizz je napisao/la:
Wow, pa super ako svjesno uspijevaš skoro svaki dan putovati eterom

, ja bi tebe trebao pitati za tehnike

reci kako postižeš izlazak iz tijela?
Jel si onda u real-time-u, dal je to AP?
Tj.dal vidiš sebe kako spavaš, ukućane, susjede, dal je sve namješteno kao i na javi i zanima me dal ima elektronike u bilo kakvom obliku dok se projeciraš? Jedamput sam se pošteno prepao dok sam pokušavao svjesno izaći iz tijela..
A od tehnika za sanjanje sam svašta isrobavao, od ovih standardnih npr. raditi reality check tokom dana, pa svjesno zaspavljivanje, gledanje u ruke, pa jesti sira prije spavanja, pa ne spavati, pa ic spavat izmoren, mjenjao položaje tijela kod spavanja, zapisivanje snova, sve sam to isprobavao kad sam tek krenuo uopće s metafizikom/duhovnosti. To su bili kao neki experimenti početnički, ALÍ!! Nakon tog svega, najbolje i jedino šta zapravo smatram/doživljavam kao potrebnu 'tehniku' je meditacija/kontemplacija
Jer kad se ujedine um, duh, duša i tijelo, biti će baš onako kako treba biti - ako nam je doživjeti neko sanjačko ili astralno iskustvo, tako će i biti. Sad se trudim ne zamarati 'uspjehom' i pokušavam biti iskren sam prema sebi, a u trenutcima kad to stvarno uspijem, samo se prepustim struji svijesti...
koja nekad postane jako nepredvidiva, tako da se još uvijek gombam sa strahom od nepoznatog. Iako zapravo nije nepoznato, hehe

samo potisnuto il zaboravljeno.
E...bas sam hteo da saberem ono sto sam mislio o sanjanju ali nekako, to odugovlacenje mi pali unutrasnji monolog, pogotovu kad legnem da spavam i to mi smeta, pa... ipak cu napisati ovako sveze i iskreno sta mislim....
Od svih tehnika i uopsteno, mislim da je u celoj prici astrala ali i svega glavni pokretac namera...tehnike i tako to su samo pomagala...
Mislim da je bitno sta se radi u toku dana...npr. ako je covek previse okupiran svojim delima i mislima koje je prate tesko da ce imati koncentracije da se fokusira na sanjanje...
MIslim da je bitno nauciti se potpunom posvecivanju bilo cemu..divim se ljudima koji mogu da zaspu za 3 minuta u bilo koje vreme dana i noci a jos su i sanjaci...o tome ti pricam:)
Npr, kad dodje noc bitno je da covek zna sta hoce da cini...
U takvim slucajevim nema mesta za razmisljanje o necem drugom...
Mislim da najbolje rezultate postizem kad se totalno opustim i ne ocekujem previse(nisam previse ozbiljan)i kad sam zadovoljan a opet nemam ni jednu misao..drugim recima imam precutnu i mirnu nameru da izadjem iz tela...
Mislim da tehnika zavisi od coveka do coveka, tj. , ne postoji tacna tehnika ali ja sam razvio svojih nekoliko (i koristim od svega sto sam naucio po malo)
*da napomenem da ovo radim i tokom celog dana* --->
Imam svoj patern polozaja tela koji stalno ponavljam..
Pocinjem na desnoj strani sa blago savijenim nogama...
Polozaj desne strane je poznat u Taoistickoj tradiciji i zovu je sleeping tiger...
http://www.healingtao.org/deutsch/artikel2.htm dobar clanak
Takodje u Tolteckoj tradiciji, izazivac smrti pominje desnu stranu kao dobru za sanjanje ( malo savijene noge) i ja sam taj polozaj prihvatio jer mi vise odgovara
Tu dolazi bitan deo...
Svoju nameru naglasavam tako sto intuitivno pratim osecaj ``pravog trenutka`` tj. tacno vreme promene...to moze biti bilo sta..npr da otvoris oci za trenutak pomeris glavu promenis polozaj itd... na taj nacin imam osecaj da pratis trenutak tj iskazujes osecaj da si posvecen trenutku...to je u sustini lako postici
rannije sam se upinjao da pratim vizije i oda ne bi mogao brzo da zaspim a sad ne razmisljam toliko o tome, jednostavno bitna je neka mesavina opustenosti poverenja u svoju snagu i namere.
Mislim da je za moj slucaj NAMERA imala najvise uticaja da me pokrene.
Tokom dana svoje misli fokusiram na ono sto sam doziveo u sanjanju i za to vrme drzim pluvacku i kad zavrsim slajd progutam pluvacku i duboko udahnem..dah kao da zapecati celu situaciju....
Znas ono sto u narodu kazu : ``progutao je knedlu``???
nije to bezveze smisljeno..ja mislim da ustvari pluvacka skupla informacije nasih emocija...primetio sam da njen sastav moze da se promeni za par sekundi u penicu ako dopustimo da osecamo neprijatnost...i tako ako je neko napadan a ti proguutas pluvacku , mislim da se tad neka posebna informacija utiskuje u tebe...
Bilo je puta kad je sve bilo na svom mestu i u ril tajmu i da, bilo je i uredjaja samo , npr. gledao sam roditelje kako gledaju film ali se na televizoru prikazivalo nesto neobicno ali ne mogu da tacno odredim sta...
moje projekcije su doduse jos dosta kratke i mislim da je bitna mirnoca, tj prihvatanje situacije kao nesto prirodno, kao deo tebe...e kad covek to dozvoli sebi sve je moguce:)
Koliko tebi otprilike vrmena treba da zaspis?