charleston je napisao/la:
Kada čovjek dođe do toga da u SVE sumnja i da ne vjeruje više ni svome srcu ni svome razumu, jer "tko zna TKO djeluje iza njih? a što ako sve to samo UMIŠLJAM? itd"
kada sam rekao da ono sto misli da je Ljubaw, onda sam mislio na to da dok jos nije u "fazi" Ljubawi i imajuci naznake kako bi to moglo izgledati, da bi se trebao (ponowno) zapitati da li je to ustwari bas tako ili je nesto drugo u pitanju (autosugestija mozda, kontejneri?), ali kada stwarno dosegnemo to stanje onda je to to. samo cemo osjetiti...
zasto cowjek u nekim trenucima ne treba wjerowati srcu i razumu i zasto treba introspekcijom pokusati uwidjeti sto se to ustwari dogadja? pa recimo samo da se to nadowezuje na temu
kontejneri i bilo bi blesawo od mene da sada izmisljam toplu wodu kada je Om to swe lijepo i sazeto napisao...
Ako mi u sebi imamo tu kozmičku neuvjetovanu ljubav, kako znaš da je nikad nismo ispoljili, od ilijade do danas? Zbog čega misliš da je sve ispoljeno bilo iluzija a ne ta kozmička ljubav (filtrirana kroz ljudsko iskustvo)?
ja nisam ni napisao nigdje da je nismo nikada ispoljili, samo da je ljubaw kao takwa wec prezwakana tema od dawnina. sigurno je bilo mistika/duhownih ucitelja koji jesu osjetili i bili Ljubaw, no malo je takwih hodalo na owoj napacenoj planeti.
zbog cega mislim tako? pa osjecam prije swega, a trenutna situacija u swijetu i okolini oko mene mi to dokazuje. e da, i
owo...
Klejbezabla je napisao/la:
Ali ovo davanje i uzimanje/prelijevanje o kojemu je ovdje riječ ja razumijem kao unutarnju potrebu bića,davanje kao potrebu prožimanja,cjelovitog stapanja s postojanjem.Primanje bi se moglo simbolično nazvati "posljedicom" takvog davanja.
Da bi se prelijevanje dogodilo,potrebno je omogućiti slobodan tok,ukloniti brane koje postavlja ego,a one se ne uklanjaju čekićanjem,nego promatranjem i razumijevanjem zašto i odakle su tu.
uzela si mi rijec(i) iz usta/tipkownice...
to je siguran put do paranoje

ma kakwa paranoja, meni je swe to zabawno...