Citat:
Ako niste voleli, onda shvatam zasto me ne razumete i sumnjate.
objasni...
Ne mogu. Preporucio sam knjigu, ali bez prakse nista ne funkcionise.
Citat:
iako shwacam sto si mislio reci, i to twoje "znati" je moralo imati nekih temelja, nekog znanja. malo kontradiktorno, zar ne?
Nije moralo imati temelja. Prvo volis, pa znas. Sta mozes znati dok ne zavolis? Samo teoriju. Tako isto znamo kako izgleda povrsina meseca, ali nismo bili tamo. Znamo li onda kako izgleda?
Citat:
Ja imam dokaz da nista ne treba znati.
reci...
Ljubav je davanje. Bespostedno Davanje sebe.
Kada se Daje, ne ocekuje se nista za uzvrat. Bas nista. Ne ljubis nekoga da bi dobio poljubac, nego da bi drugome bilo lepo.
Ljubav je stanje bica. U tom stanju razmisljate kako da udovoljite nekome.
Tu nema onih zenskih igara, niti muskog sovinizma i egoizma.
Kada se Daje, to se radi svom srcem, potpuno se prepustas tome.
Ko daje, dobija desetostruko.
Ljubav ne trazi paznju.
Mi smo neiscrpni rezervoar iz kojeg se moze davati. Sto vise Das, vise Dobijes. Kada dajes, ne ocekujes nista nazad.
Kada ljudi Vole, kazu da tada nemaju apetit. Nemaju ga jer se najedu energije ljubavi.
Kazu da Ljubav nema oci. Nema je zaista, jer oci pripadaju egu.
Ljubav ne osudjuje, nego u svemu trazi opravdanje i razumevanje.
Ljubav nije logicna.
Ljubav vidi neku drugu Lepotu, koju oko, ego, ne vidi. Nece je nikada ni videti.
Ljubav ne sumnja.
Ljubav uvek zna sta treba da Daje.
Ljubav nema predrasude ni kontejnere.
Ljubav niko i nista ne moze pobediti.
Kada nekoga Volis, polizaces ga i ako ne mirise "lepo". Tebi i onda mirise bas kako treba.
Kada pocnes da ocekujes, sumnjas, logicki razlisljas, Ljubav nestaje.
Ljubav moze da spozna i onaj koji nikada nista nije procitao. Zar to nije pravedno?Ljubav se ne moze prepricati. Moze se samo pricati nesto o tome, ali vajde nema.
Ovo je moje iskustvo, a ne copy/paste. Ovo je izaslo iz mene, na osnovu iskustva koje sam proziveo.
Citat:
ja bih prije rekao da trebamo protitati gomilu knjiga da pokusamo aktiwirati dawno zaborawljeno znanja, koje se nalazi unutar nas samih od uwijek, no zbog razno-raznih problema/situacija/manipulacija to nismo (trenutno) u stanju...
Ne trebaju ti knjige da bi voleo. Zalosno je ako neko tako misli, jer mu ljubav moze proci ispred nosa, dok on cita teoriju. Zaista mi nije trebalo nikakvo znanje da volim. Ko hoce, u stanju je da voli. Ako su nam knjige potrebne, jesu li onda neki ljudi zapostvaljeni, jer ne mogu doci do knjiga, pa ne mogu voleti?
Citat:
a ja znam iz osjecaja/intuicije da je prwo potrebno osloboditi se owih okowa, upoznati sebe jer tek tako mozemo saznati sto je Ljubaw i dawati Ljubaw.
A kako znas? Kako znas da je to intuicija? Voleo si ili imas dokaz da se voleti ne moze dok ne shvatis neke stvari? Ja Znam da se kroz ljubav uci to sto ti zelis nauciti pre ljubavi. Zato nam je i ostavljena na raspolaganje, da bi smo iz nje i kroz nju ucili.
Citat:
mozda ti kada goworis o ljubawi mislis na ljubaw koju dajes tek rodjenom zbog rodjenja twog djeteta i kojom te ispunjuje, no ja i dalje mislim da to NIJE Ljubaw.
Ne, ne mislim na tu ljubav. Doziveo sam to s nekim drugim pre toga. No i sam si napisao da ti mislis da to nije ljubav, ali ja znam da jeste. Nigde nisam ni spominjao kako je to MOJE dete. Nego dete ili mala garava, ili Katarina.

I slazem se s Dzibranom.