Sada je: sub maj 03, 2025 9:57 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: molim navigaciju
PostPostano: pon apr 04, 2011 1:20 pm 
Moderator

A što je sa umjetnošću traganja? Zašto to svi zanemaruju?

Vrh

PostPostano: pon apr 04, 2011 1:55 pm 
Član foruma

Koliko znam,umetnost sajanja je izmestanje skupne tacke a umece traganja ucvrscivanje na novoj poziciji.
Tako da je to opet vezano za sanjanje.
ali ako si mislio na nesto drugo pojasni...

Da ,zaboravio sam na knjigu susreti sa nagualom,to mi je onako pre svega,mozda najbolje od svih knjiga,ako nemas vremena da citas sve kastanedine kjnige ovu prvo preporucujem!!!!! :!: :tongue:

Vrh

PostPostano: pon apr 04, 2011 2:19 pm 
Moderator

I traganje i sanjanje su načini pomakivanja skupne točke, traganje je sporo ali stalno seljenje tijekom cijelog života (uvijek usklađivanje sa novim saznanjima), nešto kao potraga za sobom, a sanjanje je svaki put ko pračka, idi pa se vrati.
A ima zbilja i fora sa traganjem u sanjanju kako se negdje učvrstiti.
Ima i sanjanje u traganju, tragači vide nešto u sanjanju ko za izvidnicu pa se probaju na javi usklađivati da se kreću u tom pravcu (dugo), na kraju jedno i drugo dođe na isto, ali je put različit.
Točka se tragački i sanjački put spajaju je vjerovatno u dosezanju sveukupnosti bića.

Vrh

PostPostano: pon apr 04, 2011 4:25 pm 
Član foruma

ratnik nema vremena da trosi svoje vreme na nezadovoljstvo

Vrh

PostPostano: pon apr 04, 2011 4:35 pm 
Moderator

ratnik nema vremena za samozadovoljstvo :D

Vrh

PostPostano: pon apr 04, 2011 8:24 pm 
Član foruma

e to :thumbup: al nekad se i nadje

Vrh

PostPostano: pon apr 04, 2011 9:42 pm 
Moderator

Ma igra riječima, zadovoljstva ne fali, ali samozadovoljstva treba faliti inače nešto ne štima.

Vrh

PostPostano: pon apr 04, 2011 10:43 pm 
Član foruma

@Žalosna vrba.
:hello2: :love3:

@mu shin
Sjajan post =D>

snoopy je napisao/la:
smatram da nije u redu upucivati druge ljude kako da zive,mozda je bolje proslediti misli tj znanja koja je covek prikupio na svom vlastitom putu..

A evo par recenica od mene tj od onih od kojih sam ja naucio...

(Pisem po svojoj interpretaciji ne traze mi se sad citati) ::::

Karlos je rekao da je iscekivanje gotovih odgovora od drugih zaostatak naseg mentaliteta chopora...

Koliko sam saznao iz knjiga Kastanede,oni kazu da deca prave rupe na nasoj svetlosti i da je nacin da se te rupe zakrpe odreci se dece,napustiti ih...To je La Gorda uradila..
Nisam siguran ssta je don Huan uradio jer cini mi se da je i on imao sina ali ne pise sta je on uradio

Nisam siguran ali ako cemo po znanjima carobnjaka,a ovo je neko moje misljenje da mozda osecas te rupe u svetlosti

Moj topli predlog,kastanedine knjige,onda taishe abelar,i florinde doner to je sve spojeno..
Te knjige su u moj zivot unele nesto dragoceno sto ne mogu ni da opisem

Srecno,i prati svoju intuiciju !

Jel si razmisljala da se odselis,da zivis sama?

Ti si ovdje u ovom postu sam sebi kontradiktoran. [-(
To je odlika dualizma. :wink:

Očigledno je da je Žalosna sa informacijama iz metafizike, šamanizma, budizma... kratka.
Ako sam shvatio, ona voli svoju porodicu ali također osjeća da ima nešto više u sebi što joj može pružiti osjećaj ispunjenja, nešto što svaka od učenja imaju, manje više, kako za koga.
Ti joj na kraju blago predlažeš nešto što je bukvalno iz zone čarobnjaka, da se odseli i napusti ih.

Lonebird je tamo u KK temi lijepo baš meni rekao da nije za svakog puta čarobnjaka i vještica.
U pravu je.
Vrba traži savjet kako da integriše podizanje svjesnosti da svakodnevnim životom.
Pro-matrač je shvatio poentu i spomenuo traganje..

Citat:
Koliko ja znam svest se moze podici samo umetnoscu sanjanja i mozda magicnim pokretima ali za to nisam siguran

Shvataš?

Podići svijest Vrbo ćeš učiniti i kroz meditaciju.
Bilo bi lijepo kada bi Pantelija mogao da ti napiše nešto iz tog područija jer ima dosta više iskustva, a i ja bi volio malo da čujem o njegovom putu i tansformaciji kroz Satipathanu i Vipassanu.

Vremenom Vrbo osjetiš mnoga mentalna i fizička pobojšanja, oštrinu pažnje, mirnoću ili smirenost, bolje pamćenje, lakše razumijevanje stvari, inspiraciju, volju... osmjeh na licu svome. :D
Ti opušteno proučavaj i vidi šta ti odgovara.

Mnoge druge stvari koje pojedini iskušavaju kao posljedica promjene stanja svijest ako ti se dogode, dogodiće ti se. 8) Mnogi priželjkivaju moć i blagodati povišenih stanja i to je odlika dualizma gdje je tvoja misao o tebi (ego tvoj) taj koji priželjkuje. Projekcija uma.

Postoji još nešto... ono što prožima tvoje fizičko tijelo i tvoja ostala energetska tijela, sam život. To je tvoja suština prema čijem spoznavanju ideš.
Nečujna, svijest koja omogućuje da se sve dogodi, ono što jeste između tvojih misli, nijemi posmatrač.

Sve će to vremenom (koje, baj d vej, za svijest ne postoji ali za tvoj ego i fiz. tijelo da) doći na svoje.

Vrh

PostPostano: pon apr 04, 2011 11:00 pm 
Član foruma

E da,Vrbo,setio sam se jos neceg sto kazu:

Ratnik priznaje bol ali se ne upusta u njega,mozda te ovo dirne

Bajs,dualizam:

Mislim da sam danas shvatio borbu izmedju 2 uma onog implanta i onog tvog pravog...

Jedan me stalno tera na sumnju strah i sve neprijatnosti a poceo sam da cujem i neki glas tj. misao za koji imam osecaj da nije moj/a(a ustvari verovatno je to bas jedino stvarno moj ali je bio previse dugo u pozadini pa mi sad deluje strano),i on mi uvek uvodi red i mir u zivot..

Jel ima jos neko takvih osecaja?

Vrh

PostPostano: uto apr 05, 2011 9:42 am 
Član foruma

E ovako.Pre nego sto bilo sta ``pametno`` napisem moram da ti kazem, zalosna vrbo ,da sam i ja bio kao ti na pocetku.Taj pocetak,uslovno govoreci je bio pre nekih godinu dana.Tada sam cuo za reptile,hibridne rase,trt-mrt i ostale stvari..Da nesto nije u redu sa celim svetom sam kapirao od malih nogu,ali nisam znao sta.Sa odrastanjem sam poceo da uvidjam ali sam bio ogranicen dostupnim informacijama.U svakom slucaju ti i tvoj suprug ste trenutno u fazi OGROMNOG STRAHA rekao bih.Bio sam i ja,iskreno.Otac sam,imam dvoje male dece i taj strah se odnosio upravo na njih. Starije dete ima 10 godina,mladje 3,5. Pored toga i supruga je nepoverljiva premu svemu ovome.Kako objasniti detetu od 10 godina da je komp.stetan,da su mobilni tf.sredstva kontrole i jako stetni kad ``samo on nema mobilni``??? Deca to niti trebaju niti mogu da shvate.Medjutim ,kad je poceo da place jer cemo mi,mama i tata ,jednog dana umreti ,shvatio sam da i deci treba objasanjavati,bez obzira na sve,ali ne na grub nacin i sa tvrdnjom,vec kroz pricicu,igru,salu...Zasto je ``normalno`` da dete zna za smrt i da je se plasi sa 8 godina,a nije normalno da mu se objasni sve to na uzviseniji i prosvetljeniji nacin???Sine moj,smrti se plasi koliko i bubamare :D :love3:
Nije shvatio ali me je cuo i to ga je zainteresovalo. Korak po korak,stvaramo novu generaciju ``BUDNIH`` ljudi.
Posle perioda u kome ste sad vas dvoje ce doci period stabilizacije.To je proces i ume da traje i dozvolite mu da traje koliko treba.Hranite ga informacijama jer znanje je protivotrov strahu.
Meni je recimo Ekart Tol dosta ``pomogao`` jer je jednostavan i nezahtevan.Kastanedu i njegovu pricu ne moze bas svako da svari,a narocito ne neko ko je odgovoran roditelj.Za neku duboku meditaciju treba mir i tisina,a ne puna kuca ili kancelarija.Umetnost je to raditi bas u takvim uslovima,a E.Tol i o tome govori,bas kao i Osho.
``Moc sadasnjeg trenutka`` i ``Nova zemlja`` od njega kao i video koga ima na ovom sajtu.
Eto,samo hrabro i nemojte se opterecivati previse.Nibiru,ako vec dolazi,nece zaistaviti ili skrenuti sa puta vasa briga :)
I jos nesto,iskljucite TV mislim na sve vrste info emisija,rijalitija,proseravanja i balavljenja kojekakvih umetnika i politicara.Nemaju oni pojma o cemu pricaju.Nije to svet u kome zelite da zivite.Batalite citanje novina,pracenje sportskih rezultata,vremenskih prognoza i truc gluposti.

Samo BUDITE i sve polako ali sigurno dodje na svoje mesto .

:read: = :love5: = :love3:

znanje = ljubav = svetlost

Pozdrav

Vrh

PostPostano: uto apr 05, 2011 11:28 am 
Član foruma

poporitopopone je napisao/la:
Otac sam,imam dvoje male dece i taj strah se odnosio upravo na njih. Starije dete ima 10 godina,mladje 3,5. Pored toga i supruga je nepoverljiva premu svemu ovome.Kako objasniti detetu od 10 godina da je komp.stetan,da su mobilni tf.sredstva kontrole i jako stetni kad ``samo on nema mobilni``??? Deca to niti trebaju niti mogu da shvate.Medjutim ,kad je poceo da place jer cemo mi,mama i tata ,jednog dana umreti ,shvatio sam da i deci treba objasanjavati,bez obzira na sve,ali ne na grub nacin i sa tvrdnjom,vec kroz pricicu,igru,salu...Zasto je ``normalno`` da dete zna za smrt i da je se plasi sa 8 godina,a nije normalno da mu se objasni sve to na uzviseniji i prosvetljeniji nacin???Sine moj,smrti se plasi koliko i bubamare :D :love3:
Nije shvatio ali me je cuo i to ga je zainteresovalo. Korak po korak,stvaramo novu generaciju ``BUDNIH`` ljudi.

ima jedna zgodna knjižica od deepak chopre: 7 duhovnih zakona za roditelje, i predlažem da je svi roditelji na ovom forumu pročitaju.
možete je skinuti u pdf-u sa ovog linka: http://www.megaupload.com/?d=04730UWV

:love3:

Vrh

PostPostano: pon apr 18, 2011 8:29 am 
Član foruma

E ovako.Pre nego sto bilo sta ``pametno`` napisem moram da ti kazem, zalosna vrbo ,da sam i ja bio kao ti na pocetku.Taj pocetak,uslovno govoreci je bio pre nekih godinu dana.Tada sam cuo za reptile,hibridne rase,trt-mrt i ostale stvari..Da nesto nije u redu sa celim svetom sam kapirao od malih nogu,ali nisam znao sta.Sa odrastanjem sam poceo da uvidjam ali sam bio ogranicen dostupnim informacijama.U svakom slucaju ti i tvoj suprug ste trenutno u fazi OGROMNOG STRAHA rekao bih.Bio sam i ja,iskreno.Otac sam,imam dvoje male dece i taj strah se odnosio upravo na njih. Starije dete ima 10 godina,mladje 3,5. Pored toga i supruga je nepoverljiva premu svemu ovome.Kako objasniti detetu od 10 godina da je komp.stetan,da su mobilni tf.sredstva kontrole i jako stetni kad ``samo on nema mobilni``??? Deca to niti trebaju niti mogu da shvate.Medjutim ,kad je poceo da place jer cemo mi,mama i tata ,jednog dana umreti ,shvatio sam da i deci treba objasanjavati,bez obzira na sve,ali ne na grub nacin i sa tvrdnjom,vec kroz pricicu,igru,salu...Zasto je ``normalno`` da dete zna za smrt i da je se plasi sa 8 godina,a nije normalno da mu se objasni sve to na uzviseniji i prosvetljeniji nacin???Sine moj,smrti se plasi koliko i bubamare :D :love3:
Posle perioda u kome ste sad vas dvoje ce doci period stabilizacije.To je proces i ume da traje i dozvolite mu da traje koliko treba.Hranite ga informacijama jer znanje je protivotrov strahu.
Meni je recimo Ekart Tol dosta ``pomogao`` jer je jednostavan i nezahtevan.Kastanedu i njegovu pricu ne moze bas svako da svari,a narocito ne neko ko je odgovoran roditelj.Za neku duboku meditaciju treba mir i tisina,a ne puna kuca ili kancelarija.Umetnost je to raditi bas u takvim uslovima,a E.Tol i o tome govori,bas kao i Osho.
``Moc sadasnjeg trenutka`` i ``Nova zemlja`` od njega kao i video koga ima na ovom sajtu.
Eto,samo hrabro i nemojte se opterecivati previse.Nibiru,ako vec dolazi,nece zaistaviti ili skrenuti sa puta vasa briga :)
I jos nesto,iskljucite TV mislim na sve vrste info emisija,rijalitija,proseravanja i balavljenja kojekakvih umetnika i politicara.Nemaju oni pojma o cemu pricaju.Nije to svet u kome zelite da zivite.Batalite citanje novina,pracenje sportskih rezultata,vremenskih prognoza i truc gluposti.

Samo BUDITE i sve polako ali sigurno dodje na svoje mesto .

:read: = :love5: = :love3:

znanje = ljubav = svetlost

Pozdrav

Znaci potpuno si mi procitao misli, slazem se u potpunosti sa svim sto si napisao.
Zalosna vrbo, kroz taj period straha smo svi manje vise prosli, Samo slusaj srce i citaj ono sto ti dusa trazi. U nekom periodu ces vise citati o kontroli u drugom periodu o duhovnosti, nemoze se nista na silu. Ovde ima doliko dobrog materjala da ce ti tvoja podsvest sama reci gde da odes i sta da citas.
Nekad ce ti trebati tvrdji materijal, nekad meksi to ce uvek zavisiti od toga kako se trenutno osecas.
Samo veruj da ce na kraju sve biti bas onako kako treba da bude i imaj poverenja u svoju visu svest, ostalo ce sve doci na svoje.

Puno, puno pozdrava!!!!!!!!

Vrh

Naslov: Re: Help! Ko sam ja?
PostPostano: ned apr 24, 2011 12:09 pm 
Početnik

Pozdrav svima ! Ja sam nova ovde, mada sam dolazila odusevljena na ovaj forum jos ranije :D Takodje, imam veeeeeeeeeliki problem identiteta. Od ranog detinjstva sve vreme sam svesna svoje visestruke razlicitosti. Hipersenzibilne sam prirode i savaki i najmanji nemir ili uzbudjenost organizam, srce narocito, burno dozivljava. Kao gore sto je navedeno, i mene ljudi dozivljavaji kao "osobu sa neverovatnom energijom,koja se razlikuje od drugih,"itd.. Ali jako sam tuzna i depresivna jer ne znam ko sam :cry: Vecito me prati to osecanje kao da sam sa druge planete, kao da me je neko bacio na ovu zemlju, u ovu porodicu gde apsolutno ne pripadam,brdo energetskih vampira oko mene je. SVaki dan silazim u dno svoje duse i borim se sa demonima, a spoljni pritisci mi samo otezavaju. IMam urodjeni stit oko svojih emocija koje su uvek burne..to je moja umetnicka crta ali ponekad sam kao paralizovana ,od pitanja ko sam ja,sta treba da radim..proucila sam gotovo svu psihologiju,f-ju,teologiju...svaki moj Alter-ego se u vecini stvari pronasao ali nedovoljno da tu i ostanem!! Ponekad mislim da imam poremecaj identiteta licnosti ali u dubini duse kao da mi neko govori da nije tako,ukazujuci mi na posebnost..Ne bih o njima sada da vas ne smaram , samo mi je ocajnicki potrebno vase misljenje i pomoc.. :roll: Hvala puno, pozzzzzzzzzzzzzz

Vrh

PostPostano: ned apr 24, 2011 3:30 pm 
Član foruma

Jesi citala Psiholoske komentare od Nicola... meni je dosta razjasnio ono sto JA nisam i pokazao potencijalni put onomu sto JESAM .. unutrasnje odvajanje moglo bi pomoci.. Sad se u vecini slucajeva mogu odvojiti od onih misli koje bi me nekad bacale u crnjak satima i danima :) sad jednostavno nedopustam da se poistovjecujem sa njima pa tako vise nemaju snagu...
" JA nisam moje misli "

http://www.val-znanje.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1154%3Amaurice-nicoll-psiholoski-komentari-na-ucenje-gurdjieffa-i-ouspenskog&catid=1%3Atekstovi&Itemid=171&showall=1 :love9:

Vrh

PostPostano: ned apr 24, 2011 5:04 pm 
Početnik

Nisamevo sada cu. Hvala ti puno

Vrh

PostPostano: ned apr 24, 2011 6:42 pm 
Član foruma

zoka je napisao/la:
Otac sam,imam dvoje male dece i taj strah se odnosio upravo na njih. Starije dete ima 10 godina,mladje 3,5. Pored toga i supruga je nepoverljiva premu svemu ovome.Kako objasniti detetu od 10 godina da je komp.stetan,da su mobilni tf.sredstva kontrole i jako stetni kad ``samo on nema mobilni``??? Deca to niti trebaju niti mogu da shvate.Medjutim ,kad je poceo da place jer cemo mi,mama i tata ,jednog dana umreti ,shvatio sam da i deci treba objasanjavati,bez obzira na sve,ali ne na grub nacin i sa tvrdnjom,vec kroz pricicu,igru,salu...Zasto je ``normalno`` da dete zna za smrt i da je se plasi sa 8 godina,a nije normalno da mu se objasni sve to na uzviseniji i prosvetljeniji nacin???Sine moj,smrti se plasi koliko i bubamare :D :love3:

ima jedna zgodna knjižica od deepak chopre: 7 duhovnih zakona za roditelje, i predlažem da je svi roditelji na ovom forumu pročitaju.

Meni je fajl nesto pokvaren ima ga u datoteci na netu ali ne radi kad udjes u fajl...

Vrh

PostPostano: ned apr 24, 2011 9:54 pm 
Član foruma

nema na cemu :love3: ... samo polako i strpljivo, pa ako treba i 5x 1 recenicu :read:
:hello2:

Vrh

PostPostano: ned apr 24, 2011 10:25 pm 
Početnik

Cool je :P Mislim da ce mi biti od pomoci. Inace, Junga volim dosta,odrasla sam sa njim i Heseom,i uvek se pronalazila u toj "mnogostrukosti zivotne igre sklapajuci proizvoljno nasa pod-ja..." ponekad se i gubila u tom lutanju i traganju...nomadski duh mi nikad nije dao mira a mozda ni jedno mesto nije ni bilo pravo. Stalno mi luta duh...sanjalica sam i to nepopravljiva a volela bih da nisam, da sam vise realna i prakticna. Sta cu... ](*,)

Vrh

PostPostano: ned apr 24, 2011 11:03 pm 
Početnik

Hermina je napisao/la:
Stalno mi luta duh...sanjalica sam i to nepopravljiva a volela bih da nisam, da sam vise realna i prakticna. Sta cu...

Pozdrav Hermina i dobro dosla :D .
Stvarno si se nacitala psiho-literature, a sada budi prakticnija i uhvati se Psiholoskih komentara od Nicola-a kao sto si i dobila savjet od Tonera
Poz

Vrh

PostPostano: sri maj 04, 2011 9:12 am 
Početnik

snoopy je napisao/la:
zoka je napisao/la:

Meni je fajl nesto pokvaren ima ga u datoteci na netu ali ne radi kad udjes u fajl...

radice kad na disku promenis ime fajla, ne voli nasa slova, znaci bez ch
inace super knjizica, progutala sam je za jedno vece

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 385 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.