Pozdrav za ekipu
Da, promena, kako na ličnom, tako i na kolektivnom nivou, ne zaboravimo, mi se sada krećemo ka jednom drugačijem realitetu postojanja...
Pozdrav Levia, prilagođavaš se menjaš se, možda zbog ovoga, sledi tekst:
Maštoviti će baštiniti četvrti denzitet
Kako izgleda prelazak na 4D?
C’s su to opisali u jednoj stavci “kao u filmu Alisa iza ogledala“. Za skeptike i one koji će nevoljno odmahnuti glavom kao da se radi o dečjim pričama, napomenuti ću da je MAŠTA jedno od najjačih oružja koje ćemo imati u 4. denzitetu. Na našu sreću, izgleda da su naši konstruktori i konkvistadori, 4D OPS, prilično nemaštoviti; što nje ni čudno kada im je duša ograničena. Kažem na našu sreću zbog dve stvari: prvo, jer da im je mašta jača strana mi nikada ne bi dobili priliku za beg ili napredak; i drugo, sa obzirom da je nama to jača strana, NEĆE nas pokoriti na 4D kao što se nadaju. Film Alisa iza Ogledala [1999] možete skinuti odavde [razdijeljen u 3 rar arhive – skinuti sve 3 u jedan folder i tamo raspakovati prvu, nakon koje će se automatski raspakovati i ostale dve] :
1. -
http://ifile.it/8vmigtb/alice_tlg.part1.rar 240 MB
2. -
http://ifile.it/c46ls9f/alice_tlg.part2.rar 240 MB
3. -
http://ifile.it/0c3u1ah/alice_tlg.part3.rar 200 MB
Codec: XviD, 640 x 480, 25 fps, [ EQ@2009 ]
Trajanje: 1:23:29
Subtitlovi: DA – naši – [ EQ@2009 ] – nisu u ovom RAR-u, skinite ih posebno odavde:
http://ifile.it/m8vgzsd/alice_tlg-subtitlovi.rar… a dok čekate da vam se fajlovi skidaju, u nastavku pročitajte što su sve Kasiopejci rekli o četvrtom denzitetu, stvarima vezanim za njega ili sam prelazak na 4D:
16.10.94
P: Ima li kakvih vežbi koje bi nam pomogle da se naša tela transformišu u 4. denzitet?
O: Nije neophodno. Duša je ono što utiče na to.
P: Da li to znači da ako se fokusiramo na razvoj duše, da u vreme transformacije će naša tela automatski biti transformisana?
O: Ne. To je prirodan proces. Nije potrebna priprema.
P: Dakle, ako smo se nameravali transformisati - hoćemo, a ako nismo - nećemo?
O: Da.
P: Sada, pretpostavimo tu osobu da je prošla kroz tranziciju na drugu stranu {4.D}, u kojem bi se stanju našla njihova tela?
O: Ključni koncept je ovde varijabilnost fizičkog. Vaša fizikalnost će biti varijabilna zavisno o potrebi i okolnostima.
P: Dobro, da li to znači da ćemo nekad imati i malo “lakša” tela? I da li to znači i da ćemo ponekad biti u čvršćim telima u odnosu na sada?
P: Da li će naša tela stariti različito?
O: Da. Prosečan životni vek = 400 godina.
P: Da li će oni koji prođu kroz tranziciju kao, npr. 50-godišnjaci, imati jednaku mogućnost živeti dodatnih 400 godina?
O: Regenerisat će se u mladenački izgled.
P: Da li će dani biti drugačiji u trajanju svetla i mraka, u odnosu na sada?
O: Nije bit u tome. Planeta će biti u 4. denzitetu također. Vi razmišljate na način 3. denziteta. Zakoni će biti totalno drukčiji pa su fizičke usporedbe diskutabilne.
P: Ali ja volim sunčano vreme, ptice koje pevaju i povetarac. Želim znati da li će te stvari biti iste.
O: U neku ruku. Moramo vas pustiti da to sami vidite.
P: Da li će se tranzicija u 4. denzitet desiti pre kometa ili posle?
O: Posle.
P: Da li će se interakcija kometa i planete…
O: Prethodi tranziciji.
P: I mi ćemo još uvek imati pristup našim medijima, televiziji i radiju…itd?
O: Neki.
23.10.94
P: Kad Zemlja postane 4. denzitet, da li ćemo mi još uvek jesti?
O: Drugačije.
P: Da li će ljudi još uvek imati seksualne veze?
O: Čekajte, pa vidite sami. Apsorbovat će hranjive tvari kroz kožu.
03.11.94
P: Govoreći o novom nivou bića posle tranzicije u 4. denzitet, da li će to biti nešto kao ono što je opisano u knjizi “Celestine Prophecy”?
O: Blizu.
14.01.95
Dobro, dakle drugim rečima, 4. denzitet je realitet gde se tvoje misli trenutno manifestiraju kao realnost. Na primer, ako pomisliš da si princeza u kuli, dvorac će se manifestovati i ti ćeš biti u kuli, i ako želiš svoju kosu da visi do zemlje, ona će također, visiti do zemlje.
O: To je stvar u 5. denzitetu.
P: Dobro, dakle, imamo nešto između toga i 3. nivoa.
P: L: JR i ja smo vrlo znatiželjni o umetničkom izražavanju u 4. denzitetu. Mi doživljavamo umetnost i muziku na vrlo pozitivan i progresivan način, većina od nas, u ovom realitetu, i ponekad muzika može biti vrlo suptilna i vrlo pretvarajuća. Ona može nekoga pokrenuti na mnoge neuobičajene načine. Kako je to u 4. denzitetu?
O: U 4., vi možete “videti” zvukove i “čuti” boje, na primer.
P: T: Kad dođemo u 4. denzitet, da li ćemo moći percipirati više od ovog elektromagnetskog pojasa?
O: Puno više.
21.01.95
P: L: Dakle drugim rečima, ako ste biće 4. denziteta, sve se manje-više dešava, sve je simultano (istovremeno), i ako želite diskutovati ili komunicirati ili imati neki fokus na neki specifični aspekt ove sjedinjene dimenzije, tada ono što radite je da u neku ruku razvijete, istaknete je i projektujete u 3. …
P: … kao u filmu.
O: Ali vi to nećete potpuno razumeti sve dok ne stignete tamo.
P: T: Dobro, dakle to je koncept koji mi ne možemo potpuno shvatiti u 3. denzitetu u ovoj tački.
P: Kad bića 4. denziteta komuniciraju, to je telepatski, tačno?
04.03.95
P: L: Da li to znači da kad je osoba kandidat za 4. denzitet, da će morati napustiti svoje telo da bi otišla u 4. denzitet?
O: Da, ali ne jedino ako je u telu kad val dođe.
P: L: Kako Zemlja izgleda u 4. denzitetu?
O: Nevidljiva.
P: J: Huh? L: Kako mislite, nevidljiva?
O: Jedino vidljiva kod zahteva. Varijabilnost fizikalnosti.
P: L: Dobro, da li to znači da je Gugijima i Orioncima Zemlja nevidljiva?
O: Kad ne misle na nju.
P: J: Mislite da kad ne misle na nju, ona ne postoji? Oni se moraju fokusirati na nju da bi postala vidljiva?
P: T: Ali, jednom ste nam rekli da je svako u 4. denzitetu u mogućnosti da nas vidi.
O: Da. Mogu vas videti kad to izaberu. 4. nivo je prvi na kojem se vidi istinita varijabilnost.
P: L: Gurdjieff dao je ideju da je Zemlja, u neku ruku, hrana za Mesec. Ono na što je mislio bilo je ono što je naučio od drevnih učitelja, da je Zemlja bila izvor hrane za neki nivo bića, i da su verojatno ta bića imala tabor ili baze na Mesecu, da li je to prilično…
27.05.95
P: Počevši sa 4. denzitetom, nismo više ograničeni na samo fizički oblik postojanja. Ključna fraza je: „varijabilnost fizičkog stanja“. Jednom kad se preselimo sa 3. u 4. denzitet, svi zajedno se krećemo prema 7. denzitetu. Kad povećamo naše znanje, našu svest na određeni nivo, možemo preći na idući nivo.
Kada se selimo iz 3. u 4. denzitet, na tom stupnju prelaza, imamo sposobnost vizualizacije i odlučujemo koja je naša realnost. Mi kreiramo realitet u 4. denzitetu u kojem ćemo živeti.
Dakle, na jednoj određenoj tački, to više ne mora biti čvrsta ( solidna – materijalna ) realnost. Ona u potpunosti može biti energija, možemo biti tzv. svetlosna bića. Moći ćemo menjati tu realnost samo pomisleći na nju i stvoriti čvrstu materijalnu realnost u kojoj ćemo biti. U njoj možemo biti i materijalni. {sada vidite zašto sam rekao da će mašta biti glavno oružje - p.p.}
Također, na tom stupnju, vreme ne postoji kao takvo kakvog ga mi doživljavamo. Naše shvaćanje vremena postoji samo u prva 3 denziteta. Svaki denzitet shvaća ga različito. Ono što mi percipiramo kao natrag i napred kroz vreme, kad dođemo u 4. denzitet, više ne postoji. Bića s tog denziteta mogu ići natrag i napred kroz vreme našeg 3. denziteta zato jer za njih, to vreme ne postoji. Sve je sada. Jedno je samo vreme. To je kao čitava hrpa različitih prozora ( vrata ), jedan je 1917, drugi je 1943, ili bilo koji drugi, i oni mogu proći kroz koji god požele… Tu je i granica realnosti.
Zemlja se kreće prema 4. denzitetskom prostoru u svemiru. Ili se on kreće prema nama, ili oboje. Ta granica realiteta, to preklapanje između denziteta je također i preklapanje između dimenzija – dimenzije, prema Kasiopejcima, su bočni realiteti; sve moguće realnosti određenog nivoa denziteta, beskonačan broj. Razlika je između denziteta i dimenzije.
Pre su nam već rekli (Kasiopejci) da se u svemiru (univerzumu) rađaju životi na svim nivoima, i da su ljudi samo jedna selekcija. I što nam još kažu, mislim, je to da dolazeća granica realiteta, ova promena denziteta, koju osećamo, stimuliše svest. Bitno je da shvatimo da ono što dolazi, da je to kraj jednog Velikog ciklusa. Veliki ciklus je 309000 godina… Više ili manje koju godinu ili dan… kako mi merimo vreme.
Na početku tog velikog ciklusa bili smo genetski izmanipulisani – osakaćeni za dobar deo gena, što je uzrokovalo u ograničavanju naše svesti a i također ograničavanju kroz naše DNA da shvaćamo vreme. U našoj DNA je ograničenje prouzrokovano time. Sada, na kraju ovog 309000-godišnjeg ciklusa, mnogi ljudi doživljavaju promene u njihovim slomljenim DNA kao rezultat promena energija, kao i mogućnost njihove mentalne snage i percepcije da se povećavaju eksponencijalno.
O: Varijabilnost fizičkog je ključ.
P: Šta čini fizičko varijabilnim?
O: Svesnost veze između svesti i materije.
P: Koja je veza između svesti i materije?
O: Iluzija.
P: Šta je priroda iluzije? Da nema veze između svesti i materije.
O: Ne. Iluzija je da nema veze među njima.
P: Znam! Veza je ta da svest jest materija.
12.08.95
O: Posebno kad um kaže da ima. Zapamtite, većinom je sva snaga potrebna za promenu realiteta i fizikalnosti je sadržana unutar centra verovanja uma.
To je nešto što ćete bolje i pobliže razumeti kad dostignete realitet 4. denziteta gde fizikalnost više nije zatvor, već umesto toga, vaš dom, da bi se mogli promeniti kako vas volja.
U vašem trenutnom stanju, vi imate pogrešno verovanje da je realitet konačan i unutar toga leže vaše poteškoće s konačnom fizičkom egzistencijom. Mi smo iznenađeni da vi još uvek niste u mogućnosti kompletno shvatiti taj koncept.
Fizikalnost u 4. denzitetu nije ista kao i u 3. denzitetu. Ali nije to da kažemo da tamo u 4. denzitetu nema fizikalnosti. Da bi se kompletno maknula svaka povezanost sa fizikalnošću, neko mora doseći 6. denzitet ili jedan viši. Sve ispod toga uključuje neki aspekt fizikalnosti ili vezu za fizikalnost; kao u 5. denzitetu, kontemplacijskoj zoni, koja je jednostavno reciklaža onih iz 1 - 4 denziteta u eterički nivo. Oni su vraćeni natrag dole i reciklirani u jedan od fizičkih realiteta. Svaki nivo denziteta 1 - 4, uključuje sve manje i manje fizikalnosti, kao što vi znate, ali još uvek je ima.
04.11.95.
O: Dobro, vreme je da vas naučimo strpljenju. Zašto pretpostavljate da ima puta oko Dulcea (New Mexico) gde su ljudi postali zbunjeni radi toga što su putovali njima? Radi vibracijskih frekvencija 4. denziteta koje proizlaze iz baze u blizini sve više i više rezoniraju s površinom. Onda kad pređu u 4. denzitet: put izgleda ravan kao što se vidi u 4. denzitetu, dok je u 3. zakrivljen.
P: J: On izgleda ravan dok se gleda u 4. denzitetu, ali je zapravo iskrivljen u 3.? SV: Drugim rečima, nesreće! J: On promeni konfiguraciju iz 3. u 4.! T: Kad ljudi voze tim putevima tamo, i kad četvrti denzitet iscuri kroz njih i on curi sve dalje i dalje, oni postanu zbunjeni jer se kreću između 3. i 4. denziteta. Kao što je put zakrivljen u 3. i automobil, koji je u 3., trebao bi skretati kako je i zakrivljen put, a vozač vidi put ravnim i skrene s puta jer je zbunjen s onim što vidi.
O: Upravo tako. U 4. vi vidite puni krug sa bilo koje povoljne tačke.
P: T: Dakle put izgleda ravno, jer ga vi vidite iz svih uglova, zato, umesto da ga vidite iskrivljen iz jedne tačke gledišta, vi ga vidite iz svih tački gledišta pa je put sad ravan. Ali on nije ravan u 3. denzitetu i vi sletite s puta.
O: Čitava regija New Mexica je na rubu da pređe zauvek u 4. denzitet! Radi {ET} baza.
P: Dakle drugim rečima, glasine o premeštanju baza su bile filtrirane iz drugih denziteta, kroz neke iskrivljene kanale, u biti, nekako su tačne… J: Jer oni trebaju imati bazu u 3. denzitetu! L: Samo, oni ih ne premeštaju u Pariz, Washington ili Buenos Aires, oni ih premeštaju u 4. denzitet.
O: Blizu, ali baze su već tamo, na samilosti domaćina u mnogim regijama. Šta vi mislite, zašto su tamo viđene tolike aktivnosti!?
P: T: Dobro, onda je odgovoreno na ranije pitanje. Zašto je tamo toliko NLO aktivnosti? Recite mi.
O: Curenje denziteta (bleedthrough, p.p.). Čekajte dok pomak ne bude kompletan.
P: L: Mislite na pomak čitavog New Mexica? Ili sveukupnom pomaku? T: Mislim da su dali sarkastičnu izjavu: “Čekajte dok pomak ne bude kompletan… Mi još ništa ne vidimo!!!” Tek počinjemo.
P: Sad, to otvara neka pitanja. Prvo pitanje. Izjavili ste: “Ali baze su u 4. denzitetu.” Šta se dešava kad baza 3. denziteta, koja vibrira, prelazi u bazu 4. denziteta koja je već tamo?
O: Stopi se.
P: One postanu jedna baza?
O: One su to već.
P: Šta mislite pod “One se stope”?
O: U isti denzitet.
P: T: Dobro, sad, da li premeštanje lokacije baze 3. denziteta ima nuspojave? Da li govorimo o činjenici da je ona bila tamo predugo da taj deo 3. denziteta sad rezonira frekvencijama 4. denziteta i da to oni baš i ne žele, ali to je nuspojava činjenice da su oni tu?
P: Da li oni znaju da će se to desiti?
O: Znaju OPS 4. denziteta, ali ne i 3.
P: Jedno od malih iznenađenja za koja im nisu rekli pre nego što su napravili ugovor? J: Imate te baze 3. denziteta koje će se pomaknuti u 4. denzitet. Da li će oni trebati ponovo uspostaviti drugu bazu 3. denziteta da bi nastavili svoj rad? Da zamene tu koja se pomaknula?
O: Zašto? Čitav “teritorij” će tada biti u 4. Ogroman šok će im se desiti kad prođe granicu realiteta.
P: Da li kažete da će ta cela regija otići u 4. denzitet kad se desi ukrštanje granica realiteta, ili će se to samo nakratko desiti?
O: Pre!
P: Ok, to će biti ogroman šok realiteta za nas, u 3. denzitetu? J: Mislim, da. SV: Pa, New Mexico više neće biti tamo! L: Pa sada, kako ćemo mi to videti?
To hoću znati! Da li ćemo videti veliku rupu u našemu svetu? Da li ćemo videti ogromnu, praznu pustinju?
O: New Mexico će još uvek biti tamo, ali savetujemo ponovno promotriti vozačke sposobnosti, npr.! (JR-ina beleška: tablica vozila New Mexica će imati natpis “Zemlja opčinjenosti” )
P: T: New Mexico će još uvek postojati, ali će percepcija, kad ćemo se voziti kroz njega, biti kompletno promenjena radi toga što ćeš se pomaknuti u drugačiji denzitet?
O: Kuvanje će biti zabavno također!
P: T: To nije nešto što će se lako moći zataškati… L: Čekajte sad malo. Šta ćemo mi videti… mislim, šta će reći na vestima?
O: Blokiranje vesti.
P: L: Ok, da li će se to dogoditi i u drugim bazama na svetu?
P: L: Ok, ima kakve veze između tih baza koje idu u 4. denzitet i ideji iz pojedinih literatura drevnih naroda koja…
O: Baze su već delomično 4. denzitet, i uvek su bile. Njihova okruženja su ta za koje predstoje velike promene.
… Zamislite da se vozite autoputom, odjednom primetite aure koje okružuju sve… Imate mogućnosti da vidite iza uglova, možete unutar malenih vikendica koje postaju velike palate, kad ih vidite iznutra… Idete unutar zgrade u Albuquerque-u i izlazite kroz zadnja vrata u Las Vegas, zaspite kao žensko, probudite se kao muško… Letite avionom pola sata i sletite na isto mesto 5 nedelja ranije… 4. denzitet oslobađa nekog od iluzije “vremena” kao što ĆETE vi to videti.
31.05.97
P: Carlos Allende je rekao da je Einstein uradio proračune ciklusa ljudske civilizacije i napretka i usporedio to sa generalnim rastom ljudskog karaktera i razvoja i da ga je to šokiralo.
O: Da. Šokiralo ga je otkriće varijabilnosti fizikalnosti i sve sto to podrazumeva, kad se uzme u obzir sve što je Einstein znao do tog vremena.
P: To znači da ga je 4. denzitet “razneo”!
O: I drugi nivoi denziteta. Kad neko počne sa premisom da je materijalni svet sve što postoji, pa kad otkrije da tome nije tako, on mora razmisliti nanovo ispočetka o svemu.
P: To znači da je to Einsteina pogodilo kao tona cigli.
08.08.1998
Rečeno nam je da je Einstein otkrio UTP, ili moguće posledice i stao, a stvar koja ga je prestrašila bila je ta varijabilnost fizičkog. Ne vidim tragove u njegovim papirima. Ne vidim koje je godine to posebno otkrio, tu varijabilnost fizičkog, koja bi mogla sliediti iz UTP. Koja je to godina bila? {UTP = Ujedinjena Teorija Polja – p.p.}
O: 1936.
26.12.98
Pomislio sam da je možda Einstein, kad ste govorili o varijabilnosti fizikalnosti, bio uplašen kad je to spoznao iz svojih istraživanja. Razmišljao sam u vezi toga i mislim da je Einstein odredio da budućnost mora biti određena iz prošlosti i sadašnjosti i kad je pronašao teoriju da je budućnost neodređena, on je to odbacio i bio je vrlo uplašen. Da li je to dobro nagađanje da varijabilna fizikalnost, matematički, znači teoriju gde postoji sloboda izabiranja budućnosti iz danih prošlosti i sadašnjosti?
P: Da li je ona vezana uz činjenicu da bi mi trebali koristiti diferencijalne jednačine viših redova, a ne drugog reda?
O: Da. Einstein je pronašao to da ne samo da je budućnost neodređena, već također i sadašnjost i prošlost. Kad već govorimo o prestrašenosti!!!
25.07.98
P: Dobro, ukoliko čovek napravi tranziciju direktno iz 3-ćeg u 4-ti denzitet bez prethodnog svraćanja u 5-ti denziteti uz pomoć smrti, to bi impliciralo da čovek može preći iz 3-ćeg u 4-ti denzitet bez smrti. Da li je to tačno?
P: Kako se to doživljava? Kakvo je to iskustvo…
O: Alisa iza ogledala.
12.09.98
P: Sad, MISLIM da će moje drugo pitanje biti mnogo brže i jednostavnije! Ako na 4. denzitetu postoji varijabilnost fizikalnosti, i Lizziji, kao što ste pre spomenuli, stvaraju nova tela za sebe da bi ih okupirali u nekoj vrsti masovne tranzicije za vreme dok će biti stapanje realiteta, u tom stanju varijabilnosti fizičkog, zašto oni trebaju stvoriti nova tela za sebe? Zašto su, zapravo, Lizziji - Lizziji?
O: Previše pitanja.
P: Zašto izgledaju kao gušteri?
O: Ne izgledaju kao gušteri. Nazvali smo ih radi vašeg razumevanja. Da smo ih nazvali “Drakomonoidi”, koja bi bila vaša polazna tačka?
P: Rekli ste da oni izgledaju poput uspravljenih aligatora sa humanoidnim karakteristikama, da su 180-250 cm visoki…
P: Dakle, zašto oni tako izgledaju?
O: Biologija.
P: Da li biologija postoji u 4. denzitetu?
P: Pa ipak, to je varijabilan fizički denzitet, tačno?
O: Da, ali kakve su vaše pretpostavke u vezi toga?
P: Neznam kakve su moje pretpostavke. Mislim da pretpostavljam da ako je to promenjivo stanje, da bi oni mogli imati vrlo lako drugačiju biologiju. Nije li to slučaj?
O: Ne.
P: Mogu li se oni pojaviti kao nešto drugo? Izmeniti svoj fizički izgled?
O: Privremeno.
P: Kad kažete “privremeno”, šta tačno mislite? Privremeno je vezano za vreme.
O: Već pre smo objasnili da je najveći pojedini faktor u vezi denziteta - nivo svesti.
P: Nivo svesti. Dobro, kako je to povezano s njima da mogu privremeno promeniti svoj izgled? Da li je to zato što oni mogu kontrolisati NAŠU svest?
O: Bliže. Niste li već svesni da je apsolutno sve, ponavljamo: sve - iluzija?!?
P: A: Rekli su ovde da je sve iluzija, a u drugom slučaju su rekli da je sve svest i materija. Sve je iluzija? Čak i ovo?
P: Bog je također iluzija?
P: Iluzija kome?
O: Onima koji nisu na 7. nivou. Vaše učenje prirodno diktira vaša iskustva. Dok jednom nećete više zahtevati ništa, prirodno ćete se pomaknuti više od toga. Pa ipak, vi to pamtite kao funkciju razumevanja.
P: I ja sam također iluzija! I razumevanje je također iluzija! A: Naša iluzija…
O: Sve je stvarno, i zato, iluzija je stvarnost (realitet).
P: L: Ako je sve iluzija, iz čega proizlazi ta iluzija, i u kakav prostor se ona širi?
O: Vaše svesti.
P: Od kuda je proizašla ta svest?
O: Svest je apsolutna, centralna tačka.
P: Gde je ona centrirana?
O: Unutar pristupa.
P: Šta je pristup?
O: Zahtev koji daje povod energiji.
P: Od čega je ta energija napravljena?
O: Svesti.
P: Da li je ikad postojalo vreme kad nije postojala svest?
O: Ne, jer nikad nije postojalo vreme.
P: Šta je zahtevalo da ta svest zaspi i sanja sve te iluzije?
O: Potreba za balansom. Energija ne može postojati unutar vakuuma, zato treba pulsirati. Zato imate valove.
P: Rekli ste da je poriv za sanjanje svih iluzija bio potreba za balansom, što podrazumeva debalans i da je debalans bio egzistencija u vakuumu…
P: Šta je bio poriv za potrebu balansa?
O: Nije bila potreba, sama po sebi, već prirodna funkcija.
P: Pa, dok imate puls, imate val, i ako imate val, to podrazumeva vreme.
O: U tome leži glavni problem iluzije vašeg 3. denziteta. Zašto pretpostaviti da se svaki dan aspekt pulsa ne dešava simultano sa svim drugima? I ako se bilo koji dešava, da se svi dešavaju. Sve dok se jednom ne otrgnete od iluzije vremena, nećete napredovati.
P: Vratimo se na moje pitanje…
O: Ne, na tvoje pitanje se ne može odgovoriti sve dok ne prestanete pretpostavljati pojas prihvatljivih odgovora.
P: Rekli ste da je vreme iluzija, ali ste mnogo puta spominjali stvari u vezi vremena, i želim pitati u vezi tog vremena. Pitao sam da li bi se vreme trebalo tretirati kao 4. dimenzija, a vi ste rekli da zašto ne bi posmatrali vreme kao izvijanje iz 4. dimenzije. Da li je to bila šala ili je to ozbiljno pitanje za razmotriti?
O: Ozbiljno.
19.09.98
P: … 4. denzitet je nivo na kojemu postoji varijabilnost fizičkog. Kad je neko u tom stanju, uviđa da je u najvišem broju slučajeva bolje biti u stanju čiste svesti, nego fizičkom, jer je veća sloboda u tom stanju i zato, ako neko neprestano izabire biti u ne-fizičkom stanju, također odabire da nema seks ili ne treba jesti.
28.08.99
P: Rekli ste da je to „neka vrsta 4. denziteta“, stanje pre pada, u vezi fizičkih tela, previše kompleksno da bi mi to razumeli. Ako je vraćanje u 4. denzitet nešto poput dolaska iz 4. denziteta, da li to znači da bi se mogli vratiti natrag i da je to nešto prekompleksno za shvatiti? Ta varijabilnost fizičkog, koju ste već opisivali?
P: Šta je bila prva stvar koju su shvatili, nakon Pada, s obzirom na kosmos oko njih?
O: Seks.
P: Šta su odlučili u vezi seksa? Mislim, pa seks je već tamo postojao. Oni su već praktikovali seks. Da li je to tako bilo? Ili, da li su oni razumeli kosmos kao seks?
O: Više nešto poput ovog prvog. Posle svega, to je ono što ste prvo dobili u ovom neredu, društvance! Samo sebi zamislite posao prodavača: „Pogledajte kako je ovo zabavno! Želite li probati?!? Uuuups, oprostite, zaboravili smo vam reći da se više ne možete vratiti!“
P: Zbilja nisam uspela razumeti – i znam da je to velika stvar kao što je bilo i naznačeno i na šta se ciljalo, a i u svim religijama i mitologijama su postojale tvrdnje u vezi seksa. Ali, nisam uspela razumeti principe kako bi to moglo biti stvoreno „padom“. Kakav je, precizno, taj princip? Kakva se energija generisala? Kako je seks generisan? Šta je konceptualizacija tog pogrešnog korištenja energije, ili korištenja energije?
O: To je jednostavno predstavljanje koncepta samo-zadovoljavanja na fizički način.
P: U mnogo slučajeva ste rakli da je idealna stvar imati savršen balans fizikalnosti i etričnosti. To je rečeno u brojnim prilikama. Sad, ne razumem kako bi zadovoljavanje fizičkog tela moglo biti instrument pomoću kojeg se neko zarobi? Nije li zadovoljstvo pogledati u nešto lepo? Da li je to pogrešno, grešno, ili oblik pada, ako se gleda u lepotu, ako se čuje nešto prekrasno kao što je muzika, ili ako se dotakne nešto što je osetilno i oseća se fino poput svile ili kože svoje voljene osobe? To su razne stvari koje kod ljudi potiču užitak, a često ih dižu u duhovno stanje.
O: Ključ je u posedovanju.
P: Šta ste mislili pod tim?
O: Kod OPS-a, vi posedujete. Ako se krećeš kroz prekrasno cveće, svilu, po koži drugoga, ali ne tražiš da ih poseduješ…
P: To mi izgleda da je moguće iskusiti te sve stvari, uključujući i seks, bez potrebe ili želje za posedovanjem; samo davanjem. U tom slučaju, još uvek ne razumem kako to može biti mehanizam „pada“?
O: Ako je to željeno, onda mehanizam nije davanje. Da li jedeš komadić čokoladne torte radi toga jer je to dobro dati želucu?
P: Pa, mogli bi tako!
O: Ne, u OPS svetu, kakav je vaš realitet, ne zaboravite, neko daje radi ugode osećaja koji su rezultat.
P: … ako osoba jednostavno može BITI, da radi i da bude ono što jest, jednostavno, da radi sve kao da meditira, ili se posveti tome što radi, da je sa svima, da šeta ulicom i da je na zraku, na suncu, sa drvećem i pticama i drugim ljudima; u tom stanju jedinstva sa drugima, ne stvara li to davanje univerzumu u smislu davanja sebe kao kanala univerzuma, da bi univerzum mogao iskusiti te stvari?
O: Ne ako taj „oseća to jedinstvo“.
P: Mi smo to što jesmo. Priroda je priroda. Napredak je napredak. I ako se ljudi samo opuste i budu ono što jesu pošteno, i da samo čine ono što je u njihovoj prirodi bez da krše tuđu slobodnu volju drugih, da je to čišća forma bića nego raditi ono što osećamo ili očekujemo ili želimo; da samo BUDEMO, a ne ŽELIMO BITI… dakle samo BITI?
O: Da, ali OPS-i to ne čine.
P: A: Iz čega vučem zaključke: ako su OPS-i oko nas, mi ne možemo samo…
O: Vi ste svi OPS. Da niste, ne biste bili tu gde jeste.
P: Postoje oni koji su sretni u OPS okruženju, a postoje i oni koji pokušavaju izaći iz OPS okruženja…
O: OPD kandidati.
P: Ti OPD kandidati ne mogu jednostavno to BITI, čak teorijski, jer onda bi ih OPS pojeli.
P: L: Zašto ne?
O: OPS ne jedu prema protokolu.
P: Šta to znači?
O: Šta vi mislite?
P: Nemam pojma!
O: OPS „jedu“ štagod oni žele, ako su u mogućnosti.
P: To je ono što smo i mi rekli. Ako smo OPD u OPS svetu, mi smo u osnovi bez odbrane i oni te pojedu.
P: Zašto? Šta čini OPD-a nedostupnim ili nejestivim?
O: Frekventne rezonancije nisu sinhronizovane.
P: A: Ali onda, to bi značilo da svi ti ljudi koji govore da mi samo trebamo sve i svašta voleti, da su u pravu. Oni samo jesu, i vole, ne čine ništa, samo daju sve Lizzijima… oni su u pravu!
O: Ne, jer motivacija je OPS.
P: Kako je motivacija da se voli sve i svakog i samo daje – OPS?
O: Oseća se dobro.
P: Dakle, oni to žele raditi jer im to prija?
O: Želeti je OPS koncept.
P: Dakle, izgleda da ukazujete na to da je glavni trik u tome jednostavno da se postane ne-zakačenim za išta ili ikoga, da se ne čini ništa i samo ukopi u ništa? Nema misli, nema želje, nema rada, nema biti, nema ničega!
O: Ako ste vi OPS, to se ne uklapa, ali, ako učinite upravo to, vi biste se reinkarnirali u OPD realitetu, gde se uklapa takva vrsta energije.
P: Mislite, preseliti se u realitet u kojem nije neophodno biti u telu?
O: Blizu. Ali, 4. denzitet je delomično materijalan. Ne konzumira, niti poseduje.
P: Ako pokušaš pomoći bilo kome drugom, ili činiš nešto za nekog drugog, ti mu želiš pomoći. I zato, ti želiš nešto promeniti…
O: Vi ste zbunjeni jer izgleda mislite da morate biti OPD da bi bili OPD kandidat. Vi ste OPS i vi jednostavno ne možete biti drugačiji, sve dok se ili ne reinkarnirate ili ne transformišete kod stapanja granica realiteta.
P: Dobro, shvatila sam to.
27.05.2000
P: (B) Čitajući “Val 6. deo” na internetu, bio je jedan deo u kojem se pokušava usporediti svest drugog i trećeg denziteta, na osnovu čega bi kreirali okosnicu prema kojoj bi mogli shvatiti svest 4-tog denziteta. Tamo je bilo navedeno da mi prepoznajemo objekte prema njihovim sličnostima, da 2. denzitet prepoznaje objekte prema njihovim razlikama. Ako radimo napredak, da li to znači da u 4-tom denzitetu prepoznajemo istovetnost svih objekata i da zbog toga možemo svesno manipulisati stvari u 3. denzitetu? Također, ako životinje vide dve dimenzije i osećaju treću kao prolaznost i kretanje, kao što mi osećamo vreme, onda bi mi možda u 4-tom denzitetu osećali vreme kao četverodimenzionalnu meru. Za drugi denzitet treća dimenzija je faktor iluzije, a i za treći denzitet je također, ali mi smo svesni iluzije i zato to unosimo u realnost. Tako će u 4-tom denzitetu vreme postati kruto i prema tome predmet manipulacije, zato što to nije više iluzija.
O: Prilično blizu. Sada, pazite! Što ako: 2. denzitet percipira stvari na osnovi njihovih sličnosti? Treći denzitet percipira stvari na osnovu njihove različitosti, a 4-ti denzitet percipira stvari na osnovi njihove ujedinjenosti sa svime?
P: (B) Na osnovi njihove ujedinjenosti sa svime? Ja sam mislio da bi to trebao biti IDUĆI korak.
P: (B) Znači 4-ti denzitet je umesto većeg koraka, GIGANTSKI korak? (B) Pa to bi trebalo biti istina, jer promotrite različitosti između prvog i drugog denziteta, to je “MEGA” skok. A: Ko je ujedinjen sa svime?
O: Onaj koji opaža. (posmatrač)
P: (L) Da. To je kao opažanje kada je neko van tela, takoreći. Moje vlastito iskustvo sa ovim je vrlo interesantno. Uvek kad sam mislila o nečemu, ja sam to odmah opazila, ne samo kroz “viđenje” izvana, to je također dolazilo “iznutra”. To je bilo kao da me razmišljanje o tome stavilo unutar toga. Ja sam postala deo toga. Ako sam razmišljala o sferi, ja nisam samo videla loptu tamo preko, ja sam bila “združena” sa tim. Ne mogu reći da sam bila “unutar” toga, zato što to je impliciranje “unutar” suprotnost “vanjskom”. Nije bilo tako. To je percepcija svega odjednom. Da li je to ono o čemu govorimo ovde?
O: Deo toga.
(B) Hoćemo li biti ranjivi, kao što mislim da hoćemo, kada budemo prelazili u 4-ti denzitet? Mislim, mi ćemo biti nova deca u kvartu!
O: Zar vi niste već poprilično ranjivi?
P: (L) Pa da, mi smo prilično ranjivi. Hoćemo li biti ranjiviji od ovoga?
O: Zašto se bojite, ako se setite da je duša ono što se broji i da je ona neuništiva?
22.07.2000
“Trik” koji će OPS životna forma 3. denziteta morati naučiti, pre tranzicije u 4. denzitet ili na samom prelazu, je taj da razmišlja u apsolutno bezgraničnim pojmovima. Prvi i najčvršći korak u tom procesu je da se uopšte ništa ne očekuje. To je za vas i najteže. Mi to razumemo, a to je i razlog zašto vam stalno ponavljamo tu stvar.
IZVOR:
http://4dlog.blogspot.com/