gavranius je napisao/la:
Pa šta hoćete, sve je unapred definisano od strane stvaraoca svega...nema tu trte mrte put je tačno kako je jedino moguće... .. ...Mi moramo sebi dopuštati tačno sve ono što je moguće predviđeno...Zato u sumi rezultata mi na putu možemo se samo čuditi jer smo šta nego marionete ...ha...Ja to vidim kroz celokupnost, naravno na svoj način koji je opet naravno dobitna kombinacija

i ta celokupnost kaže: Ej bre, pa ti ne možeš proći šta sve treba da si i šta sve treba da ti se desi, a to je stvaralac i tvorac prošo a može i više puta tuda proći..Dakle, ...konstatujem da mi jedinke možemo sebi samo izabrati najbolje a sila koja je prošla sve naše resurse mogućeg u silinim očima e mi to ne bi mogli jer se kosi sa ljudskošću.
eto...ovo što reko dotiče bezvremenost u vremenu a vremena ima najmanje tri a mi ih neznamo jer nemožemo dorasti takvom stepenu spoznaje na ovoj planeti
Onaj ko se vara po mome mišljenju da će se iznova rađati opet po mom mišljenu spada u negativne ličnosti jer si daje za pravo da veruje u nešto za šta nikako nema potvrde.
Rekoh svoje mišljenje i ja sam za mene u pravu...

Ima indicija, na osnovu matematičkih modela, da je takva mogućnost realna. J.G. Bennet je o tome pisao u
The Dramatic Universe samo što stil izlaganja zahteva puno pažnje, znanja a u pojedinim delovima mogao bi biti zanimljiv, eventualno, Leibnizu - drugim rečima, knjižurda ko Rimsko pravo.