Analogija između atomske fizike i strukture univerzuma.Bomovski univerzum nije samo lokalni već je i virtuelan i fraktalan. To znači da ono što je u malom, može se identifikovati i u velikom. Hologram će, ako se raskomada na male delove, sadržati u malim delovima informacije celog holograma, samo sa manje definicije. Zaista, ako ispitamo atomsku strukturu, shvatićemo da je ona strukturisana na sedam energetskih nivoa, koji se mogu identifikovati sa sedam osnovnih kvantnih brojeva ˝n˝..
Svaki kvantni broj, od jedan do sedam, identifikuje jednu vrstu ljušture, ili bolje, jedno područje prostornovremensko gde postoji mogućnost da se pronađu elektroni. Takvi elektroni žive u prostoru u posebnim oblicima koji se identifikuju kao orbitalni. Kompleksnost takvih prostora se uvećava prelaskom na najbliži nivo do jezgra, sve dok se ne stigne do sedmog nivoa, gde se nalaze orbitali vrste s, p, d, f, g, sa sve komplikovanijim formama, po Schrödingerovim aproksimacijama.

Orbitali se pojavljuju kao mesta postojanja, gde je elektron talas i čestica zajedno. Elektron ne može da se spoji sa jezgrom, jer ako uđe u jezgro, zbog Casimirovog efekta, nadmašiće brzinu svetlosti. Za njega je jezgro zona zabranjenog ulaska. S druge strane, veruje se da u jezgru postoji drugih preciznih sedam energetskih nivoa, gde se neutroni i protoni ludo zabavljaju.

Da li sedam energetskih nivoa podražavaju sedam nivoa svesti univerzuma, opisanih u ovom delu? U istočnjačkim kulturama ljudsko biće je stvoreno od sedam tela, identifikovahih kao sedam čakri, idejno smeštenih na jednoj vertikalnoj osi, koji se skoro identifikuju sa različitim telima koje mi imamo ovde i na superiornim energetskim nivoima (u terminu visine a ne saznanja). Po onome što smo istakli, što se više jedna osoba čini evoluiranom to se više njena svest zadržava na jednom manjem energetskom prostoru i vremenu, fokusirana uvek na niži nivo (a ne viši, kako Nju Ejdž i snage koje njime vladaju, žele da verujemo). U svetu elektrona samo oni sa orbitalnom spoljašnjošću ostvaruju iskustvo hemijskih reakcija, jer ostali nikada ne učestvuju u ovima, već utiču na njih indirektno. Tako bića sa superiornih nivoa odlučuju da upravljaju našim akcijama, za njihovu potrebu i korist: ali mi vodimo igru.
http://isoladellagnosi.wordpress.com/category/esp/Još jednom konstatujemo da se iza priča Nju Ejdža kriju arhetipske istine, nažalost manipulisane u suštinskom krajnjem značenju stvari. Način da se govore laži, pokazujući virtuelnu realnost u lažnom i tendencioznom svetlu, gde je pak spasena ideja o broju sedam i gde simboličko značenje ovog broja krije istine mnogo dublje od numeroloških gluposti.

Zaključci.Stigli smo na kraj putovanja.
U tri članka Geneze susreli smo se sa mitom o stvaranju u odnosu na prisutnost vanzemaljskih vrsta na našoj planeti. Utvrdili smo im početak, oblik, poreklo, veze sa svetom kroz istoriju ove planete i jungovski mit. Koristili smo arhetipski svet da tačno utvrdimo našu budućnost, konstruisali smo strukturu univerzuma, bilo idejnog ili fizičkog, koristeći najmoderniju kvantnu mehaniku. Ojačali smo koncept duše, uma i duha, ne samo ezoterički, već fizički kao grupu vektora, identifikovali smo pravi odnos između entropije i saznanja, stvorili smo model koji pobija ideju o dualizmu i odgovara fizičkim potrebama jednog talasno-čestičnog sistema po saznanju koje imamo o fenomenu koji proučavamo. Osim toga, znamo da možemo integrisati tri komponente trijade u jednu novu, ali zapravo staru i originalnu komponentu Integrisane Svesti (CI), koja može odlučiti da li želi da sudeluje ili ne, sa univerzalnom virtuelnošću, odgovorili smo na krajnje pitanje: zašto smo ovde i zašto se univerzum ponaša manifestujući se u jednoj večnoj sadašnjosti, gde se funkcija kvantnog talasa prošlosti i budućnosti sudara.
Ne možemo a da ne primetimo da se naša literatura čini univerzalnom, odnosno sposobnom da zadovolji sve eksperimentalne potrebe moderne fizike i istoričare antroposofijske filozofije. Sada će svima biti jasno da čovek ne može bez svoje tri komponente, duševne, mentalne i duhovne, jer ako odluči da bude samo bez jedne od njih, preprečava put ka postizanju integralne svesti, ne želeći da sruši talas saznanja u jednu jedinu česticu, česticu Boga, naša suština, bez ometanja neverovatnih Higsovih bozona, verovatno lako stvorljivih voljom milijardi istraživača koji su tog dana želeli na silu da ga vide i stoga samostvore.
http://www.scienzaeconoscenza.it/articolo.php?id=20901http://www.psico.univ.trieste.it/labs/m ... %C3%A0.pdfhttp://utenti.multimania.it/liceo_dallaglio/Imetodi.htmhttp://www.oocities.org/tcantalupi/libro.htmlDalji zaključci.Iz ove poslednje slike situacije, čini mi se odobreno izraziti još neke napomene o pitanju otmice, u koju sam lično bio umešan, u ovoj istraživačkoj večeri, koja je već stigla do kraja, nakon nekoliko decenija proučavanja.
U poslednje vreme moja percepcija fenomena otmice jasno se promenila, a to može biti shvaćeno iz mojih prvih pisanja, upoređujući ih sa ovim najskorijim. U početku sam mislio da je fenomen otmice jedan tipično fizički i tehnološki fenomen, gde je čovek bio nevina žrtva, a vanzemaljac dežurni zao. Malo pomalo tehnološkoj abdukciji se stalno dodavala jedna vantelesna abdukcija, snažnih ezoteričkih sadržaja i napomena, gde je vanzemaljac bez tela krao energiju otetog, na način antičkih demona. U potrazi za onima koji šalju ovu situaciju, najpre ćemo naći vanzemaljce iz čvrste dimenzije, sa jedne strane univerzuma i vanzemaljce iz bestelesne dimenzije iz drugog dela. Iza njih stoje pravi pošiljaoci ovog univerzalnog nivoa, identifikovani u dva lažna Boga (crno i belo, dobro i loše, svaki značajno protivan drugome, simboli lažnog i dvojnog univerzuma). Sada znamo da se prave gazde ovog malog pozorišta nalaze još više, u vidu figura nekad anđeoskih, a nekad jednostavno kao što smo mi.
Ovi lažni alter ego bili su još podmukliji prevaranti jer se, sa jedne strane, nisu mogli predstaviti u formi nečega što nisu, i nisu mogli da govore lažne stvari ali su sve činili da daju pogrešnu poruku. Subjekti koji su zarobili tvoju pažnju jer čine da se smatraš jednim od njih, kakva nagrada za tvoje uzdizanje ka njihovom svetu: dok su oni ti koji bi trebalo da siđu u naš, da bi postali svesni kao mi. Bića koja koriste pukotine tvog jakog ega da bi učinili da poveruješ da si izabran za njihov nivo, dok si samo jedna delimično svesna osoba, koju žele da oduzmu sa ovog virtuelnog nivoa. Subjekti koji misle da si izdajnik ako ne uradiš ono što oni žele. Oni će te smatrati za jednog od njih, koji je imao hrabrosti (oni bi rekli ludost) da pridobije iskustvo. Ako se pobuniš protiv njihovog načina razmišljanja, smatraju te za izdajnika njihovih interesa koji su, na početku, bili i tvoji, dok predstavljaš evoluciju ka postizanju totalne svesti o Sebi. Njihove sluge na ovom egzistencijalnom nivou, nesvesni da su takvi, jer su zamagljeni sopstvenim egom, zvali bi nas izdajnicima, rekli bi da je Duša samo još jedan ljudski parazit kojeg se treba otarasiti što prte. Niko nije kriv za sve ovo jer, zapravo, ne postoji nikakva krivica, samo delovanja motivisana nedostatkom saznanja.
Ovako se na kraju stiže do razumevanja da je problem otmica sadržavao u sebi, kao beskonačne kineske kutije, mnoge druge probleme, među kojima: strukturu dvojnog univerzuma, kvantnu fiziku, koncept Mi kao Bog, otkrivanje duše, uma i duha kao integralnih delova jedne svesti integrisane, i kosmičke, koja je spremna da bude prepoznata kao Večna Svest. I, evo, kako se pojavljuje jedna nijansa čitave priče koja nije sigurno nevažna. Problem otmice nije kako eliminisati vanzemaljce. Ovo je bila naša polazna tačka. Problem je kako učiniti da pojedinačne individue pridobiju saznanje. U tačnom trenutku kada sam ovo shvatio, čitava paradigma se spustila u moju glavu. Ne treba više da spasavamo čovečanstvo od vanzemaljaca već od samih sebe, od dela Sebe koji još uvek nije evoluirao. Problem da budemo ili ne budemo duševni, premešten je na biti talas ili biti čestica pred kontekstom iskustva. Ukratko, ovaj problem, nije pripadao samo otetima, već čitavom čovečanstvu ovog i svih ostalih naseljenih mesta u univerzumu.
Oteti proživljava problem na jedan način ali se i onaj koji nije otet, bilo da je duševan ili nije, mora smatrati, u svakom slučaju, marionetom u rukama onoga ko stvarno pokreće vrtešku: biće ˝sa sprata iznad˝, onaj koji se razlikuje od tebe samo zato što ne želi da uprlja ruke stvarajući iskustvo, onaj koji uništava tvoje saznanje svakog dana, svaki Yuga, jer ti nikada ne shvataš pravu igru i prirodu igrača.
Dakle, pravi spas čoveka je u postizanju svesti.Da bismo postigli saznanje potrebno je želeti to snažnim činom volje. U ovom kontekstu, oteti koji ne želi da postigne iskustvo o svome oslobađanju, neće se nikada osloboditi ni od svojih fizičkih otmičara, ni od svojih bestelesnih otmičara, ni od onoga ko ih je stvorio, niti od onih sa nivoa iznad, pravih arhitekata prevare. Treba precizirati da sve ovo što smo izrekli nije plod moje maštovite vizije stvari, već je plod dva različita mentalna pristupa: racionalnog koji pripada levoj hemisferi i onog, u mom slučaju dugo zanemarivanog, senzibilne percepcije moje desne hemisfere. Ali, svemu dodajem da ja nisam jedini koji tvrdim određene pretpostavke rada, budući da svaki dan otkrivam druge osobe na ovoj planeti koje su shvatile ono što sam ja mogao shvatiti, tokom mojih proučavanja; svi mogu lično potvrditi da je ovaj moj put, put drugih. Svi mogu ostvariti iskustvo i otići da vide i shvate da je ono što sam ja shvatio potpuno očigledno.
Ovaj članak se završava nagovaranjem da se
Postiže Iskustvo. Ne verujte onome ko vam priča već idite vi lično da potvrdite. Tražite od vaše svesti da vas odvede tamo gde je realnost i posmatrajte direktno. U tom trenutku shvatićete stvari koje ste oduvek znali i setićete se ko ste se vratili da budete. Na kraju su ipak svi shvatili i u tom trenutku sve svesti, kao u nekom beskonačnom ujedinjenju suvlasnika, odlučuju o svojoj budućnosti. Ali neće biti beskonačnih rasprava o tome šta raditi ili ne raditi: stvoriti neki drugi univerzum, uništiti ovaj, vratiti se na Izvor… Sve svesti će, zapravo, pridobiti ista iskustva i neizbežno će misliti na isti način. Odlučiće da sagrade njihov srećan svet, univerzum čak i virtuelan kako ti se čini, ali barem napravljen onako kako ti želiš, a ne kako želi neko nesvesno biće jer: za njega neće više biti prostora za postojanje.
Dakle, zašto ne početi sada da radimo sa našim saznanjima i našim svestima na ostvarivanju našeg budućeg srećnog sveta? Na kraju, šta smo tvrdili do sada? Ako deluješ, manifestuješ se i postojiš, ako ne deluješ, ne postojiš.
Cilj naučnog istraživanja je taj da pronađe matematičku funkciju koja predviđa budućnost polazeći od sadašnjosti. To znači da tražimo nešto vrste ψ (t). Od trenutka kada vreme ne postoji ni takva funkcija ne može postojati. To znači da nauka nikada neće uspeti da ostvari cilj da predviđa budućnost iz sadašnjosti. Bilo kakva funkcija ψ (t) može biti samo jedna funkcija trenutno postojećih podataka. U univerzumu ih ima mnogo više u odnosu na trenutno prisutne, i to je ono što pokušavamo da kažemo da vreme ne postoji. Prema tome, funkcija ψ (t) može biti samo delimičan opis. U najboljoj ptetpostavci, nauka može opisati svet samo delimično.
Odlomak iz:
Aranoff. S. (2010). Vreme ne postoji i nepotpunost saznanja.
PHILICA. COM Article number188
Kraj Geneze III