FORMICA je napisao:
Citat:
Zapravo bih mogao predpostaviti da se ta fizička samosvijest takođe odbacuje kad se odbaci i fizičko tijelo. Kad sam mislio da sam umro i pošao putem kojim se ide poslije smrti naišao sam u nekoj pećini na milijarde crnih (kao od katrana) ljuckih ljuštura. Te ljušture su posjedovale sjećanja na život tog tijela, imale su inteligenciju čak i svijesto sebi. Mada su meni bile izuzetno gadne pa se nijesam zadržavao kod njih ali među njima je bilo i rodbine i ljuštura iz prošlih života. Nije mi bilo jasno zašto uopšte postoje. Tek mnogo kasnije mi je palo na um da od njih nastaje kameno ulje koje zapravo predstavlja sredstvo za podmazivanje tako da kameni slojevi lakše klizaju jedni preko drugih. Viđećemo što će biti sa zemljotresima u oblastima iz kojih se crpi nafta kad dođe vrijeme za zemljotrese.
nađoh ga FORMICA poslije dva sata pretrage

.Tek se sad sjetih da upišem nafta te tvoj nik u pretrazi i paf, evo je. No svaki sekund je vrijedan jer sam te se načitao, da se tako izrazim. Vjerovatno mi je trebalo baš i to. Hvala ti na dopunskim objašnjenjima putem PM-a. Postavio bi ih ovdje ali te nisam pitao pa ako imaš što da dodaš ili oduzmeš a ti uradi. Elem, zašto mi je FORMICINO iskustvo, viđenje, toliko bitno? Gledao sam film ''Southland tales'' prepun simbolike, bavi se smakom svijeta iz jednog interesantnog ugla. U jednom dijelu ''luckasti'' naučnik se obraća masi sa sljedećom rečenicom:
''Nećemo više paliti duše naših umrlih...'' a on je pronašao novi izvor energije koji se crpi iz mora, nema potrebe za naftom. I nigdje nisam pročitao ovakvu izjavu glede nafte, osim ovdje i primjetih u filmu, sasvim ''slučajno''. E sad kad sam malo promislio došao sam da ako je tačno da se od ovih ljuštura, ostataka tijela astrala ili nešto slično, stvara nafta onda mi postaje jasnije zašto se netrebači toliko trude da mi ratujemo, ubijamo se čak i mimo ratova. Stoji da sam možda loše protumačio ali otvoran sam za sve mogućnosti. Ovdje bih još nadovezao nešto što mi je rekao drugar, prije koji mjesec.
''Mislim da sam pronašao tajnu kako se olovo pretvara u zlato. Pa meci su od olova a ratom i ljudskom smrću se pravi zlato

'', aluzija je bila da se ratom neko bogati, prodaja oružja, zaduživanje i sl. Evo sad i ovo. Da se okrene želudac dokle se ide, ako je istina

.
Izvinjavam se što vas remetim, što sam
Moj nik se može protumačiti i kao zbilja, stvarost, java, jel' a ne samo kao lik iz stripa ''Marti Misterija'', vrlo zgodno. Ukoliko je ovo za neku drugu temu možda bi bilo dobro da se prebaci, izvinite moderatori, no ja ne bih znao gdje ovo staviti.
Pozdrav