Ovako ja vidim stvari:
Većina nas na ovom forumu jeste nekim unutarnjim porivom, nagonom ponukan; ili nas jednostavno nešto iz podsvijesti tjera na put saznavanja/spoznaje. Ne prihvaćamo trenutno stanje, tražimo način da promijenimo stanje stvari.
Za sebe mogu reći da sam oduvijek bio oduševljen filmovima, glazbom i ČITANJEM KNJIGA. Mašta mi je uvijek radila "sve u 16".
Kad malo bolje razmislim, to je baš zbog gore prvog navedenog. I ja sam pročitao brdo knjiga, i ranije od djetinjstva pa do dana današnjih. Većinu mojih vršnjaka sam šišao po čitanju, i onda je nastupila stanka - rat. Sve se izokrenulo, 4 lude godine, još više godina mi je bilo potrebno za povratak u "normalan" život.
I onda me zgrabilo prije 6,7 mjeseci. Od knjige "Souls of Distortion" je počelo i od onda sam čitao kao manijak sve do prije 15-ak dana.
Sada već teže čitam, jednostavno mi se ne da. Zašto? Pa vjerujem da sam toliko novih informacija nabacao da mi memorija, um i osjećaji ne primaju više za sada. Stalo. Ali sam počeo pisati prije neki dan. Opet dobro. Sad stavljam na papir baš ono što ja mislim da sam shvatio iz CIJELE priče.
Jedna cura mi se nedavno požalila da u zadnjih par mjeseci započinje čitati po 10ak knjiga odjednom, i ne završi ih! Ista priča, jednostavno moramo sažvakati sve utrpano da bi nastavili dalje.
Prvo, ljudi koji su veliki stvaratelji pisane riječi nisu bez razloga toliko čitani, nema veze što ne postoje u našoj realnosti na način kakav su bili prije smrti. Ne treba mi živ Dostojevski da bih prihvatio i potpuno shvatio njegovog IDIOTA, i sl. Oteti se smrti i nije jedini mogući cilj i izbor bilo koga od nas. To što su G i Osho u nekim stvarima "podbacili", ne tangira me, ne moraju biti idealni, bitno mi je da izvućem ono o čemu razmišljam a ne mogu sam ispravan zaključak izvući. I tu oni pomažu. Nas uči naš život, a oni nam pomažu da lakše shvatimo. Svatko ima svoje puteve spoznaje i napretka! To je Hesseov Sidharta rano shvatio.
Ne pričamo svi s velikim uvjerenjem, ja sam pun sumnji, a na forumu pišem samo kad sam siguran da mogu braniti svoje stavove ili kad neko zatraži mišljenje i kad ga spopane crv sumnje, kao sad kod tebe. Nisi jedini koji sumnja, ali u "životu" te trebaju držati ideali i idealni ciljevi! Ti ih imaš, drži se i ne puštaj!
Promjene poput onih kod Castanede i naguala: Vrlo teško, čisto sumnjam da ima itko na forumu koji je dohvatio u potpunosti drugu pozornosti i bio u njoj par minuta! Laura i Sveti Gral/uskrsnuće: Čisto sumnjam da je itko na ovom forumu dosegao uvid i dotaknuo 4ti denzitet onakvog kako ga opisuju Ra i Kasiopejci. Ovo ne možemo SAMI, i meni je jasno da osobne promjene jesu teške, spore i pune prepreka.
Ne očekivati previše! Ne velika očekivanja/potrebe = sloboda.
Ako i umremo, pa šta? Dovoljno me u ratu isprepadao strah od smrti, pun mi ga je kufer. Mene je jednom bila dohvatila malodušnost pa sam to podijelio na forumu, to se svima događa, evo adrese
viewtopic.php?f=5&t=3078Međutim, moraš u fokusu imati svoje IDEALE, bilo da su vjera i nada ili ljubav i zajedništvo, ili....Ostalo dolazi kad-tad. I ja sam se ponekad osjećao kao napuhan od informacija a unutar napuhanosti je PRAZNINA. Ja želim biti ispunjen.
Ne možemo pomiriti paradokse, pa to nije mogao ni Einstein; on čak odmah nije povjerovao u dualnost/nestabilnost elektrona, rekao je :"Bog se ne kocka."
I njemu je pomagala fantazija/mašta da postavi teoriju relativiteta, ne matematika. Ja ne mogu pomiriti Castanedino shvaćanje života i drugu pozornost sa učenjem o besmrtnosti duše. Nikako. I umalo nisam knjigu zveknuo o zid, kad je Don Juan rekao da se nakon smrti svjetlosni traci tijela rasipaju i nestaju nakon smrti. O duši ni spomena! Ali šta ima veze, to je njihov put i njihova druga pozornost ne mora biti naš put i naša istina.
Možda je druga pozornost = 4ti denzitet, ali tu su neki drugi akteri, kako mi izgleda.
Mislim da kad prestanemo smrt shvaćati na takav način, da ćemo se prestati bojati a STRAH je izvor svih sumnji, koprena i nesigurnosti, pa i pomanjkanja snage u krajnjoj liniji. Oslobodi se straha, ako možeš. Strah je prvi i najgori neprijatelj. Tu mi je Castaneda izvrstan. Sebe sam potpuno u tome našao. I djeluje! Kad sam se oslobodio određenih strahova život mi se u pravom smislu riječi promijenio!
Vjerujem da je u pitanju trenutna zbunjenost i sumnja te preuzela jačim intenzitetom, ali proći će to, siguran sam. Ne smiješ sad odustati! Čovjek je sretan onoliko koliko to osjeća...
I javi se, ovo je tvoja tema. Čekamo te svi koji smo ti odgovorili...
Bog se ne može dosegnuti lako...
With respect,