Sada je: čet maj 01, 2025 11:38 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 183 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kreiramo li sami svoju realnost?
PostPostano: ned aug 30, 2009 7:44 pm 
Član foruma

jolo_du je napisao/la:
* Kreiramo li sami svoja priviđenja?

Ceo hologram i jeste prividjenje, a ne stvarnost.
To sto mi to vidimo kao stvarnost isto je kao i kad sanjas pa mislis da je to sto sanjas stvarnost.

Vrh

PostPostano: uto dec 19, 2023 4:28 pm 
Član foruma

No, Humanity Doesn't Have to Zombie Walk Into a Dystopic Nightmare Future

Citat:
Nas određuju naše interakcije! Ono u šta ulažemo svoju žar, to nas mijenja, čini sličnima sebi.
a.R.

Vrh

PostPostano: pon aug 26, 2024 10:02 pm 
Član foruma

kreiranje sopstvene realnosti? i da i ne!?

neke "realnosti" iz 90-tih,pa kako koja je nekoga spremno ili nespremno zatekla,a odmah potom i "usisala"...

ista stvar ali posmatrana sa dijametralno različitim uglom gledanja?!
valjda tako počinje kreiranje neke tvoje realnosti,upravo odabirom
kutom gledanja na datu stvar,jer kako drugačije objasniti maksimu "nekom rat,nekom brat"...ex-Yu ili neka Ukrajina,principi i mehanizmi su manje-više isti...
i onda se čudimo nekim dotičnim izjavama,gdje nas tretiraju kao neke maloumnike...ne mogu oni to više ni sakriti,niti to i žele,a mi naivno mislimo da "oni u svojoj aroganciji lupetaju gluposti"...u zbilji je da su oni mnogo bolje obavješteni od nas kako zaista ferceraju stvari...pa se onda moraju za vrijeme izbora pretvarati da su nekakvi narodni ljudi,u suštini se šprdaju dokle sve to može ići,vidi budala,ništa ne kontaju...

takodjer je simptomatično da se u čitavoj ex-Yu kinematografiji sa tematikom ratnih dešavanja 90-tih izuzetno malo pominje veoma STVARAN motiv RATNOG PROFITERSTVA,ali zato u njima sve frca od "ko je kriv" pristupa.sudeći po tim filmovima,profiterstva ustvari nije ni bilo,možda nešto ovlaš,što i ne čudi,pošto ih najvjerovatnije iza kulisa oni i finansiraju(ah,kultura i mecene) tako da te oni indirektno usmjeravaju (principom ima novca-nema novca) gdje da ide radnja,a gdje da ne ide,što će posebno biti korisno za buduće naraštaje koji će dobiti informacije iz "naših" filmova,a ti budući naraštaji će za familije koje su finansijski "odskočile" 90-tih biti već izdresirani da su one oduvijek bile "aristokratski" imućne i da to upravo tako i treba,osim ako ih se interno ne poduči o pravoj pozadini dešavanja,jer u školama to sigurno neće izučavati...eto mikro lekcije kako se lažira istorija..eh,godinama sam se vrlo naivno pitao zašto zaboga niko ne napravi film sa tom eksplozivnom tematikom...daj mi kao laiku da napravim scenario,samo prikupljajući primjere zakulisnih transakcija koje su se zaista dogodile,pa da se kompresuju u film,da vidiš kako bi "praštalo" na sve strane...naravno,to se u skorije vrijeme NEĆE DOGODITI,nekako iznebuha za takve projekte nikad neće biti novca...

jednom sam bio u funkciji dostavljača na jednom "ranču" od dotične političke BiH zvjerke...čova moj,kao da sam ulazio u neku državu,policajci,security,portirnica gdje su provjeravali naš identitet,ona "skener" vrata za metal kao na aerodromu(!?),armija ljudi koji užurbano(kao da im život ovisi o tome) rade na "ranču" ili bolje rečeno hacijendi...i tada sam pomislio,da li bih odavde mogao UKRASTI BILO ŠTA?!
možda bi i uspio neku minornu sitnicu,ali brzo bi me našli ako bi to zaista poželjeli...a nisam došao ni do predsoblja,tačnije ni prvi obruč nisam prošao...ako su toliko glupi,probaj nešto da im ukradeš!?
ali sam takodjer odmah krenuo razmišljati u pravcu "možda nekad da ratujem za ovog stvora?"
moj lični izbor bi bio NIKADA!,ali u datim haotičnim okolnostima koju bi upravo oni stvorili,ne bi to baš bila nekakva šetnja po parku,morao bi se dovijati kako znaš i umiješ...došlo bi do sučeljavanja sebičnih MAKRO interesa "velikog vodje" naspram mojih sebičnih MIKRO interesa...
a imaju oni još svojih "misija" za ispuniti,ostala je još ovdašnja priroda dodatno da se očerupa...rio tinto u Srbiji,rijeka Una u Hrvatskoj (ako je sjebu u Hrvatskoj i naprave baruštinu od nje,automatski su je sjebali i u BiH!? https://www.journal.hr/lifestyle/putovanja/rijeka-una/) rijeka Pliva u BiH su samo neki od primjera a tek se počelo zahuktavati u tom smjeru...i sve ovo je još u domenu "nižih lokalno-regionalnih instanci"!?

ne znaš šta tačno HOĆEŠ? nema problema,počni da sakupljaš ono što tačno znaš da NEĆEŠ!? i to veoma dobro zapamti...
tako počinje BAZIČNO kreiranje tvoje realnosti...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 183 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.