Sada je: čet jul 10, 2025 9:14 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1177 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 59  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto okt 25, 2005 2:47 pm 
Član foruma

AlMyHeart je napisao/la:
Zašto "nažalost"? Pa kakva je to onda udruga, ili što već? Zar je gnoza jedini ispravni put?

Reci nam nešto više o tome! :roll:

Da, AlMyHeart, gnoza, preciznije samospoznaja je JEDINI ispravni put onome tko teži spoznaji!

Za onoga tko tome ne teži je svaki put ispravan i dovest će ga onome čemu teži.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 25, 2005 2:58 pm 
Član foruma

Dado je napisao/la:
Isto tako bi i oni mogli reći za LR da se svatko kiti nazivom 'gnostički'.

Vjerujem da bi 'jedina prava gnostička škola' zaključila kako se ime gospodina Rosenkreutza tu našlo zabunom.

Naravno, da bi i oni to mogli reći. Ti i ja, i bilo tko, možemo reći što god hoćemo. Možda jedan drugog možemo prevariti, ali Gnozu ne.

Lijepe riječi su samo lijepe riječi i ništa više.

Pa vidiš, i ime Krista se svugdje spominje. Zabunom? Ne, ja mislim da je to s jednim velikim proračunatim razlogom.

Dado, glupo je natezati koja je prava gnostička škola, a koja nije. Ja stalno pokušavam ovdje naglasiti da svatko slijedi svoje srce i neće pogriješiti.

Ove sve gore nabrojane osobe, pa da su i najprosvjetljenije (iako je meni ovo gore prije neka sumnjiva ekipa), nemaju nikakve veze sa mnom ni mojim Putem. I zar ti nije odmah čudno to ritualno naglašavanje nečijeg osobnog imena i prezimena, a radi se o Gnozi koja je neosobna? Ali to je samo moje mišljenje, ja nisam tu da sudim.

btw.tko ti je taj gospodin Rosenkreutz? :D
Za njega se ne zna da li je uopće bio stvarna povijesna osoba ili simbolično ime za nekoga tko je na Putu. U knjizi Alkemijsko Vjenčanje Christiana Rosenkreutza, to ime je uzeto simbolički, to se lako da uvidjeti. A ti ga već krstio gospodinom kao da si s njim bio na nekoj svečanoj večeri;)
A i da je bio i da nije bio, to uopće nema nikakve veze za moj put, ni za tvoj put, ni bilo čiji put, nego samo za put te osobe.

Svi mi na koncu uvijek ostajemo sami sa sobom kad se reflektori ugase.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 25, 2005 3:09 pm 
Član foruma

Sofija je napisao/la:
Mimi je napisao/la:
Sofija je napisao/la:
AlMyHeart je napisao/la:
Možda da samo dodam, s obzirom da sam i pripadnik Reda

Zašto nam ne želiš reći kojeg si ti to Reda pripadnik?

Pa zar nije on već rekao između redova da je pripadnik AMORC-a :?:

Hvala ti Mimi, nisam odmah skužila "vuka u jagnječoj koži" :)

AlMyHeart, ja ipak, za razliku od tebe ne pripadam nikakvom "Redu"!

Pa ti čak i Aleistera Crowleya "pušiš" kao gnostika!

Ma ne bih ja rekla da je on baš 'vuk u jagnječoj koži'. On je prije možda janje kojeg će popapati kad mu ogule kožu. Ma zekam se - a možda i ne :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 25, 2005 3:18 pm 
Član foruma

Dado je napisao/la:
'Fama Fraternitatis','Confessio Fraternitatis' i 'Chymische Hoechzeit' su djelo luteranskog teologa i mistika Johana Valentina Andreae i tri su izvorna rozenkrojcerska dokumenta koji su Europi predstavili tajno Bratstvo Ružinog Križa kojem su se mnogi učeni i napredni ljudi tog vremena pokušali pridružiti,što im nije pošlo za rukom jer Bratstvo jednostavno nije ni postojalo.

Sam Valentin se jako interesirao za rad Kampanele,nekadašnjeg dominikanca i maga.

Rozenkrojceri,sudeći po Fami,vjeruju u univerzalnu i opću reformaciju cijelog svijeta.Do tog cilja stiže se sjedinjenjem protestantizma s magijom,alkemijom i kabalom.

Pa jebate kako ti sve znaš. Od kuda si sad pokupio ove informacije, s kojeg sajta?
Pazi, ti si sad izložio ovdje nešto u što netko drugi vjeruje i izlažeš za što je neka osoba koja je živjela prije nekoliko stolječa bila zainteresirana.
Sjedinjenje protestantizma, magije, alkemije i kabale??? AAAAAAAAAAa pusti me da vrištim :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 25, 2005 3:20 pm 
Član foruma

Mislim da je rasprava dosla na tu tocku da je idealan tren da zakljucimo ocito....

Jedini posteni i gnosticki nacin da odredimo tko je u pravu i cija je to gnosticka skola najbolja je fizicki obracun.
Predlazem da se dogovorimo za vrijeme i mjesto. Bez oruzje, samo sakama!

Eto ja cu zastupati ovu skolu sta je Dado dao link.
Svi nesto tu o nekom bankrotu osobnosti pa meduza pa ono pa ovo.
ali jedino Dado zna pos'o. Odmah djevice i vino a ne neka tamo spoznaja!
Weeeehaaaaa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 25, 2005 3:26 pm 
Član foruma

Organski portal osobno je napisao/la:
Mislim da je rasprava dosla na tu tocku da je idealan tren da zakljucimo ocito....

Jedini posteni i gnosticki nacin da odredimo tko je u pravu i cija je to gnosticka skola najbolja je fizicki obracun.
Predlazem da se dogovorimo za vrijeme i mjesto. Bez oruzje, samo sakama!

Eto ja cu zastupati ovu skolu sta je Dado dao link.
Svi nesto tu o nekom bankrotu osobnosti pa meduza pa ono pa ovo.
ali jedino Dado zna pos'o. Odmah djevice i vino a ne neka tamo spoznaja!
Weeeehaaaaa.

Tako je Opi 8) Svake rasprave ovoga tipa završavaju takvom lakrdijom. Ali i to se mora iskusiti na vlastitoj koži , a ne da ti tamo neka 'virgo intacta'(gdje li je samo nađu) ili neki važan stari spis to mora reći.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 25, 2005 3:27 pm 
Član foruma

Dado je napisao/la:
Kristijan Rozenkrojc rođen je 1378. u Njemačkoj.
Putujući Sirijom,Marokom,Levantom i Egiptom prihvatio je tajne mističke mudrosti.
Po povratku u Njemačku njegovom učenju prišla su tri brata iz samostana u kojem je i on sam odgajan.

Kristijan Rozenkrojc umro je 1484. u 106. godini i shranjen je u sedmerokutnoj grobnici okružen knjigama,ogledalima i zvonima.

1604. godine,120 godina po njegovoj smrti,otvorena je njegova grobnica u kojoj se nalazilo njegovo savršeno očuvano tijelo.Pozdrav

A jel? A ti si ga poznavao? Vidio si sve to? I kako je to utjecalo na tvoj život? :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 25, 2005 3:45 pm 
Član foruma

Dado je napisao/la:
Utjecalo je na moj život tako da sam prestao plaćati članarinu i lovu potrošio na kurve.

:D :D :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 25, 2005 5:14 pm 
Član foruma

Sofija je napisao/la:
Da, AlMyHeart, gnoza, preciznije samospoznaja je JEDINI ispravni put onome tko teži spoznaji!

Za onoga tko tome ne teži je svaki put ispravan i dovest će ga onome čemu teži.

Gnoza=jedina samospoznaja......to je totalna zabluda! Sorry, no moraš bolje baratati pojmovima! Za početak počni s rječnikom stranih rječi! 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 25, 2005 5:22 pm 
Član foruma

Vrlo simpatičan ovaj duet djevojčica :roll:

Nego, kad je ta pijanka i tučnjava do zore (+kurve)? :roll:

OPO :?: Dado :?:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto okt 25, 2005 11:47 pm 
Administrator

Hej, ljudi, pa svi su putevi ispravni, ali za određenog pojedinca je jedan "ispravniji" od drugoga radi "njegove percepcije". Za nekog drugog to ne mora biti ispravno, pa tu nastaju konflikti u mišljenjima.

Generalno gledajući, da sam npr. 7 denzitet, odnosno Kreator svega, bilo bi mi svejedno da li je jedan moj jako mali dio išao putem A ili putem B da na kraju dođe do mene... bit stvari je da DOĐE i da NAUČI sve lekcije do ovamo. A i nekako mi više "paše" da idu različitim putevima jer tada NAUČIM iskustva i iz slučaja A i iz slučaja B!!!

Tako, da je, generalno gledajući, svaki put ispravan. Neki su putevi lakši, a neki teži, a na kraju se ionako svi sjedinjuju na kraju. Bit svega su LEKCIJE koje se nauče na tim putevima.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 12:17 am 
Administrator

OOOOOOooooooooooooooo !!!!!

He, he... vidim da se mnogo "negativne" energije vrti u krug ovdje... Hajdemo ovako:

Idemo "zaspinati=zavrtiti" malo pozitivne energije koja će svima možda ipak pomoći... zar dosad niste shvatili da:

Međusobno pretjerano prepucavanje ne dovodi nigdje osim na "polazeću točku" jer se sve dešava ciklički, odnosno u krug?
Stvaranjem negative, to vam se i vraća na neki način?
Da vam za duhovni razvoj ne trebaju NIKAKVE škole, organizacije ili redovi?

Osobno, ja SAM pripadnik NEREDA !!! Jer sve je fluidno, međusobno povezano, volim VARIJABILNOST i BALANS. Svemir je u savršenom REDU ili NEREDU, ovisno o percepciji promatrača. Nekako sve težim dovesti u neki balans. Dakle, hajdemo sada izbalansirati stvar i na ovoliko negativne energije dati odgovarajuću količinu pozitivne !

Bilo koji rituali znače OGRANIČENJE. Bilo koji RED znači ograničenje. Zato sam ja ZA NERED, jer to znači BEZ OGRANIČENJA!!!

Ako bacimo van nas samih što više ograničenja, tada smo napredniji u ovim gnostičkim ili bilo kakvim god to nazvali, putevima. Što su ograničenja manja, to su i mogućnosti veće, pa brže napredujemo.

Eh, sad... bolje je da svatko drugima podijeli što je doživio, kakva su mu iskustva u životu i slično, a ne nametati SVOJE stavove i stavove nekih drugih ljudi, pa makar oni bili neke face za nekoga. Tako ćemo zavrtiti više POZITIVNE energije i povećati svačiju moć učenja, a brzina napretka će jako porasti za SVE !!!

Tko ovo ne razumije, ne treba niti pokušavati surađivati... neka pogleda samo na sebe, svoju korist, opredjeli se na svoje potrebe i slično... u biti neka se vrati u Matrix= "običan život" i pogleda novu epizodu "Big Brothera" !!!

Dajte ljudi, malo dobre volje međusobno...

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 8:01 am 
Član foruma

A iz kojeg si ti sad filma izasao Jack? Nekog Newagerskog?

Jack Majka Tereza :D

Osobno s moje strane nema prema nikom od vas negativne energije. Samo sam vidjela da ljudi vole pisati o nečemu što nemaju pojma i to širiti dalje u uvjerenju kako šire istinu. To je upravo ono što se dešava i u svijetu. Oni koji pokušavaju na to ukazati budu ušutkavani od raznih 'dobrohotnih humanista' koji viču 'mir, cvijeće i leptirići'.

Bilo bi lijepo kad bi svatko mogao za sebe ovdje uvidjeti što dolazi istinski iz njegovog iskustva, a što mu je nametnuto sa strane. Ljudi puno čitaju, puno su na internetu i onda misle da imaju Znanje jer su prikupili brdo informacija. Koja zabluda!

Ja mogu reći što osjećam da je za mene ispravno, a ne mogu govoriti za druge što im je potrebno a što nije za duhovni razvoj. Možda je nekom baš potrebno da ide na one rituale s djevicama. Možda je nekom potrebno da se i potuče. Mi to ne možemo znati.

Pričajmo iz vlastita iskustva, ono što istinski znamo, a ne prepričavati pročitano iz nekih knjiga, transkripata, ili ono što smo čuli na placu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 8:39 am 
Član foruma

Jack,
stvar je kristalno jasna, apsolutno si u pravu!

Verbalno koprcanje pod nogama, u prašini, normalna je stvar! Svaka disjunkcija mišljenja vodi ka napretku, kako god to izgledalo "na van"!
Mene osobno zabavlja kad netko upre iz petnih žila nešto dokazati, pa se još ulovi na dezinformacije.....

Predosadan bi bio "put", kad bi sve bilo idealno i savršeno, ništa nije stalno.....osim promjene! I na to čovjek uvijek treba biti spreman! :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 8:55 am 
Član foruma

Nekako ovo laprndanje nema kraja, nego u naslovu govori se o nekim simbolima!!!!
Slabo se tu vidi toga!

Hoće li netko nešto o tome, ili ćemo se zadovoljiti s malo geometrije na početku? :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 9:18 am 
Član foruma

Dado je napisao/la:
Nije pametno misliti da Veliki Majstor Velike Lože Jugoslavija ne zna o čemu piše kad govori o masonima i rozenkrojcerima.
I ne vjerujem da je svoja saznanja skupio na pijaci.

Kakve to veze ima sa gnozom i samospoznajom?

Dado je napisao/la:
No,to je moje mišljenje koje ni ja sam ne uzimam kao točno,jer kad bih to učinio,prihvatio bih ga kao istinu i upao u zamku obožavanja.

Dado, zar misliš da ti nisi upao u zamku obožavanja?

Dado je napisao/la:
Sve što mogu reći je da su podaci koje sam jučer iznio točni isto toliko kao i tvoji koje si iznijela u vezi sv. Augustina.Pa šta?

Svaki tražitelj koji teži gnozi zna da je Christian Rosenkreutz simbolički lik iz djela "Alkemijsko vjenčanje Christiana Rosenkreutza" u kojem je put samospoznaje iznijet simbolički. A kada je inkvizicija "pričepila" Johanna Valentina Andreaeu da objasni što je time htio reći, odgovorio je "samo sam se šalio".

Što je pisac htio reći će inkvizitorima zauvijek ostati skriveno, ali ne i onima koji idu putem samospoznaje. A tim putem može krenuti samo onaj čiji je mikrokozmos dovoljno zreo. Ostali idu drugim putevima, drže se čvrsto svog ega, skupljaju znanje i karmička iskustva, i tako iz života u život, sve dok jednom jedna druga osobnost koja bude naseljavala taj mikrokozmos konačno ne krene putem samospoznaje.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 9:29 am 
pod moderacijom

Svaki tražitelj koji teži gnozi zna da je Christian Rosenkreutz simbolički lik iz djela "Alkemijsko vjenčanje Christiana Rosenkreutza" u kojem je put samospoznaje iznijet simbolički. :?:

Isto tako svaki kršćanin koji teži vječnom životu zna da je Biblija Božja riječ i da je treba poštivati.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 10:00 am 
Član foruma

Dado je napisao/la:
Mimi!
Nije pametno misliti da Veliki Majstor Velike Lože Jugoslavija ne zna o čemu piše kad govori o masonima i rozenkrojcerima.
I ne vjerujem da je svoja saznanja skupio na pijaci.
No,to je moje mišljenje koje ni ja sam ne uzimam kao točno,jer kad bih to učinio,prihvatio bih ga kao istinu i upao u zamku obožavanja.
Sve što mogu reći je da su podaci koje sam jučer iznio točni isto toliko kao i tvoji koje si iznijela u vezi sv. Augustina.Pa šta?

Dado, meni smeta kod tebe ono što mi u stvari smeta kod sebe. I ja sam toga svjesna. Da, ono moje o Augustinu bio je slično što sam tebi spočitala, priznajem.

Ali ja ne vidim zašto bi neki Veliki Majstor Velike Lože Jugoslavije nešto znao o istinskim rozenkrojcerima. Možda misliš da bi to znao ako smatraš da je rozenkrojcer isto što i mason u negativnom smislu riječi. Možda i postoje takvi koji sebe nazivaju rozenkrojceri i možda točno odgovaraju opisu koji iznosi taj 'Majstor'.
Rozekrojcer je onaj koji se potpuno usmjerava da ide Putem Oslobođenja, ne za sebe nego za 'Onoga Drugog', i time za svo čovječanstvo. On više ne mari za ovakve rasprave, niti teži za tim da bude u pravu, da pokaže neko svoje znanje, već teži odvojiti se od ovog prirodnog poretka, iako se ne izolira od ljudi, već naizgled živi sasvim običan monoton život u svijetu, iako on sam nije od ovog svijeta. On je došao do granice i shvaća svu bijedu ovog prirodnog poretka i pun je razumijevanja i suosjećajnosti za ljude. I sama njegova tiha prisutnost u svijetu, njegova ruža srca, zrači prema pupoljcima drugih ljudi, uznemiruje ih i nagoni na procvat. Istinski rozenkrojcer ne može drukčije nego davati, on ništa ne uzima za sebe, jer njegov je 'moto' 'Ja se moram smanjivati, On mora rasti'.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 10:03 am 
Član foruma

Postoji samo jedna istina - ali i beskrajno mnogo zabluda!

Ili slikovito: "Dok ne upalimo svjetlo u mračnoj sobi, umišljamo si da u njoj svašta može biti, ali kad upalimo svjetlo točno vidimo što tamo je a što nije. Osim ako nam soba nije u neredu." :D

Ili druga slika:

Jednom davno živio je u ovom Savatiju jedan kralj koji ovako reče jednom čovjeku: "Sakupi sve ljude iz Savatija koji su slijepi od rođenja."
"Kako vi kažete, vaše veličanstvo", odgovori čovjek i, sakupivši sve ljude iz Savatija koji su slijepi od rođenja, ode do kralja, te mu reče: "Vaše veličanstvo, svi ljudi iz Savatija koji su slijepi od rođenja na okupu su."
"Vrlo dobro, pokaži tim slijepim ljudima jednog slona."
"Kako vi kažete, vaše veličanstvo", odgovori čovjek i dovede pred slijepce jednoga slona. Nekima od njih dao je da opipaju glavu slona, govoreći: "Ovako, slijepi čovječe, izgleda slon."
Drugima je dao da opipaju slonovo uho, govoreći: "Ovako, slijepi čovječe, izgleda slon." Trećima je pokazao surlu... trup... nogu... stražnji dio slona.. rep... čuperak na vrhu slonovog repa, govoreći: "Ovako, slijepi čovječe, izgleda slon."

Onda, pošto je slijepcima pokazao slona, onaj čovjek ode do kralja i reče: "Vaše veličanstvo, slijepci su opipali slona. Neka vaše veličanstvo sada učini ono što smatra da treba učiniti."

Onda kralj ode do onih slijepaca i upita ih: "O slijepci, jeste li dobro opipali slona?"
"Jesmo, vaše veličanstvo. Dobro smo opipali slona."
"Sad mi recite, o slijepci, kako izgleda slon?"
Slijepci kojima je bila pokazana glava slona odgovorše: "Slon je, vaše veličanstvo, nalik buretu."
Slijepci kojima je bilo pokazano uho slona odgovorše: "Slon je, vaše veličanstvo, nalik tepsiji."
Slijepci kojima je bilo pokazana surla slona odgovorše: "Slon je, vaše veličanstvo, nalik truplu."
Slijepci kojima je bilo pokazan trup slona odgovorše: "Slon je, vaše veličanstvo, nalik jastuku."
Slijepci kojima je bilo pokazana noga slona odgovorše: "Slon je, vaše veličanstvo, nalik drvetu."
Slijepci kojima je bilo pokazan stražnji dio slona odgovorše: "Slon je, vaše veličanstvo, nalik vratima."
Slijepci kojima je bilo pokazan rep slona odgovorše: "Slon je, vaše veličanstvo, nalik konopcu."
Slijepci kojima je bilo pokazan čuperak na vrhu slonovog repa odgovorše: "Slon je, vaše veličanstvo, nalik četki."

Govoreći: "Slon je ovakav, a ne onakav. Slon je onakav, a ne ovakav", oni počeše da se međusobno udaraju pesnicama. I to vrlo razveseli kralja.
Na isti način, monasi, askete iz drugih sekti su slijepi, bez očiju. Oni ne znaju što je blagotvorno, a šta je škodljivo. Oni ne znaju što je Dhamma, a što je ne-Dhamma. I pošto ne znaju što je blagotvorno, a što je škodljivo, što je Dhamma, a što je ne-Dhamma, oni žive raspravljajući se, svađajući i sporeći se, povređujući jedni druge oružjem govora, govoreći: "Dhamma je ovo, ona nije ono. Dhama nije ovo, već je ono".

Dakle, "slijepac" vidi zabludu, tj. samo jedan aspekt istine (slona), ali istina (slon) ipak postoji i "tko nije slijep" je može vidjeti.
A svi smo mi "slijepi od rođenja".
Samospoznaja teži toj Istini koja će nam pomoći da "progledamo".

A onome tko se hvata za formu a ne teži proniknuti u suštinu preostaje samo da relativizira istinu i drži se svoje zablude, misleći da "zna".

Nikada nisam tvrdila da istinu posjeduje neka grupa, organizacija ma kako se ona zvala, niti da je istina bilo gdje zapisana, već da istinu nosi svaki čovjek u sebi samome, a to što ju vidi izobličenu je zbog njegove vlastite "slijepoće" ili "nečistoće u vlastitom srcu".

To je suština samospoznaje, jako je jednostavna, a oni kojima je draža njihova "sljepoća" (tj. imaju takva karmička opterećenja) birat će sebi druge puteve, jer su to njihovi putevi.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri okt 26, 2005 10:25 am 
Član foruma

Dado je napisao/la:
I dalje stojim kod izjave da se je zdravije zadovoljiti s kurvama nego sa simbolima.

Ponekad se pitam zašto uopće gubim vrijeme raspravljajući s tobom :( jer ti stvarno ili ne želiš, ili ne možeš razumjeti najjednostavnije stvari.

No sve ovo ne pišem radi Dade, AlMyHearta i sličnih već radi onih istinskih tragatelja koji će se jednom iskreno zapitati:

Tko sam, odakle sam došao i kamo idem?
Koja je svrha ovog mog prolaznog života?
Zašto je svijet ovakav kakav jest?
Što trebam uraditi da sve to spoznam?
Da li ja uopće to mogu spoznati?

Tko se to nije u stanju iskreno zapitati, ostat će zarobljenik forme, zadovoljavati se odgovorima crkve, školstva ili sekti i nikada neće doći do suštine.
Njegov se ego strašno boji razotkrivanja.

Svako slovo je simbol, susrećeš se s njima svaki dan, pred nosom su ti a hvataš se forme a ne suštine na koju ti simboli upućuje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1177 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 59  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.