Sada je: uto maj 13, 2025 3:24 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 68  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto mar 07, 2006 9:08 pm 
Član foruma

Tina je napisao/la:
Aragorn, dobrodosao i hvala Ti sto si s nama podijelio svoj san.
Sto se takvih snova tice, ja ih imam cijeli svoj zivot.

Jako puno verzija, ali sve se svodi na isto:

Oni dolaze, a ljudi se boje, vriste, placu, bjeze, trce ko muve bez glave.

Ja, medjutim, SVE TO promatram sa smjeskom, jer JA ZNAM sto trebam raditi.
Ja znam kako da izbjegnem moguce buducnosti.

Ja znam da na nivou SVIJESTI stojim vislje od njih i u sebi nosim SVO znanje, a oni samo dio njega.
Ja znam da ja mogu razumjeti njih i zasto to rade, ali oni ne mogu mene, jer njihov spektar razmisljanja je ogranicen, moj obuhvaca njihov.

Ja imam isto kao i ti ogromnu odgovornost, ali ta odgovornost za mene nije teret, nego uzitak.

Ja znam sve sto oni misle, sto hoce i zasto to rade.

Ja znam koje su njihove slabosti.
Njihove slabosti u upravo on sto oni smatraju svojom jakosti.

Jedna od slabosti je arogantna i ohola nadobudnost.

ALi oni jednostavno ne mogu drugcije, takva arogancija im je upisana u gene.
Oni su takvi stvoreni i to je karakteristika njihove vrste.

Zbog te slabosti, oni gube, jer raspon njihovog shvacanja je uzi od mog i ja im nagazim na Ahilovu petu, s lakocom.

Jer, neke od nasih jakosti su nepodnosljiva Lakoca Postojanja i kristalna kocka Vedrine.

U svemu tome, takodjer branimo, stitimo i tjesimo ljude, da se ne boje previse.

U svemu tome eskaliraju jos i nekakve tamno narancaste pjescanje oluje, nevrijeme, munje i gromovi.

Ali, nakon nekog vremena, oni se povlace i mi pobjedjujemo.
Sve je isto kao i kod tebe, samo sto kod mene, ja nisam sama.

Kod mene, nas ima dosta - NAS, koji su isti kao i ja i koji u sebi nose isto ovo znanje kao i ja.
Mi se pocinjemo prepoznavati, upravo u trenutku kad oni pocnu nadirati.

Prepoznajemo se telepatski i energetski, jer svi vibriramo na istoj frekvenciji i sjajimo istim sjajem.

Sjecamo se mnogih stvari, koje smo prije zajedno radili i koje su nam sluzile kao vjezba.
Slavimo ponovni susret i jos jednu pobjedu.

Moji snovi su nekad tako prekrasne bajke. :)

Tumacenje?

Vrijeme je za akciju. :wink:

dobro, a za smrtnike poput mene, šta mi je činit kad počmu laserima šarat gradove i slično?

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 07, 2006 9:12 pm 
Član foruma

Pozdravljam te Tina!

Mozda mi neces verovati ali mnogo si mi pomogla.
Drago mi je da je neko mogao da oseti nesto u ovom mom snu, jer na mene je ostavio neizbrisiv utisak, neuporediv sa bilo kakvim snovima pre toga.
I upravo ono sto mi jeste mucno u snu jeste ta odgovornost, ali ti si mi sada skrenula paznju na nesto sto mi je ranije dok sam sebi tumacio san promaklo, a sada sam svestan znacaja toga. Cinjenica da sam u snu SAM. U stvari kada razmislim, to je ono zbog cega osecaj odgovornosti osecam kao teret jer sam u snu SAM.
Ne mogu uopste da zamislim kako se ti oscas posle tvojih snova tog tipa, posto u njima nisi sama i nemas utisak kao da nisi dorasla zadatku,kao sto ga imam ja. Jer iposle mojih takvih mucnih snova ja se osecam prilicno mocno i sa malojacim egom ali ne bez osnova, Posle takvih snova meni svakodnvne stvari postaju glupe i plitke a svakodnevne teme "uz kafu" mi postaju kao price za malu decu, besmislene.

I super je da nisam sam, makar nam se cinilo da pricamo gluposti, jer po mom iskustvu vecini onih koje znam su to gluposti.

A mozda se sada i okupljamo u nasim cudnim snovima, pa ja u sledecem necu biti sam.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 07, 2006 10:51 pm 
Član foruma

Aragorn, vjerujem ti. :)

Ovo sto pises o intenzitetu snova - takodjer, pogotovo o tome, koliko ti se onda svakodnevne stvari cine glupe i isprazne.

I ne, nisi sam, a ne pricamo ni gluposti.
(opet, koliko god to nekima bilo tesko za pojmiti ili ne.)

I da, iz nekih davnih razloga se okupljamo SADA i SADA pocima zadnji ples.
Radujes se, zar ne?

J.G., ti zbilja vjerujes da si ti SAMO smrtnik?

E, pa nisi.

Ako zbilja hoces pricat o tome sto ti je radit, reci mi kao prvo koliko si svjestan toga da SVE tvoje misli, osjecaji, uvjerenja, ocekivanja i masta stvaraju TVOJ SVIJET, time sto se energija stvaranja svemira ponasa upravo onako KAKO ti od nje ocekujes?

Zamisli.

Jesi li svjestan svojih misli? Svojih uvjerenja? Ocekivanja?

Ako si malo, postani toga svjestan.

Ako vec jesi, zapitaj se:

Zelim li JA da u MOM SVIJETU IKADA BUDE LASERA koji saraju gradove?

Zelis li?

U Tebi je.

A onda znas i SAM sto ti je raditi.

Nije da ces Ti ucinit da laseri nestanu dok pucnes prstima.
Ne.
AKO hoces da laseri nestanu, morat ces od sada pa nadalje u SEBI davati SVE od SEBE. :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto mar 07, 2006 11:19 pm 
Član foruma

Tina je napisao/la:
J.G., ti zbilja vjerujes da si ti SAMO smrtnik?

E, pa nisi.

Ako zbilja hoces pricat o tome sto ti je radit, reci mi kao prvo koliko si svjestan toga da SVE tvoje misli, osjecaji, uvjerenja, ocekivanja i masta stvaraju TVOJ SVIJET, time sto se energija stvaranja svemira ponasa upravo onako KAKO ti od nje ocekujes?

Zamisli.

Jesi li svjestan svojih misli? Svojih uvjerenja? Ocekivanja?

Ako si malo, postani toga svjestan.

Ako vec jesi, zapitaj se:

Zelim li JA da u MOM SVIJETU IKADA BUDE LASERA koji saraju gradove?

Zelis li?

U Tebi je.

A onda znas i SAM sto ti je raditi.

Nije da ces Ti ucinit da laseri nestanu dok pucnes prstima.
Ne.
AKO hoces da laseri nestanu, morat ces od sada pa nadalje u SEBI davati SVE od SEBE. :wink:

nije mi bas jasno.
cinjenica je da alieni i nlo-i postoje.
takodjer je cinjenica da posjeduju oruzje s kojim nas mogu jednostavno i doslovno izbrisat, ali to nece iz nekih drugih razloga - jer im trebamo.
Gdje god okolo pogledam, dokumentacije, filmove, svi upucuju na slicno - da ONI postoje.
I kako ti mislis da cu ja sada svojim mislima, zeljama da se to ne dogadja onemogucit to?
Na kraju, te misli su me i dovele ovde i uvele u sve ovo...
Onda ako sve mogu promijenit mislima, trebao bih sve ovo zaboravit i okrenit se nekom optimizmu, "izbrisat" aliene iz svoje glave...?
ne znam, mozda sam ja malo glup i zatucan ali mozes li malo konkretnije objasnit to, onako laicki...
sta je to "u meni", i sta znaci da "dam sve od sebe"? Jer ako me sprasi laserom nece bit ni mene ni onoga u meni.

Hvala.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 08, 2006 9:02 am 
Član foruma

Citat:
sta je to "u meni", i sta znaci da "dam sve od sebe"? Jer ako me sprasi laserom nece bit ni mene ni onoga u meni.

Citat:
dobro, a za smrtnike poput mene, šta mi je činit kad počmu laserima šarat gradove i slično?

J.G. dobro te je Tina pitala, zar misliš da si samo smrtnik i ništa više?
Da li ti svoje postojanje vežeš isključivo za ovo okruženje ili misliš da ima i nešto više?
Prije svega tebe, odnosno tvoju bit postojanja, tj. tvoju dušu ne može niko da ubije, mislim da je to svima jasno. Pa čak i u formi ljudskog bića ti imaš moć veću nego što uopšte možeš da zamisliš. Svima nam je posao ovdje da se sjetimo toga i postanemo ono što zaista jesmo. Zato i živimo u ovom materijalnom svijetu da prođemo sve zadane lekcije i proširimo našu svijest, da konačno uvidimo da smo u kokošinjcu ali i da su kokoši mnogo jače nego što je iko to mogao da zamisli.
Ono šta ti je činiti jeste da što prije usvojiš prijeko potrebno znanje kako bi povećao svoju svijest a što će ti omogućiti da se sjetiš svega onog što jesi u svoj svojoj veličanstvenosti postojanja. A onda će laseri da ti izgledaju kao dječije igračke, sve dotle ti isti laseri će te natjerati da se usereš od straha.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 08, 2006 10:48 am 
Administrator

Citat:
A mozda se sada i okupljamo u nasim cudnim snovima, pa ja u sledecem necu biti sam.

Aragorn, hehe... nećeš biti sam... ako to ne želiš - ni nećeš!

Ekipa je tu, ja sam opisao sličan san tu negdje gore... bilo je razne ekipe unutra... možda baš i ti... tko zna?! Samo tebaš "pogledati" u snu unaokolo i potražiti nas sve koji smo uvijek tu negdje...

Probaj. Ako ćeš sanjat nešto slično, kad dođeš u tu situaciju, probaj pogledati oko sebe. Pojavit ćemo se svi... hehe! Ili nas samo pozovi.

Baš me zanima... javi ako ćeš opet nešto sanjat!

:wink:

J.G. ...

... pa laseri mogu samo opeć tvoje "vozilo", tj. tvoje materijalno tijelo koje si trenutno posudio da bi iskusio doživljaje i lekcije u ovom 3. denzitetu. Ne treba te biti STRAH ičega... pa ni lasera. Laser može i ubiti i lječiti tijelo. Duši ne može ništa. A ti si ta duša. Kapiš?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri mar 08, 2006 6:38 pm 
Član foruma

Citat:
Aragorn, vjerujem ti. :)
I da, iz nekih davnih razloga se okupljamo SADA i SADA pocima zadnji ples.
Radujes se, zar ne?

O da Tina radujem se beskrajno! Toliko se jako radujem da u trenucima kada pomislim da Vala mozda nece ni biti, odmah padnem u neku vrstu ocaja. Da, skepticni deo mog uma pomislja i na tu mogucnost koja mi se ni malo ne dopada. Ali ja verujem i zarko to ocekujem, mada to nije tema za 'snove'.

Hvala na lepim mislima!

Citat:
Probaj. Ako ćeš sanjat nešto slično, kad dođeš u tu situaciju, probaj pogledati oko sebe. Pojavit ćemo se svi... hehe! Ili nas samo pozovi.

A, vidis to je vrlo interesatno, mozda i uspe. U svakom slucaju sklon sam da verujem.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 09, 2006 2:16 pm 
Član foruma

fingolfin je napisao/la:
Citat:

Citat:

J.G. dobro te je Tina pitala, zar misliš da si samo smrtnik i ništa više?
Da li ti svoje postojanje vežeš isključivo za ovo okruženje ili misliš da ima i nešto više?

ima nesto vise...
samo, zivimo u materijalnoj okolini kojoj je za svaku tezu potreban dokaz, pa se tesko "prebacit" sa tog sistema na sistem vjerovanja

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 09, 2006 3:38 pm 
Član foruma

J.G. ne treba ti vjera ni za šta. Potrebno ti je znanje, a vjera je samo posljedica neznanja kod ljudi. Kad kažeš da vjeruješ u nešto to znači da nisi baš siguran u to, a kad nešto znaš onda ti to niko ne može oteti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 09, 2006 4:10 pm 
Administrator

Citat:
zivimo u materijalnoj okolini kojoj je za svaku tezu potreban dokaz

... a dokaz je uVJEREnje... dakle, dokazi nam uopće ne trebaju. Ionako svaki "dokaz" možeš pobiti u nekom "drugačijem" sistamu, a ionako živimo u hiperdimenzionalnom svemiru, pa su dokazi samo valjani za neki mali dio, koji je ograničen nečime.

Što je dokaz?

UVJERITI nekog u nešto.

Vidiš razliku između UVJERITI i SAZNATI?

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 09, 2006 4:18 pm 
Član foruma

Citat:
dokazi nam uopće ne trebaju.

Slažem se!

Jednostavno.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 09, 2006 9:51 pm 
Član foruma

Evo jedne tehnike koja će vam možda pomoći da se bolje prisjetite snova koje ste sanjali prethodnu noć. Na papirić napišete: KAD SE PROBUDIM SJETIT ĆU SE SNA. Potom u čašu ulijete vode te ispijete pola. Nakon toga na papirić napišete: KAD POPIJEM OSTATAK SJETIT ĆU SE NOĆAŠNJEG SNA. Kad se ujutro probudite popijete ostatak i to je to. Bitno je reći da radnje sa ispijanjem prve polovice čaše i pisanjem napravite neposredno prije spavanja. Ako se ujutro ne budete mogli sjetiti sna ili se budete sjećali samo dijelova nemojte se naprezati da se sjetite nego će vam najvjerojatnije sadržaj sna izaći na vidjelo tokom dana. Ovu sam metodu prvi put iskušao sinoć i čini se da djeluje! Predlažem da i vi pokušate pa ako hoćete napišite da li djeluje i kod vas. :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 09, 2006 10:09 pm 
Član foruma

MOONLIGHT je napisao/la:
Evo jedne tehnike koja će vam možda pomoći da se bolje prisjetite snova koje ste sanjali prethodnu noć. Na papirić napišete: KAD SE PROBUDIM SJETIT ĆU SE SNA. Potom u čašu ulijete vode te ispijete pola. Nakon toga na papirić napišete: KAD POPIJEM OSTATAK SJETIT ĆU SE NOĆAŠNJEG SNA. Kad se ujutro probudite popijete ostatak i to je to. Bitno je reći da radnje sa ispijanjem prve polovice čaše i pisanjem napravite neposredno prije spavanja. Ako se ujutro ne budete mogli sjetiti sna ili se budete sjećali samo dijelova nemojte se naprezati da se sjetite nego će vam najvjerojatnije sadržaj sna izaći na vidjelo tokom dana. Ovu sam metodu prvi put iskušao sinoć i čini se da djeluje! Predlažem da i vi pokušate pa ako hoćete napišite da li djeluje i kod vas. :D

Evo recimo da je to točno.

Ja bih savjetovao da poslušaš Chaos Engine-a, on ti najbolje zna kako to sve funkcionira....

Neki su ljudi možda skužili da sam ja protiv Njega imao puno toga "lošeg" za reći, ali ipak to nisam Transcendentalno mislio, i smatram da je on vrhunski stručnjak za ovakve stvari, i bilo bi dobro proučiti stvari koje je On konstatirao.. čovjek dobro zbori...

Sad CE, aj molim te objasni čovjeku kako se to radi... nemoj sad misliti tko je ovca i to...

Ti moraš dobro znat da sam ja ozbiljan, pa aj reci što je formula...?

Chaos to order, You know it! :wink:

Respect!

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet mar 09, 2006 11:02 pm 
Član foruma

:wink: kad se svi hvale sa svojim snovima,mogu i ja onda malo :twisted: uglavnom,u potoku gađam zmiju kamenom(inače nemam baš ništa protiv tih jadnih životinjica). i ova umjesto da bježi pravo prema meni počne plazit i biva sve veća. izlazi van iz potoka (lagana panika nastupa) i polako se pretvara u dva dvonožna njuškasta bića pomalo grotesknog izgleda cinično nasmijana ali ne previsoka,poslije sam ih vidio na slici---isti reptoidi.e ja skačem na neko jadno staro isluženo biciklo a oni za mnom,ja putem ubrzavam koliko god mogu ali ovi vragi trče za mnom i viču "ja sam gladan,ja sam gladan...".i onda sam se trgnuo i probudio. zanimljivo ,pejzaž i mjesto događaja je bilo skoro pa isto nedaleko od kuće..eh da put je pod kutem L ali ovi tipovi su trčali kao nekako poprijeko a ja ravno putem na onom starom dječjem bicikliću....ovo mi sve liči na astralni događaj. :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 10, 2006 1:12 pm 
Član foruma

J.G. je napisao/la:
I kako ti mislis da cu ja sada svojim mislima, zeljama da se to ne dogadja onemogucit to?
ne znam, mozda sam ja malo glup i zatucan ali mozes li malo konkretnije objasnit to, onako laicki...
Hvala.

J.G., pokusaj kao prvo nastojat u glavi svakog dana sebi objasnjavat sebe i ovaj svijet kroz punu siru prizmu.
Dakle, svakog dana, sve sira i sira slika sebe samog i svijeta oko sebe.

Drugo, za pocetak nemoj VISE nikada reci da si ili glup ili mozda malo glup, jer NISI.
U principu si ti, objektivno gledajuci, jedan jako bistar i znatizeljan decko, sto je za svaku pohvalu.
Dakle, jednostavno nemoj to vise NIKADA NIKADA NIKADA ni pomisliti, a kamoli reci.
Jer nisi glup, a ako to ponavljas ili se to pitas, ili u sebe sumnjas, vec si dao svima u svemiru VECU vaznost i potencijal nego sebi samom, sto je PRVA fatalna pogreska za dalje i ako je zadrzis, dovest ce te do poraza.

Dakle jedan ispravan stav bi bio: nisam glup, jer sam dio Svega Sto JE i kao takav u sebi nosim sav potencijal, samo mi SADA, ovog trena, kao covjeku u 3D neke stvari jos nisu jasne, ali zato rado pitam, da naucim i shvatim.

Kao da su MENI sad sve stvari jasne.
Nisu, pa sto onda?
Ali, ja zbilja svakog dana dajem SVE OD SEBE da u svakom smislu prosirim svoju percepciju i svijest i da mi na taj nacin postaje sve vise i vise toga jasnije.

Ok. Mogu ja tebi pokusat to objasnit laicki, rado zapravo, ako hoces, pitanje je hoces li ti i u kojoj ces se mjeri pozabavit sam sa sobom, da TI sam sebi, na sebi dokazes da to sto ja pricam ima smisla, kao sto ja dokazujem sama sebi.

(Moram prije svega reci SVIMA: POKUSAVAM PISATI tako da SVI oni koji citaju mogu razumjeti sto hocu reci i PLIZ!! nemojte me shvacati BUKVALNO i nemojte me lovit za svaku rijec. Hvala.)

Kao prvo, ti moras shvatit i pocet vjerovat par stvari, jer bez tih elementarnih stvari nema ni koraka dalje. Na tebi je zapravo, oces li prec i ovaj prvi prag ili ne, jer ako budes, onda su ti sva vrata otvorena. Ako ne, onda ne moras ni citat dalje.

Tih par pojednostavljenih stvari su:

TI nisi samo smrtnik. Ti si zapravo jedno divno bice/ dusa/ duh, samo jedan plamen Svega Sto Je.
Kao takav ti si besmrtan. Ti si sada u jednom tijelu na planeti i ti si znao tocno, prije tvoje reinkarnacije u sta se upustas i kakve ce te stvari tu cekati.
Sto ukljucuje i takozvane vanzemaljce i nlo-e i to da nas oni jedu i sisu nam energiju, njihove hibride iluminate, ritualna silovanja i jedenja djece i sve to skupa da ne nabrajam. ZNACI: ZNAO SI i sada NEMA izvlacenja, sada kad si se i u ovoj tocki vremena/prostora sjetio tih osnovnih parametara o tome kakvo je stanje stvari, sad je vrijeme da poduzmes nesto u vezi toga.

NARAVNO, ti mozes poduzeti samo ono sto je u tvojoj – kao jednog covjeka koji zivi na 3D Zemlji. – moci. Odnosno ti mozes poduzeti samo ono koliko je u okvirima tvoje svijesti.

Tvoje tijelo doduse je smrtno. Sto znaci, ako te neko i opali sa laserom, onda ciao. ALI sto to znaci: znaci da si iz nekog razloga imao peh i da si moras uzet novo tijelo i doci opet. Dok ne naucis kako izbjegavat nevolje. Ja ti necu dati recept za “ozivljavanje” tijela nakon sto te zakaci laser.

ALI, mogu ti dati recept, kako da ti taj laser nikad ne vidis.

Iz ovoga gore proizlazi DRUGA bitna stvar a to je strah od smrti.

Ako ja kazem da vjerujem SVE ovo gore, onda mora biti da u sebi nemam ni kapi straha.
I NEMAM.
Ne bojim se smrti, ne bojim se reptila, ne bojim se greysa, ne bojim se pljackasa niti silovatelja. Nicega.
Ako se recimo i desi da me sutra udari kamion, so what? AKO bas treba, doci su ponovo, ma ako teba i sto puta.
Ako mi dodje kakav reptil ili greys i bas su fizicki jaci od mene i svladaju me, tja, onda isto ne mogu nista, ali mogu se barem u onom trenu u kojem ih uocim sama pretvorit u krvolocnu bestiju, da se obranim, koliko mogu, da dam SVE OD SEBE.
Pa, tko zna, mozda i ja pobijedim, ako je jedan prema jedan. A, ako ne, barem se nisam predala bez borbe: barem sam dala sve od sebe.
Ovo vrijedi i za ostale “nasilnike”, jel.

Dakle, zaboravi jednsotavno taj strah od smrti, zaboravi to ogranicenje koje te sprecava da jasno mislis, da jasno osjecas i da koncentriras i fokusiras SVU SVOJU MENTALNU i EMOCIONALNU SNAGU na to sto zelis.

Dakle, za pocetak ili HOCES ili NECES vjerovati da si vjecno i mocno bice.
Tvoj IZBOR.

Citas dalje?
Ok, sada kad smo pretpostavili da HOCES i rijesili tih par zavrzlama oko vjecnosti, snage i moci te smrti i straha od smrti, mozemo dalje?

Dalje je da shvatimo i da se zapravo SJETIMO !!! - da smo MI vjecna, snazna, mocna, svjesna bica koja SADA imaju svijest i percepciju fokusiranu na 3D realnost, jer su iz nekog razloga htjela iskusiti ovaj 3D svijet.

Dakle, bica koja uce, KAKO SE SVIJEST manifestira u 3D, odnosno kako se ENERGIJA STVARANJA MATERIJALNOG SVEMIRA ponasa UPRAVO ONAKO KAKO jedinke svijesti od te energije formiranja materije i ocekuju.

OVO JE , ja bar mislim NAJVECA TAJNA KOJA JE LJUDSKIM BICIMA SAKRIVANA i drzana podalje od njih.

A, zasto: jasno je!!! Pitaj se kome nije u interesu da TI znas da TI stvaras svoju realnost?????

Bog ili Sve Sto Je je dio svoje energije (koja se na Zemlji zove Prana, Orgon, Svjetlost, Chi, Eter) transformirao na taj nacin da bi je u ovom obliku dao na 3D nivou na raspolaganje, da bi SVIJEST imala playground za vjezbanje.

Dakle, da bi se jedna REALNOST formirala, mora postojati materijal za to. Materijal se zove na Zemlji: Prana, Orgon, Svjetlost, Chi, Eter itd. pod nekim od naziva ti je sigurno poznat.

Taj materijal reagira svjesno na SVIJEST koja formira SVEMIR upravo onako kako SVIJEST od materijala ocekuje.

Prana, Orgon, Svjetlost, Chi, Eter - je svjesna energija.

Jer kako bi inace drugacije SVIJEST i jednika SVIJESTI naucila lekciju o samospoznaji sebe?

Dakle, KADA Svijest shvati da je materijalni svemir samo REFLEKSIJA SEBE, onda svijest moze uciti lekciju o tome kako da transformira SVIJEST (SEBE), tako da REALNOST reflektira upravo ona sto svijest KONCENTRIRANO i FOKUSIRANO ( u najboljem slucaju - u skladu sa svojim Visim Ja ) zeli, a ne da reflektira SAMO ono cime joj je glava napumpana od medija i drustva.

Shvacas?

Ako bi se materijal za gradnju realiteta ponasao kaoticno, nelogicno i besmisleno, kakvu svrhu bi uopce imalo postojanje svijesti u obliku jedinki na 3d nivou i kakve lekcije bi mogli nauciti analizirajuci svoju svijest i posljedice svoje svijesti.

Nikakve.

Dakle, jos jednom: tu smo da bi spoznali svoju svijest i da bi shvatili da se svemir ponasa kako mi ocekujemo i da bi na osnovu te spoznaje svjesno IZGRADILI i OBLIKOVALI svoju svijest, s ciljem da nam se materijalizira ono sto MI zelimo, a ne ono sto mediji ili prognosticari katastrofa hoce.

OK.

E sada, odmah da rascistimo sto je svijest?

Prosjecna covjekova svijest u toku dana je jedan skup energije ili SUMA FREKVENCIJA svih tvojih MISLI, OSJECAJA, zelja, namjera, ocekivanja, UVJERENJA, blokada, ogranicenja, podsvjesti, sjecanja, maste, intuicije, stanicne memorije, DNA memorije i tako dalje.

Dakle, sve ovo gore, cime ti raspolazes, kompleksno isprepleteno jedno s drugim.

Ti mozes mjenjati kvalitetu (cistocu) i visinu (frekvencijski nivo) tvoje svijesti.

Da bi ti postao Svjestan Covjek, koji svjesno stvara svoj svijet, ti moras postat SVEGA ovog gore napisanog u Tebi i to u detalje.

Ti se moras oslobodit svih ogranicenja, koje su zapisane u tvojoj podsvjesti, svih ogranicenja koje su zapisane u tvojoj DNA.

Ti moras biti svjestan svakog trena SVAKE i jedne tvoje misli, osjecaja, zelje, maste i ocekivanja.

Ti moras postat svjestan toga, jesu li to TVOJE misli ili su ti nametnute izvana, kroz medije, obitelj, drustvo, kulturu itd.

Ovo je naravno DUG i trnovit put i u principu, cim ti je cistija, fokusiranija i koncentriranija svijest, cim su ti emocije oslobodjene blokada, strahova, osjecaja inferiornosti, nemoci, agonije, depresije i ostalog, tvoja stvarnost se brze materijalizira.

Naravno, tvoja stvarnost se i brze materijalizira, ako je to sto zelis u skladu sa tvojim Visim JA.
Tvoj vise JA je jedan sveobuhvatniji aspekt tvoje svijesti, koji se proteze kroz sve nivoe i sve dimenzije, ciji si ti produzetak u 3D.

Ti moras znati da SVE sto god se ovoga trenutka sada vrti po tvom umu, po tvojoj svijesti, da ce se Tebi to jednog dana i ostvariti.
SVE ali kompletno sve sto je u tebi, sva tvoja uvjerenja, misli i ocjecaje i “filmove “ koje ti sebi u glavi vrtis, ti dobivas natrag kao zrcalo.Citav tvoj svijet, tvoji prijatelji, ljudi sa kojima imas posla, sve, SVE SVE SVE je jedna MANIFESTACIJA tvoje svijesti.

Na Zemlji ima jako puno ljudi koji se nasladjuju, takoreci napaljuju sa raznim scenarijima katastrofa, invazije vanzemaljaca, porobljavanja, shokova, boli i svega vezanog uz to.

Ima i ljudi koji se pale na druge stvari.

Npr. ja osobno se “ne palim” na katastrofe, vanzemaljce, svemirske brodove, nasilje, ubijanja, mucenja i slicno, pa prema tome u mojoj svijesti nema ni tih slika, niti misli, niti osjecaja, niti straha, niti agonije, niti depresije, niti icega sto bi “HRANILO” jednu takvu viziju moje buducnosti.

NIJE da ja optimisticno sebe uvjerevam: “Vanzemaljci ne postoje.”
NE!!!
Ja jednostavno na njih ne obracam ni najmanju paznju. Niti jednu misao, a pogotov ne osjecaj.
A kamoli da se napaljujem na njihove planove.

Umjesto toga palim se na meni divne i ekstaticne stvari, koje se vrte u mojoj svijesti, jer ja takvo svoje Postojanje zelim, jer ja takvu buducnost moje stvarnosti zelim.

Palim se na zdrav ljudski razum, na suosjecanje i iskrenost. Na namjere cistog srca. Na kreativnost, aktivnost, djelovanje. Na konstruktivnost, rjesenja, zajednicki rad.

U mojoj realnosti su ljudi koji konstruktivno, koristeci zdrav razum, uzimajuci u obzir sve moguce buducnosti, izabiru optimalne korake s ciljem da za sve involvirane, postignu najkorisnije. (ne u smislu mat. koristi, nego koristi za svijest)

U mojoj realnosti su ljudi koji u sebi znaju sve ovo sto sam nabrojila i svatko za sebe stvara svoj svijet, a sve sa ciljem optimalne koristi za SVE involvirane.

Kad se sve te realnosti, kao paukova mreza svakog od nas isprepletu, stvara se jedna Nova Globalna Realnost.

To ce biti realnost Nove Zemlje.

To ce biti realnost 4D.

Zelis li biti dio toga?

Koliko si voljan da u svakoj sekundi tvog zivota mislis, osjecas, zelis, ocekujes, vidis tvoju realnost, kao realnost jednog velicanstvenog vjecnog, slobodnog, snaznog i mocnog bica, koje sam odredjuje, sto ce se u buducnosti materijalizirati, umjesto da places i jadikujes nad invazijom vanzemaljaca i lasera i time jos vise hranis tu mogucu buducnost?

Dakle, koliko si voljan, da u SEBI od SADA, kada znas kako to funkcionira dajes SVE OD SEBE?

Koliko si voljan?

Jer, samo o tome ovisi hoces li ikada vidjet lasere ili ne.

Shvacas li sada sto je TO sto je u TEBI?
I sto znaci da dajes SVE OD SEBE?

Ono sto je u tebi je MOC da SVJESNO STVARAS SVOJU REALNOST, kroz koncentriranu i fokusiranu n a m j e r u i ocekivanje.

Uostalom, procitaj malo sve moje postove od prvog do zadnjeg, dobit ces jos jednu siru sliku o tome kako ja to zbilja mislim, jer ja pokusavam opisati to u sto ja vjerujem/ znam/ mislim jos od svog prvog posta na forumu, pogotovo onaj post “Ja OCEKUJEM:”

Milism, da je cak i Euzebije mog misljenja, kad je rekao da SVJESNIJI ljudi brze stvaraju svoju refleksiju, jer njihova svijest vise nije konfuzna, nego fokusirana.

Zbog toga, u svijesti svjesnijih ljudi jednostavno nema mjesta za pogreske.

Vc sam napisala da ja vidim u odredjenim trenucima – kako nista nije cvrsto i nista nema cvrste obrise, vec oko svega se prelijeva jedan difuzni sjajni maglicasti sjaj i sve je povezano jedno s drugim.

To je za mene dovoljan DOKAZ da:

a) materija nije cvrsta i da NE ZAVRSAVA tako gdje zavrsava percepija mog oka
b) materija ja zapravo samo zgusnuta i na jednoj frekvenciji vibriranja koncentrirana energija jedne puno finije SVJESNE energije, koja se na Zemlji zove Prana,Chi, Eter, Svjetlost, itd.

U principu: materijalni svijet sluzi jednikama svijesti, fokusiranih na 3D podrucje, da spoznajuci kako funkcionira refleksija SEBE, spoznaju SEBE u 3D, te se dalje nastave ZABAVLJATI – time sto po svojoj zelji re-organiziraju SEBE, a time i stvaraju SEBI od SEBE zeljenu realnosti ili refleksiju sebe, cisto iz ZABAVE. (fingolfin, sjecas se? :wink: )

E, sada kad ja to sve znam, vidim, shvacam, spoznajem, sto mi je ciniti?

Kukati i plakati i jadikovati nad vanzemaljcima i njihovim planovima , ILI zabavljati se ocekivajuci za mene SVJESNO u svakoj sekundi mog postojanja od sada pa na dalje jednu fantasticnu, velicanstvenu prekrasnu REALNOST, koja je samo refleksija MENE same i svega onoga sto je u Meni?

p.s. Nemoj me sada pitati detalje: kako ovo, kako ono,... ja te detalje za TEBE na znam.
Ako hoces SVOJE detalje, zapitaj Sebe, rekla sam vec jednom, uzmi si vremena za Sebe, iskljuci se iz buke ovog svijeta, udji u sebe i pitaj se.
I osluskuj odgovore koji ce doci u tvoju svijest.
SVI odgovori koje TI trebas su VEC U TEBI!!!

Osluskuj osjecaje koji se javljaju u tvom tijelu, u Tvom Solar Plexusu, osluskuj misli i ideje, koje se javljaju u tvojoj svijesti, dozvoli slikama u tvom umu da se povezu u filmove, dozvoli si da ti Tvoj Vise Ja pokaze tko si Ti ustvari i Tko ti mozes biti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 10, 2006 2:06 pm 
Član foruma

Tina je napisao/la:
J.G. je napisao/la:
Hvala.

Dakle, bica koja uce, KAKO SE SVIJEST manifestira u 3D, odnosno kako se ENERGIJA STVARANJA MATERIJALNOG SVEMIRA ponasa UPRAVO ONAKO KAKO jedinke svijesti od te energije formiranja materije i ocekuju.

OVO JE , ja bar mislim NAJVECA TAJNA KOJA JE LJUDSKIM BICIMA SAKRIVANA i drzana podalje od njih.

A, zasto: jasno je!!! Pitaj se kome nije u interesu da TI znas da TI stvaras svoju realnost?????

OK procitao sam sve.
Nego onda nailazimo na jedan problem, a to je da ako MI stvaramo svoju REALNOST, onda je ovo sta si ti napisala TVOJA realnost, ono kako si ti zamislila svijet.
U tom slucaju to mozda nema veze sa mojim "svijetom".
Shvacas li sta ti mislim rec?

Npr.

Zamisli da smo nas dvoje u atelieru i slikamo. Ti nacrtas neku sliku i kazes mi "vidi, ovo je moj svijet, moja realnost. U tom svijetu postoji svjesna energija koja se zove Chi, Prana, Orgon. Kako ja zamislim realnost oko sebe, tako se ona mijenja pomocu Prane, Orgona, Chi-ja. Zato u mojoj realnosti nema lasera koji saraju gradove, zlih vanzemaljaca, itd. Kakva je tvoja realnost?"

Onda ti ja pokazem moju sliku i odgovaram: "vidi, ovo ti je moja realnost. U njoj nema nikakvog Chi-ja, Prane, Orgona. Samo Murphyjevi zakoni koji me jebu svaki dan. U mojoj realnosti sam stvorio mogucnost da dodju zli vanzemaljci i sprze gradove skupa samnom. Takodjer sam u mojoj realnosti ostavio mogucnost da nakon smrti odem u 5. denzitet i vratim se na Zemlju u nekom drugom odabranom obliku, ali to je samo mogucnost. Mozda i izbrisem tu mogucnost pa jednostavno odlucim da nakon smrti ne bude niceg, da moja svijest umre s tijelom. Ja sam ti moderni Van Gogh, kako ti se svidja moja slika?"

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 10, 2006 2:17 pm 
Član foruma

J.G., ako je to Tvoja slika, koju Ti stvarno zelis, onda ja pred Tvojom slikom padam nicice.

Svako od nas ima svoju slobodnu volju i IZBOR da stvara svoj svijet prema svojoj zelji.

Ti Svoj.
Ja Svoj.
Ako ti izaberes Lasere -Tvoja stvar, Tvoj Izbor, Tvoja Volja.

I jos jednom: NEMOJ pitat mene sto je dobro za tebe!
TI moras kao prvo uspostavit vezu sa Sobom!!

Procitaj ovaj zadnji dio jos jednom i od sada pitaj SEBE. Pliz.
I onda radi prema tome sto god Ti zelis. :wink:

Nemoj me sada pitati detalje: kako ovo, kako ono,... ja te detalje za TEBE na znam.
Ako hoces SVOJE detalje, zapitaj Sebe, rekla sam vec jednom, uzmi si vremena za Sebe, iskljuci se iz buke ovog svijeta, udji u sebe i pitaj se.
I osluskuj odgovore koji ce doci u tvoju svijest.
SVI odgovori koje TI trebas su VEC U TEBI!!!

Osluskuj osjecaje koji se javljaju u tvom tijelu, u Tvom Solar Plexusu, osluskuj misli i ideje, koje se javljaju u tvojoj svijesti, dozvoli slikama u tvom umu da se povezu u filmove, dozvoli si da ti Tvoj Vise Ja pokaze tko si Ti ustvari i Tko ti mozes biti.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 10, 2006 2:55 pm 
Član foruma

Citat:
kako ti se svidja moja slika?"

Meni lično se uopšte ne sviđa, ali to je tvoja slobodna volja.

Citat:
Nego onda nailazimo na jedan problem, a to je da ako MI stvaramo svoju REALNOST, onda je ovo sta si ti napisala TVOJA realnost, ono kako si ti zamislila svijet.
U tom slucaju to mozda nema veze sa mojim "svijetom".

Zato ti je Tina i rekla da ti odlučuješ šta ćeš, znači sve zavisi od tebe, od tvoje slobodne volje. Ti možeš tu svoju realnost kreirati do besvijesti, ali ako je to baš ono što želiš onda samo naprijed. Ali možeš stvoriti i neku drugačiju, recimo sličnu onoj koju Tina stvara, ako to želiš i ako se potrudiš.
Ma biće ti sve jasno vrlo brzo, samo malo strpljenja, preporučio bih ti da, između ostaloga, pročitaš Galaksijin tekst "Gnostika".

Citat:
(fingolfin, sjecas se?

Da da onaj moj "lucida intervala" post. :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 10, 2006 3:49 pm 
Član foruma

Tina, bez namjere da promicem defetizam moram ipak primjetiti da je onaj tvoj post dugacak cisto gubljenje vremena.
Objasnjavas ljudima trivijalnu cinjenicu da je misao ta koja stvara stvarnost.
To je ok ali imaj na umu da ce za mjesec dana doci netko i postaviti ti isto pitanje i cuditi se istim stvarima. I sta ces onda? Bolje napisi neki tekst o tome i copy pasteaj ga svaki put. To je Sizifov posao. Ovaj podforum je bas poprimio oblik tecaja "Osnove metafizike za predskolsku dob".

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet mar 10, 2006 6:24 pm 
Administrator

Citat:
To je ok ali imaj na umu da ce za mjesec dana doci netko i postaviti ti isto pitanje i cuditi se istim stvarima. I sta ces onda?

Da...da... samo copy-paste link nek si čitaju... hhehehe!

http://www.galaksija.com/forum/viewtopi ... &start=180

Citat:
Bolje napisi neki tekst o tome i copy pasteaj ga svaki put. To je Sizifov posao.

Upravo to... da. Ma samo spiči link... jednostavnije je i manje posla za ionako već opterećeni server...
Citat:
Ovaj podforum je bas poprimio oblik tecaja "Osnove metafizike za predskolsku dob".

Pa je... ali, OP, pa i mi smo nekad bili "klinci"... hehee! Dobro je da ima ljudi koji uoće imaju želju nekome nešto objasniti...

Ovo je jako lijep primjer Tine.

Da otvorimo jedan topic samo za "one koji su već daleko stigli na svojem putu"? Možda i nebi bilo loše za potrebe "naprednijih članova", pa nek čita ko hoće... zar ne?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1352 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 68  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.