Sada je: pet maj 02, 2025 9:46 pm.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 322 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet jan 22, 2009 2:02 pm 
Član foruma

Zasto se baviti lucidnim snovima i astralnim izlascima?

Kada osoba vezba svoje fiziko telo, misici se razvijaju, kardio-sistem jaca, opste fizicko stanje se poboljsava. Kada slusa muziku koja mu odgovar, druzi se sa dragim osobama, emotivno telo se razvija. Resavajuci matematicke/logicke zavrzlame, mentalno telo se razvija. Veoma uprosteno.

Prirodno pitanje sledi: Sta se desava kada se svest razvija (na javi)? (zar svrha ovog foruma nije u razvijanju svesti)

Jedna od manifestacija razvijanja svesti je upravo lucidno sanjanje i astralna iskustva. Hteo, ne hteo, osoba koja razvija svest na javi prirodno/spontano ce doci do ovih stanja. Ans je naznacio povratnu spregu gde razvoj svesti na javi utice na razvoj svesti u snovima i obratno. Razvoj svesti dovodi do izmenjene, povisene percepcije.

Da li jos neko pored mene primecuje da se ovde seje strah sa entitetima, a malo se spominje kapacitet ljudskog bica i njegovog energetskog dvojnika. ](*,) :-k ... trebalo bi da grunem ovde kojekakve uzasne slike iz ove nase ralnosti (zlocini, ubistva, mucenja itd.), pa da se svi ko misevi zavucemo u rupu, jer sto istrazivati ovu nasu realnost ako je tako strasna.

... jes' da umemo da budemo nasamareni telci, ali daleko smo od telaca, ljudi su super-mega-koji-trebaju-da-progledaju-telci ("magicna bica") :lol: :mrgreen:

Za lucidne snove i kapije sanjanja:

Citat:
STALKER:

A sad nešto o zagonetnim bićima koja su se pojavila u snu tvoje ćerke.

Pošto je ona prošla kroz drugu kapiju sanjanja, normalno je da je samo bilo pitanje vremena kada će nabasati na neorganska bića. Da, taj dečak i devojčica su neorganska bića, stvarna bića koja su joj upala u san. Zato nije mogla da učini da nestanu, jer je to njoj uspevalo samo sa fantomskim likovima koji su bili proizvod njenog uma, tj. tu nisu bila u pitanju živa bića već projekcije njene vlastitie psihe.

Ta bića se prirodno pojavljuju kada uđemo u drugi nivo sanjanja. Sanjajuće telo koje se dovoljno razvilo i ojačalo je primamljiv izvor energije za njih i zato ona pokušavaju da sklope savez sa takvim sanjačem (sanjačicom) nudeći svoje usluge u zamenu za energiju.

Ali problem je u tome što su skoro sva ta bića lažovi, pokvareni trgovci koji za superdragocenu ljudsku energiju (u svemiru je ljudska energija najdragocenija valuta, zato smo pod udarom svih mogućih lopova i parazita) nude uglavnom bezvredne stvari ali nas preko uma ubede da one mnogo vrede. To je kao kad su beli osvajači „kupovali“ (čitaj: otimali) neprocenjiva bogatstva i zemlju od indijanaca za šaku bezvrednih đinđuva i takođe bezvrednu „vatrenu vodu“.

U istoriji čovečanstva, izvesni neuki, priglupi i najverovatnije spontani sanjači (“prororoci”) su prošavši kroz drugu kapiju sanjanja nabasali na neorganska bića koja su se predstavila kao bogovi ili kao jedan jedini velki i strašni Bog i sklapali saveze, zavete i pisali knjige neljudskih i idiotskih božjih zakona. Ova mizerija od sanjača je slepo i nekritički poverovala budalaštinama neorganskih bića i tako su nastale religije kao sredstvo masovne manipulacije nad ljudskim rodom. Mogu da ih razumem, jer su oni verovali da su ti njihovi susureti sa Bogom ili bogovima sušta stvarnost jer nisu znali ništa o nivoima sanjanja, a naročito o drugom nivou koji se skoro ne može razlikovati od sveta svakodnevne budnosti. A najgore je što nisu ništa znali o neorganskim bićima osim laži koje su im ona sama o sebi rekla. Međutim, to neznanje je čovečanstvo skupo i krvavo platilo, a plaća još uvek.

Eto, ta bića kažu tvojoj ćerki:

„Zašto uništavaš svoj život?“

To je njihovo ubeđivanje da je situacja zaboga kritična! Kuku tebi devojko. Život ti je uništen, a sama si kriva za to! Hehe, obrati pažnju na stari šablon, nametanje krivice. Neorganska bića uopšte nisu maštovita, stalno ponavljaju iste obrasce.

Ova njihova rečenica je božanska objava, koju donose „glasnici“ u obliku dečaka i devojčice. Opet stari šablon, da umreš od dosade.

Situacija je kritična, jes, malo sutra! Neorganska bića uvek namerno dramatizuju i preuveličavaju lažne probleme koje su sama izmislila da bi mogla da se ponude kao spasioci, bogovi. Vrlo kvarno, a? Zvuči poznato? E pa to je samo trgovina, draga moja, ništa strašno, hihihi...

A onda se od nekud „odozgo“ (opet stari šablon, bah) javlja „svemogući“ i kaže joj:

„Koliko si spremna da učiniš (da platiš, hehehe...) za slobodu?

Da, da... Kao, eto ona sama treba da nešto učini, a oni će joj prijateljski pomoći. Malo morgen (hahaha - Sloba). Oni u stvari traže da ona njima u očekivanju pomoći posveti veeeliku pažnju (usmeri i veže svoju energiju za njih!) i da pokaže ogromnu količinu zabrinutosti za samu sebe - jadna ja, šmrc, dakle jake ego-emocije kako bi oni mogli da energiju tih emocija žderu... A njihova pomoć se sastoji od „mudrih“ saveta i „znanja“ koje ne rešava „probleme“. Jer, ona su mnogo inteligentnja od ljudskih bića i skoro uvek nas prevare pomoću manipulacije uma. Što se tiče nivoa inteligencije, mi smo u odnosu na njih teški imbecili. Zato vidovnjaci preporučuju da ih se potpuno klonimo i izbegavamo komunkaciju sa njima.

Na sreću, mi imamo jednu prednost u odnosu na njih; ona jesu superiornija u pogledu uma, ali mi smo mnogo jači. Po pitanju energetske snage, oni su pored nas kao miševi pored slona. E, kad tu činjenicu shvatimo i postanemo svesni svoje snage, onda možemo da ih oteramo čistom primenom sile. Možemo da se u svetu snova naljutimo na njih i uzviknemo svoju nameru i šta god da im na taj način zapovedimo, ona će morati da poslušaju. Ja im recimo oštro i žestoko komandujem, iz stomaka tj. iz volje: „Marš u p... materinu!“. I, oni ispare... Bez pogovora! A neki ratnici koji su ljubazniji i kulturniji od mene im kažu nešto kao: „Moliću lepo da se udaljite!“ Imam jednog takvog prijatelja, ratnika koji voli da bude ljubazan, to je njegova „obuzdana ludost“.

Kad sam prvi put to učinio, moje zadovoljstvo i sreća su bili beskrajni. Lepo je komandovati onima koji oduvek podjebavaju, lažu i kinje ljudski rod, hehehe!

Svaka čast izuzecima, ali dobronamerna neorganska bića su slabo zainteresovana za nas, kao što smo i mi slabo zainteresovani za tamo neke veoma primitivne organizme, na primer amebe. Koga zanimaju amebe i komunikacija s njima?

Eto toliko, nadam se da sam bio od koristi.

Pozdravljam tebe i tvoje ćerke i želim vam puno duha i sve najbolje u životu a iznad svega – slobodu da se u potpunosti setite sebe, u snu i na “javi”.

http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... 1409#41409

Za astral:

Citat:
Astral combat experiences like these show some of the enormous potential of the projected double. It is quite capable of looking after and defending itself — if the projectors realize they are capable of doing so. As I said earlier, the projected double is a very powerful being. It does not have to meekly put up with the unkind ministrations of troublesome astral wildlife of any kind. This may be the reason why astral wildlife in general seem to actively avoid direct encounters with real-time projectors.

I would hazard a guess these beings either know or can sense the energetic potential of real-time projectors and that they are naturally afraid of them. This may be why they go to such great lengths to unnerve new projectors and scare them back into their bodies, often causing them to give up OBE altogether. Every aware projector is a serious threat to them and to their way of life. Think about it: if enough aware projectors were allowed to roam around the out-of-body environment at will, the bad guys might have to vacate the real-time zone and return to whatever dark dimensional backwater they originated from.

Str.225 "Astral Dynamics" by Robert Bruce

http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... 7826#47826

P.S. Montalk takodje citira i spominje Robert Bruce-a na svom sajtu, u delu gde opisuje kako se odbraniti od negativnih entiteta.

... malo optimistickih prognoza. :angel4:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 22, 2009 2:13 pm 
Član foruma

Hvala Kromp :D

Ali, ipak bih voleo i da mi Ans odgovori, pa cu evo da ponovim post:

Ans, da te pitam nesto. Pa ako si voljan da mi odgovoris, odgovori, a mozes i da me odjebes kao sto si to uradio ovde iako to nije lepo i ne prilici tako (sve)-STRA-(s)nom coveku

Citat:
Slažem se, AL ...
al, samo pokušavam odgovoriti na tvoja pitanja postavljena u diskusiji ...
Kakve ćeš zaključke izvući iz mojih i ostalih diskusija, stvar je tvoje trenutne percepcije stvarnosti ... i Njegove Volje ...

Elem, evo dva pitanja: Da li osecas nekakav poriv/potrebu/nagon da odgovoris kada vidis da se neko ne slaze potpuno sa tobom? Da li ti se cesto cini da se ljudi ne slazu sa tobom?

I da ponovim moje ranije pitanje sa nadom da ovaj put neces da me odjebes nego da mi konkretno odgovoris: Kako bismo mogli znanja, koja ti kazes da sticemo, iz tzv. "lucidnog sanjanja" da iskoristimo i na javi?

Hvala :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 22, 2009 2:54 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Ans, da te pitam nesto. Pa ako si voljan da mi odgovoris, odgovori, a mozes i da me odjebes kao sto si to uradio ovde iako to nije lepo i ne prilici tako (sve)-STRA-(s)nom coveku :mrgreen:

Citat:
Slažem se, AL ...
al, samo pokušavam odgovoriti na tvoja pitanja postavljena u diskusiji ...
Kakve ćeš zaključke izvući iz mojih i ostalih diskusija, stvar je tvoje trenutne percepcije stvarnosti ... i Njegove Volje ...

Elem, evo dva pitanja: Da li osecas nekakav poriv/potrebu/nagon da odgovoris kada vidis da se neko ne slaze potpuno sa tobom? Da li ti se cesto cini da se ljudi ne slazu sa tobom?

I da ponovim moje ranije pitanje sa nadom da ovaj put neces da me odjebes nego da mi konkretno odgovoris: Kako bismo mogli znanja, koja ti kazes da sticemo, iz tzv. "lucidnog sanjanja" da iskoristimo i na javi?

Hvala :D

Brate AL,

SAD (na osnovu ovog tvog posta) vidim da si iz mojih diskusija izvukao (iz mog ugla gledano) pogrešan zaključak ...

Ja se jadan svojski po-trudio da ti odgovorim na pitanja, a ti sad ... tako ...

Ne razumijem čime si to nezadovoljan??
...

A što se tiče tvojih pitanja, iako su mi malko čudna, evo da odgovorim:

Ne osjećam nikakav poriv/potrebu/nagon da odgovorim kada vidim da se neko sa mnom ne slaže potpuno (a ni kad se sa mnom ne slaže ni malo)?
...

Ne čini mi se često da se ljudi ne slažu sa mnom (takav utisak rijetko imam) ...

Možda je to zato što je moja karmička profesija uloga sudije, pa ljudi “moraju” da se sa mnom slažu ...

Vidi, AL, ja sam ti u životu pošto-poto htio biti advokat, da ljudima pomažem, i taman kad mi se taj san uveliko ostvario, Onaj me dovede u takvu situaciju da mi nije dao mogućnosti izbora: “Il sudija, il ulica” ... kao, veli, “Da vidiš malo kako je “lako” suditi” ... (i, kad vidjeh kako je, ... ma otad mu više NIŠTA ne zamjeram) ...

A što se tiče tvog starog-novog pitanja, na njega ti već odgovorih, al kratko da ponovim:

Stečenim umnim znanjima iz svjesnog sanjanja razvijamo naše kreativne potencijale u budnosti (ovo su koristili mnogi umjetnici, naučnici, pronalazači ... naročito naš Tesla) ...

Povišenom svjesnošću u ponavljanju većeg broja lucidnih snova (koju svijest “pamti”), postajemo svjesniji i bolje funkcionišemo na javi ...

I, što je najvažnije, stičemo duhovno znanje o mogućnosti funkcionisanja bez fizičkog tijela, čime se, između ostalog, lišavamo straha od smrti i mnogih drugih strahova ...

(Da ne spominjem ono vrhunsko zadovoljstvo što se u 100% budnim snovima osjećaš ko Gospod Bog ... ma sva blaga ovog fizičkog svijeta da mi stave na jednu stranu, ja bih ipak izabrao onu na kojoj je samo lucidno sanjanje, i makar u životu morao biti prosjak i klošar) ...

Ne znam dal će ovo biti dovoljno,
al sam se opet potrudio ...
:occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 22, 2009 3:07 pm 
Član foruma

Veliki pozdrav, brate Kromp!

I dobro nam došao na ovu temu.:D

Uhhh, konačno jedan lucidni sanjač koji podržava lucidno sanjanje ...:D

Nijesam više sam ... :D
...

I meni se čini da se strah od voljnog lucidnog sanjanja gotovo može uporediti sa strahom od ... buđenja na javi ...

:occasion5: :thumbup:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 22, 2009 3:10 pm 
Član foruma

Da, verujem da si se veoma potrudio.

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 22, 2009 3:17 pm 
Član foruma

Arbitrium Liberum je napisao/la:
Da, verujem da si se veoma potrudio.

Opet nije dovoljno? :?: :( #-o

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 22, 2009 5:44 pm 
Moderator

Dakle, Kromp, za ova ispodručna dodavanja ću morati oooozbiljno da se revanširam. :!:

Jer vidiš - možda fokus diskusije zaista nije uočljiv - ali on zaista nije na lucidnom ili budnom sanjanju.
O lucidnom/budnom sanjanju se razgovara samo utoliko, što su neki posteri izneli svoja iskustva i što su izneta neka mišljenja.

Razgovara se o nepostojanju stvarnosti nezavisno od posmatrača i nepostojanju i samog posmatrača.
Nezavisno postojeća stvarnost (definisana na način kao u mom prethodnom postu) se objašnjava kao neka vrsta projekcije na ekranu svesti.
Kao vrhunski argument za to se navodi iskustvo budnog sanjanja.
(u kome smo valjda oslobođeni ego-identifikacija, ako sam dobro shvatila, pa lakše dolazimo do ovog uvida).

Iskustva drugih sanjača (Formica, entitet, Om), koja se sa ovim ne poklapaju, se ili omalovažavaju ili objašnjavaju kao „identifikovanje sa sadržajima svoje svesti“.

Različito mišljenje o ovom pitanju se odbacuje ukazivanjem na nedostatak ovog iskustva (vidi postove sa prethodne strane).

Tako da stvarno imaš jednu veliku pusu za još jedan opis: :kiss:
Da, taj dečak i devojčica su neorganska bića, stvarna bića koja su joj upala u san. Zato nije mogla da učini da nestanu, jer je to njoj uspevalo samo sa fantomskim likovima koji su bili proizvod njenog uma, tj. tu nisu bila u pitanju živa bića već projekcije njene vlastitie psihe.”

“ Ali problem je u tome što su skoro sva ta bića lažovi, pokvareni trgovci koji za superdragocenu ljudsku energiju (u svemiru je ljudska energija najdragocenija valuta, zato smo pod udarom svih mogućih lopova i parazita) nude uglavnom bezvredne stvari ali nas preko uma ubede da one mnogo vrede. To je kao kad su beli osvajači „kupovali“ (čitaj: otimali) neprocenjiva bogatstva i zemlju od indijanaca za šaku bezvrednih đinđuva i takođe bezvrednu „vatrenu vodu“.”

„„Zašto uništavaš svoj život?“

To je njihovo ubeđivanje da je situacja zaboga kritična! Kuku tebi devojko. Život ti je uništen, a sama si kriva za to! Hehe, obrati pažnju na stari šablon, nametanje krivice. Neorganska bića uopšte nisu maštovita, stalno ponavljaju iste obrasce.

Ova njihova rečenica je božanska objava, koju donose „glasnici“ u obliku dečaka i devojčice. Opet stari šablon, da umreš od dosade.

A onda se od nekud „odozgo“ (opet stari šablon, bah) javlja „svemogući“ i kaže joj:

„Koliko si spremna da učiniš (da platiš, hehehe...) za slobodu?

Da, da... Kao, eto ona sama treba da nešto učini, a oni će joj prijateljski pomoći. Malo morgen (hahaha - Sloba). Oni u stvari traže da ona njima u očekivanju pomoći posveti veeeliku pažnju (usmeri i veže svoju energiju za njih!) (obrati pažnju na šablon).
... Zato vidovnjaci preporučuju da ih se potpuno klonimo i izbegavamo komunkaciju sa njima.”

Sada uporedi ovaj opis sa onim Formicinim.
Reč je samo o tome, ama baš ništa više.

Potpuno se slažem da je razgovor o ljudskim kapacitetima strahovito važan - primaran. Da se odmah i zahvalim na doprinosu u vidu poslednjih linkova – odlični su :wink: .

I potpuno se slažem da se lucidno i budno sanjanje može (pogotovo u zavisnosti od interesovanja tragaoca) javiti kao jedna od manifestacija razvitka svesti.
Mada i zaista ne mora. Nisu svi zainteresovani za traganje ovom stazom. Ima i drugih bogaza. :wink:

No, upravo kao što vidimo iz opisa, refleksija iskustava od strane budne svesti i korišćenje pronicljivosti je neizostavan element.
To je ono o čemu u stvari razgovaramo. 8)

Kastaneda je dao odlične opise (pod uslovom da se ne izostave svi ostali delovi njegovog učenja, što se po pravilu čini), Štajner takođe, samo je njegov sistem mnogo manje pristupačan. Onaj ko želi, sve je tu.
Nema tu mnogo priče. Samo hard work.
To je mislim uglavnom jasno.

Citat:
P.S. Montalk takodje citira i spominje Robert Bruce-a na svom sajtu, u delu gde opisuje kako se odbraniti od negativnih entiteta.

Meni se Montalk i dopada zato što je tako dobro izbalansiran. Sjajan lik.

Citat:
Da li jos neko pored mene primecuje da se ovde seje strah sa entitetima, a malo se spominje kapacitet ljudskog bica i njegovog energetskog dvojnika.

Po mom mišljenju poznavanje nečega umanjuje strah.
Prvobitna reakcija na nepoznato i ne baš dobronamerno je vrlo verovatno takva.
Pa posle prođe :wink: .

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet jan 22, 2009 9:32 pm 
Član foruma

Kazes „ispodrucno dodavanje“ ...haha odlicno, malo da razdrmam situaciju. :P :hug:

Dobro primecujem o cemu se pise i oko cega se vrti fokusiranost. Samo dodajem podatke koje niko ne spominje – ljudski potencijal. :cry:

Citat:
I potpuno se slažem da se lucidno i budno sanjanje može (pogotovo u zavisnosti od interesovanja tragaoca) javiti kao jedna od manifestacija razvitka svesti.
Mada i zaista ne mora. Nisu svi zainteresovani za traganje ovom stazom. Ima i drugih bogaza.

Razvoj svesti neminovno vodi do izmenjene percepcije. Bezobzira koji je put, uvek ce postojati udar naguala. Kad bi samo moglo da se ovaj nagual izbegne, al ne ide bas tako ](*,) :evil3: :mrgreen: Inace niko nikoga ovde ne tera da je lucidno sanjanje obavezno, ko zeli nek radi na tome, ko ne zeli slobodan mu je put za nesto drugo. Cesto osoba ne bira da li ce lucidno sanjati ili ne – vecinom dolazi do spontanosti i u zavisnosti je od energetskog potencijala osobe.

Pa i u celom tom tolteckom konceptu razvoja svesti ukazuje se na neophodnost da se razvoj 7 nivo svesti desava kroz 7 kapija sanjanja. Jbga, zajebase ovi tolteci celu stvar. :mrgreen:

Citat:
Po mom mišljenju poznavanje nečega umanjuje strah.
Prvobitna reakcija na nepoznato i ne baš dobronamerno je vrlo verovatno takva.
Pa posle prođe .

Slazem se sa svim, da znanje spasava, da pronicljivost, intuicija i budna svest pomaze. Medjutim sa druge strane jedan broj osoba nije u stanju da prebrodi odredjene entitete. U knjizi Robert Bruce spominje da je licno davao instrukcije takvim osobama, ali one i dalje nisu bile sposobne da DELUJU. Nisu bile sposobne da prebrode strah i pored znanja i pored pronicljivosti i pored intuicije. Jednostavno su bili zakoceni sa ogromnim strahom. Takve je slao samanima koji bi svojom magijom resavali takve napade. U biti sve sto je bilo potrebno je malo hrabrosti, delovanja i nista vise. :notworthy:

Vrh

Naslov: CAR JE GO
PostPostano: pet jan 23, 2009 8:23 am 
Član foruma

CAR JE GO

Ispričaću jednu (upravo izmišljenu) pričicu ...

Nekada davno
bejaše jedno ogromno carstvo koje se prostiralo po cijeloj Zemaljskoj kugli, a kojim vladaše svemoćni i besmrtni car koji je raspolagao ne samo svim fizičkim, nego i svim duhovnim moćima ...

U fizičkoj snazi nisu mu bili ravne ni hiljade najsnažnijih junaka toga doba, a o duhovnoj snazi da i ne govorimo ...

Koristeći svoje opsenarske moći car je u fizičkim očima svojih podanika stvarao utisak da je odjeven u najljepše carsko ruho kakvo se samo poželjeti može, iako je oduvijek bio go (ispod fizičkih očiju svojih podanika) ...

Dugo vremena car je koristio svoje fizičke moći i zapanjivao svoje podaništvo nezamislivim junaštvima i podvizima, a onda je jedne prilike odlučio da im pokaže i svoju opsenarsku moć kako bi ih zadivio i tim umijećem, i među svojim najmudrijim podanicima odabrao trojicu koje je posjetio u njihovim snovima i ovako im rekao:

„Vi sada sanjate i gledate duhovnim, umjesto fizičkim očima, i vidite mene, svoga cara, onakvog kakav sam uistinu, tj. golog. Dobro zapamtite ovaj način gledanja duhovnim očima, pa kada me poslije budete viđeli na javi, a vi tada zatvorite te vaše fizičke oči i otvorite ove duhovne kojima gledate sada dok ovo sanjate, i tada ćet me i na javi ugledati isto ovako golog kao i sada.“

I, naravno, ovi naši mudraci, kao svi dobri i savjesni podanici, poslušaše svoga cara, pa su prvom prilikom učinili onako kako ih je car poučio, i uistinu vidjeli cara golog i na javi ...

Puni oduševljenja ovi mudraci počeli su o tome pričati okolo drugim mudracima koji im, naravno ne povjerovaše, jer nisu znali gledat duhovnim očima na način kako car bijaše poučio onu trojicu.

I ne samo to da im nisu vjerovali, nego ih čak vijeće mudraca proglasi ludima i strpa u ludnicu, koreći ih i grdeći riječima: „Slijepci jedni, zar ste ćoravi kod tih očiju?“ ...

Vidje car šta je učinio, pa ti on poslije toga pouči još mnoštvo drugih ljudi i mudraca na isti način kao i onu prvu trojicu, al svi oni završiše u ludnicama ...

Međutim, ni car ne bi bio car da odustane, pa ti on tako poče sve veći broj ljudi u snu poučavat kako da ga na javi vide golog, a svaki od njih je o tom iskustvu poučavao svoje prijatelje i rodbinu, dok na poslijetku broj onih koji su cara mogli vidjet golog ne premaši broj onih drugih, tako da ove koji su cara na javi viđali golog nisu više trpali u ludnice, a sve one što proglasiše ludima pustiše na slobodu ...

Sad, se situacija znatno izmijenila ..., pa one koji su mogli gledat duhovnim očima nisu više zvali ludacima, slijepcima i budalama, nego budama i probuđenima ...

Sad su ovi što su mogli gledat duhovnim očima, onima koji nisu mogli gledat na taj način, lijepim i prijateljskim riječima govorili: „Kad gledate u cara probajte zatvorit te fizičke oči i, ako budete dovoljno uporni i istrajni kao što smo i mi bili, otvoriće vam se duhovne oči i viđećete ga golog golcijatog, kao od majke rođenog.“

Tada su se po cijelom carstvu počele ispredati priče o carevim nezmislivim duhovnim moćima, a cijeli narod se divio i čudio kako je uspio toliko opčarat svo stanovništvo da ga svi vide obučenog, kad je on ustvari go ispod (fizičkog pogle-dA) ...

Na kraju, kad je velika većina ljudi mogla gledat i fizičkim i duhovnim očima, car se zasiti takvih duhovnih igara, i svojim svemoćnim moćima opet učini da ga svi podanici vide obučenog, i opet poče da se zabavlja onim svojim fizičkim moćima ...

Vrh

Naslov: Re: CAR JE GO
PostPostano: pet jan 23, 2009 10:21 am 
Član foruma

Ans i Eva Jargi je napisao/la:
CAR JE GO

Ispričaću jednu (upravo izmišljenu) pričicu ...

Nekada davno
bejaše jedno ogromno carstvo koje se prostiralo po cijeloj Zemaljskoj kugli, a kojim vladaše svemoćni i besmrtni car koji je raspolagao ne samo svim fizičkim, nego i svim duhovnim moćima ...

U fizičkoj snazi nisu mu bili ravne ni hiljade najsnažnijih junaka toga doba, a o duhovnoj snazi da i ne govorimo ...

Koristeći svoje opsenarske moći car je u fizičkim očima svojih podanika stvarao utisak da je odjeven u najljepše carsko ruho kakvo se samo poželjeti može, iako je oduvijek bio go (ispod fizičkih očiju svojih podanika) ...

Dugo vremena car je koristio svoje fizičke moći i zapanjivao svoje podaništvo nezamislivim junaštvima i podvizima, a onda je jedne prilike odlučio da im pokaže i svoju opsenarsku moć kako bi ih zadivio i tim umijećem, i među svojim najmudrijim podanicima odabrao trojicu koje je posjetio u njihovim snovima i ovako im rekao:

„Vi sada sanjate i gledate duhovnim, umjesto fizičkim očima, i vidite mene, svoga cara, onakvog kakav sam uistinu, tj. golog. Dobro zapamtite ovaj način gledanja duhovnim očima, pa kada me poslije budete viđeli na javi, a vi tada zatvorite te vaše fizičke oči i otvorite ove duhovne kojima gledate sada dok ovo sanjate, i tada ćet me i na javi ugledati isto ovako golog kao i sada.“

I, naravno, ovi naši mudraci, kao svi dobri i savjesni podanici, poslušaše svoga cara, pa su prvom prilikom učinili onako kako ih je car poučio, i uistinu vidjeli cara golog i na javi ...

Puni oduševljenja ovi mudraci počeli su o tome pričati okolo drugim mudracima koji im, naravno ne povjerovaše, jer nisu znali gledat duhovnim očima na način kako car bijaše poučio onu trojicu.

I ne samo to da im nisu vjerovali, nego ih čak vijeće mudraca proglasi ludima i strpa u ludnicu, koreći ih i grdeći riječima: „Slijepci jedni, zar ste ćoravi kod tih očiju?“ ...

Vidje car šta je učinio, pa ti on poslije toga pouči još mnoštvo drugih ljudi i mudraca na isti način kao i onu prvu trojicu, al svi oni završiše u ludnicama ...

Međutim, ni car ne bi bio car da odustane, pa ti on tako poče sve veći broj ljudi u snu poučavat kako da ga na javi vide golog, a svaki od njih je o tom iskustvu poučavao svoje prijatelje i rodbinu, dok na poslijetku broj onih koji su cara mogli vidjet golog ne premaši broj onih drugih, tako da ove koji su cara na javi viđali golog nisu više trpali u ludnice, a sve one što proglasiše ludima pustiše na slobodu ...

Sad, se situacija znatno izmijenila ..., pa one koji su mogli gledat duhovnim očima nisu više zvali ludacima, slijepcima i budalama, nego budama i probuđenima ...

Sad su ovi što su mogli gledat duhovnim očima, onima koji nisu mogli gledat na taj način, lijepim i prijateljskim riječima govorili: „Kad gledate u cara probajte zatvorit te fizičke oči i, ako budete dovoljno uporni i istrajni kao što smo i mi bili, otvoriće vam se duhovne oči i viđećete ga golog golcijatog, kao od majke rođenog.“

Tada su se po cijelom carstvu počele ispredati priče o carevim nezmislivim duhovnim moćima, a cijeli narod se divio i čudio kako je uspio toliko opčarat svo stanovništvo da ga svi vide obučenog, kad je on ustvari go ispod (fizičkog pogle-dA) ...

Na kraju, kad je velika većina ljudi mogla gledat i fizičkim i duhovnim očima, car se zasiti takvih duhovnih igara, i svojim svemoćnim moćima opet učini da ga svi podanici vide obučenog, i opet poče da se zabavlja onim svojim fizičkim moćima ...

... sve dok jednog dana jedan od onih koji su bili u zatvoru i kojima se to nije svidjelo - kao sto mu se nije svidjala citava ta Careva sad-me-vidis sad-me-ne-vidis Igra - ne odluci POBUNITI SE... Okupio je sve istomisljenike oko sebe i podigao Revoluciju :)

I otada se Car vise nije mogao u miru igrati svojim mocima jer je morao dio svoje energije trositi na to da se obrani od svojih pobunjenih igracaka ... kojima je, eto, da Igra bude zanimljivija, dao moc da se bune i negoduju ...

:wink:

Vrh

Naslov: Re: CAR JE GO
PostPostano: pet jan 23, 2009 12:13 pm 
Član foruma

charleston je napisao/la:
... sve dok jednog dana jedan od onih koji su bili u zatvoru i kojima se to nije svidjelo - kao sto mu se nije svidjala citava ta Careva sad-me-vidis sad-me-ne-vidis Igra - ne odluci POBUNITI SE... Okupio je sve istomisljenike oko sebe i podigao Revoluciju :)

I otada se Car vise nije mogao u miru igrati svojim mocima jer je morao dio svoje energije trositi na to da se obrani od svojih pobunjenih igracaka ... kojima je, eto, da Igra bude zanimljivija, dao moc da se bune i negoduju ...

:wink:

Ni to nije isključeno, ... pod uslovom da se Caru sviđa takva igra ...

Samo, kvaka je u tome, što u cijeloj onoj priči prešutih jednu bitnu činjenicu
(da ne umanjujem draži i čari igre), a koju, pošto si pričicu provalila, moram sad otkriti:

Taj Car o kome pričamo puno je moćniji nego što stvarno prikazah u priči ...

On ti je ne samo opčinio sve one stanovnike, nego ih je svojim svemoćnim moćima i mislima i načinio, tj. izmaštao ...

I ne samo to ... On ti je izmaštao i cijelo ono carstvo, i cijelu onu Zemaljsku kuglu, i cijeli Svemir ... I Sebe Samog ...koji sve to San-ja ...

I možda upravo sad u toj nekoj drugoj pričici Car igra i takvu igru u kojoj je jedan od onih zatvorenika digao revoluciju i posto Car umjesto Cara, a Cara natjerao da abdicira i da se povuče u jednu usamljenu pećinu, gdje čeka svoje vrijeme ... da jopet bidne ... Car ...

...

Nego, zna ja da se tebi ova i ovakva priča (zbog poente) ne dopada, pa ćeš, ako želiš drugu i drugačiju pričicu, morat ... sama ... postat ... pisac ... :wink:

Zato, ako se odlučiš da pišeš,
sretno u pisanju!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 23, 2009 1:24 pm 
Moderator

Moram da priznam da je priča o Golom Caru jedna od mojih omiljenih priča. :wink:

Dovitljivi „krojači“ „šiju“ odelo od „posebne tkanine“ i objasne caru i njegovim dvoranima situaciju: da je, naime, tkanina tako osetljiva i tako posebna da je oni (npr.) glupi nikako ne mogu videti.

Niti ima tkanine, niti odela, niti ga bilo ko vidi, naravno, uključujući i cara, no, to se niko ne usudjuje da kaže, da ne bi ispao glup 8)

Makaze zveckaju, šire se metri, uzima se mera, provlače igle. Glasno se hvali lepota odela, finoća tkanine, opipava, pozivaju drugi da je opipaju i oni nastavljaju da hvale njena izvanredna svojstva. A tek kada je car „obukao“ odelo, pažljivo provukao jednu ruku kroz rukav, pa drugu, zakopčao dugmad i poravnao kragnu, kakvi su tek tada izrazi divljenja usledili.

I car se u najsvečanijim kočijama izvozi da svojim podanicima prikaže svoje novo odelo. Uzvici divljenja se šire masom, ljudi povlače jedni druge za ruke i glasno hvale genijalni kroj i neuporedivu lepotu tkanine.
I tako kočija odmiče i dolazi do jednog dečaka. Njegovi roditelji sklapaju ruke u potpunoj udivljenosti, a dečak žmirne svojim (3D) očima, pogleda začuđeno svoje roditelje i poviče:

„Hej, pa CAR JE GO!“ 8)
Hebiga kad je go.
Toliko je jednostavno.

Citat:
Kazes „ispodrucno dodavanje“ ...haha odlicno, malo da razdrmam situaciju.

Dobro primecujem o cemu se pise i oko cega se vrti fokusiranost. Samo dodajem podatke koje niko ne spominje – ljudski potencijal.

Good work :wink: i podvukla bih ljudski.

I ja mislim da razvoj svesti vodi do proširenja percepcije.
Prvo preko pročišćenja percepcije od raznih opsena.
Zveckanja makazama :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 23, 2009 2:27 pm 
Član foruma

“Kada bi vrata percepcije bila otvorena, pojavilo bi se pred čovjekom sve što jest:
beskonačnost. Jer sam je čovjek sebe toliko zatvorio da sve
stvari vidi samo kroz uske pukotine špilje.”
(William Blake)

Da malo osvježimo ovu temu, i dodamo još koji grumen motivacije,
evo par citata iz pera jednog od lucidnih sanjača, i njegovim ličnim utiscima o svom prvom lucidnom snu:

“I tada se dogodilo. Doživio sam svoj prvi
«lucidan san». Ž.Mihajlović-Slavinski je bio u pravu kada je
napisao da se ljudi sjećaju svog prvog «lucidnog sna» kao prve ljubavi.”

...

“Čak i sada dok pišem ovo osjećam dio uzbuđenja
koje me je pratilo u tom lucidnom snu. Osjećaj slobode je
dramatično jak. Svjesnost je daleko veća nego u ovom
uobičajenom «budnom stanju», a svijet koji me okružuje tamo
jednako je stvaran i postojan. Stvari su «normalne» i ne izazivaju
nikakvu sumnju. Da, to je sasvim sigurno jedan, iako drugačiji,
potpuno stvaran i realan svijet. Vjerujte mi ja to znam. Bio sam tamo.

Ustvari, svi ljudi odlaze tamo svake noći, ali ono što
nedostaje je svjesnost. Doživljavate tamo najfantastičnija
iskustva ali se toga ne sjećate. Svako jutro «pijete sa rijeke
zaborava» i sve doživljeno ostaje neosvješćeno. To ne mora
biti tako. Lucidno ili svjesno sanjanje je vještina koju svatko
može uvježbati i usavršiti. Naravno, ona zahtjeva određeni rad i ustrajnost.”

...

Autori tekstova imaju više zanimljivih priloga o lucidnom sanjanju i
vlastitim iskustvima, pa ako nekoga zanima, evo link:

http://www.grombol.com/pregled1.asp?kat ... ovi&id=398

Zadnja izmjena: Ans i Eva Jargi; pet jan 23, 2009 3:11 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 23, 2009 2:40 pm 
Član foruma

A, iz istog izvora, evo nešto i za brata AL-a:

“I mnogi su veliki umjetnici i pronalazači u snovima
tražili inspiraciju i odgovore na svoja pitanja. "Naučimo se
sanjati, gospodo", govorio je kemičar F. A. von Kekule, koji je
u snu otkrio model molekularne strukture trimetilbenzola, što je
kasnije izazvalo pravu revoluciju u organskoj kemiji. Usnivši san
u kojemu se planeti okreću oko sunca, fizičar Niels Bohr osmislio je
model atoma. Napoleon je prema porukama iz snova planirao svoje
bitke, a Julije Cezar je odluku o prelasku preko Rubikona donio
na temelju sna u kojemu je izvršio nasilje nad vlastitom majkom .
Snovima su inspirirani i drugi dio Goetheova Fausta, Danteova
Božanska komedija, Puccinijeva Madame Butterfly te djela
Mozarta, Wagnera, Tolstoja, E. A. Poa, Van Gogha i drugih.
Škotski je
književnik Robert Louis Stevenson svoje priče pisao prema sjećanju
na slike i događaje iz snova, koji su se svake noći iznova nastavljali
tamo gdje bi prethodne stali. Pokušavajući u sebi uglastiti ta dva
svieta – onaj u snu i onaj na javi napisao je i svoje najpoznatije djelo
Dr. Jekill i Mr. Hyde, o čijem je nastanku zapisao: "Dugo sam
pokušavao napisati priču o toj temi. Pokušavao sam pronaći tijelo,
vozilo, budući da taj jaki osjećaj čovjekova dvostrukoga postojanja
traje koliko i vrijeme i ispunjava um svakog bića koje razmišlja. Dva
dana sam razbijao mozak oko sadržaja i druge noći sanjao
sam, razdijeljene u dva dijela, onu scenu na prozoru i scenu
koja je slijedila nakon nje, u kojoj Hyde, optužen za neki zločin,
uzima prah i mijenja se u prisutnosti onih koji ga optužuju..."”

Zadnja izmjena: Ans i Eva Jargi; pet jan 23, 2009 3:14 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 23, 2009 3:04 pm 
Član foruma

A za brata AL-a, evo još malo, iz drugog izvora (pa poslije kaži da se ne trudim):

Lucidno sanjanje u duhovnim praksama

”Snovi su skladište znanja i iskustava" - piše Tarthang Tulku,
tibetanski budista, "ipak, oni su često zapostavljani kao način
za istraživanje realnosti. Dok sanjamo, naše tijelo se odmara,
ipak mi vidimo, čujemo, krećemo se i čak smo sposobni učiti.
Ako dobro iskoristimo snove, naš život se udvostručuje: umjesto
sto godina, živimo dvjesto." Tisućama godina, tibetanski budisti
a i sufiji, koristili su lucidno sanjanje (pored ostalih duhovnih praksi),
kao sredstvo za postizanje prosvjetljenja. "Sa kontinuiranim
radom na snovima", nastavlja Tulku, "mi vidimo sve manje i
manje razlike između budnog stanja i stanja sanjanja. Naše
iskustvo u budnom životu postaje živopisnije, kao rezultat
rafiniranije svjesnosti…
Ovakva vrsta svjesnosti, temeljena na radu na snovima,
može pomoći uspostaviti unutarnju ravnotežu. Napredni Yogiji,
koji su izvježbani u Yogi Sanjanja, sposobni su kroz svoje snove
učiniti bilo što i ispuniti bilo koju želju. Ipak, oni nadilaze takva
trivijalna zadovoljstva, te lucidno sanjanje koriste isključivo kao
sredstvo za istraživanje realnosti, odnosno sredstvo za
totalno probuđenje, kao krajnjeg cilja života.
Iskustvo – SVE JE SAN, odnosno da ništa u okviru ovog
fizičkog svijeta nije ništa stvarnije od sna je iskustvo koje
vodi ka slobodi od okova iluzorne prirode ovog svijeta."

Zašto lucidno sanjati?

Lucidno sanjanje je prisutno kroz cijelu našu povijest, ali tek od
nedavno ono je privuklo i pažnju znanstvenih istraživanja. Mnogi će
se upitati u čemu je tolika važnost biti svjestan u snovima? Onaj tko
je imao iskustvo lucidnog sna, zna koliko je to iskustvo
ispunjavajuće i kolika je njegova moć. Oni koji nisu imali takvo
iskustvo, trebaju ga iskusiti za sebe. Sva sredstva potrebna
za to su nadohvat ruke svakom od nas u ovom trenutku.
Sve što je potrebno je želja da se koriste. Ako ste potpuno lucidni
u snu, možete doći do shvaćanja da je cijeli svijet snova vaša
vlastita kreacija, kreacija vašeg uma,
a ta
spoznaja izaziva neopisiv osjećaj slobode.
Ništa izvanjsko, nikakvi društveni ili fizički zakoni,
ne mogu
ograničiti vaše iskustvo; možete učiniti sve što možete zamisliti.
Ograničeni ste jedino virtualnim granicama vašeg vlastitog uma.
Njegovanjem svjesnosti u snovima i učenjem kako to znanje
praktično primijeniti, moguće je dodati više života u naše živote.”

http://74.125.77.132/search?q=cache:IXK4whyQicoJ:
www.inter-caffe.com/lista-172.html+lucidni+snovi&hl
=bs&ct=clnk&cd=1&gl=ba&lr=lang_hr|lang_sr&client=firefox-a

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 23, 2009 3:47 pm 
Član foruma

Citat:
A, iz istog izvora, evo nešto i za brata AL-a:

E hvala, hvala :D

Ta prica o carevom novom odelu je bas lep primer psihopate i ponerogizacije.

Citat:
Niti ima tkanine, niti odela, niti ga bilo ko vidi, naravno, uključujući i cara, no, to se niko ne usudjuje da kaže, da ne bi ispao glup

Ja mislim da je car kao svaki car, odnosno "natural born" psihopata stvarno i video to odelo "na ekranu svoje svesti", sto naravno nije bila i istina u realnosti, al tako to ide sa genetikom.

Takodje, i krojaci su jako zanimljivi. Ako se secate u prici oni su iz drugog kraljevstva i samo su na proputovanju. Tako da su mozda sa nekim svojim znanjima iz tog drugog kraljevstva caru stvarno i prikazali to odelo na ekranu njegove svesti, pa je on naseo, cak iako mozda i nije bio psihopata (a sto je vrlo malo verovatno, buduci da je car). Pa je eto prevareni car dao silne pare za nista, takoreci. Iako ne sumnjam da je bio prezadovoljan svojim novim odelom, jer se tako, jel te, sad nosi u tom drugom kraljevstvu :mrgreen:

I ko je prvi povikao "car je go"? Dete, zasto? Mozda zato sto jos nije dovoljno socijalno programirano, nema jos dovoljno razvijen ego, jos uvek nije dovoljno pod A uticajima, odnosno nije naucilo da je "car Car" a ne samo genetska konstrukcija poznata kao "psihopata". Odnosno najobjektivnije sagleda realnost.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 23, 2009 9:11 pm 
Član foruma

Za one koje to interesuje,
evo
ukratko šta o motivaciji za rad na budnom sanjanju kaže
Majstor Yoge, Swami Brahmajñanananda, alijas Dr.med. Vlado Poznovija
(neko će možda primjetiti da ima vrlo zanimljivo i simbolično prezime) u odličnoj knjizi:

Yoga budnog sanjanja i astralna projekcija

“Rad na snovima omogućuje pojedincu da odgonetne
zagonetke života i života nakon života.
To znači da rad na
snovima rasvjetljava
sve tajne života jednako tako kao i tajne postmortalnih stanja.
Budni sanjač otkriva sve to
još prije fizičke smrti;
dakle već za vrijeme ovozemaljskog tjelesnog življenja.
Budni sanjač odbacuje mentalne
koncepcije/obrasce ili lažna znanja
u korist stvarnog/neposrednog znanja.
On stiče pravo/istinsko znanje koje
ga dovodi do Bogospoznaje, znanje koje ga uvodi
u Spoznaju samoga Sebe.
On prepoznaje svoje božansko Ja,
koje je sveznajući Znalac sveg znanja i neznanja.”

Cijelu knjigu možete preuzeti sa ovog linka:

www.yogacentar.hr/download/Yoga_budnog_ ... ekcija.pdf -

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet jan 23, 2009 11:58 pm 
Član foruma

Ans i Eva Jargi je napisao/la:

Taj PRELAZ je izuzetno važan, pa me zato interesuje da li si ostvario takvu vrstu
prelaza, tj. kada, dok ti je još uvijek astralna slika u “astralnim očima”, otvaraš “fizičke oči” i gledaš kako se slika na ekranu tvoje svijesnosti mijenja, ... kao kad se astralna zavjesa (na kojoj se prikazuje taj astralni film) podiže, a ispod nje se uporedo sa tim podizanjem, ukazuje zavjesa na kojoj se prikazuje drugi film koji se zove “fizička java” ... :roll:
.......

Uh kompjuter mi se zaglavio, jedva ga očistih.

Takav način gledanja mi se desio samo jednom i nikad ni prije ni poslije. A rekao bih i ne mojom zaslugom nego mi je to bilo dozvoljeno. Ja lično koliko se god trudio nijesam mogao to postići. Valjda zbog različite prirode fizičkog i astralnog svijeta. Jedini mogu postići "povlačenje" u "predvorje" koje ipak nijeastralni svijet ali je zgodno mjesto za vezu sa njim. A tad mi se smanjuje veza sa tijelom.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 24, 2009 7:01 pm 
Član foruma

Pozdrav, brate Formo!

Evo me baš obaradova! :D :D :D

Uhhh, ... počeh se pitat šta te tolko dugo nema ...
...

Ovdje
se u međuvremenu (doduše, po mom shvatanju u najboljoj namjeri) pisalo da omalovažavam tvoja iskustva, da te navodim da ih interpretiraš na drugi način, i još što-šta grđe od toga (uhhh, sad zvučim kao tužideda),
iako od svih ličnih iskustava iznesenih na ovom forumu tvoja uvažavam i cijenim po-najviše,
a što si ti, vjerujem, do sada i osjetio svojom intuicijom ...

Ali,
pošto pisana riječ neima onaj fini sok životne neposrednosti i može ponekad da se tumači dvosmisleno i raznosmisleno, zbog onih dobronamjernih diskutanata koji u mojim postovima nisu prepoznali dobre, dobrije i najdobrije
namjere,
osjećam potrebu da još jednom pojasnim da sam u dosadašnjoj diskusiji s tobom, kao osobom koja od svih članova ovog foruma (po mom viđenju) ima najviše lične prakse i iskustva u onoj polovini stvarnosti koju zajedničkim imenom označavamo kao snove, namjeravao da u našem sopstvenom viđenju ove naše
snojave,
iliti sveukupne stvarnosti, udruženim snagama pokušamo iskristalisati neka nova viđenja pojma sveukupne stvarnosti,
i produbiti, provisiti i proširiti način gledanja na naša lična iskustva snova i jave
(dakle i tvoja i moja), bez ikakve namjere omalovažavanja ili diskvalifikacije tvojih iskustava, nego naprotiv ... kako bi se takva iskustva, u kontekstu sveukupne stvarnosti, od strane obojice, kroz razmjenu ličnih iskustava, sagledala iz još kojeg, drugog i drugačijeg ugla, osim onog jednog (ustaljenog) načina gledanja ..., a sve cijeneći da će ta razmjena naših pogleda i iskustava snojave biti obostrano zanimljiva i korisna zabava (a možda se takva igrica dopadne i nekom od posmatrača sa strane) ...

Iz tvoje
dosadašnje diskusije shvatih da i tebe ovo očijukanje snojavom zanima i da u tome uživaš, pa ako je zaista tako ... da onda nastavimo tamo gdje smo stali ...

(Međutim, ako te to u bilo kojoj mjeri opterećuje, smara ili smeta, molim te da mi jasno staviš do znanja da takvu zabavu ne želiš) ...
...

A stali
smo kod direktnog i neposrednog PRELAZA iz sna u javu koji se dešava u trenucima dok je snivana (ili astralna) slika još na ekranu svijesti, a ispod nje se sa podizanjem očnih kapaka ukazuje ono što zovemo java ili zbiljna stvarnost ...

S tim u vezi,
da dodam još samo par kraćih ličnih opaski:

Ako izuzmem doživljaj iz djetinjstva u kojem umislih da spoznah Pra-Iskonsku Pra-zninu, i ako izuzmem opčinjenost i opčaranost mojom karmičkom Evom, taj prelaz mi je do sad nešto najveličanstvenije i najspektakularnije u životu ...

I, premda ga, kao i ti, doživjeh samo jednom, to mi je do sada najjača potvrda energetske, nematerijalne, idejne, istinske ... prirode realnosti kao JEDINSTVA ... sna i jave (SNO-JAVE) ...
i prva prava iskustvena potvrda davnašnje djetinje spoznaje da ništa (čvrsto, trajno i materijalno) NE POSTOJI ... (uhhh, opet ovo ponavljam ...) ...

I, još,
čini mi se da je tu vrstu prelaza zaista teško izvesti, i da je za uspješno ostvarenje tog poduhvata neophodna izuzetno snažna volja i veliki energetski napor ...

Posebno napominjem
da još nigdje u pisanoj literaturi, pa čak ni kod Kastanede, ne naiđoh na tu vrstu doživljaja (s tim što ne tvrdim da to u knjigama nigdje nije opisano, nego da to u literaturi nigdje nisam lično sreo) ...

(Ako je neko od ostalih diskutanata to lično doživjeo, ili o tome negdje čitao, volio bih o tome prodiskutovati) ...

A za tebe, pošto si to i sam iskusio, tri pitanja:

Ne podsjeća li te ova vrsta prelaza na promjenu kanala na ekranu naše svijesti (televizije)?

Ne čini li ti se poslije tog prelaza java kao ... neka vrsta nastavka ili produžetka ... sna ... (samo sa drugačijim sadržajem, naravno)?, i

Ne narušava li kod tebe takav doživljaj (makar i u minimalnoj mjeri) ustaljeni osjećaj materijalnosti (čvrstoće i trajnosti) onog što zovemo fizičkom realnošću?
:occasion5:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub jan 24, 2009 8:22 pm 
Član foruma

Naravno da nijesam shvatio ninakoji način bilo što loše u tvojim javljanjima. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obilazio sam neke sajtove i izgleda pokupio one naljepnice što ti se zakače pa mi je zaštitni program usporavao rad računara. TuneUp nije ništa pomagao a stranica se otvarala po 10 minuta. Na kraju sam morao primjeniti CCleaner i onda sam se preporodio. :mrgreen: :mrgreen:

Naravno da nastavljamo :)
Ja to razumijem na drugačiji način. Meni sve izgleda kao da su u pitanju slojevi, malo se "pomjeriš" i uskačeš u drugi svijet. Fizički svijet i astralni svijet istina postoje uporedo na istom mjestu u istom trenu ali su razdvojeni i možeš biti ili u jednom ili u drugom. Na sve načine sam se trudio da ih istovremeno vidim ali nikako mi to nije uspjevalo. Poslije sam smislio lukavstvo, da se zadržim na granici koja ih razdvaja. Ni to nije baš lako. Predvorje astralnog svijeta je neki crni prostor u kojem si samo ti. Zapravo i nije tako nego je prije da si u astralu ali nijesi se uključio u taj svijet svim čulima. Napravio sam prostor u sebi u koji se lako povučem. Fizički svijet mi izgleda kao ekran ali već tada gubim potpunu kontrolu nad tijelom. Čini mi se da je tu najveći problem osjećaj vremena koji su različiti u oba svijeta. Kad se povučem u taj prostor napravio sam mnogo fioka ili vrata u koje postavljam pitanja koja me interesuju i onda čekam da mi se da odgovor. To je najviše što sam postigao u svjesnom mješanju tih doživljaja. Jedino što sam imao taj doživljaj za koji opet sam siguran ja nijesam ništa doprinio nego mi je data mogućnost da uporedo pratim odigravanje radnje i u jednom i u drugom svijetu.

I još nešto da dodam u astralu se može vidjeti i fizički i astralni svijet odnosno može se gledati "zatvorenih i otvorenih" očiju.

Inače događaj o kojem sam govorio je tako neobičan da ni danas nemam pojma što se zapravo desilo i ako se sjećam svih detalja vrlo živo i jasno.
Odavno sam na materiju prestao gledati kao na materiju čvrstu i trajnu. Prije mi izgleda kao razne gustine svijetla odvojene membranama, a astralni kao svjetlost bez tih membrana nego se ona sama drži u tom obliku.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 322 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.