snoopy je napisao/la:
A sad, LJUDI --- Molim za vase MISLJENJE:::
U cemu se radi:
Konkretno me zanima koja je fora sa mapom snova?
IZdvojio sam iz teksta ono sto je fokusirano na to ali nisam opet siguran kako se stvara MAPA.
Jel to kao prava mapa gde ima vise sadrzaja na jednom, kao 1 veliki poster..ili se sve zapisuje u svesku,pa onako dana za dan?? jel tu postoji neko spajanje, kao drvo da se grana, vezuje itd...?
STa mislite?
Jel neko krenuo sa svojom mapom?

Odlično si obradio temu, čestitam. Malo je dostupnih tekstova koji daju ovako precizne smjernice o sanjanju i postupcima u vezi toga. Moja iskustva u sanjanju:
Polagano se budim kako bih još ostala u svijetu snova i prizvala ih u sjećanje. Nekad sam ih zapisivala, pa sam ih počela crtati, značajne detalje, jer mi je prekomplicirano nešto opisati, puno teksta. Crtež kad pogledam odmah imam asocijaciju na san, dok tekst nema takvu snagu, barem meni. Tekst je dobar za bilježenje čudnih i nelogičnih dijelova, stranih ili nepoznatih riječi.
Mapiranje ne shvaćam tako usko kao što si naveo u tekstu. Smatram da se pojam odnosi na stvaranje mentalnih mapa koje nam služe za bolje pamćenje i povezivanje događanja. (Pogledaj knjige autora Tony Buzan ili drugih, o stvaranju mentalnih mapa). Međutim, ti si u temi obradio, po mom mišljenju, samo jedan dio koji se odnosi na lokacije/mjesta. Tako da mapiranje koje spominješ se, čini mi se, ima više veze s pamćenjem lokacija na kojima se san događa(o) nego poruka koju sadrži. Pretpostavljam da se tako sanjač uvježbava za lociranje događaja i mjesta u budućnosti (ili možda prošlosti), ne znam. Više me podsjeća na vojni dril za gledanje na daljinu. Zanimljivo je objašnjeno u knjizi C.W.Lethbridga Vidovitost.
Osobno me ne zanimaju previše lokacije, ali za tvoju informaciju, prilikom sanjanja moja lokacija sam ja sama, gdje god da jesam. Veći je problem odrediti vremenski period u kojem će se nešto događati.
Evo primjera:
1. primjer: sanjam da sjedim na stolici, čitam, imam uvid u veliki potres, stolica se nije zatresla, znači daleko je, nastavljam čitati, ne odnosi se na mene. Kad kažem mene, to obuhvaća i lokalitet na kojem se nalazim, znači ljudi i ostalo. E, sad, da sam izvježbana u određivanju lokacija možda bih mogla s time nešto poduzeti.
2. primjer: nalazim se vani, ispred zgrade u kojoj radim, gledam u nebo, pada mjesec u čudnom luku kao meteor, čudno mi je, mjesec se tako ne kreće, pogledam bolje, a još jedan mjesec je na nebu. Opet čudno, mi nemamo dva mjeseca, a jedan pada. Ljudi bježe pod zemlju, u skloništa, logično bi bilo da idem i ja, nekako mi se ne ide. Dio mene ode pa se vrati, stojim i promatram. Događa se udar, velika količina zemlje je raspršena po zraku od udara ili eksplozije. Dužnosnici idu duboka skloništa, a običan narod u plitka. Tko pod zemlju pođe iz nje neće izaći. Ostaju zatrpani. Stojim i promatram, na mene padaju sitni komadići tla i zemlje. Lokacija mi je donekle poznata: regija unutar koje radim (područje srednje-do-jugoistočne Europe). Budući da padaju sitni komadići zemlje koji me ne mogu povrijediti zaključujem da se događaj neće dogoditi i mojoj neposrednoj blizini. Vremenski period mi nije poznat, nosim kratke rukave, moguće je da je radni dan jer sam obučena za posao. Jedino oblik mjeseca kojeg sam vidjela može dati neki bliži vremenski interval: svaki put kad se mjesec iz punog počne mijenjati prema zadnjoj četvrti podsjeti me na taj san i pitam se da li je to taj dan. Što napraviti s takvim snom? Mogu ga detaljnije istražiti, ali i dalje ne znam da li mogu nekome, nekako pomoći, reći, što ako je to samo san, ili jedna od mogućih verzija događanja, paralelni realitet? Pojma nemam. Imam dojam da će od udara neki dijelovi tla duboko potonuti, a drugi izroniti kao iz mora. A ja gledam.
Oba sna sam sanjala prije više od dvije godine, ali sam ih upamtila zbog dramatičnosti.
Svaki se može pomoću mentalnih mapa zapisati u obliku par natuknica, a ne ovako detaljno. Mentalne mape služe pojednicu za praćenje vlastitog toka misli. Nekome drugome možda uopće neće biti ni logične, informativne, niti korisne.
Sorry, malo sam skrenula s teme ali baš ovih dana sam se pitala ne bih li trebala ipak napisati na forumu ovaj san o padu mjeseca pa što bude. I tvoj post mi se učinio kao prilika za to. Nadam se da ne zamjeraš.