Euzebije je napisao/la:
Ne znam odgovore ali zato znam pitanje.Tko mi može reći našto o spodobi sa crnom kapuljačom što napada ljude kada se bude iz sna?Več 20 godina slušam svoje bližnje kako ih nešto napada kada se bude i onemogućava disanje.
Moji roditelji su mi prićali o spodobi naslonjenoj na frižider dok su se oni gušili u krevetu potpuno nepomični.
Zatim je na red došao moj bratić na fronti u ratno doba kada mu je prijatelj rekao da je vidio avet u crnom nad njegovim ležajem.
Nekoliko godina nakon toga bratićeva žena je pri buđenju ostala bez zraka potpuno nepomična i bez glasa.Ona nije ništa vidjela.
Nekoliko prijatelja mi je reklo da su čuli slične priće ali ja ih nisam ozbiljno shvačao dok se meni nije dogodilo najstrašnije od svega.
Pri buđenju još u polusnu sam osjetio da me nešto vezalo za krevet.Kada sam se okrenuo primjetio sam spodobu kako me drži za vrat omotano laktom desne ruke.
Nisam osjetio nikakav strah samo sam opsovao i rekao da nema nikakve moći nada mnom.Istog časa sam ustao i udahnuo zrak punim plućima.
Zašto sam tako siguran u svoju snagu nekom drugom prilikom.Sada me samo zanimaju druga iskustva i neko objašnjenje na tu temu.
Imam 36 godina i nije mi do šale.
Ako ti događaji koje opisuješ imaju veze s time da ste svi u srodstvu, ili ste svi živjeli bar neko vrijeme na istom mjestu, onda ...
Meni se također javljao takav lik, ali sam ga odbila. To je bilo davno, u jednim od mojih prvih izleta van fizičke dimenzije. Bio je vrlo ciničan i zloban, htio je izazvati me da odustanem, ali nije uspio prići bliže.
U astralu žive mnogi entiteti, ima više vrsti prema njihovom porijeklu i namjerama, neki ga nastanjuju duže vrijeme, neki su samo posjetioci kao npr. ljudi u stanju sna ili meditacije. Ima više razina i podrazina astrala. Neki njih su crni mazi, duše ljudi koji su tu zapeli i nisu se uspjeli podignuti na višu razinu, , umrli koji se ne mogu do kraja odvojiti od fizičkog, itd. Tvoj opis nije dostatan da bi se moglo točno reći koji bi to entitet mogao biti.
Demoni, vampiri, i drugi, mogu napadati pojedinačno osobe i/ili cijele obitelji, rodove, pa i narode. Mogu se odstraniti. Postupak treba shvatiti ozbiljno jer je moguće preseljenje probema na duge nositelje ili pak na iste nositelje ali na drugim razinama, umjesto konačnog rješavanja.
Temeljna je vjera u svoju vjeru, da se tako izrazim, dakle, čvrsta odluka, namjera, opredjeljenje za pravu stranu, a to je ona u kojoj nema mjesta strahu i sitnim ljudskim slabostima.
Takvi "negativni" entiteti jače djeluju na manje razvijene ljude. U razvoju je rješenje.
Ako te dublje zanima to područje, prvo prouči stanovnike astralne razine, i devahanske razine,C.W. Leadbeater: Astralna razina, Devahanska razina, obje izdao "CID" Zareb, pa uzmi neku knjigu o zašiti kojih ima na ponudi od više autora. Recimo, Miljković: " Pod zaštitom duge".
Pozdrav!