Sada je: pet jul 11, 2025 12:11 am.

Prijava

Korisničko ime:   Šifra:   Automatsko prijavljivanje  

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1177 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 59  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: čet okt 20, 2005 3:26 pm 
Član foruma

Okreni obrni...dosli smo do toga da treba glasat za prvu opciju:).

The Way is a limitless vessel;
Used by the self, it is not filled by the world;
It cannot be cut, knotted, dimmed or stilled;
Its depths are hidden, ubiquitous and eternal;
I don't know where it comes from;
It comes before nature i simbola naravno:).

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 23, 2005 8:28 pm 
Član foruma

Interesantan, crtež, podsjeća me na jedno vrlo važno, i u tom smislu, hebrejsko slovo(pisano na latinici)!

Lijepo bi bilo pročitati vlastoručni sukus prethodnog teksta!
Bez ljutnje! :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 23, 2005 8:33 pm 
Član foruma

Pitanje za članove LR-a!
Dali je istinit navod da se pri "inicijaciji" u LR zahtjeva potpis, među ostalim, da se odriče članstva u ostalim organizacijama!?
Pitanje je praktično, a ne zlonamjerno (da se nebi krivo protumačilo)!

...inače, inicijacija je jedan interesantan pojam, koji se kojekako koristi "po selu" :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: ned okt 23, 2005 11:53 pm 
Administrator

Pa oblik slova U nebi bio, po mom mišljenju, baš prava mapa našeg razvojnog puta... već si probajte zamisliti JAKO VIJUGAVI dio između onog lijevka i oka, tj. bauljanje u svim smjerovima dok se na kraju ne dođe do situacije u kojoj prvi put možemo vidjeti kao oko svoj nastanak...

Dakle, više kao neka vijugava crta koja na kraju ima oko koje vidi početak crte... ma u kojem se god obliku ta crta može vidjeti.

:wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 8:06 am 
Član foruma

AlMyHeart je napisao/la:
Pitanje za članove LR-a!
Dali je istinit navod da se pri "inicijaciji" u LR zahtjeva potpis, među ostalim, da se odriče članstva u ostalim organizacijama!?
Pitanje je praktično, a ne zlonamjerno (da se nebi krivo protumačilo)!

...inače, inicijacija je jedan interesantan pojam, koji se kojekako koristi "po selu" :lol:

AlMyHeart,
Zašto ne dođete na seminar i sve to pitate članove LR-a, umjesto da se informirate po "čaršiji"?
Inače, u školi se radi o samoinicijaciji, pa mi se pitanje čini malo besmislenim.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 9:04 am 
Član foruma

Mislio sam na Jod a ne na U, malo sam iz druge perspektive pokušao sagledati bit!
I tvoje tumačenje je prihvatljivo za promišljanje :wink:
Postoji mjesto, naravno ne na svjesnoj razini, gdje se, "početak i kraj"(figurativno rečeno ) može percipirati, no kad to pokušamo "prevesti" na razumsku razinu, to postaje nemoguće, gube se djelovi, koji nisu "prevedivi", pa tako dobivamo fragmente! Upravo nauka u povojima pokušava te Trenslatorske elemente nekako više fiksirati kako bi percepcija podsvjesne razine, mogla imati pandan na svjesnoj razini.
U svakom slučaju, već danas je moguće učiniti upravo to, no malo je takvih sretnika, a još manje onih koji to iskustvo mogu formulirati u ov slova! 8)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 9:13 am 
Član foruma

Samo pitam :D

Seminar?, hm, bio sam jednom prije 15ak godina na uvodnom predavanju, nemogu reći da mi nije pomoglo na mom putu, na određeni način! :)

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 11:25 am 
Član foruma

Pripadanje bilo kojem (orgniziranom) sustavu vjerovanja grozilo me od malih nogu. Svaka, ali apsolutno SVAKA religija, sekta, sustav ljudi istomišljenika te politički sustav počiva na nekim dogmama/paradigmama i najčešće se svodi na suptilni oblik samozavaranja. U to sam siguran, ali sam isto tako i siguran da svatko dobije više manje "iste" stvari i odgovore u različitim izvorima. Bio sam u raznim sitnim zajednicama do sada, mahom iz znatiželje i uvijek sam vidio isto. Ljude koji su razočarani svijetom i životom odlučili pobjeći od stvarnosti (makar će oni reći da idu tek prema stvarnosti i tako mnogim njima, ne svima, život leti pred očima jer su preslabi da se suoče s nekim stvarima). Čast iznimkama. Najgore od svega, ali apsolutno odvratno i najgore je ono što bih nazvao duhovnim pretencionizmom i snobizmom, svi ti ljudi misle da su bolji od "običnih smrtnika", a nekim jeftinim parolama i maksimama će upravo stalno isto trubiti.

Po meni nitko, ali ama baš nitko tko nije napravio nešto posebno u pojavnom svijetu nema pravo nikome ništa soliti pamet niti se "duhovno izdizati" nad jadnim ljudima koji su svi glupi. Današnji svijet jest surov, naizgled bezdušan i ogrecan nehumanim kapitalizmom, ali kapitalizam je samo jedna mala mala faza, mala stepenica na čovjekovom putu, isto kao što je bio i srednji vijek, renesansa i sve poslije. Ništa nije vječno, ali progres postoji, htio to netko priznati ili ne. Naravno ima varijanta i svega ostalog, ali ovo što sad pišem, pišem zato jer mi se doslovno povraća od ljudi koji zastupaju jednu varijantu "prosvjetljenja". Ta je naravno prava jer je njihova.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 11:33 am 
Član foruma

Dado je napisao/la:
Lectorium Rosicrucianum nagoviješta skore velike promjene svijeta. »Nakon stanovitog vremena Škola će zatvoriti vrata za javnost; a dotadašnji pripadnici moći će se izbaviti, dok za spasenje drugih neće biti izgleda.« :lol:

Snobizam odvratni. Pljujem po tome. Neljudi i zločinci protiv slobode uma. Nabijem sve te sekte nekuda. I mislim da debelo imam pravo na to, kome god da se neće svidjeti. Shizofrenični apatičari i ubojice kreativnosti, ništa bolje nemam reći o njima.

Princ Kristijan Rozenkrojc poljubio je Boga na bijelom konju.

A velike promjene može nagovjestiti svaki pametan čovjek koji samostalno razmišlja SVOJOM glavom. Promjena je osim toga uvijek bilo, pa tako i velikih, a bogme će i biti. Za to netrebaš biti Nostradamus, samo trebaš imati oči i IQ makar 110. Ako imaš manje, možeš na instiktivnoj bazi. Najlakše se zatvarat u neka bjedna pseudoelitna društva i kenjati po svijetu. Očaj očajni, vidim treba će se uvesti neke radikalne mjere hehe...

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 12:35 pm 
Član foruma

AlMyHeart je napisao/la:
Samo pitam :D

Seminar?, hm, bio sam jednom prije 15ak godina na uvodnom predavanju, nemogu reći da mi nije pomoglo na mom putu, na određeni način! :)

Iz načina na koji percipiraš gnostičko naučavanje i pitanja koja postavljaš, ne mogu baš zaključiti da si uhvatio bit stvari. Kao da još uvijek tražiš izvan sebe, a pogledavši stvari mikrokozmički bismo mogli ugledati "strašno lice Meduze" koje izaziva "bankrot osobnosti" kao preduvjet nastavka gnostičkog puta. Čitanjem Moravjeva ćeš shvatiti na što pod time mislim.

U svakom slučaju, odabrao si za tadašnje vrijeme sebi pravi put!

Mnogi ljudi imaju loša karmička iskustva vezana uz bilo kakve udruge. Oni su jednostavno "Stepski vukovi" (Hesse).

Strah je jedan od najvećih neprijatelja na duhovnom putu, dok je oprez uvijek dobrodošao.

Može se ići putem i sam, to je za one koji biraju teže varijante (naime puno je teže doći do Indije sam nego organizirano, ali samoća daje i veću "slobodu manevra").
I mi koji smo se "grupirali" oko ovog foruma shvaćamo da od razmjene informacija možemo svi imati koristi pri postizanju uvida u način funkcioniranja ovoga svijeta. To je posljedica orjentiranosti prema drugima (OPD) i shvaćanja da živimo u svijetu fluidne energije gdje je sve sa svime povezano.

Šteta što si se tada zaustavio na javnom predavanju, jer posjet seminaru tražitelja može samo obogatiti, potaknuti ga da odbaci neke predrasude i da stvari pogleda iz jednog drugog ugla.
Istovremeno, ga ne obavezuje da se poveže s bilo čime, a ako se u jednom trenutku ipak odluči priključiti, a to je moguće tek nakon potpuno odslušanog seminara, u bilo kojem trenutku može istupiti - dovoljno je da više ne pokazuje interes.

No o formalnim stvarima vezanim za "ovozemaljske aspekte Univerzalnog učenja" (npr. gnostičke duhovne škole), je besmisleno razglabati ako se ne otvorimo istinskom gnostičkom uvidu. Univerzalno učenje je "polje snage", a ne forma mrtvog slova na papiru.

Možemo se čak priključiti nekoj školi, uplaćivati članarinu i potpomagati njezino djelovanje u javnosti (jer ona nema nikakve druge sponzore), ali ako se sami nismo otvorili gnostičkom uvidu, ništa nam ne vrijedi.

No ako se otvorimo istinskom gnostičkom uvidu, onda sve ovozemaljske udruge i organizacije, koje su nas možda i dovele do tog stadija, postaju nevažne jer smo se povezali i slušamo "učitelja" u sebi (božanski princip) i postajemo njegov "učenik".

Pantagruel je napisao/la:
Očaj očajni, vidim treba će se uvesti neke radikalne mjere hehe...

Pantagruel,
Da nisi ti palio vještice u prošlom životu, pa ti ostalo?

Zadnja izmjena: Sofija; pon okt 24, 2005 12:56 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 12:46 pm 
Član foruma

Dado je napisao/la:
Lectorium Rosicrucianum nagoviješta skore velike promjene svijeta. »Nakon stanovitog vremena Škola će zatvoriti vrata za javnost; a dotadašnji pripadnici moći će se izbaviti, dok za spasenje drugih neće biti izgleda.« :lol:

Zanimalo me je gdje si to pronašao, jer prvi put čujem i ne odgovara istini, no pronašla sam:
http://www.ver.hr/arhiv/ver2002/ver05_02/sadrzaj.htm

Interesirati se kod crkve o gnosticima je isto kao da inkvizitora pitaš da ti objasni bit katarskog ili bogumilskog naučavanja.

Etiketiranje postiže svrhu kod slabih, no istinskog tragatelja neće omesti.

Tako je svojevremeno i Pantelija otvorio Topic: 'Alternativna povijest' - puna lazi a kako mnogi ne idu dublje od naslova, nisu niti pokušali vidjeti kojih je to "laži" puna Semirova knjiga!

To je iskoristio i slučajni prolaznik, Pantagruel, da "sektu" pljune i opsuje i ne zanima ga što je tu istina a što laž!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 2:20 pm 
Administrator

Citat:
Ne odgovara istini koja ti je trenutno prezentirana

Hej, ljudi... da vas podsjetim:

ISTINA može biti jako varijabilna i promjenljiva !!!

Tako da oko toga ne treba trošiti PREVIŠE energije. Treba imati na umu, ali BALANSIRANO, ne previše zaglibiti u jednu stranu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 2:54 pm 
pod moderacijom

Jack,o tome i govorim.Pozdrav

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 2:58 pm 
Član foruma

[quote="Sofija
Iz načina na koji percipiraš gnostičko naučavanje i pitanja koja postavljaš, ne mogu baš zaključiti da si uhvatio bit stvari. Kao da još uvijek tražiš izvan sebe, a pogledavši stvari mikrokozmički bismo mogli ugledati "strašno lice Meduze" koje izaziva "bankrot osobnosti" kao preduvjet nastavka gnostičkog puta. Čitanjem Moravjeva ćeš shvatiti na što pod time mislim.

]Možda baš nije vrijeme za zaključke....uostalom, služim se alatima koji su odavno poznati u gnozi, misltici, ezoteriji! čudi me da nis TO primjetila! Vjerojatno si na uvidnim seminarima!

No ako se otvorimo istinskom gnostičkom uvidu, onda sve ovozemaljske udruge i organizacije, koje su nas možda i dovele do tog stadija, postaju nevažne jer smo se povezali i slušamo "učitelja" u sebi (božanski princip) i postajemo njegov "učenik".

]...ovo potvrđuje da si na uvodnim seminarima

]Dakle, bez ljutnje, poštujem svačiji put, kako tuđi, tako i svoj! Volim ukazati na zablude, no u konačnici me baš briga, nisu moje! Vrlo akceptiram tuđe mišljenje, no ne mogu prešutijeti netočnost koju sam si već 100 puta dokazao. Moj rad u Redu je totalno neovisan, tako da sam izbjegao opciju "kolektivnog ludila", specifičnog za kojekakve organizacije! Čak štaviše, to ludilo prijemčljivo je upravo za one koji koji su tome podložni, a detektiraju se upravu ulaskom u iste! Malo je onih koji nakon godina mukotrpnog rada uspjeli ostvariti status "samostojećeg" u okviru neke organizacije!
Ovo sam napisao za sve propadnike kojekakvih udruženja kako bi dali prostora svojem istraživalačkom duhu, te koristili sve dostupne izvore znanja i informacija, a ne da se samo zatvore u uski krug "temeljnih znanja" koje se propagira unutar pojedinih, istih!
Jedino tako će napredovati, jer gotovo svaki sistem je zatvoren, arijetko koji cjelovit, gotovo nijedan!

Pantagruel,
[/quote]

]Sasvim je razumljivo što čovjek tako piše, sasvim je sigurno da će pronaći što traži!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 3:08 pm 
Član foruma

Dado je napisao/la:
Sofija!
Ne odgovara istini koja ti je trenutno prezentirana.Nema druge nego pričekati da vrijeme pokaže.Pozdrav

Pričekajmo, Dado!

Čekali smo eonima, pa možemo još koji :(

Sve što sam pisala, napisala sam u najboljoj namjeri i žao mi je ako to niste osjetili.

Govorila sam da je u gnozi (spoznaji) put deprogramiranja i izlaska iz Matrixa, da je učitelj u svakome od nas i da samo njega treba slijediti, da su to oduvijek govorile gnostičke škole misterija... puno sam toga još mogla reći, ali .... nikoga to previše ne zanima već me se napada da mi je to neka "opasna sekta" tako prezentirala!

Hvala vam što ste me upozorili :D

AlMyHeart je napisao/la:
Moj rad u Redu je totalno neovisan

U kakvom si ti to Redu?
Isplivavaju interesantne stvari... opiši nam to malo!

AlMyHeart je napisao/la:
Sofija je napisao/la:
Pantagruel,

Sasvim je razumljivo što čovjek tako piše, sasvim je sigurno da će pronaći što traži!

P.S: AlMyHeart, tvoja je logika, u najmanju ruku, čudna!
Da mu nisi ti možda dodavao šibice?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 4:58 pm 
Član foruma

Uvijek se razočara onaj koji podpadne pod autoritet neke organizacije, crkve ili nekog učitelja izvan sebe samoga.

Kad bi netko došao u kontakt s najistinitijom, nepatvorenom, najpravijom gnostičkom školom, onaj tko bi se uhvatio za sam autoritet te Škole, ne bi imao nikakve koristi od takve škole, niti bi se pomaknuo milimetar naprijed na Putu. Takav se ne bi razlikovao od obične crkvene dogmatske ovce bez obzira koliko on bio umišljen da ide gnostičkim putem. I takav će se sigurno razočarati kao što se razočarao primjerice Augustin koji je godinama bio član gnostičke zajednice da bi na kraju postao glavni progonitelj te gnostičke škole.

Dado, informirati se o nekoj gnostičkoj školi kod rimokatoličke crkve je u najmanju ruku smiješno, ne čini ti se?

Koliko sam ja shvatila, ovdje većina misli da istinske gnostičke škole više ne postoje. Upravo danas, s obzirom na situaciju u kojoj se svi mi nalazimo i obmanu oko nas, postoji potreba za gnostičkim školama. Ali koliko sam shvatila ljudi ovdje pušu na hladno, odnosno pušu na nešto o čemu nemaju pojma. A nemaju pojma, zato jer ih je strah okovao, pa valjda misle da kad bi došli na neki seminar gnostičke škole da bi ih predavači u najmanju ruku odmah omađijali i rekli:"Resistance is
futile. You will be assimilated." :twisted:

A koliko vidim, gotovo nitko ovdje nije bio na jednom takvom seminaru. Onda bolje uopće ne pričajte o tome jer sve što vi možete znati je iz izvora 'rekla-kazala' i naravno crkvenjačkih redova koji će vam drage volje dati 'informaciju iz prve ruke' i spasiti vas od zla :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 5:32 pm 
Član foruma

Sofija je napisao/la:
Govorila sam da je u gnozi (spoznaji) put deprogramiranja i izlaska iz Matrixa, da je učitelj u svakome od nas i da samo njega treba slijediti, da su to oduvijek govorile gnostičke škole misterija... puno sam toga još mogla reći, ali .... nikoga to previše ne zanima već me se napada da mi je to neka "opasna sekta" tako prezentirala!

Konkretno ja ne smatram te skole opasnim koliko irelevantnim.
Zapravo mozda je bas ta irelevantnost najveca opasnost dok bolje razmislim.

Konkretno da mi dode neko iz takve skole i kaze mi da im se pridruzim ja bih nastavio piti u zadimljenom bircu svoju 5tu pivu i porucio bih mu da ne mogu sad jer piva se ne ostavlja nedovrsenom medutim da slobodno dode za jedan cijeli civklus. Sastanak na istom mjestu:).

Isto tako je zanimljivo da "odredene skole misterija" uce da je ucitelj iznutra. Pa otkrile su toplu vodu nema sta. Misteriozno....
Ali cemu onda te skole postoje?
Cisto kao trgovina sa knjigom u kojoj pise pise......
"Ova knjiga vam nije potrebana".

Dakle nema se sta biti clan....odes na uvodno predavanje gdje ti kazu da ucitelj nije potreban i od tad pa nadalje i ubuduce eventualno ta organizacijs sluzi kao social meeting club gdje pronalazis istomisljenike sta se ruku na srce moze i internetom.

Ali pazi sad....ta skola je misteriozna........................
...............................velike tajne se uce...................
................vrlooo je misteriozna...............................
..imaju misteriozna uvodna predavanja.....................
.....navodno citaju neke knjige...........misteriozne......
...rade neke vjezbe.........vrlo............misteriozne......

Nema sta. Vrlo misteriozna skola. Da dah stane.
Ovako kako vidim to ljudi rade masovno i bez tih skola.
I usudio bih se vjerovati da im je postotak sta se uspjesnosti tice tu negdje kao i u misterioznim ako ne i u onim iznimno misterioznim skolama.

Ako se oni vole druziti i imaju fetis na misterij nemam ja nista protiv doduse da se odmah razumijemo da ne bi bilo da sam rekao da nesto treba ili ne ili je lose ili ne. Sta se mene tice ja nemam problema sve da i neko skoci i sa 10tog kata a kamoli postane li clan skole misterija.

E pa ja cu po staroj gnostickoj praksi pitat unutrasnjeg ucitelja da mi objasni misterij pa ce to prestat biti misterij.

Inace gdje je korijen vecini gnostickih misterioznih skola.

U doba kad ljudi su bili

a)nepismeni (dakle i trigonometrija im je bila misterij)
b)bez ikakvog mogucnosti obrazovanja sta je samo podtocka od a.
c)knjige ili nisu postojale ili su bile jako tesko dostupne a te koje su bile dostupne bile su u skoli misterija....brrrrrrr......
d)Nema TV radija i slicnih drangulija. ako ti netko ne kaze - ne znas -ostaje misterij
e)zbog prethodnih tocaka naci sugovornika o temi je bio mission impossible. Dakle bez nekog kluba ljudi sa kojima ces razgovarati i po mogucnosti drzat jezik za zubima o tome, da te ne zapale na lomaci ili ismiju to je bilo nemoguce.

Dakle skola misterija nije samo pojava na duhovnoj sceni vec i socioloskoj.

Danas je to bitno drukcije.
Danas imas knjige koje oces. Ako nisu sve a tu ih je ogroman broj. Ako si pametan to je to sta se tice teorije. Imas internet. Imas kog pitat i pricat sa njim.
Kasnije je ono sta napravis sa sobom ili ne. Kraj price.

Koja je tu svrha prava tih skola?
Ok ajmo rec da tamo ima tajna misterioznih .....brrrrrr....drhtim od straha....ko zna kakve su to tajneeee... koje se ne govore "svakom".

E pa to bi jako lose rekli jer ako imas i malo ljudi sa intuicijom, ako razmjenjujete podatke, ako zelis i NAMJERAVAS ucinit nesto sa sobom, sve te skole mozes objesiti macki za rep kao ono sta i jesu..nepotrebne.

Pa nisu svi ti gnosticari i ovi ili oni dosli do nekog saznanje jer su bili clanovi skole misterija.

Dosli su tamo jer su svojom NAMJEROM oblikovali svoju lokalnu stvarnost da susretnu neku pomoc, istomisljenike i sl.

Slicno se danas nekom moze desiti dok nade koristan link, pa mozda i od ovog foruma.
A sad dal se to drustvo zove fancy latinskim imenom ili Sindikat metalskih radnika Hrvatske to je manje vazno. I jedno i drugo je prolazno i moze posluziti a bome i ne mora.

Ionako rekoh da im je uspjesnost (tim drustvima) slicna sa ovima koji nisu u raznim skolama jer jedino sta se ovdje broji je NAMJERA a ostalo je posljedica.

Ako netko ima NAMJERU naci gnosticku skolu naci ce je.
Ali problem je sta trazi krivo.
Ako ga to zanima trebao bi imati NAMJERU traziti prosvjetljenje.
Pa ono sta nade na tom putu pomoci ce mu automatski.
Moje iskustvo je da ljudi nemaju direktne NAMJERE. NEki od njih razmisljaju

"Ajoj, kad bi bar postao clan XYZ-a".

MAda ja opcenito mislim i da je neprosvjetljenje krajnje podcjenjivana kategorija:).

Uostalom Sofija. Lijepo sta si tako entuzijasticna ali ne obaziri se na to sta drugi ljudi (recimo ja) smatramo da je to gubljenje vremena.
Jer ako si ti u pravu bolje da ne bacas biserje pred svinje. Nema svrhe.
Kad dode vrijeme mozda shvatimo, mozda ne. Kako god okrenes nema veze.
Eventualno kazes jedanput, ko hoce ko nece, sve je u redu.
Prejako branjenje svog stava je znak ega.
Ja znam to jer ja uvijek jako branim svoj stav:).
Ako si u krivu opet nikom nista. Ja ti recimo necu zamjeriti ili bilo sta. Dakle takva vrst rasprave je obicno uzaludna.

Tim vise sta dok sam bio mali stalno sam dozivljavao misterije.
Danas to vise nisu misterije. Danas dozivljavam nove misterije.
Za koju godinu to ce prestat biti misterije.

Svaka misterije je osudena na smrt onog trenutka kad se covjek prvi put iskreno zapita oko toga.
Tvrditi da je to moguce samo kroz skolu poput ove sa kruzicima, kvadraticima i sl. je ekvivalentno tvrdnji da se van osnovne skole nemoze nauciti zbrajati ali to ovdje nadam se nije ni receno.

Naravno je ne negiram mogucnost da covjek koji dovoljno jest usmjeren na svoje znanje i duhovnu razinu nece u nekom dijelu svog zivota srest vise manje SPONTANO okupljenu skupinu ljudi koji ce biti komplementarni kod mnogih stvari. Ako cete to nazvat gnostickom skolom :arrow: moze ali to ime je dosta pretenziocnu u tom slucaju.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 6:44 pm 
Član foruma

E, Sofijica, neki specijalni razlog da spomenem svoj Red ne vidim! Mnogo puta je već spomenut i dobio svoj komentar, više-menje očekivan, a podosta puta konkurentski zajedljivo loš! nesumnjivo od vrsnih znalaca, na toj sceni!

Važnije stvari si mogla proučiti iz mog posta.
No kako bilo, puno ti uspjeha želim u LR-u, sa željom da nađeš što tražiš!

Svakako se priklanjam mišljenjima prethodnika koji iskazuju određenu dozu samoinicijative! Taj put nije idealan, kao ni jedan, no sasvim je sigurno da je pun samoodgovornosti!

Pronaći instituciju koja može dati tu slobodu, a i ujedno sistem poduke, vrlo je teško, gotovo nemoguće!
Stoga.."uzdaj se u se, i svoje kljuse..." znalo se oduvjek!

(op. a.-povremeno treba kljusinu zamjeniti, no vještina jahanja trebala bi biti u stalnom napretku :wink: )

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 9:25 pm 
Član foruma

Evo još jedne "mistično filozofske, natkonfesionalne i politički nevezane internacionalne organizacije":

www.amorc.hr

Oglas sam pronašla u Nexusu br.9.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon okt 24, 2005 9:34 pm 
Administrator

Citat:
Tim vise sta dok sam bio mali stalno sam dozivljavao misterije.
Danas to vise nisu misterije. Danas dozivljavam nove misterije.

Da...

Misterije su u stvari stvari koje NEZNAMO i zato su misterije! Kad NAUČIMO stvar, više nije tada misterija!

Ma ljudi, mislim da sad nije stvar što ćemo naučiti u kojoj školi, redu, neredu ili životu... bitno je da KAKO ćemo to znanje USMJERITI. Da li ćemo lječiti njime ili ćemo bacati nove bombe... da li ćemo MANIPULIRATI drugima ili nećemo, već da ima to isto znanje prenesemo ( naravno ako to oni žele )!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1177 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 59  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.